icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

lu17
27. feb 2012

@orchidea8 Chces tabulku? Ake velke babo je kedy?

daniela02
27. feb 2012

@vladka1828 napisem to tak ako to povedal moj manzel, ak sa nieco ma stat , stane sa ci uz teraz alebo neskor, a potom tie veci darujeme alebo odlozime, podla toho ako to budeme citit, manzel mne povedal, ze ked vidi aka som nervozna a ako sa kontrolujem, mozno to, ze si po kazdej poradni, urobim malu radost pomoze na ukludnenie

kali23
27. feb 2012

@daniela02 akurát pozerám svoju knizku a čo znamená to BPD? lebo CRL nemám zapísané... boze ja som úplný jelen v tom...

daniela02
27. feb 2012

@orchidea8 no my sme mensi ako podla PM, ale to zalezi od oplodnenia a ovulky a tu som si ja nesledovala vobec, cize nejk to opozdenie neriesim, aj doktorka z toho vedu nerobila

lu17
27. feb 2012

@vladka1828 Presne aj ja, a mam pocit ze na tvari som skor trocha opeknela 🙂 ved uvidime za par tyzdnov ,ako to bude .Mam tusaka ze to bude chlapcek a s manzelom si to aj prajeme, aj ked vseobecne mne to bude jedno 🙂

daniela02
27. feb 2012

@kali23 To je obvod hlavicky , mne ho merala, napr, ja nemam hodnotu NT, neviem preco, ale neriesim, moja dokina vie preco

vladka1828
27. feb 2012

@daniela02 ja som si povedala, že vydržím aspoň do začiatku druhého trimestra a potom juchúúúú.....takže už len 1 týždeň a urobím si aj ja radosť 🙂 ....je to tak, človek to nákupom nijako neopvlyvní, jednoducho čo má prísť, to príde 😀

daniela02
27. feb 2012

@vladka1828 no presne , ja mam dalsiu poradnu v 16 tt, viem co ma v nej caka, cize potom zase cosi vyzriem a vdaka bohu dostaneme v maji k vyplate odmeny, co budem v nejakom 22 tt, tak potom mozno uz zacneme vyberat a objednavat realne, a aspon to nebude tak boliet nasu penazenku 🙂

vladka1828
27. feb 2012

@kali23 aj ja by som chcela dievčatko 😀 ale mám takého tušáka, že to bude chlapec......inak ja som sa už pár krát pýtala manžela, či som oškaredela alebo opeknela, aby som vedela, že čo čakáme, tak sa len smial

kali23
27. feb 2012

@ftinka ja nekupujem ešte nič, my to ešte len ideme oznámiť rodine, tak mi je jasné, že svokra sa už nevie dočkať, ako začne nakupovať 🙂)) už mi s tým píli uši aj 5 rokov... celkovo nerada nakupujem, takže nejaké veci pre bábo budem riešiť naozaj až niekedy v lete, pred porodom... ja tak nerada nakupujem... vela vecí dostanem, aj od kámošiek... tie sa už chystali nakupovať, ked sa dozvedeli, že som v tom 🙂)))

daniela02
27. feb 2012

@kali23 u nas nakupovanie musi prebehnut za 15 minut, potom aj ja stracam chut, no niektorym veciam akosi neviem odolat 🙂

kali23
27. feb 2012

@daniela02 aha, tak to BPD máme 25,6 a pri tom 14+4, jaj uz v noci som sa budila a bála, čo tam uvidí, či je všetko ok... a teraz mi je fajn, ako sa teším - tešíme 🙂 cez víkend ideme robiť rodinné stretnutie, tak uz svokra vyzvedá, že to musí byť niečo výnimočné 🙂)) takže možno už aj tuší 🙂))) do kelu

ftinka
27. feb 2012

@vladka1828 ja zatial vecicky tiez iba okukujem v obchodoch a hladam na nete. ale este pockam par tyzdnov ... uz sa tesim 🙂

kali23
27. feb 2012

@daniela02 ja si beriem príklad z krstniatka... malo to byt malinké bábo, tak som nakúpila kopec veciciek pár dní pred pôrodom a narodil sa valibuk, a komplet všetko mu bolo malé 🙂)) a aj moja mama sa vytešuje ako bude nakupovať... tak ja to len potom zhodnotím a dokúpim, čo bude ešte chýbať 🙂)))

daniela02
27. feb 2012

@kali23 parada 🙂 U nas sa tiez uz zacinaju tesit, ale najviac asi nasa mala 🙂

ftinka
27. feb 2012

@kali23 jeej, idete to oznamit rodinke? my sa chystame za 2 tyzdne. mam kontrolu v 13tt, tak asi hned potom posleme vsetkym foto cez skype a som zvedava ako budu sokovani 🙂

