September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
vajíčkovo tuniaková pomazánka s broskyňami je vo mne ....teraz už len čakať, čo to urobí ☹
@kukucino Tak ja mam tiezrada pecienku, hlavne kuraciu a taktiez viem o zeleze, len som uz viac krat citala o tom vitamine A, a to ma dost vyplasilo. Pri obidvoch predoslych tehotenstvach som pecienku uplne zo stravy vylucila, lebo vo Velkej Britanii bola pre tehotne zeny zakazana. Ked som sa vsak bavila s kamoskou na Sk, tak naopak jej doktor poradil, aby pecienku jedla kvoli zvyseniu hladiny zeleza.
Tuto je prvy clanok, na ktory som natrafila na nete:
Vitamín A
Vitamín A sa nachádza v potrave živočíšneho pôvodu ako je pečeň, mlieko alebo vaječný žĺtok, ako provitamín beta-karotén aj v ovocí a zelenine, napr. v mrkve. Deriváty vitamínu A zohrávajú pre biochemické procesy pri videní ako aj pri vývoji a tvorbe buniek dôležitú úlohu. Preto vedie nedostatok vitamínu A k šeroslepote a k rastovým poruchám. Vitamín A vo forme tabletiek alebo v inej forme dodávaný umelo má za následok značné vedľajšie účinky, ako odlupovanie rohovky, kožné zmeny alebo poškodenia pečene a ešte mnoho mesiacov po jeho užívaní vedie pri nenarodenom dieťati k deformáciám. Preto by sa mal užívať len na lekársky predpis pri určitých ochoreniach. Samozrejme, že ho možno dostať len na recept. Beta-karotén, provitamín vitamínu A, je v USA jedným z najčastejších látok na dolnenie stravy. Aj týmto provitamínom sa možno predávkovať, čo však nevedie k poškodeniam nenarodeného dieťaťa.
Tehotné ženy by sa v každom prípade mali zrieknuť pečene, ktorá v značných množstvách obsahuje vitamín A.
Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4117137/vyziva-pocas-teh...
Tak ja uz vazne neviem, ale ako niekto uz napisal pred tym: Vsetko v malych davkach. 😀 😀 Predpokladam, ze o 10 rokov budu mat doktori na pecienku zase iny nazor 😉
@marcelatje Fiha, zaujimava kombinacia. Ani nemam odvahu ju vyskusat. 😀
@soniatko ja ju zbožňujem, je to strašne jednoduché a rýchle ale od začiatku tehotenstva som ju nejedla, zatiaľ sa moje telo nebúri 😀
@lusinda1989 preco ? lebo tam pracujem prídu ma pozrieť kolegyne a povzbudia ma a je to v celku nová pôrodnica celkom fajn vybavená tak prečo nie
@petra6484 aha mno dobre teda sak ja iba zhanam info ze kam je najlepsie ist 🙂
petržalka je si myslím úplne v pohode a odrodiť ťa musia všade
Ja mam doma dve deticky. To starsie uz chodi do skolky a mladsie mi prijmu do skolky az od septembra. V aprily mi vsak konci rodicovska a mam nastupit do prace. Rozmyslam ako situaciu vyriesit, lebo asi vsetci vedia, ze sukromna skolka je velmi, velmi draha a pohybuje sa vysoko nad nase pomery. Snazila som sa poradit aj s lekarkou, aj s kamaratkami, aj na SP, ako mam situaciu vyriesit a odporucali mi aspon nejaky cas odrobit a potom PN. Mam osobne svoju pracu velmi rada, len je bohuzial platena minimalnou mzdou a to este za nou dochadzam vlakom 46 km kazde rano. Rozmyslala som aj nad moznostou zobrat si neplatene volno, alebo mozno (ale neviem, ci je to mozne), poziadat o predlzenie rodicovskej dovolenky, ale v tom pripade pocitam, ze by som asi prisla o pracu a na zdravotne problemy deti sa vyhovori nemozem, lebo su OK. Mate pripadne nejaky iny napad, ako sa da takato situacia vyriesit? 😅 Na konci septembra tiez cakame 3. babo.
@anaba 🙂 tak ty si na tom s detickami vekovo asi rovnako ako ja... tiez mi maly mal teraz 4 roky vo februari a dcerka (ak ju vezmu) by mala ist od septembra tiez do skolky a teda koncom septembra cakame tretie... mne konci rodicovska 26.6. ale ja som SZCO s prerusenou zivnostou, tak neviem co tiez poriesit... ci sa vratit do firmy na dva mesiace a otvarat opat zivnost alebo na dohodu alebo co??? nastastie mozem robit z domu, tak to by sa dalo s malou poriesit.... no nezavidim situaciu.... fakt neviem, co sa odporuca... mozno sa porad v praci - alebo na vasom personalnom.... a teda ak nic - skuste si zohnat nejaku opatrovatelku - zavolat do agentury alebo cez inzerat, znamych.... ze by ti ju postrazili... ale teda asi ju treba tiez hladat co najskor, aby sa s malou zoznamila...
