September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@romynka myslim, ze s citrusmi je to u kazdeho individualne, tak ako kupanie a milion inych tem, treba si davat pozor, ale zase obmedzovat sa nemusis. Ja som papala aj tresku a pijem aj colu a takisto pri prvom , snazila som sa toho neprejedat, ale ked som mala chut dala som si
ja pijem od zaciatku tehu vodu alebo mineralku s cerstvym citronom vytlacenym min 1 citron denne ale vacsinou viac.na viacerych strankach to bolo ak ovhodne pre tehotne takze neriesim chute su chute 😀 ej ale ste tu narobili chute s tym gulasom...aj teraz na ranajky by som si dala, ale tiez len od mamky 🙂
orchidea, ja uzivam duphaston (okrem inych liekov) pokial viem, tak do 12-14tt sa to ma uzivat a treba vysadit postupne nie naraz ale sa riad podla svojho lekara.
co sa tyka priberanie, tak +1kg, pocitovo sa citim akoby som pribrala spon 5kg. to brucho fakt mam problem schovat....tiez som zvedava ako a kolko budem priberat i ked dost si davam pozor na stravu. ja som po mladsom syncekovi vyzerala ako velryba, nastastie sa mi podarilo schudnut, tak sa budem snazit nevykrmit.
mena zatial neriesime ale kedze chalanske sme uz "minuli" tak uz zostava len dievcenske. od zaciatku sa nam paci veronika, tak snad..... 😉 pekny den vsetkym,
i.
Jooj babulky. Ani si neviete predstavit aka som rada, ze som sa zase zaktivovala na konikovi. Len ste na mna nejak moc rychle. 😉 Asi budem musiet byt viac aktivna. Ja mam tiez milion otazok a vselico mi beha po hlave a ako vas tu citam, tak som rada, ze niesom sama. 🙂 Vobec nechapem ako som moje prve dve tehu prezila bez tohto fora. 😉 Alebo som mala vtedy menej casu a takisto, ked je clovek mladsi tak je menej paranoidny a berie zivot tak ako pride. Teraz stale mylim len na to, ze dufam, ze vsetko je ok a malinke bude ok a zdrave. Pri kazdom zaboleni v bruchu sa hned plasim. A keby som mohla tak si hned zaplatim za vsetky dostupne testy.
Tiez ma napadli ci si pamatate, kedy sa robia testy na Downov syndrom. Svoje prve dve dcerky som mala v skoro 23 a 25 a vtedy ma take nieco vobec netrapilo. Teraz mam uz o 10 rokov viac a samozrejme viem, ze riziko je tam vacsie. Dakujem za odpovede. 🙂
@daniela02 mne tak iste viac menej si to dam tak ze citim ze mi chyba cukor ale ze by som mala nejaku extra chut to nie na sladke ale ked si dam je mi aj tazko...sladke vody mi chutili predtym vinea, fanta, kofolu som zboznovala ale teraz len cista alebo s tym citronom...kava mi pri synovi nechutila, pri malej velmi, potom som bola zvyknuta na 2 denne a teraz nic ani vidiet preto dedukujem ze to bude chlapcurik 🙂 uvidim uz v piatok jupiii
@katka_77 robi sa to tusim od 15 tt mna uz aj objjednala na poradnu plus ten odber ale moc sa mi do toho nechce este somjej nic nepovedala ale som na vazkach ze si to urobit nedam-je velmi vela falosnych vysledkov zazili sme to aj v rodine a mala je uplne zdrava...my si male nechame tak ci tak tak mi to pride zbytocne...
@veverka84 No s tou macickou a zajacikom to bolo este dobre, ked sme jej ukazali fotku z ultrazvuku, tak nan nas nechapavo pozrela s otazkou: "Had ???" 😀 😀 😀
Inak ani si nevies predstavit ako ti zavidim, ze budete coskoro vediet co budete mat. Ja mam 2 kocky a cela rodina doma na Sk dufaju, ze to bude chlapcek, ja si zial po 2 babach neviem vobec predstavit co by som robila s malinkym s malym pipikom a gulkami. 😉 Takze, ten test by bol nie az tak zo zvedavosti, ale skor z organizacnych dovodov aby som sa mohla na to aspon psychicky zacat pripravovat. To bude asi tou mojou povahou, ze sa stale obavam, co ked a vsetko chcem mat pod kontrolou. 😅
Na Slovensko zial letime az zaciatkom aprila a to mi bude asi vediet povedat uz aj podla ultrazvuku. Do ktoreho mesiaca sa daju robit tie krvne testy. Mozno by som to mala pre istotu tak ci tak vyskusat aby som mohla vediet na 100%. 😉
@katka_77 tak robi sa to medzi 14 -20 tt tu si precitaj ak mas chut http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
@veverka84 no tak u nas by to bolo len super, ale mne je to jedno ci dievcatko ci chlapec, hlavne aby som uz bola aspon v nejakom 16 tt, stale spekulujem ci som nesla este skoro do roboty, lebo citim, ze ked sa cez obed nevyspim, som podrazdena je mi zle a nevladzem ani dojst domov, v posteli som uz o siedmej
@katka_77 tie testy sa daju hocikedy ale z etickych dovodov chcu ich robit najskor od 10 tt ale ze dokedy urcene nie je asije to jedno...ked robili vyskum skusali to uz v 5 tt a potom v 10 alebo 12 tt zopakovali a vyslo to spravne ze vraj...
