September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@sissmiss Ktovie. Ja sa jej na to pytat urcite nebudem, kedze s MM rodinou nekomunikujem. Ked nebola, je to jej vec, ako som uz pisala, ja by som sa pytala. Aj tu sa pytam, ked neviem, lebo predsalen som prvorodicka a nepoznam vsetky tie pojmy a ako to v tehotenstve chodi, a mozno si niekto aj bude mysliet, ze som na hlavu. 😀 Ale ona je asi taka, ze kde ju posadia, tam je. A ako si pisala, mozno uz aj bola na sone a ani o tom nevie. 😉
@petra6484
@kamilkka
k tym vychadzkam...neviem kolko najviac za den moze dat ale to ze davaju 2 hodky do obeda a 2 po obede a hovoria ze je to stanovene SP je velka blbost...ja som to lekarke vzdy verila ale teraz mi to nedalo tak som sa pytala ze ci mi moze dat lekar aj viac hodin denne a povedali mi na SP ze moze ze to zalezi aku mam diagnozu...len lekari to moc nechcu davat a preto davaju len 4 hodky za den...zavolaj si na SP tam ti to presne povedia ale musis volat tusim posudkovej lekarke...
@petra6484 no nemas zac velmi som ti toho neporadila ale ist sa na to spytaj...ja ked som si teraz pytala vychadzky na gyne tak som nestihla povedat lekarovi ze ako ich chcem...nez som sa spamatala tak mi dal klasiku 2do a 2 po obede a potom ked som mu povedala ze chcem inak tak ze co som skor nepovedala ze on uz to nemoze prepisovat...no co uz musim to nejak vydrzat ale takpoviem ti ze je to makacka dodrzovat presne na minutu pri 2 rocnej dcerke🙂
@soniatko ahoj, ja som tiež z TN a v cegyse som bola v pondelok a platila som len dve eura za telefonické objednanie. Bolo to moje durhé sono, prvé mi robil môj dr. na potvrdenie tehu a druhýkrát mi povedal, že mám nárok na 4 sona počas tehu hradené poisťovňou, na ktoré pôjdem do toho cegysu a ak by som chcela najaké navyše u môjho dr., tak za 6e, čo zas nie je také hrozné. Ale mrzí ma, že som si tam ani fotku navypýtala, len som čumela na ten monitor predomnou 😀 Dr. mi potvrdil vitalitu, pekne som videla ako ho premeral a povedal, že velkosť zodpovedá PM - 36 mm v 10+4 tt. No a včera som bola u svojho dr., zobrali mi krv, dali tehu knižku a nabudúce idem až 27.3.
dobré ránko 🙂
ja teda mam vychadzky 2x2 hodky ale vobec to nedodržujem, chodim si von ako chcem 😀
vraj tehuľky nekontrolujú, tak mne je to nejak jedno 😀
Ahojte, na margo vychadzok, tiez mam povolene 2 x2 hodiny. Neviem si vsak predstavit,ze by som celu jar a leto trcala doma. To je uplne o nicom, uz len kvoli tomu,ze potrebujes pohyb a nie sa kvasit doma 🙂 Cez tie horucavy a teplo sediet doma,to nie je ziadna vyhra, nehovoriac o tom ako budu pribudat kila... 🙂
@andrea_stella my by sme sa brali tak ci tak, ci je to o rok skor alebo neskor asi na tom nezalezi. Chcela som vzdy aby babatko prislo uz do manzelstva, aby sme vsetci mali rovnake priezvisko... mozno je to pre niekoho hlupost, ale my to tak citime. Neberieme sa kvoli babatku, berieme sa len skor vdaka nemu 🙂
@lu17 tak ja som cez leto a cez horucavy veru bola zalezena doma. vonku sa nedalo vydrzat s tym velkym bruchom. a tak sme to robili tak ze doobeda kym este nebolo horuce sme vybehli s malou na ihrisko a potom sme boli doma a mala sa kupala na balkone v bazene.🙂 a von sme sli zase az okolo siestej ked uz nebolo take teplo.🙂 takze mozno este budes vdacna ze mozes byt schovata doma
@kamilkka Ahoj, este sa vratim k tomu natieraniu, mne sa pri prvom vyhodii strie na prsiach uz v 3 mesiaci a tak som si hned zacala natierat brucho a po 2 tehu tam nemam ani ciarku. 🙂 Oba krat som pouzivala Palmer's Cocoa butter. Olivovy olej som pouzivala, na dcerkach hned po narodeni a bol vazne super. Hlavne na hlavicku na lupienok.
@andrea_stella , @nmonika, @soniatko Uz neviem, ktora za vas to pisala, ze idete nakupovat do Uk a ani si neviete predstavit ako vam zavidim. Ja som sa nemohla dockat kedy konecne z tej krajiny vypadnem a teraz ked sme zistili, ze cakame dalsie babo, tak mi strasne chybaju dobre a lacne obchody a hlavne ten jednoduchy velikansky vyber v nich ☹
My ideme v aprili na Slovensko a vazne dufam, ze tam bude aspon co to a aky taky vyber.
