icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

daniela02
23. feb 2012

@nmonika tak to mas v tom idtom stredisku asi co ja,presovcania ho volaju muco,ja tam mam gynekologicku palovu hned na prizemi,to je super sa mozno niekedy stretneme

nmonika
23. feb 2012

@daniela02 Hej,hej,tak sa to vola...Niekedy tam bola dole Kossova,ale teraz je asi na tretom posch...Stahujem sa buduci tyzden z UK domov,tak sa tam budem musiet ist hlasit znova.Ani neviem ako su s nou tehotne dievcata spokojne.Kludne mozme dat niekedy stretko.Ja sa hlasim na urade prace po pricestovani,takze bude casu habadej 🙂

daniela02
23. feb 2012

@nmonika ved uvidis ako co,ak nebudes spokojna palova berie stale a ja som velmi spokojna,ma uzv aj ctg v oridinacii priamo,ja idem zajtra na prvu poradnu ,odbery a meranie sije

veverka84
23. feb 2012

@ktore ako mam ne neho cislo ale nechcem vyzerat ze som nedockava a otravujem 😀 😀 😀 😀 aj ked som tak ze to je nenormalne 😀 😀 😀

veverka84
23. feb 2012

same presovcanky ste tu 🙂

paula80
23. feb 2012

tak ja som sa práve vrátila od dr.,máme už 3,7 cm,srdiečko vraj bije, ja som ho síce nevidela,upravený termín porodu lebo som 10+4 t.t.,robil mi už normálne sono, nie vaginálne,no musím sa priznať, ja som tam videla len rozmachcelnú hlavičku,takže nemám ani fotku a tak veľmi som ju chcela,no cez tú moju vrstvu tuku na bruchu sa ani nečudujem,že to bolo tak zle vidieť.
Inak dosť ma aj nastrašil, poslal ma na endokrinológiu, mám zvýšenú hladinu štítnej, ale nepovedal mi nič konkrétne, vraj tam mi povedia, nemáte taký problém niektorá?ďakujem

paula80
23. feb 2012

@andrea_stella
@soniatko neviete mi to to vysvetliť, mám v papieroch nejakú hodnotu S-TSH 8,07 a norma je 0,55-4,78, predtým som to ani pri jednom tehu nemala.teraz som vyplašená, že či to nebude mať vplyv na bábo,ďakujem

veverka84
23. feb 2012

@paula80 parada pekne spravy, stou stitnou sa to dnes tusim rozoberalo ale neviem co konkretne precitaj dozadu...

daniela02
23. feb 2012

@paula80 neboj urcite to dobre dopadne len co najskor na tu endo chod,skus hladat tie skratky cez google

lu17
23. feb 2012

@paula80 Ahoj, mne brali dnes krv na stitnu zlazu ale nemusis sa bat,niekedy su zvysene alebo znizene hodnoty, davaju sa lieky a po ukonceni tehu sa to upravi 🙂 Ja mam dnes usg tiez za sebou,no na vytlacenom usg tiez neviem naisto posudit kde co je, nie je to take ostre. Hlavne je ze su babatka v poriadku 🙂

daniela02
23. feb 2012

@paula80 ja som to dala hladat a nasla som k tomu par stranok,pozri sa najma na zdravie a dieta,do poradni s lekarmi

lu17
23. feb 2012

@paula80 Je to tyreostimulacny hormon, mas ho zvyseny,pozri si to na nete.

veverka84
23. feb 2012

@paula80 a to sa berie ta krv tych 5 skumaviek ci kolko to je aj na tuto stitnu ci ???

iva98
23. feb 2012

@saseenka Ahoj Saseenka, ja som blizko ceskych hranic, som presne v Eisenbergu. A ty si kde?

paula80
23. feb 2012

@lu17
@daniela02 ďakujem už som to práve pozerala,je to zvýšená funkcia štítnej - tuším, zajtra pojdem rýchlo k obvodnému,nech ma pošle k endokrinológovi,pod ktorého patrím,najradšej by som to absolvovala už zajtra,nech sa to podchytí čo najkor,no ale krv mi bral pred 4 týž. a až teraz viem výsledky,mohla som už absolvovať vyšetrenie dávno 😒

paula80
23. feb 2012

@veverka84 áno brali mi krv pred 4.týž. do tých viacerých skúmaviek, no a dnes zas do jednej.

saseenka
23. feb 2012

@iva98 Ahoj, ja som zase cca 60 km do Mníchova, presnejšie v Rosenheime..ak sa môžem spýtať, ja som bola teraz v deviatom týždni a dostala som už nejaké papiere na vyplnenie a tehot. knižku a ak..ale odmietam to vyšetrenie v 12. týždni, ty si na tom ako?..