neboj sa na gulky si rychlo zvyknes 😀 😀 😀 😀
u nas tiez dufaju ze chlapec lebo syna mame iba my potom je 5 dievcat 🙂 a ja si aj myslim ze to chlapec bude no uvidime zatial nenazyvame nijak aby sme to male neukrivdili 🙂 som zvedava aj ja velmi ale moj maly to an inehovorim 😀
@katka_77 myslim, ze tie odbery sa robia bude teraz v 12tt alebo v 16 tt medzi triple testami, ake skor sa priklanam k tomu 12 tt, mna to caka teraz v piatok, opakovany uzv , odbery a podobne. Len ma doktorka upokojovala, ze sa nemam znepokojovat, ze zle bude az ked pomer padne 1:100, ze tam je vela vplyvov co ten vypocet ovplyvnia, ale som na tom podobne ako ty, som nervoznejsia a viac sa kontrolujem, ale to asi vsetky
@tanicka1976 Ahoj, ja som mala prve dve tehotenstva vo Velkej Britanii a tam to bolo tak isto. Za cele tehu ti spravia 2 ultrazvuky a doktora vidis vseho bsudy 2 krat a o vsetko ostatne sa staraju porodne baby. 😢 A prve 4 mesiace ti spravia krvne testy skontroluju datumy, popocuvaju srdiacko a viac ich nezaujima, dokial nemas nieco vaznejsie. Dokonca pri prvom mi pri ultrazvuku nechceli ani povedat, ci to bude chlapcek alebo dievcatko a musela som ist domov, lebo som to velmi chcela vediet. Vazne ako 100 rokov za opicami. Tak ked tu teraz citam o vsetkych moznych testoch, atd ktore su dostupne na Slovensku, tak sa len cudujem, ako vsetci nadavju na zdravotnicku starostlivost doma. 😒
Prajem velaenergie a trpezlivosti a verim ze aj ty aj malinke budete v poriadku. 🙂
@veverka84 No ani nehovor, a tie navaly, ze mi je raz zle a potom dobre. uvidime este stale spekulujem ci sa bevratim na PN aspon do 16 tt, alebo mozno na kratsie, ze si pockam na teplo a jar pekne doma a odychnuta sa vratim, uvidime ja mam aspon v tomto pristupnych a zlatych sefov
mne tie testy vychadzaju ked budem 15+5 tt teraz som to ratala kedy ma objednala...neviem co mam robit...
@veverka84 no to ti spada do toho 16 tt, tak ako som pisala, neviem to presne , od preveho si uz ani nepamatam len viem ze mi ide teraz robit nejake odbery a potom aj v 16 tt, mna pekne teraz ta nova dr. nastavila ze budem chodit pekne v tych tyzdnoch co treba teda 12 tt, 16 tt, 20 tt, dufam ze na kazdej poradni bude aj uzv, moja dokina ma dokonca aj ctg v ordinacii, cize robi ozvy ona, veverka, povedala som si ze uvidim co to bude tento tyzden, ale ak budem unavena ostanem po piatku pekne doma, ja mozme robit aj z domu
@veverka84
@daniela02
Dakujem vam obom pekne. Takze tie testy na urcenie pohlavia uz asi nestihnem, ale uz si vravim nech je to cokolvek, nech sme hlavne vsetci zdravi. 🙂 🙂 🙂 Aj ked mam taky pocit, ze to bude asi chlapcek. Pri prvych dvoch som vedela hned, ze to budu baby a teraz mam zase takeho tusaka, ze chlapcek. Tak v aprili snad uvidime. 😉
Dalsim problemom vsak samozrejme bude zase meno. Po 2 babach mame dievcenskych mien v zasobe dost, ale chlapcenske to bude problem. Taktiez nase priezvisko je take nemozne dvojslabicne, tak to meno by som chcela nejake dlhsie a viac originalnejsie. 😉 Momentalnesi robim zo vsetkych srandu a vravim, ze to bude " Hilton", manzel bol 4 mesiace prec a po sviatkoch sme si isli "oddychnut" do hotela. 😉
@rejocka My uz mame Sophiu,( starsia), pred 12 rokmi to bolo este velmi zriedkave meno a viem, ze teraz je ich viac, ale aj tak si stale myslim, ze je to krasne meno. 😉 Ja som sa este za studentskych cias rozhoidla, ze budem mat Sophiu (roman Sophiina volba) a tak sa aj stalo. 😀 😀
Druhe meno vyberal manzel a a v tej dobe sme zili v Skotsku a vybral Cameron, ktore sa mi vtedy moc nepacilo, teraz si ju vsak ani neviem predstavit s inym menom, lebo to svedci aj jej vyzoru aj povahe. 😀 😀
