September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Tak zajtra ma caka poradna a sono a som z toho nervozna. Pred 3 tyzdnami nasej fazulke uz bilo srdiecko. Ale po tych poslednych zlych spravach tu sa bojim. Uz 2 tyzdne nemam nevolnosti ani ine priznaky, len ma velmi bolia prsia, hlavne vecer. Dufam, ze bude vsetko ok.
@soniatko...no hovor mi nieco...nam tiez naposledy bilo srdiecko, len cakat na dalsiu poradnu vyse mesiaca je dllllho...
tusim nie som sama co ma riadne nervy pre kazdym sonom a poradnou...inak mne tiez neni zle iba prsia ma bolia aj unava uz mizne pomaly sa to lepsi...
@veverka84 To fakt je tak vela Alexov? ☹ tak to som netusila... nemusim mat original, ale zas by som nerada aby mala nase mimi "masove" meno... Inak Olivia je tiez velmi pekne meno.. Inak ja povedala muzovi ze kedze priezvisko bude mat malinke po tatovi, tak hadam aspon krstne meno mozem vybrat ja 😀DDD ..ale tiez nie vsetko mi schvali.. Tak zatim ta Tamara... no v zasobe mam este Elu, Laru... No a chlapcenske mena su tazke..tam neni moc z coho vyberat..aspon zatial som neobjavila nejake extra pekne...a ked sa mi dake paci, tak bud je to uz "masovka" alebo mi ho "stary" zrusi... 😀 Inak z tych tvojich je velmi pekne Max..to by som hned dala, len to je meno pre chlapca co si vysnivala moja najlepsia kamoska..tak jej ho nemozem ukradnut 😉
@veverka84...ja sa tesim na obdobie ked pridu pohyby, vtedy uz som si to priam uzivala lebo som vedela ze drobcek tam je, citim ho a hned to bolo krajsie.
Inac u mna uz tiez lepsie...prsia vacsie ale uz nie tak citlive uz len vecer, unava tiez uz len vecer tak chodim spavat okolo 20tej uz....ale inac celkovo sa zacinam citim dost dobre.
@veverka84...kedy si citila pohyby pri druhom? Ja pri malom niekedy v 17tt
@petra6484
9tt 22-30mm
10tt 31-42mm
11tt 44-60 mm
12 tt 61mm
ja som bola 10+1tt a malo 3.38cm takze podla tabulky mensie ale dnes to pozerala dr moja papier zo sona a pozerala velkost ku ktoremu tyzdnu a hovorila ze 34mm ma byt tak ja neviem, nejak to moc neriesim povedali ze ok tak ok. 🙂
@orchidea8 ano ano ano, nechapacky... take brucho ako v 7. mesiaci... tak nie ze som ho mala velke a ovisnute, ale teraz je velke a naplnene... nohavice nosim stale rovnake, len to zapinam pod bruskom ako chlapi =) moj stale machruje, ze ma rovnaku velkost od stuzkovej - no to hej, ked brucho ako svet ale zapina nohavice pod xixi... a na vahu sa nepozeram odkedy som mala +2,5kg a vy ostane ste mali rovnako, resp. do minusu... nechcem ani vidiet, co to tam je... na to, ze mam tretie babo v brusku by som sa uz mohla vediet kontrolovat s jedlom, ale nevieeeeeeeem ☹ 😠 nechapacky, fakt teraz je doslova za dvoch... a to som nerobila ani pri jednom... strasne som zvedava na ten UTZ, ci necakam dvojicky, inak tomu dvojitemu vyjedaniu budem musiet urobit razny koniec 😀 😀 😀
@veverka84 ze cez slaninu 😀 😀 😀 😀 tak teraz si ma fakt pobavila 😀
....ja by som chcela, aby sa tiez trosku "rymovali" s Vilkom a Natkou (teda Viliam a Natalia), cize u chlapceka chceme nejake "kralovske ;)" alebo aspon tak mu podobne - ja viem, ze ich je vela, ale paci sa mi Samko/ Vilko a u dievcatka by som chcela nejake -lia/-ia.... a to Olivia je pekne, dam si do zoznamu - len neviem, ci by mi u muzicka oliva presla ;)
a pacila sa mi zo zaciatku Melania / Natalia - ale uz mi ju svokrovci znechutili Melaniou Olariovovou 😀 😀 😀 😀
...a tiez sa mi Alex tu u nas sprotivil skrs jeho mamu, ale chlapcek je krasny, len za rodicov nemozeme, vsakze ;)
@stipec26 Ja som sa teraz posledny tyzden tiez rozjedla, doteraz mi velmi nechutilo. Neuveritelne mi chutia pomarance, ale tych som sa musela vzdat, lebo ma z nich prehanalo. A teraz by som zasa stale jedla kyslu kapustu + zemiakove pyre. Musim jest kazde 4 hodiny, lebo akonahle mi zacne skvrkat v bruchu, ostane mi zle. Nohavice mam tiez stale tie iste, aj ich v pohode zapnem. Prve tyzdne som schudla 5kg a to som ani raz nezvracala. Zajtra sa odvazim sa odvazit 😀 tak uvidim, ci som nieco pribrala. A na mne to este stale nie je poznat. Uz cakam, kedy mi konecne zacne rast brusko.