@stipec26 Ak by sa jednalo o dva tyzdne, ci max. mesiac, tak to by sme vedeli v ramci rodiny a priatelov nejako vyriesit, ale jedna sa o 5 mesiacov a to uz nie je sranda. Cenovo je opatrovatelka z agentury a sukromna skolka to iste. Neriesi to nasu situaciu, lebo financne na to nemame. Zamestanvatelovi som este tehotenstvo neoznamovala, urobim to az po tom 12. tyzdni. Planujem sa vsak otvorene s riaditelkou a mzdarkou poradit o moznom rieseni, lebo nemozeme si dovolit ist tak strasne v momentalnej situacii do minusu. Ale chcem si zistit nejake moznosti uz pred tym, aby som nieco zbytocne nepokaslala. Okrem toho je pred nami aj leto, a velmi rada by som isla s detmi ku kamosom na chatu k vode, alebo k inym kamosom do hor, len to sa na PN-ke urcite nebude dat. Dceru musim vodit do skolky, zo skolky, s druhou dcerkou chodim von a tiez treba riesit obchod, urady a pod., tak tie presne hodinove obmedzenia na PN-ke su dost nevyhovujuce. Nikdy som doteraz PN-ku nemala a nemam v umysle zneuzivat nas system, len neviem ako mam riesit situaciu. 😢
stipec26 - Inak tie nase deti vykazuju urcite mnohe podobnosti, vratane okresu byvania 😀
@anaba ahoj, no nemáš to ľahké,zložitá situácia.Keďže si stále zamestnaná,jediná možnosť je naozaj tá,čo si písala,odrobiť chvíľočku a ísť na PN,ak by ti mal kto za ten čas opatrovať detičky.Máš nárok tuším aj na predlženú rodičovskú neplatnú-čiže státe za teba platí len odvody,nedostávaš nič - to by ale tvoju situáciu neriešilo.A posledná,ale myslím,že zlá možnosť je,nakoľko sa jedná o stratu zamestnania,čiže rozviazanie pracovného pomeru a následné evidovanie na úrade práce,čiže by si do nasledujúceho porodu dostávala podporu a po porode opať rodičovský príspevok,no ale myslím si,že za stratu zamestnania to naozaj nestojí 😒
ahojte tak mame novy tyzden. zajtra idem k obvodnemu na kontrolu dufam ze mi predlzi pn. tak sa mi nechce vracat do roboty. inak baby neviete nahodou ci sa mi aj dni pocas pn rataju do tych 270 dni potrebnych pre ziskanie materskej?
ahojte tak opat nam zacal novy tyzden mne bolo cez vikend na figu cely vikend ma hlava bolela divne mi je od zaludka no fuj...
Inak manzel uz rozhodol ze to bude asi Linda na Vandu ho nezlomim uz ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Ahojte,
@veverka84...vy uz mate lahke vyberanie mien, ked viete ze cakate dievcatko 😵
Ja idem k DR o tyzden, uz to musim nejako vydrzat ci je vsetko ok.
Inac som sa chcela spytat...mna sem tam pobolieva brusko, a potom aj 2-3dni vobec nic...aj vy mate obcas pocit ako keby ste ani tehu neboli? Ale teda prsia mam o cislo vacsie stale 😉
Caute kocky, vsetko pridam do tabulky vecer 🙂
My sme vcera boli na fasa akcii, oslavovali sme Tibetsky novy rok 🙂 Rok vodneho draka. Deticky ktore sa narodia v tomto roku draka budu mat vela darov, vraj kedysi boli velmi vyhladavane dracie nevesty, teda dievcata narodene v roku draka boli velmi vyhladavane za ucelom sobasa 🙂 bolo moc dobre, nas maly sa od rana snazil vycarovat vodneho draka 🙂
Ja planujem rodit na Kramaroch, mam to najblizsie, este sa ale pojdem samozrejme pozriet. Este mam dva tipy ale to je trosku dalej. Ak by som aj druhe rodila tak dlho ako prve tak si mozem vybrat nemocnicu hockde na sk 😀
@daniela02 ahojky tak ja mam kartu u dr. ligusa na sidlisku 3 a som velmi spokojna. Je mily a odpovie na všetko co chceš vedieť
@orchidea8 ja to mam tiez tak...prsia su vacsie ale uz nebolia, akurat bradavky su velmi citlive. A chvilami sa necitim byt tehotna, akurat ze ma teraz par dni boli podbrusko...take pnutie tam citim...k dr v piatok ale len na sono prsnikov a potom az o dva tyzdne...musim vydrzat. Ale asi ho poprosim aby popocuval aspon srdiecko babatu
@veronika262 ja som tiez spokojna s Palovou, velmi 🙂
@zitaje ahoj tak velmi ma to mrzi ja som tiez mala pre rokom a pol potrat a velmi tazko som to znasala. Len ti poradim je velmi dolezite aby si teraz chodila viac medzi ludi a nemyslela na nic zle a uvidis ked budes ty v poho tak aj dalsie babo sa skoro podari. A hlavne teraz sa trosku setri. Vela stastia a drz sa
ahojte baby,
aj ja mam bolesti v podbrusku, mala som ich hlavne na zaciatku tehu, potom chvilku pokoj a teraz zas. Vcera vecer to trvalo dost dlho a boli take menstruacne ako keby...zajtra idem k dr. dufam, ze bude vsetko ok.
Zajtra mam aj endokrinologa, lebo mam mierne zvysene protilatky na stitnu zlazu, ale ze to nie je nic take coho by sa trebalo bat, lebo hormony mam ok. Nemate nahodou niektora tento problem?
ahojte kočky, chcem sa Vás spýtať, máte tiež problémy s vypadávaním vlasov teraz v tehotenstve? lebo mne začali akosi dosť padať, tak som z toho nešťastná :( kúpila som si v lekárni akýsi šampón, tak dúfam, že aspoň trošku to pomôže..

@zuzana_v1 Neviem si predstavit, ako prezijem kojenie bez kapusty a cibule... 😒