September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@lusinda1989 @petra6484 ja budem bud v petrzalke alebo u kocha (teda ak daju nejaku akciu ;) aj prvorodeneho som stihla este u nich porodit - kedze ho uz uz zatvarali, tak davali akciove ceny 🙂 tak uvidime)
@petra6484 a preco si si vybrala prave perzalku?
@lusinda1989 kamoška z BA rodila v septembri a zvažovala aj súkromnú kliniku (cca 1 000,- EUR za bezproblémový pôrod) ale nakoniec zistila, že ak sú nejaké komplikácie bábätko aj tak odvšadiaľ prevážajú na kramáre lebo tam vraj majú najlepšie vybavenie tak nakoniec rodila tam. Prostredie vraj nič moc, ale personál ok. Moja sesterka tam rodila 2x a pri druhom mala nejakého arabského lekára, ten vraj keby mohol tak to za ňu aj odrodí 😀 malý mal cez 5 kg 😕 Moja sestra zasa rodila 2x v Ružinove a tiež sa nesťažovala. Všetko je o prístupe personálu a ako sa kto vyspal 😀 a tú bolesť si asi aj tak musím odtrpieť všade sama ☹ Ja som sa tým ešte nezaoberala asi si nechám poradiť svojou lekárkou, keďže ona robí aj v nemocke.
@petraas Podla toho co som pocula, tak pn - ku by Ti vzali iba za ten mesiac, co Ta nenasli doma, ale dalsi mesiac by zasa normalne dostala. Ja sa toho inak tiez bojim, lebo obcas tak tvrdo zaspim, ze nepocujem ani zvoncek. Ale ak mas dobreho Dr, tak by Ti hadam napisal, ze si tam bola na kontrole, ked mu vysvetlis o co ide. Ja mam uplne skvelu setricku a ta viem, ze by mi napisala potvrdenie.
@stipec26 aké akciové ceny? Za pôrod sa platí ?? (nehovorím o úplatkoch) keďže som ešte v týchto veciach "panna" 😀 tak babo raď! Čo to stojí taký pôrod?
@marcelatje sak to citala som aj o tej sukromnej klinike a to sa mi nepaclo ze ak budu prblemy tak babo prevezu... tak preto som zacala uvazovat o tom ruzinove a kramaroch ale neviem mno ak casu este dost...
@lusinda1989 z tohto pohľadu sa podľa mňa tá súkromná klinika naozaj neoplatí. Ak by mal človek istotu že bude všetko ok, tak hej. Ale zasa na druhej strane tých pár dní to vydržím aj v "obyčajnej" nemocnici, poprípade v nadštandarde. Ak to prežilo xy žien tak ja to snáď prežijem tiež 😀
A mimochodom, ja som prave minuly tyzden a vcera sa mi to potvrdilo, zistila, ze som sa doteraz kontroly bat ani nemusela, lebo socialka o mne este stale nevie, ze som na PN - ke, zamestnavatel tam este neposlal papiere a to som PN uz vyse mesiaca. To je sila, ze?
@lu17 mne uz nebolo nic a teraz poslednych 5 dni kazde rano grcam a vecer co zjem vygrcam lebo inak nezaspim...dnes v noci o 2 som sa zobudila bolela ma hlava nenormalne a vracat sa mi chce a hlava boli ale pomenej len sa alpou natieram...
ale pocas dna sa citim super to mi neni zle vobec...
@saseenka Ahoj Saseenka ja som uz v 12 tt a dodnes nemam tehot. knizku..a co sa tyka papierov, dala mi len marodku ktora mi skonci 6 tt pred porodom.... a o ziadnom vysetreni mi Dr ani nehovorila ze by som mala ist... ja uz o 2 tt idem na Slovensko a za svojou Dr tak ona mi uz urobi potrebne vysetrenia....
@marcelatje @lusinda1989 @petra6484
nemam problem so statnou porodnicou - druhe som rodila uz na Antolskej...
