icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

lu17
27. feb 2012

@ftinka Fakt biznis..... No ale co, budes aspon kludnejsia ak budes vediet,ze je vsetko ok. 🙂

ftinka
27. feb 2012

@zuzana_v1 ty si sa vyhadzala? a mne sa pre zmenu tak upravila plet, ze ju mam hladku, vypnutu a ziadne vyrazky. a praveze predtym sa mi robili 🙂 to je vtipne, ako sa nam vsetkym nieco meni 🙂

zuzana_v1
27. feb 2012

baby a poculi ste niekedy o tom, ze ked vas babatko kopne 1. krat na lavu stranu brucha, bude to dievcatko a ked na pravu, bude to chlapcek? Mne to suseda hovorila, ked som bola 1x tehotna a fakt to podla toho vyslo. A jej to vyslo pri 4 detoch 🙂 mozno je to blbost, ale skusim sa pozorovat 🙂

ftinka
27. feb 2012

@lu17 ale keby mi to usg NT ponukol, tak by som urcite nevahala...

daniela02
27. feb 2012

@anaba ale ved skromne jasle sa predsa preplacaju cez prispevok na starostlivost o dieta, ci sa mylim ?

stipec26
27. feb 2012

@kali23 ....aspon to budes mat lepsie - teda neviem odkial si alebo kde budes byvat o 3 roky, ale ked ide dietatko do skolky alebo skoly, je lepsie - ked je narodene este pred septembrom... potom uz mozu robit caviky, ze ti ho nezoberu, lebo je nema 3 roky do septembra ;)

zuzana_v1
27. feb 2012

@ftinka no neskutocne, obcas mam dni, ked sa hanbim ist medzi ludi 🙂 A nielen na tvari, ale mam aj krk vyhadzany a trosku chrbat. Mozno je to tym, ze dievca berie krasu a chlapec dava 🙂 no uvidime 🙂

kali23
27. feb 2012

@lu17 ne ne ne, ja sa držím toho, že škaredá pleť - dievčatko, kt odoberá krásu 🙂)) pekná pleť - chlapček 🙂)))

ftinka
27. feb 2012

@zuzana_v1 ano, i ja som to pocula 🙂 ze dievcatko berie krasu od maminy. tak to budes mat doma dalsiu krasavicu asi 🙂

ftinka
27. feb 2012

tak podla tejto predpovede asi cakame chlapceka... juuuuj 🙂 teraz som si to uvedomila 🙂

kali23
27. feb 2012

@ftinka tak to s tym lekarom, to uz vsetci su len na prachy? asi chce našetriť na 3D, lebo dovča v Karibiku nie je až tak drahá... 😀 nechápem, prečo by si to mala platiť dopredu... ja nikdy a nikde nič neplatím dopredu... a neviem, či je nutný ultrazvuk pri každej návšteve, on sám by mal vedieť, že to môže škodiť...

ftinka
27. feb 2012

@kali23 no, dokonca ten 3D ultrazvuk stoji tiez 50e! takze to sa este rozhodnem neskor... ja som sa aj pytala okolo a co lekar, to ine pravidla... tiez si nemyslim, ze je vzdy nutny usg, ale ked budem chciet jeden navyse a budem musiet platit 50, tak nech mi ho radsej robi castejsie... uz ked to je zaplatene...

zuzana_v1
27. feb 2012

@ftinka tak to bude mat tatino radost 🙂 ale najvacsiu bude mat isto svokra, pri troch synoch konecne dievcatko /moju malu sice berie ako keby bola ich ale vlastne je vlastne/ 🙂 a ja by som tiez bola radsej dievcatku

lu17
27. feb 2012

@kali23 Tak ja mam skor plet v pohode , vyrazky na nej nemam ,len ten chrbat a dekolt vyrazky.Tak uvidime 🙂

ftinka
27. feb 2012

inak, my cakame prve, takze doma nemame vobec nic. a ja si vravim, ze po 12. tt by som si uz mohla pomaly zacat robit radost a zacat nakupovat 🙂 prvorodicky, uz kupujete?