@daniela02 Tak prajem vela stastia na utorok nech to vsetko dobre dopadne. Ja som mala prvy poriadny ultrazvuk 14. februara a tam mi vypocitali, ze som bola 7 tyzdnov a 6 dni. Vtedy mi tiez skontrolovali krv a moc ale to boli iba tie zakladne testy. Doktroka mi povedala, ze mam prist naspat o mesiac, takze to by som mala byt teoreticky v 13 tyzdni, tak dufam, ze mi to spravia. Len toto je muslimska krajina, tak ani netusim, ze tu take nieco robia, ale urcite sa pojdem dnes hned opytat, nech mi to nestrasi v hlave
juuj, tie testy na urcenie pohlavia...jak ma to pokuuuuusa... 😀 uvidime co utz, nechcela som vediet, ale normalne som nalomena...ak nic nebude vidno buduci mesiac na poradni tak asi skusim tu krv... Pre dievcatko sme meno vybrali, pre chalana zatial mame uzsi okruh a zrejme sa to este pomeni do konca
@veverka84 @daniela02
Tak ja sa momentalne citim ako 100 rocna babka, co je mi na umretie. ☹ Ja mam aj slniecko aj teplucko, ale ani pozehlit nedokazem, co som taka unavena a mi byva zle. Takto zle som na tom pred tym vobec nebyvala. Stale ma napina na vracanie a vsetko mi smrdi a dokonca aj chudatko manzel na mna rano uz nemoze dychnut. 😀 A najhorsie je, ze sa na to budim aj v noci, ze mi je zle a chce sa mi zvraciat. Uz aby to preslo.
Ale zase chute, tie ma obchadzaju vsetky. Teda okrem cokolady. Uz aj bez testu by som vedela, ze nie som v poriadku, lebo ja maniak na cokoladu a zrazu je neviem ani vystat. 😠
@stipec26 Ze segedinsky, MNAM. 🙂 🙂 🙂 Keby som zohnala kyslu kapustu, tak si hned navarim.
Ale ako uz niekto spominal maminin je najlepsi. ;) Baby teda vy mi robite chute. Tusim si uz zacnem pisat zoznam, a ked pojdeme na Velku Noc domov, tak ho mame iba dopredu poslem, aby mi mohla vyvarat. 🙂 🙂 🙂
Inak co sa tyka jedla, tak mne chuti vsetko slane a kysle, ale iba v mini davkach, tiez musim jest asi kazde 2 hodiny aj ked iba chrumar keksiky. Tak som zvedava, ze kedy sa zacnem zagulatievat.
Kocky co tu z pisete o bruskach a obleceni. Kde najlepsie na Sk popripade v Rakusku nakupit tehu oblecko? My budeme sice v Piestanoch, ale budeme pojazdny tak mpzme vybehnut aj do BA aj do Viedne. Teda dufam, ze do aprila to aj ja aj drobcek vydrzime a nezmenim sa na velrybu. 😀 😀 😀
my sme sa rozhodli ze chceme nejake klasicke mena - Anna a Matej, akosi sa to zacina stracat, ludia naokolo si davaju uz len same netradicne, tak my si dame klasiku 🙂 A som zvedava ci to bude Anicka ako som si aj tu pred nejakym casom vytvorila tento nick na konikovi 🙂 pretoze ten som si dala akoby z tuzby po Anicke a teraz mi aj podla toho cinskeho horoskopu podla Jonasa vychadza ze by to malo byt dievcatko 🙂)) tak uvidiiime 🙂
@katka_77 Ahoj katka, veru tak je to 😉
ja som vcera len zirala, ani zospodu kontrola nic.ja som rodila vlani na sk, tam ma moja gynekologicka kontrolovala kazdy mesiac zospodu ci krcok drzi, robievala mi UZV ako babo rastie, mala som fotku..mmmm
co uz..tuto to beru tak naturalne asi nerobia zenam cerklaz ked sa otvaraju asi nechaju tak a basta...
asi ak budem chciet viac budem si musiet priplatit na sukr. klinike, rozmyslam co spravim..ja v tom 24tt pojdem uz len k midwife a ta mi pomeria maternicu popocuva babatko...pochyta brucho..
citala som ze aj vam sa babo pritrafilo 😉 ..ja mam 14mesacnu slecnu a 8 rocnu slecnu..
nejak musim uz dobojovat lebo toto najmensie nespi dobre, ja som unavena, vraciam...len to zle..je tu ale moja mama, ta pomaha, dnes ale odide a vystrieda ju svokra, tak uvidime co to bude zac 😀
a u vas ako v Saudi? aspon to teplo mate, tu fuka, zima,ach jo...
drzte sa

@soniatko nemysli na nic zle, vsetko bude tak ako ma bit, a fazulka sa nevzda len tak