Kocha sme si vtedy vybrali preto, lebo som sa strasne bala porodu - jasne, tu bolest si musis vytrpiet vsade, ale je rozdiel, ci na teba blacia, lebo su tam sestry v jednom kole a ty nevies co so sebou alebo chodia okolo teba ako okolo malovaneho vajicka... ja som stale tvrdila o sebe, ze som silna zena, ale co som zazila pri prvom porode, ma uplne zlomilo a dakovala som panu bohu a manzelovi, ze mi umoznili sukromnu kliniku.... bol po celych 12hodin so mnou, bolo to pre mna vycerpavajuce a narocne... nakoniec ked sa menili dve smeny, tak musel dvojnasobny pocet personalu okolo mna behat, tlacit brusko atd... a to ze za mnou mohli chodit bolo uzasne, nemala som cas na depky... a aj ked sme nemali vtedy vlastne socialne zariadenie na izbe to bolo OK, lebo nas mozno bolo dokopy 6 mamiciek...
maleho som skoro vobec nevidela, lebo sa slnil kvoli zltacke, tak som sa aj dost nudila, ocenila som televizor na izbe 🙂 i ked teda je fakt, ze podpora dojcenia skoro 0 bodov, co som neskor aj zistila a olutovala, ze som nemala nastudovane skor, takzo som si si doma odpykala, velke problemy, nakoniec som odsavala a takto krmila cez vlasku az do 8. mesiaca, kedy som opat otehotnela...
Antolska bola tiez fajn - i ked teda manzel musel cakat na chodbe, zavolala som si ho az vtedy, ked som vyliezala na porodny stol, cize vsetky kontrakcie a cakacky som abolvovala sama - ale uz to bolo ine, ako druhorocika som uz nebola v strese a vedela som, ze asi ake tazke ma caka.... potom na izbe sme boli len dve, spolocne socko s druhou izbou je fajn (co napr. Kramare nemaju - ako som pocula - maju pre vsetky mamicky spolocne na chodbe)
Akciova cena bola, ze za porod vtedy 25tis. - to by som v zivote nedala.... ja som rodila u Kocha za 11tisic. A na Antolskej som si zazmluvnovala lekarku (ktora ma mala u Kocha) a keby tam nebola, uz by som isla pod noz.... nevedeli mi malu ked som vyliezla na porodny stol namerat na monitore, ale to uz ona bola zosuchnuta nizko, tak hned ze cisarak - ani neviem, co za doktora to tam ma chcelo rezat....a ja vravim tej mojej, ze ona uz ide uz ide.... a ledva stihla doktorka podlozit spat ten ich stol.. nastastie mala 1x pupocnu okolo krku, tak ju to spomalilo/zachytilo, aby doslova nevypadla zo mna)... cize som rada, ze som zazmluvnila a s tym + epiduralka (ktoru mi sice nestihli dat) a manzel pri porode, ktory sa ku mne dostal vlastne len na poslednu pol hodinu to vyslo tiez 10tisic.... takze skoro rovnako... ale na Antolsku od nas zo Stareho mesta prejazil viac benzinu =)
uplatky ako take (ci uz financne alebo hmotne) sme nedavali, nevieme to, mi to pride take blbe... asi by som sa ja sama citila trapne
Na Kramare to mame ovela blizsie, ale ten problem s parkovanim som nechcela riskovat a teda raz sme tam chceli ist na predporodnu pripravu a prechadzat tou geriatrikou na porodnicke mi prislo uplne odveci a celkovo na mna tie Kramare zaposobili tak spinavo... ale to je jasne o subjektivnych pocitoch.... personal nehodnotim, lebo s tym som nemala tu cest... ale vraj tam maju najlepsiu laktacnu starostlivost, takze ak by som bola prvorodicka, asi by som isla tam.....
a stale si hovorte baby - ako vy na nich - tak oni na Vas.... a tiez, tomu sa nevyhnete - tie hormony s vami budu cuvat ci chcete ci nie a ovela viac ako teraz v tehotenstve.... oni to vedia, len uz su proti tomu odolni, lebo by sa zblazdnili oni sami...
@brufinka ak myslis, ze kedy sa chodi uz na kontroly do porodnic, tak je to tusim najneskor mesiac pred porodom... vyberies si lekara a potom chodis uz na poradne k nemu...