daniela02
27. feb 2012

@kali23 no u nas su dve babky hned v tom istom meste ako my, takze neodolaju, ja som mala pri malej ten problem, ze sme mali toho malo z maleho cisla, lebo som sa riadila zoznamami, cize ked som bola doma, svokra este dokupovala, lebo nie je ozja pravda ze ti vystacia tri bodynka 🙂

kali23
27. feb 2012

a také že kočík, autosedačka... tak z toho mám mdloby, lebo ani netuším, čo je dobré čo mám hľadať atď... utešujem sa len, že svokrina sestra kupovala kočík (set aj so sedačkou), a svokra bude chciet určite tiez... takže mám postarané... moja mama sa chystá na postielku... no komu je lepšie... o nás sa postarajú všetci naokolo...
ja sa najviac teším ako si urobím a vymalujem detskú izbu 🙂 sa neviem dočkať, čo vymyslím na steny 🙂 toto by som ja najradšej kupovala aj dnes 🙂

ftinka
27. feb 2012

@lu17 mas tabulku ake velke babo je v ktorom tt? mozes mi poslat? dufam, ze sme "v norme"... 😉

daniela02
27. feb 2012

@kali23 my uz mame vybraty pri rpvom sme vystriedali 4 , teraz sa toho cheme vyvarovat 🙂 aj postielku uz mame vybratu

petra6484
27. feb 2012

čaute kočky pozerám že tu preberáte nakupovanie oblečka pre bábo no ja som si už kúpila aj také kresielko pre bábo je to super vec no a dneska som bola na odberoch sestrička ma dobe vycucala 😀 a pan doktor mi robil aj sono a drobček dohnal tie 2 týždne o ktoré bol mneší takže už máme 40,5 mm tak sa vytešujem 😀 výsledky z krvičky budú o týždeň tak dúfam že budú dobré lebo v januári som mala hraničné trombocity tak snáď sa to urovnalo a v pondelok už dostanem aj knižku tak už budem oficiálne mama 😀 a ešte ma čaká tento týždeň jeden ultrazvuk asi či sa bábo vyvíja dobre tak tiež som na to zvedavá a pán doktor mi dal odporúčanie na pn tak za dnešok spokojnosť 😀

ftinka
27. feb 2012

@kali23 no kociare uz studujem zhruba na nete, ale vobec netusim, lebo vsetky vyzeraju fajn. viem, ze su dolezite kolieska a velkost vanicky... ale inak... a autosedackou som zaukolovala draheho 🙂 postielku som zvazovala dokonca obyc z ikey a dobry matrac k tomu... co vy nato?

kali23
27. feb 2012

@ftinka tak u nás sú všetci šokovaní, lebo my sme bábo nejako extrémne neriešili, teda vobec... len sme vyskúšali a šup... už je tu 🙂 až mi bolo blbé povedať to kámoškám, kt sa snažia už dlho a furt nič...
ešte som zabudla na svokra s manželkou... tí tiež niečím prispejú... no začína sa mi to celkom páčiť, ked si to tak všetko zosumarizujem 🙂 ani šetriť už nemusím na to bábo 🙂))

kali23
27. feb 2012

@ftinka ja tiez určite na začiatok tú najjednoduchšiu z Ikey, presne ako ty 🙂

ftinka
27. feb 2012

@kali23 tak vy sup sup a my sme sa trapili 2 roky. ale co ma sokuje najviac, ze mi to teraz pripada ako by to bolo tiez sup sup 🙂 zrazu som akoby zabudla na vsetko trapenie. rodina a znami uz i prestali vyzvedat preco sa nedari, takze teraz to nikto ani necaka 🙂 a tu z ikey asi nie uplne najlacnejsiu, ale i tak si myslim, ze vseobecne su vsetky rovnake...

lu17
27. feb 2012

@ftinka Posielam tabulku 🙂

ftinka
27. feb 2012

@lu17 super, dakujem. ked je tam uvedeny tt, to sa mysli ukonceny tyzden? lebo ked nie, tak je nas drobec asi tyzden pozadu ☹

lu17
27. feb 2012

@ftinka Sme na tom podobne, my rok a pol. Tiez mi to trvalo pokial mi doslo ze som tehu.... No ale potom som uz tehu nebola. A hned na dalsi mesiac sa zadarilo 🙂 neznasala som,ked sa kazdy pytal po svadbe,ze kedy bude.....

lu17
27. feb 2012

@ftinka Pozri si podla toho ako si realne, cize ak si napr. 10 + 1 tak si pozri ten tyzden. Ale to je orientacne.

ftinka
27. feb 2012

@lu17 och, tak to mas o dalsiu nechcenu skusenost viac... tak o to vacsia radost teraz a asi aj strach, vsak? tak to dvojnasobne drzim palce 😉