icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

zuzana_v1
25. feb 2012

no krasne sa nam ten vikend zacal ☹ konecne svieti slniecko a mne mala dostala teplotu a zacalo ju prehanat ☹ a tatino je sluzobne az do zajtra vecera prec ☹ no uz sa tesim na tuto noc ☹ ale aspon sa jej podarilo zaspat

lu17
25. feb 2012

@montinka Tak to sa tesim, ze budem zalezena doma. No my mame tak teplo v lete v byte, ze neviem co bude lepsie 🙂 Ale nejak to zvladneme 🙂

lu17
25. feb 2012

@petraas Noo , tak to ano, tie co maju dnp tak asi chodia na kontrolu. Ja som to nestihla, nejako som sa nad tym nezamyslala aj ked je to urcite lepsie ako len pnka. No ved uvidime. Zatial aj ja dodrzujem vychadzky, a keby nieco tak mi bolo zle...No a to leto, ved to bude o tom, ze budeme mat aspon ten august uz matersku,takze budeme mat volno a bez stresu co sa tyka kontroly 🙂

soniatko
25. feb 2012

Ja by som si na tie kontroly davala pozor. Kdesi na fore som citala, ako to chodi. Kontrolori, v dnesnej dobe i brigadnici, pretoze sa zvysil pocet PN - iek, tak nestihaju, takze museli zamestnat aj brigadnikov, dostanu rano vytlaceny papier ku komu maju ist na kontrolu. Je tam vraj napisana diagnoza, ale nie kazdy z nich vie, co ktora diagnoza znamena. A tak isto, ak Vas vypisal obvodak a nie gynekolog, kontrolor nevie, ze ste na PN - ke kvoli tehotentsvu. Ja mam tiez vychadzky 2x2hod, a dodrziavam ich dosledne, prec z domu idem az po 5 min, co mi zacala vychadzka a prichadzam o 5 min skor. Moj Dr ma upozornil, aby som vychadzky dodrziavala, ze neplati, ze tehotnym nechodia.A moze sa stat, ze pridu aj 4X za den. Vraj sa to stalo jeho znamemu. Je to o nervy byt len 4 hodiny vonku a zrovna vtedy mat vychadzku, ked to nevyhovuje. Ale ja napr. nepotrebujem prist aj tu malu pn - ku, co dostavam. Vdakabohu, od aprila idem naspat do prace, teda chcela by som, tak uz nebudem viazana nejakymi vychadzkami.

stipec26
25. feb 2012

@lu17 aj u nas je brutal teplo v lete 40 stupnov v byte.... som zvedava - lebo ja teplo celkom mozem, ale v byte ma to tiez zabija.... a co uz potom s bruskom....

inak kocky 2x 2hod vonku na prechadzke Vam je malo???? ja som 4hodiny v zivote asi ani nebola na prechadzke
nastastie moje deti nie su narocne 🙂 🙂 🙂 tak mam asi stastie, ale im stacia aj tie 2 hodky a navyse aj tak kvoli mechuriku utekame domov

soniatko
25. feb 2012

@stipec26 Ono ide skor o to, ze ked si napr. ja potrebujem ist nieco vybavit do mesta, tak hodinu z vychadzky stratim len cestovanim a za tu druhu hodinu to nestiham.

lu17
25. feb 2012

@stipec26 No to mame aj my v byte 30 a viac. Tak neviem ako v lete vydrzim pri brusku a este trcat doma ... No kazdopadne uvidime ako to bude 🙂

sissmiss
25. feb 2012

ja dufam ze bude pekne leto a jul august budem vyvalena u rodicov pri bazene...alebo v bazene 😀 Dnes som bola nakupovat po dlhej dlhej dobe a mam troje satky ako stvorene pre brusko 🙂 tak sa vytesujem. Akurat ze mam dnes nejake bolesti, akoby maternica alebo co...snad to bude ok

anaba
25. feb 2012

Ahojte baby, vsimla som si, ze tu riesite PN- ku (rizikove tehotenstvo). Rada by som sa spytala, ci planujete s rodinou aj nejaku dovolenku pocas tehotenstva v letnych mesiacoch, alebo pri nastupeni na rizikove sa na dovolenku s muzom a detmi vobec ist neda 😢 ? Neviete, ako by sa to pripadne dalo zariadit? Dakujem 🙂