andrea_stella
23. feb 2012

@soniatko no nie ja som mala po porode stale 75ku ale teraz ako som zase tehu tak sa mi zhorsili, mne sa iba tehotenstvom zhorsili vysledky inak by to bolo fajn 🙂

lusinda1989
23. feb 2012

kocky ja vam tak zavidim ze viete ze je vsetko v poriadku ja mam najblizsi termin az 15.3. a zda si mi to byt trosku neskoro ... sice na poslednej kontrole sme boli o dva tyzdne zevraj mensi ale aj tak sa mi to nepaci.... :(

jenny6
23. feb 2012

Ja mám termín tiež až v marci- 7. To malo byť s odstupon asi mesiac, no minulý týždeň som nevydržala a došlo k môjmu doktorovi. Stále som cítila tlak na ľavej strane a bála sa, či je všetko ok.. No aspoň som teraz kľudnejšia, keď viem že je všetko ako má byť po tých mojich problémoch s krvácaním na začiatku🙂)) Tak teraz kľudnejšie vydržím leňošiť doma do 7. marca..
Inak baby, ja som sa tak prepchala ananásom🙂)))) Mňam-mňam, fajný sladučký a šťavnatý, až ma z neho pálil jazyk, koľko som ho zjedla. Tak dúfam, že teraz nikto nenapíše, že ananás sa v tehu nesmie 😀

lusinda1989
23. feb 2012

@jenny6 ale ja som bola na poslednej kontrole 9.2. a az do toho marca nic... :(

sissmiss
23. feb 2012

@soniatko táááákže 🙂
pri malom mi ako prvé odišla plodová voda. Ale rutinne aj keď vody bolo za vedro ma primár ešte prepichol ihlicou...už žiadna voda samozrejme nešla, len krv...nepríjemné...takže nechcem žiadne prepichovanie ak voda odíde sama. Nechcem oxytocín, ktorý mi pri malom napichli v prvej dobe pôrodnej, čo bolo dokonca aj proti vtedajším predpisom...ak tak koncom druhej...ale nie mať to v kvapačke niekoľko hodín. Chlap pri pôrode. Možnosť rodiť v polohe aká je najvhodnejšia pre mňa a dieťa, nie pre lekára. Nenastrihávať. Nechcem klystýr, nechcem holenie. Prirodzený pôrod, nie tlačiť keď mi povie lekár. Ak nebude nič vážne, tak dieťa hneď ku mne, žiadne že ho vytlačím a ledva z neho kúsok zbadám, už je preč lebo ho MUSIA odmerať a odvážiť tri sekundy po pôrode (lebo do druhého dňa asi vyrastie o 5cm a priberie pol kila), dieťa hneď ku mne, priložiť, aby sme sa cítili, merania na mne alebo na druhý deň. Pupočník prestrihnúť až keď dopulzuje. Žiadne oddelovanie odomňa ani počas jeho vyšetrení. Žiadne očkovanie.

montinka
23. feb 2012

@veverka84 na stitnu beru iba prvorodickam,ale mne brali aj dnes ked sa dozvedela ze sa liecim na stitnu.

sissmiss
23. feb 2012

poslala som tabulku na dalsie maily co ste mi dali, kto mi este nedal mail a chce tabulku, piste mi do posty...este to sem stale neviem pricapit aby to bolo citatelne

montinka
23. feb 2012

@paula80 neboj sa vplyv na babo by to nemalo mat,mozno ti predpisu lieky a budu ta cele tehu sledovat.🙂

paula80
23. feb 2012

@montinka ďakujem,ja som sa zľakla,lebo mne nikdy nič nebolo,ani zlý tlak,ani nič,tak uvidíme,snáď to bude v poriadku.
A ozaj, kedy máš termín, nemáš ho zatiaľ v pase ,ešte si nebola na sone,tuším už áno?

lucifuk_77
23. feb 2012

Ahojte, ja som tiez septembrovka, termin mam 3. 9. 2012 🙂)))

montinka
23. feb 2012

@paula80 ano bola som uz na sone termin mam 17.9. no a zatial to nemam v pase lebo nechcem aby sa niektore baby od nas dozvedeli ze som tehu. teda iba jedna.tak zatial to tu nemam. ja sa na stitnu liecim od deviatky a vidis nic sa detom nestane.🙂 ibaze moje to asi mozu zdedit po mne,tvoje asi nie ked sa ti to urobilo iba pocas tehu. 😉

montinka
23. feb 2012

@lucifuk_77 vitaj.🙂

paula80
23. feb 2012

@montinka no tak to máme skoro rovnaký termín, ja mám 16.9. 😉