@stipec26 tak nie som sama, aj mne neuveriteľne chutí,len teraz posledné 2 dni trocha menej,zas mi býva trochu ťažko,ale tiež som už pribrala minimálne 2 kg a to nerátam tie,čo som pribrala cez túto zimu ešte pred zistením tehu,tak sa musím začať ovládať, lebo pri každom s chalanov som pribrala a ostali mi kilá navyše a ak to bude aj pri tomto 3,tak to už budem mať na sebe nabalené až až.Už teraz tiež nezapnem nohavice,zachvíľu budem kupovať tie tehu,nech ma obyčajné netlačia na bruchu 😉
dakujem za podporu dievcata! mate to u mna ;)
Ahojte, aj mne stále chutia pomaranče, to mi pomáha, aj keď mi je zle..a mená Damián a Amina 😀 čo na to hovoríte?..
ja som teraz nejaka opatrna s citrusami, kedze sa velmi nemozu pocas tehu, ani dojcenia... nechcem teraz moc experimentovat.... a asi by mi ani nechutili... ale uplne najsamfasa mi sadol segedin - robila som ho 1x a zjedla som ho skoro okrem jednej porcie sama... 3x som si nalozila na obed.... mnamka a napocudovanie mi nebolo z toho ani zle, ani na grckanie, ani na grganie, ani vetry, nic - parada... 🙂 ale uz je po nom... hm... co dalej?
@saseenka zavisi aj od priezviska a Vasej rodinky... a Amina ani nepoznam ;)
Dobre ranko,
tak som si dnes obliekala nohavice...no gombik nehrozi ze by som zapla...ked zapnem hrozne ma to na bruchu tlaci...takze som tam dala gumicku nech to mam volnejsie 😀 Ale vidim to tak, ze ci chcem alebo nechcem, uz len tehu nohavice su mi pohodlne.
Este som sa chcela spytat...uziva tu niekto Duphaston? Ak ano, do ktoreho tyzdna ho treba uzivat?
A este...co chodite teraz na kontrolu, este robi stale vaginalny ultrazvuk alebo uz klasika cez brusko?
Tak som sa docitala ze citrusy mozeme.. skor pocas dojcenia by sa nemali,.. tak super 🙂
@romynka na citrusy si treba davat pozor, jest len malo v tehu, pretoze maju vplyv na atopicky ekzem novorodenca ... v podstate sa odporuca, ze pocas tehu by si mala jest ovocie a zeleninu, ktora prirodzene rastie v nasich koncinach, teda jablko, hruska, slivka, hrozno, ceresne, maliny, jahody ... menej juznych plodov

No doma je to pohoda...do prace nosim volnejsie veci aby to nebolo vidno aj ked myslim,ze si uz co to ludia domyslaju...ale mna sa nespytal nikto nic, takze uz nech su 2 tyzdne a idem s novinkou von