brufinka
Odpoveď bola odstránená
sissmiss
25. feb 2012

@brufinka Nemusi byt len rizikove podla mna... niekto moze vracat a jedina poloha ktora ako tak pomaha je lezat...to je podla mna silny dovod. A tiez ak su dva potraty myslim pred tehu tak je dost velka sanca ze tehotenstvo bude oznacene ako rizikove hned od zaciatku aj bez toho aby boli nejake problemy...Dalsia moznost je ze tehotna pracuje v prostredi kde je priamo ohrozene to tehotenstvo a ak jej nevedia dat inu poziciu...tak asi aj vtedy...ale aj ja som zvedava co napisu tie ktorych sa to tyka.

katka_77
25. feb 2012

@nmonika Tak verim, ze sa ti urcite podari, hlavne ked sa daju zohnat take lacne letenky a potom najlepsie s prazdnymi kuframi 😀 😀 😀

katka_77
25. feb 2012

@stipec26 Dakujem, hned napisem info, nech sa zatabulkujem. Ja som doteraz nemavala chut absolutne na nic nezdrave, dokoca mi prestala chutit moja droga, cokolada. Stale som iba chrumala ovocie a surovu zeleninu, ale hlavne slane veci. Sol na uhorky, rajciny, papriku a dokonca aj na jablko a pomaranc som si nasypala, ako som to videla u ludi z horucich krajin 😀 😀 Ale do curry ide zazvor a vraj ten pomaha, tak neviem ci to bolo tym, alebo jednoducho, ze som mala plne brucho. 😀 😀

zahadka
25. feb 2012

ahojte, musim sa pochvalit, konecne po velmi dlhom case mi dnes bolo fantasticky. Snad to bude takto kazdy den a uz ziadna nevolnost a zavrate, uz len obcas si pospinkat 🙂

stipec26
25. feb 2012

@soniatko ahaaaa, tak to jo... tak vidis, tehula len na zaciatku a uz mi odchadzaju mozgove bunky 😀 😀 😀 ale ide to na dobru vec, nech je dietatko sikovne a mudre ....

@katka_77 tak vitaj v klube, tiez sme tu skor na slane.... ale ako spravna coko maniacka, nezabudam a dam si aj "na silu" cokoladu, nech ma telo pamatovu stopu a nezabudne, co mi chuti 🙂
a tu poslednu vetu nerozumiem celkom, boze asi fakt blbnem... curry ako korenie? a tam je zazvor a co to ma s plnym bruchom? ja zazvor nemusim, ani stiplave.... tebe take ano - aj v teple vies take spapat?

petra6484
25. feb 2012

@brufinka ja mam takú pracú kde je veľa infekčného materiálu preto tam nemôžem byť a aj keby ma preradili inam nepomohlo by to a ani mi to moc nevadí že budem doma lebo v júni mám štátnice tak sa môžem aspoň učiť 🙂

katka_77
25. feb 2012

@sissmiss
katka_77, 27.september, 2 slecny, mam tusaka, ze to bude chlapec, podla cinskeho horoskopu chlapec, ak dievcatko (Sienna, Saffron), ak chlapec (netusime), stale ma napina na zvracanie a ak sa nenapijem, tak zvraciam, pijem vela studenej vody a pomaha aj bublinkova mineralka a obcas aj kola, ale musi tam byt vela ladu a citron, nechuti mi moc sladke, iba slane a kysle a hlavne vsetko cerstve ovocie a zelenina a este polievky

montinka
25. feb 2012

@petraas akoze aj ja milujem leto ale s tym bruchom sa to nedalo. nemohla som byt dlho na slnku lebo mi hned bolo zle. a mozno aj preto ze malo pijem.no boh vie.