Inak ste tu spominali Asdu a George. Ja som pre nich asi pred 11 rokmi pracovala a vtedy zacal ich oblecenie navrhovat novy dizajner a toho ukradli z Nextu 😉 . Takze pekne veci a za lepsiu cenu. Taktiez Next sa za poslednych 5-6 rokov strasne zhorsil v kvalite sitia a aj materialu, lebo svoje tovarne premiestnili do menej vyspelych krajin.
Ahojte babenky. Tak ja sa musim pochvalit. Hlavne vam, ktorym byva stale zle. Ja som za poslednych par dni porusila vsetky pravidla z "mudrych" kniziek, atd. V stredu vecer sme isli na party a o 9 vecer som sa napraskala stiplavym kuracim curry, zapila colou a potom o 10 som este mala aj tortu. A v tu noc bolo prvy krat, co som sa nezobudila na to, ze ma napina na zvracanie alebo nieco podobne. A na druhy den mi bolo tiez super a tak som si to zopakovala. Netusim co na to hovoria moje rozrastujuce sa tukove bunky, ale ja sa konecne citim ako clovek 🙂 🙂 🙂
jaj baby zjedla som na obed bryndzove halusky a teraz ma pali zaha ako slak.
@katka_77 nick, tvoj termin porodu, kolko deticiek mas uz doma, ake mena planujes pre babatko v brusku, byva ti zle, vracias?, ake mas chute - ci slane ci sladke, a pripadne - co ti vychadza podla nejakych www stranok, babskych indiiciiii ;)
...ja som jedla teraz dva mesiace stale nezdrave a stale a vsetko a vobec to nepomohlo, i ked teda tukove zasoby sa rutalne zvacsili, nechapacky.... vobec som nechodila von, takze sa malo aj kedy ukladat... no zacala som tento tyzden uz aj jablka a paradajky, toto zatial moj zaludok zvladol....
Ahojte baby, už som tu dlho nebola, ale snad sa to nejak napravi teraz 🙂
Vo štvrtok som bola na poradni. Práve končím 12-ty týždeň. Všetko je v poriadku, už sa aj hybalo babo. Robili mi skreening a najbližšie idem v 16-tom tyždni na dalsi skreening. Porovnanim z týchto dvoch budu zistovať vrodené vady. Zajtra sa chystam to oznamnit zamestnávatelovi. Predsa len zacineme 4.mesiac a zachvilku to bude aj viac viditelné. Už sa neviem dočkať leta a nastupu na matersku. Tak sa mi nechce chodit do prace.
Nastastie mi nebolo ani raz zle. Teda okrem migreny, ktoru som mala asi pred 2 tyzdnami sprevádzanú aj vracaním. Ale to sa netýkalo moc tehotenstva.
Ideme na dovolenku v 15.tyzdni. Je tam aj wellnes. CO myslite, mozem sa kupat v bazene? Voda nie je teplá. Saunu a vírivku viem ze nemožem. A čo vravíte na taky bazén hotelový? netusim co tam budem robit. Vsetci sa budu lyzovat a ja uz nemozem ☹ Aspon bazen by bol zachrana. 🙂
baby ja dnes tolko energie zostala som sama s deckami doma muz isiel pre svoju babku lebo dnes mame oslavu, taksom varila, ony sa tak pekne hrali ze som komplet byt vyluxovala vyumyvala no dnes som na seba pysna ze som konecne urobila nieco prospesneeeeeee a byvame ako ludia v cistuckom 😀 mna zacalo rano napinat neviem preco uz 4 den po sebe ako neni mi zle len ma ponapina najem sa a uz je dobre.ale vecer sa dozerem a vzdy dogrcam lebo nemozem zaspat ak omi je tazko 😀
@lucica ja som chodila do Patiniec v detskom bazene je teplejsia voda nie horuca a v pohode.sauny urcite nie...ze su nejake specialne tampony na kupanie v lekarni tusim mozno aj v drogerke tie velmi chvalia ze mensie riziko nejakej infekcie alebo cosi take.a zobrala by som si dvoje plavky keby si chcela byt pri bazene tak si prezlec suche...
@kamilkka to kto ti povedal ze tehulky nekontroluju? ja ked som bola prvy raz tehu tak mi kontrola prisla.
@lu17 no ja si to taktiez nevim predstavit ked budem trcat cez leto doma ale rozmyslam ze sa dam od juna alebo jula vypisat lebo ma slahne doma...mne uz kontrola v tehu prisla a som o tom presvedcena ze mi pride aj teraz pretoze mne chodi pn ka aj z dnp a nie mala takze urcite ma pridu skontrolovat kedze im tie pnky teraz tak narastli...ja tie peniaze riskovat nebudem a radsej tie vychadzky dodrzim aj ked je to nahlavu

@andrea_stella boooze ☹ ☹ ☹