September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@daniela02 Hej,hej,tak sa to vola...Niekedy tam bola dole Kossova,ale teraz je asi na tretom posch...Stahujem sa buduci tyzden z UK domov,tak sa tam budem musiet ist hlasit znova.Ani neviem ako su s nou tehotne dievcata spokojne.Kludne mozme dat niekedy stretko.Ja sa hlasim na urade prace po pricestovani,takze bude casu habadej 🙂
same presovcanky ste tu 🙂
tak ja som sa práve vrátila od dr.,máme už 3,7 cm,srdiečko vraj bije, ja som ho síce nevidela,upravený termín porodu lebo som 10+4 t.t.,robil mi už normálne sono, nie vaginálne,no musím sa priznať, ja som tam videla len rozmachcelnú hlavičku,takže nemám ani fotku a tak veľmi som ju chcela,no cez tú moju vrstvu tuku na bruchu sa ani nečudujem,že to bolo tak zle vidieť.
Inak dosť ma aj nastrašil, poslal ma na endokrinológiu, mám zvýšenú hladinu štítnej, ale nepovedal mi nič konkrétne, vraj tam mi povedia, nemáte taký problém niektorá?ďakujem
@andrea_stella
@soniatko neviete mi to to vysvetliť, mám v papieroch nejakú hodnotu S-TSH 8,07 a norma je 0,55-4,78, predtým som to ani pri jednom tehu nemala.teraz som vyplašená, že či to nebude mať vplyv na bábo,ďakujem
@paula80 Ahoj, mne brali dnes krv na stitnu zlazu ale nemusis sa bat,niekedy su zvysene alebo znizene hodnoty, davaju sa lieky a po ukonceni tehu sa to upravi 🙂 Ja mam dnes usg tiez za sebou,no na vytlacenom usg tiez neviem naisto posudit kde co je, nie je to take ostre. Hlavne je ze su babatka v poriadku 🙂
@lu17
@daniela02 ďakujem už som to práve pozerala,je to zvýšená funkcia štítnej - tuším, zajtra pojdem rýchlo k obvodnému,nech ma pošle k endokrinológovi,pod ktorého patrím,najradšej by som to absolvovala už zajtra,nech sa to podchytí čo najkor,no ale krv mi bral pred 4 týž. a až teraz viem výsledky,mohla som už absolvovať vyšetrenie dávno 😒
@soniatko no nie ja som mala po porode stale 75ku ale teraz ako som zase tehu tak sa mi zhorsili, mne sa iba tehotenstvom zhorsili vysledky inak by to bolo fajn 🙂
kocky ja vam tak zavidim ze viete ze je vsetko v poriadku ja mam najblizsi termin az 15.3. a zda si mi to byt trosku neskoro ... sice na poslednej kontrole sme boli o dva tyzdne zevraj mensi ale aj tak sa mi to nepaci.... :(
Ja mám termín tiež až v marci- 7. To malo byť s odstupon asi mesiac, no minulý týždeň som nevydržala a došlo k môjmu doktorovi. Stále som cítila tlak na ľavej strane a bála sa, či je všetko ok.. No aspoň som teraz kľudnejšia, keď viem že je všetko ako má byť po tých mojich problémoch s krvácaním na začiatku🙂)) Tak teraz kľudnejšie vydržím leňošiť doma do 7. marca..
Inak baby, ja som sa tak prepchala ananásom🙂)))) Mňam-mňam, fajný sladučký a šťavnatý, až ma z neho pálil jazyk, koľko som ho zjedla. Tak dúfam, že teraz nikto nenapíše, že ananás sa v tehu nesmie 😀
@jenny6 ale ja som bola na poslednej kontrole 9.2. a az do toho marca nic... :(
@soniatko táááákže 🙂
pri malom mi ako prvé odišla plodová voda. Ale rutinne aj keď vody bolo za vedro ma primár ešte prepichol ihlicou...už žiadna voda samozrejme nešla, len krv...nepríjemné...takže nechcem žiadne prepichovanie ak voda odíde sama. Nechcem oxytocín, ktorý mi pri malom napichli v prvej dobe pôrodnej, čo bolo dokonca aj proti vtedajším predpisom...ak tak koncom druhej...ale nie mať to v kvapačke niekoľko hodín. Chlap pri pôrode. Možnosť rodiť v polohe aká je najvhodnejšia pre mňa a dieťa, nie pre lekára. Nenastrihávať. Nechcem klystýr, nechcem holenie. Prirodzený pôrod, nie tlačiť keď mi povie lekár. Ak nebude nič vážne, tak dieťa hneď ku mne, žiadne že ho vytlačím a ledva z neho kúsok zbadám, už je preč lebo ho MUSIA odmerať a odvážiť tri sekundy po pôrode (lebo do druhého dňa asi vyrastie o 5cm a priberie pol kila), dieťa hneď ku mne, priložiť, aby sme sa cítili, merania na mne alebo na druhý deň. Pupočník prestrihnúť až keď dopulzuje. Žiadne oddelovanie odomňa ani počas jeho vyšetrení. Žiadne očkovanie.
poslala som tabulku na dalsie maily co ste mi dali, kto mi este nedal mail a chce tabulku, piste mi do posty...este to sem stale neviem pricapit aby to bolo citatelne
Ahojte, ja som tiez septembrovka, termin mam 3. 9. 2012 🙂)))
@paula80 ano bola som uz na sone termin mam 17.9. no a zatial to nemam v pase lebo nechcem aby sa niektore baby od nas dozvedeli ze som tehu. teda iba jedna.tak zatial to tu nemam. ja sa na stitnu liecim od deviatky a vidis nic sa detom nestane.🙂 ibaze moje to asi mozu zdedit po mne,tvoje asi nie ked sa ti to urobilo iba pocas tehu. 😉
@lucifuk_77 vitaj.🙂

@nmonika tak to mas v tom idtom stredisku asi co ja,presovcania ho volaju muco,ja tam mam gynekologicku palovu hned na prizemi,to je super sa mozno niekedy stretneme