montinka
25. feb 2012

@lu17 aj u nas je v lete teplo hlavne v kuchyni, v detskej a v spalni tam nam svieti cely den skoro slnko. ale do obyvacky nie a to je moj ukryt.:-P ale ked pozatahujem zaluzie aj v ostatnych izbach,da sa to vydrzat 😉

montinka
25. feb 2012

@katka_77 hmmm tak to bude asi naozaj chlapec. Pri malom som sa isla zabit za chipsymi a popcornom a zavinacmi(ktore ja normalne nezjem). mne praveze teraz sladke chuti tak dufam ze to bude dievca. Inak Sienna je krasne meno.🙂

katka_77
25. feb 2012

@stipec26 Mozno to s tou cokoladou budem musiet vyskusat aj ja 😀 😀 😀
Prepac s tym curry som myslela, ako indicke jedlo. Som naucena, ze ono sa to vsetko vola, len potom to ma specialne nazvy. Zazvor nemusim ani ja, ale oni su tie koreniny vsetky tak premiesane, ze to nie je ani chutit. 🙂 ,
No a aby som nezabudla, tak "mudre" knizky odporucaju, ze zazvor je dobry ak ti byva zle pri tehotenstve, napr caj, susienky, atd. A momentalne tu nemame este take teplo, teda na vecer sa ochladi a v dome je dost chladno. Ja som taka zmrzlina 😉
Inak ma napadlo, ze Lindt robia cokoladu s morskou solou 🙂 ... mozno idealna kombinacia

katka_77
25. feb 2012

@montinka Jaaaj zavinace, mnaaam, uz aby bola Velka Noc 🙂 🙂 🙂
A popcorn, ten milujem tak ci tak, ale teraz vazne asi este viac. Manzel mi dokonca kupil poriadny stroj, do ktoreho si dam kukuricu a trosicku soli podla chuti (pre deti cukor) a jedavam to aj na ranajky. Momentalne je to moja najoblubenejsia kuchynska pomocka 😀 😀 😀

kali23
25. feb 2012

tak ja som dnesny slnečný deň strávila v záhrade, strihala som nejaké kríky + presádzala izbové rastliny, robila poriadky so suchými listami a muškátmi... a po cca 3 hodinách som bola "hotová"... nevládzem ani vstat...:( desí ma, kto to za mna vsetko urobí... ešte som ani poriadne nezačala...

zitaje
25. feb 2012

@paula80 caute baby,
tak som sa prisla definitivne rozlucit s vami, vcera som bola na kyrete kvoli anembryomole, cize plodove vaky vez plodovych struktur ☹ . Nic sa nedalo robit, proste tam nic nebolo 😢.
Nuz, mam to za sebou, uz som to oplakala a teraz sa idem venovat svojmu fyzickemu a psychickemu zdraviu a detickam 🙂
Drzte sa, prajem prijemne tehulkovanie a zdrave deticky vsetkym!
z

montinka
25. feb 2012

@katka_77 no uvidime ci budem mat pravdu ale ked to porovnam s priznakmi ked som cakala Filipka,tak aj u teba by to mal byt cisty chlapec.🙂

montinka
25. feb 2012

@zitaje ou to mi je luto. tak sa drzkaj.

soniatko
25. feb 2012

@brufinka Ja som na PN -ke kvoli praci. Ale aj ked som si pn - ku od Dr pytala, hned som mu povedala, ze ju chcem iba na prve 3 mesiace, ktore su najkritickejsie. Mne v podstate nic nie je, ani zle mi nebyva, ale pracujem v potravinach - na lahodkach bud sa 14a 1/2 hodiny opieram bruchom o studeny pult alebo 14a 1/2 hodiny beham s vozmi s napecenym pecivom alebo sa natahujem v mrazaku s krabicami plnymi mrazeneho peciva, pricom niektore krabice s chlebom vazia aj 13 kil a su nalozene do vysky vyse mna. A kedze sme sa o toto dieta snazili 3 roky, riesila som to takto. Ale od aprila by som sa uz chcela vratit do prace. Bolo mi slubene, ze uz budem robit iba lahsie prace ako umyvat riad, balit syry a obsluhovat gril. A hlavne budem robit iba ranne a iba 8hod, nie celodenky 14 a 1/2 hod.

lill7
25. feb 2012

@soniatko Ja chodím ku Kočkovskému a keď povedal, že vyšetrenie hradí poisťovňa, ani som si nebrala veľa peniažkov. Ale samozrejme každá služba naviac sa tam platí. Nabudúce tam pôjdem aj s drahým a zoberiem si aj usb na fotečku 🙂

zuzka298
25. feb 2012

@zitaje to je skoda ☹ ☹ drzkaj sa

sissmiss
25. feb 2012

@katka_77 doplnim ta do tabulky hned jak sa dostanem k notasu 😉