September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
ano, ale stoji to cca 70 eur.
@montinka http://www.geneton.sk/sk.html tu si mozes precitat o toma aj ja si pockam, ved je jedno, ci to budem vediet o 10 tt skor alebo neskor. Veci aj tak teraz este nebudem kupovat...a prihovarat sa mozem zatial neurcito
@zahadka Ahoj, mozem sa spytat ake vitaminy ci skor tabletky mas proti zvracaniu? 😎 A pomaha to? Ja som uz skusala sirup a aj homeopatika a nic.
@martanko17 na lepsie travenie je pyridoxin, potom mam torrecanove cipky (ale tie sa mozu len vo vynimocnych situaciach) Ale asi aj ten pyridoxin je len na predpis. Vraj kyselina listova pomaha zvracaniu, ale lekar mi povedal, ze ju mam tak ci tak uzivat, aj ked by som zvracala. Neviem poradit, co bez predpisu zozenies, jeden cas mi pomahal zazvorovy caj, alebo kofola. Vraj sa nesmu bublinkove napoje, najlepsie su caje a dojcenecka voda. Tie cipky naozaj zaberaju a co sa tyka pyridoxinu, tak asi tiez, len ked to kombinujem, neviem, ktore pomaha viac 😀
@olivka84 My ked sme tam boli cca pred 3 rokmi na tom spermiograme, tak na dverach mali, ze sono 20 ee + konzultacia 5ee + foto 3ee. Ale minuly rok menili cennik. Kedze nie som ich pacientka, som zvedava, kolko ma to bude stat. Ale je to divne, kedze som citala, ze kazda tehotna ma narok na 3 sona, ktore preplaca poistovna. A robili Ti to 3D sono?A prosím Ta, co je to nt? Akosi nie som v obraze.
pyridoxin sa da bez predpisu ja som to kupovala malemu. 😉
Ahojte kočky...nuž ja som dnes bola u dr. a predpisala mi atb zinnat 500...totiž v noci sa objavilo pri cikaní take pálenie a štípanie...a rano aj trosku podbrusko a krize som si citila....nasla mi krv v moči...takže atb. su nevyhnutne 😒
@montinka ja si idem dat zistit, zvedavost ma premohla a to som myslela ze som v tomto nepresvedcitelna...a nakoniec som, potvora, presvedcila samu seba 😀 Ja idem preto ze nejako tak si myslim ze cakam holku aj ked...citim sa tak na chalana...a holku neni vidno na utz...takze istota by bola len keby to bol chalan...a takto budeme vediet na com sme. A prachy...no je to dost.. ale som akurat pozerala co mi pisala sestricka ake blociky za utz..nazvali to platba za objednane...netusim co to je...bolo to za utz...zatial som tam nechala 30e...aj to mi pride vela...a to sme este len na zaciatku...toto je naraz vela ale bez zbytocneho zatazovania babata...
@stipec26 no ja som v 2010 rodila v žiline, a nehovorim, že ani super ani zle, ono keď veľa nečakáš, tak si v podstate spokojná. Bolo to moje prvé bábo, tak som bola tiež na cvičeniach predpôrodných a tiež nás hovorili nech si dáme nadštandard, ale chcela som povedať, že nás tam učili ako máme dýchať pri pôrode a keď už som rodila tak ma sestrička zdrbala, že ako to dýcham, že či chcem zabiť dieťa, takže by som už na to nikdy nešla. No a potom na izbe som ležala sama, tak to som bola rada a sestričky podľa smeny, niektoré milé ale bola tam jedna, ktorá došla a pýtala sa niečo o maličkom či máme všetko a tak a ja jej hovorím, že sa mi zdá teplý, tak na mňa vyletela, že to mám povedať doktorke. Veľmi si však pochvaľujem laktačné sestričky, tie ako mi pomohli. Nevedela som ako prvorodička dojčiť a oni vždy prišli keď som ich zavolala a ukázali mi to. Takže suma sumasurum, taká klasika, všetko to je o ľudoch a hlavne si nič nesmiete brať k srdiečku a tiež sa nedať odbiť a nedať sa. Ale tak teraz tam pôjdem zasa, ved 5 dní vydržím a je to predsa len najblžšie 🙂
ja by som to cele zhrnula asi tak, že ked rodiš v pohode a nemas problem, tak je ti všade dobre!
