September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
ahojte baby, tak dnes sme boli konečne po mesiaci čakania na kontrole... babo uz nebolo len malý fliačik s blikajúcim srdiečkom 🙂 a riadne sa čertilo, asi sme ho zobudili... mrvilo sa, otáčalo, klaklo si na kolienka a začalo ručičkami hrabať... som sa smiala, že ako ja ked sa ryjem v záhrade... nedala sa ani fotka vytlačiť, a potom sa otočilo chrbtom, že mám vás na háku... 🙂 manžel bol so mnou, obom nám slzičky vyhŕkli 🙂
dostali sme aj darčekový kufrík a tentokrát sme neplatili nic ;)
manžela to natolko chytilo, že si hned fotecky nafotil, zvacsil a uz bezal ukazovat... 🙂 aj ked tam moc nie je vidieť, len chrbátik a hlavička 🙂))
Ahojte, kto z vas mal robeny usg v 12 tyzdni? Myslim tie hodnoty NT a tak... Robi sa to cez brucho? Uziva niektora z vas lieky kvoli zapalu-lokalne cipky?
ahojte, tak mne dnes zacal 11 tt a na vahe stale ziadna zmena. ale brusko mam uz riadne (teda tukove uz bolo predtym 😀 ). u vas nejaka zmena na vahe?
@ftinka ano v tom 8-9-10 som aj ja musela jest menej, a často, lebo mi bolo hneď ťažko, ale teraz je to už ok... aj ked včera som neodolala a dala si 2 domáce langoše... a bolo mi ťažko ešte aj v noci... ale to skôr z cesnaku...
manžel sa s tým dosť ťažko zmieroval, a neodpustil si vždy poznámku, že sa nemám furt napchávať, lebo jesť za 2 je mýtus... 🙂)) ale po dnešku už pochopil, že to nie ja, ale bábo si žiada 🙂))
@kali23 Myslela som taky specialny ultrazvuk, ktory robia odbornici co maju certifikat,aj ked je to mozno vec toho gynekologa ci posle alebo nie... Myslela som tym ako tvoju obvodnu gynekologicku- takze ona ti to robila. Tak ty si uz na tom super 14+5, ano to som myslela . Na usg vie lekar podla dlzky zmerat babo a tym aj velkost podla tyzdnov.Cize ti to sedi. Noo ale termin mas tak ako mas v profile?
@lu17 ani ja nemám nejaké špeci chute, skôr som mávala napríklad na kakao a sladké raňajky, či osladené nápoje aj čaj, skôr som to vnímala tak, že keď som niekde niečo videla, alebo počula o jedle, chcela som to zjesť okamžite, alebo v obchode by som vykúpila všetko, lebo na všetko som mala okamžite chuť, ešte mi vadí, že keď niečo navarím, môžem to jesť len 1x, viac krat uz nemám nato chuť...
akosi mi prestala chutiť šunka, nemôžem na ňu ani pozrieť a vobec nemám chuť... káva mi tiež v tých týždňoch nechutila aj ma napínalo z jej vône, ale upravilo sa to, a kludne si teraz dám, obcas...
@sandy3911 ja som mala hlavne pri druhom a hlavne pri druhom dojceni - to bol des a hroza.... som prehrabla a plna ruka vlasov, doslo to az tak, ze mi presvitala koza, od cela mi chybali 2cm pasu vlasy... vsetci mi hovorili, ze kym dojcim a ze dojcim, tak brat nic nemozem + ze dve gravidity dali telu zabrat, tak sa musi same spamatat - tak to trvalo 2 roky.. prestala som dojcit, potom mi zacali dorastat uplne malicke a teraz ich mam tak 5-6cm uz velke... kadernicky to hned vidia, ze mam cast inych 😀 😀 aj sa boja spytat, asi ci som nebola nejako vazne chora alebo co 😀 dlhodobo som pouzivala sampony proti vypadavaniu, Revalid,ako kapusule a Vichy ampulky - nezaberali, tak som vyskusala ampulky s kofeinom Revalid, tie boli super, myslim, ze tie urobili svoje a este jeden pripravok Bioscalin - teda kapsule. Mam kucerava suche vlasy, takze som si zaroven musela davat pozor na sampony, co vysusovali (tusim zihlavovy je proti vypadavaniu, ale to bola katastrofa pre mna)... tak som presla na Arganovy sampon a olej.