daniela02
27. feb 2012

@ftinka nielen prvorodicky, ja som pri prvom zacala nakupovat neskor, asi v 20 tt, ale teraz uz neviem vydrzat a prvy ulovok som si zaobstarala v piatok po poradni a odberoch

marianka99
27. feb 2012

@ftinka ja som ešte nič nekúpila, ale už to dlho nevydržím....v stredu idem ku doktorke...už by mi mala dat knižku, tak už potom určite začnem :D

ftinka
27. feb 2012

@daniela02 fakt? ja som myslela, ze ked uz vacsinu veci mas od prveho baba, tak sa velmi nekupuje.... ale asi som sa mylila 🙂

stipec26
27. feb 2012

@ftinka @kali23 🙂)) tiez som sa tak utesovala 🙂 ale akurat cez vikend som citala "famy" v tehotenstve a je tam jedna z nich aj to, ze opeknieme - chlapec/ oskaredieme - dievca.... je to to teda fama - ze za to mozu cisto len hormony (aj tam bol jeho nazov) a nic s pohlavim to nema.... ale tak aj tak to mu verim 😉 len sa neviem teraz rozhodnut, ci pekniem alebo nie... lebo raz je to hruza v zrkadle a inokedy sa aj na seba usmejem 😀

ja mam zajtra uuuuuuuuz konecne prvu poradnu - a hadam mi daju uuuuuuuz aj tehotensku knizku - takto dlho som necakala na nu hadam ani pri jednom tehu.... tak mi bude robit doktorka aj UTZ? cez brusko? uz sa zacinam aj tesit inak kocky.... neviem, ci si spominate, ale ja som ta nestastna, smutna... nie ze cakame babo a teda tretie babo, ale celkovo zo seba som bola - nevedela som sa s tym zmierit a pritom sme to chceli, aj socialku som si zacala platit, takze kvazi je planovane.... no a uz sa to lepsi, hadam a dufam, ze to malicke bude zajtra OK... a mame sa dozvediet, ci budu dvojicky alebo nie ;) lebo doktorka to vtedy v januari vaginalnym este nevedela urcit....

...nie ze by som chcela dvojicky, to radsej skocit z mosta 😀 😀 ... ale povedzte same - no nie su kraaaaaaasne?

orchidea8
27. feb 2012

@daniela02...som cakala ze pridas fotecku, som sa chcela spytat aky ste boli velky v piatok na sone? Tak rozmyslam ze ake su nase fazulky asi velke teraz...

Ja mam vela veci po malom, takze ak tak len nejake nove oblecko kupim...ostatne mame 😉

lu17
27. feb 2012

@ftinka Ja som s nakupom opatrna,ale uz snorim na nete v obchodoch. Ale uvidim dokedy,ked uz budem vediet co to bude tak mozno v maji alebo juni uz zacnem postupne nakupovat.

vladka1828
27. feb 2012

@kali23 🙂 no nie vždy to výjde - moja sestra mala napríklad ukážkovú pleť, vyrážky ju vôbec netrápili, no a ked otehotnela, tak stále mala nejakú na tvári, všetci sme teda tipovali, že to bude dievča (tiež podľa toho, že dievčatká odoberajú krásu) 😀 a z dievčatka s nakoniec vykľul 100% chlapček 😀 😀

daniela02
27. feb 2012

@ftinka vobec, my sme druhe velmi neplanovali, cize veci po nasej malej nemame, predali sme ich jak z nich vyrastala, takze nas nakupy cakaju pomaly take iste ako prvorodicky, len uz vieme co nam netreba a co nam treba, cize usetrime

daniela02
27. feb 2012

@stipec26 uvidis ty skoncis ako ja, ked som odisla z poradne cely den som bola vysmieta ako slniecko v kazdej predajni som zaskocila predavacku so zelanim krasneho dna 🙂

vladka1828
27. feb 2012

@lu17 ahoj, tak to sme na tom podobne.....a pleť mám v pohode, aj ked predtým sa mi sem-tam vyhodila vyrážka, no a teraz som si uvedomila, že odkedy som tehotná ani jedna vyrážka na tvári.... 😀 😀 zato môj chrbát by vedel rozprávať historky 😀 😀 😀 😀 😀

daniela02
27. feb 2012

@orchidea8 poviem ti presne mam pri sebe knizku CRL mam 51 co zodpoveda 11+5 tt a BDP mam 20 , a to sedi tiez, cize sme mali okolo 5 cm a neda sa to porovnat, fotku mam ale v albumoch pridanu 🙂

vladka1828
27. feb 2012

@ftinka tiež som prvorodička, ale akosi mám ešte strach niečo kupvať.....ale už poctivo obzerám tie malinkaté vecičky 😀

lu17
27. feb 2012

@stipec26 Velmi mily obrazok,no ale ony spat nebudu stale 🙂 A to uz je veselo. A nebud smutna, vsetko nejako bude, niekto ma problem mat deticky a je z toho smyutny. A ty aspon budes mat doma veselo, ktovie ci ja napr. stihnes este dalsie babo 🙂

orchidea8
27. feb 2012

@daniela02...uz vidim fotku, krasne! Lebo my sme boli naposledy troska mensi, preto ma zaujimalo ci to deturence postupne dobiehaju 😉

kali23
27. feb 2012

@vladka1828 jáááj vladka, nechaj ma sladko snívať o dievčatku 🙂 ešte aspon pár týždnov, kým sa to neukáže 🙂