a ked sa babo narodi a nema problem a koji sa dosť a pribera, tak ti je tiež šuma fuk, kde si...
a ak nemas nikoho vybaveneho, tak je to o tom na koho natrafiš, ale ked maš ok porod, tak je ti tiež jedno, na koho si natrafila 😀
@soniatko nie nerobili mi 3 D taky obycajny teda specialny lebo toho vela meral dr. cennik maju novy je tam v cakarni tak mozes studovat kym budes cakat.
nt je meranie tekutiny v zatylku myslim, robi sa to aby vylucili downov syndrom, a este nejake ine postihnutia. robi sa to tusim medzi 11 a 14 tyzdnom. tak mozno ti to budu robit teraz ked pojdes.
baby mne uz vobec nebyvalo zle a dnes si mm rano ohrieval rozok na hriankovaci a prihorel mu tak ma zacalo napinat ze som sa dogrcala, a na obed som si dala polievku spenatovu co mam rada a za 15 min taka grcacka jak davno nie.no ani spomenut si uz nechcem lebo ma napne 😒
vysledky stale nic...
@kamilkka malo to tak asi byt, akosi aj tymto tehotenstvom som si uvedomila ze vsetko sa deje pre nieco, asi aj toto ze prave teraz uplne neocakavane nam do zivota vstupil maly drobec ma nejaky vyznam. Vzdy som sa chcela vydavat v klude bez zhonu bez bruska 🙂 ale clovek mieni, Pan Boh meni 🙂 a verim, ze vzdy to je tak ako to ma byt. 🙂
juj prave ma pobolieva v brusku, asi sa zase roztahujeme 🙂 dokedy byvaju take pobolievania tam dolu? v ktorom tyzdni by to malo prejst?
@zahadka Dakujem za radu... skusim ten pyridoxin... nieco mi to aj hovori. Inak beriem kyselinu listovu - femibion, ale nejako nepocitujem, ze prave to by mi to malo sposobovat. Mam skor strasne vela kyseliny. A uz som zacala rano nalacno si davat kolu... ta mi tiez trocha zabera. A inak to male stvorenie prave akceptuje listovy salat prip. nastruhanu mrkvu... a tam by malo byt tiez dost kyseliny listovej 😖 . No fakt mam podozrenie, ze to bude baba... modelka este pred narodenim 😀 .
@olivka84 mne o tom nt nikto nic nehovoril, preto sa pytam. A robia to pri kazdom tehotenstve alebo iba ked je podozrenie? Buduci pondelok tam ide MM brata priatelka na sono, tak uvidim kolko bude platit. Inak ona je 5. mesiac tehotna a este jej nerobili ani jedno sono, ani vnutorne, nic. Ja som v 10tt a mam za sebou 3 vnutorne sona. Je to divne.
@montinka 30e som zatial platila za dve navstevy u gyndosa...boli v tom dva utz a nejake dalsie neidentifikovatelne poplatky...postupne sa to nazbiera...
@anjelik007 to je ale smutne ze zdr.starostlivost si platime, ale nesmieme si brat k srdcu ze nas tam maju na haku a podla toho sa spravaju... Ale verim ze postupne to pride aj sem na sk...ze sa trosku preberieme a uvedomime si ze mame nejake prava...ze spusta zakrokov pri porode je nevhodna a pre mamu a babo skodliva...ja planujem rodit s porodnym planom...uz mam viac informacii ako pri malom, viem viac o prirodzenom porode, mam co to nastudovane a nenecham sa uz tak lahko odbit. Pri malom som mala len instinkty a tie lahko potlacili...teraz mam uz aj informacie...
@soniatko myslim ze kazdej lebo tam je napisane ze to je standartne vysetrenie , ale co viem tak vela bab si ho nedava robit. ja som bola na sone uz 4 krat ale vnutorne len dve nastastie lebo to je hnusne. neviem napriklad ani sestre nt -cko nerobili. ale u mna nemali na to nejaky dovod, este sa dr cudoval ze som bola objednana az na 13 tyzden tak neviem.

@zahadka to sa da zistiit z krvi???