@sissmiss tak aj mna mozes dat do tabulky 🙂 zuzana_v1--8.9.2012--dievca--dievca/Ella, Matus--uz nie--vobec nie--hlavne sladke,ale inak zjem vsetko, co nezje mna--www.dievca
dakujem, 🙂
baby, chcem sa opytat.....v utorok idem na poradnu a maju mi brat zase krvicku no beriem duphaton.... co myslite mam si ho dat rano alebo nie? Nejak som sa zabudla opytat dr.
Ahojte babenky. Takze po nedelnom obede ma napadlo: Su nejake jedla, ktorehych sa vyvarujete alebo ste ich uplne prestali jest?
Ja som dnes totiz tuto na MK citala ako sa jedna tehotna mamicka pytala, ci moze dat svojmu jedno rocnemu dietatku pecienku a vela mamiciek jej odporucalo, nech si aj ona da. Ja som hned na zaciatku, ked som este nevedela ze som tehu zjedla pecienku a od vtedy mam strachy, ci to neuskodilo babatku. Viem, ze je tam vela vitaminu A, ktory moze vazne uskodit, takze na pecienku uz ani nepozriem. Taktiez som sa vzdala pastiek, plesnivych syrov (Camembert), sushi a tiez jedavam iba malinko udeneho (1 x za mesiac).
@brufinka Ja som sa v pôrodnici 1x prihlásila s 36. týždni. Poslal ma môj gynekológ.
Ale teraz mi sestrička hovorila, že už nemusím chodiť po 36. týždni nikam, vyšetrenie mi spraví môj gynekológ /tak ako celé tehu, čo mne osobne veľmi vyhovuje/ a do pôrodnice pôjdem iba porodiť.
Ono je podľa mňa blbosť "zahlásiť" sa v pôrodnici v 14.tt 😒 , čo keď sa odsťahuješ, alebo začnú pôrodíš v 7. mesiaci na dovolenke 😢 /čo sa kamoške stalo, našťastie nebola v zahraničí, iba v druhom okrese./
..ahojte..čo sa týka jedla je pravda,že s mierou nám snáď nič neuškodí..no a čo sa týka pečienky tak ja ju mám veľmi rada a dokonca ju aj často jem..čítala som, že tiež obsahuje dôležitú kys. listovú a železo ... čo si o tom myslíte?
@muska21...do sa toho Duphastonu tyka, ja tiez uzivam ale ked pojdem o tyzden na krv idem uplne nalacno, takze si ho dam az v cakarni po tom co mi vezme krv.
Inac ked riesite porodnice...ja opat Kramare, rodila som tam syna...sice co sa porodu tyka a toho oddelenia nic moc, ale tak bol tam manzel takze sa to dalo, ale zato poporodne genialne, plna spokojnost.
A este k tlaku...na minulej poradni som mala zvyseny, ale to som bola fakt v strese ci je vsetko ako ma byt...takze doma si meriam tlak a vsetko ok, sa obavam ze na poradni to bude opat vyssie. Aky je idealny tlak v tehu, neviete?
ja som tiez za to - vyskusat z kazdeho rozka troska - nech si babatko a hlavne od toho druheho trimestra zvyka, na rozne chute ;) nebude potom pri prikrmoch vyberave.... ale tiez som prestala jest nepasterizovane, plesnove syry - nivu a surove alebo tmave masko, pripadne pastety by som nedala ani bez bruska - takze s tymto som v pohode... ale udeniny (kremesnik, nitran, lovecky salam) som davala zo zaciatku kazdy den - zapekala na kaizerkach s platkovym syrykom a paradajkou.... mnamka 🙂 🙂 🙂 🙂

@sissmiss @petraas ja som len rada, že zatiaľ nemusím byť PN, chodím totiž aj do školy a pracovať môžem aj z domu, tak neviem ako by to kontrolovali....ale poznám jedného pána ktorý je PN celý život a nikde nikdy nepracoval a dokonca mu vypočítali skoro o 100% vyšší dôchodok ako svokre, ktorá 40 rokov robila v zdravotníctve.... pokiaľ nemusím byť odkázaná na náš sociálny systém tak som rada....aj keď určite raz na to príde 🙄 Ale vidíte, niektorí asi vedia ako v tom chodiť a kde sa čo dá zneužiť v ich prospech ...."šikovným" patrí svet a poctivci aby trpeli 😖