@lu17 termín som si opravila o jeden deň 🙂 má to byť 1.9.2012... sa mi smejú, že malé môže ísť rovno do škola 😀 gyn.mi hovorila, že ma pošle na špeci ultrazvuk 3-4D aký si vyberiem, ohladne kontroly orgánov, či čo... ja to moc neriešim, kam ma pošle, tam pojdem, a vobec neriešim čo ostatné... kto kedy kam chodí... každý gyn. to rieši po svojom... a ja mám ten pocit, že sa nemám kam ponáhľať, šak všetko ide, tak ako má ;) baby v zahraničí ani tie prvé USG nemávajú, ako tu píšu...
@ftinka Mna poslala na usg k lekarovi,ktori robia USG NT- nuchalna translucencia- je to vlastne vysetrenie usg, kde meraju hladinku v oblasti sije babatka,ako aj pritomnost nosovej kosticky. Vlastne sa vie zistit nejaka vyvojova vada ako aj Downov syndrom-to su tie postihnute deticky. Ale nie kazdy na to vysetrenie je poslany,ide skor mozno o biznis,donedavna sa to nerobilo. A co sa tyka krvi, tak v kazdom tyzdni sa nieco berie,ale nie vzdy. Takze na zaciatok komplet odbery- ako krvna skupina, krvny obraz, syfilis, HIV a tak. No a potom neskor aj stitna zlaza a protilatky. ne zatial brala iba toto... 🙂
@stipec26 tak to si si zažila s tými vlasmi... mne padajú furt na jar a na jesen... a teraz opat zacali padať, to uz viem, že prichádza jar... ale tehotenstvo to nijako neovplyvnilo, ani kvalitu... skôr tehotenstvo zapríčinilo, že som vyhádzaná na chrbte, dekolte aj tvári ako puberťák, celkovo vidím ako sa mi rýchlo mastí pleť... a na toto si ja ťažko zvykám 🙂
@kali23 Noo, ja uz kavu nepijem ,iba sem tam taky pollyzickovku 🙂 Ale uz ani neviem co by som zjedla, niekedy mam chut iba na chlieb so syrom, alebo pastekou. Salama nejak do mna nejde, a sunka tiez nic... Este tak chlebicky mozno..... A papam krupicu mnammmm 🙂 Aspon nejaky vapnik do seba. Snazis sa tiez jest mliecne vyrobky, ja mlieko len tak nevypijem... A mam jedine rada acidko a jogurty 🙂
@kali23 Ano to je pravda,niekde sa usg nerobia a nase stare mamy vynosili deti tak ci tak.... Ono to je aj vec biznisu,tie usg-ja budem platit 30 ecok. neviem ci je to uz aj 3D,ale nejako to tiez neriesim, fotecku mam doma a som rada ze je zatial vsetko v poriadku 🙂 Vsimla som si ze nie kazdy chodi na ten usg,takze naozaj je to asi vec toho,ako kto odporuca a tak... Nooo , takze terminik je zaozaj zaujimavy.... hned do skoly 🙂 A zle ti nie je?
@lu17 aha, ok. no, ono by bolo fajn zistit uz v takom skorom stadiu, ci je vsetko v poriadku. mam strach ci je vsetko ok, ale po kontrole sa vzdy trosku upokojim 🙂 a mam k tomu postoj asi ako @kali23, ze lekar by mal sam vediet co a kedy je vhodne. tak len dufam, ze to tak je a doverujem mu, ze ma postupne posle vsade kam treba... dufam 🙂
@kali23 no mne sa tvar vyhadzala, este som ani nevedela, ze som tehotna. Som myslela, ze to pred menzesom, obcas sa mi nejake pupaky ukazali 🙂 no a nemozem sa ich zbavit, nech robit cokolvek. Ale znama v lekarni mi povedala, ze to je hormonmi, ze ja na tom nic nezmenim, takze sa aspon mozem citit ako 15tka 😀
inak, este som vam zabudla povedat. ze u mojho lekara som sa mala rozhodnut, ci budem chciet vzdy pri navsteve ultrazvuk. lebo standardne mi poistovna preplaca iba jeden v trimestri. takze som dodatocne zaplatila 50e a robi mi fotecku pri kazdej navsteve... proste biznis jedna radost

nie ale vlasy mám nič moc..