icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

kali23
27. feb 2012

@lu17 mna sa to nonstop pýtala svokra a jej sestra, 3-4-5x do týždňa posledných cca 5 rokov...a k tomu že som už stará a bla blablablabla
a teraz čakám kedy začne s otázkou, kedy druhé? 🙂)))))) no dúfam, že nie už tento víkend 🙂

lu17
27. feb 2012

@ftinka Ano, obava je stale,ale ja som bola tehu vtedy asi len tyzden po meskani ms... Mne to nedoslo,lebo som spinila a myslela som si ze to pride... A pri praci a neustalych povinnostiach ti to nenapadne. Ale samozrejme ze som bola z toho dost hotova a smutna. No babatko prislo na dalsi mesiac 🙂 Zrejme povianocne , a strasne sa samozrejme tesim. Hovorim si co ma byt , to bude a som strasne rada ze sa to podarilo.

lu17
27. feb 2012

@kali23 Aaaa, my sme tiez spolu sedem rokov, ale az po svadbe zacali zabrdat.... Ale potom prestali. Zrejme prisli na to,ze je to neprijemne.

kali23
27. feb 2012

@lu17 chvála tým rozumným, kt to došlo 🙂)) lebo nie každému to dojde 🙂

ftinka
27. feb 2012

@kali23 no tak toto si napisala uzasne 😀 😀 uplne suhlasim 🙂

petra6484
27. feb 2012

@ftinka nič si stoho nerob do dnesneho dna bol nas drobec mensi o dva tyzdne a teraz v jedenastom tyzdni sme to dohnali tak bez obav

sunny15
27. feb 2012

ahojky,nuž u nás už každy takmer vie že som tehu...totiž na mne to už pekne vidno...
včera som si kupila tehu nohavky -také skor letné sú...a švagrinka čo pred mesiacom porodila mi podarovala 3tehu nohavice a aj nejake tehu tričká 😀

stipec26
27. feb 2012

@kali23 ked navstivis dobry obchod, velmi radi ti poradia (odkial si?)- nechaj si vsetko ukazat, pripadne si zapisuj, co ta oslovilo - ake vychytavky na kociku, doplnkoch.... ja som si autosedacku vyberala podla velkosti - aby nebola moc zbytocne siroka (teraz nemyslim sedaciu cast), ale to dookola... a potom vacsiu tiez som chcela otacaciu, kvoli brusku - takze mame Bebe Confort AXISS

stipec26
27. feb 2012

@ftinka suhlasim.... podla mna je matrac najdolezitejsi... teda predpokladam, ze tie postielky maju certifikat o farbe, ktorou je lakovana... ked to bude babatko olizovat.... tak iba na toto pozor

kali23
27. feb 2012

@stipec26 dík, omrknem si aj tú tvoju ;)

kali23
27. feb 2012

@sunny15 nás minulý týždeň prekvapila jedna klientka otázkou... mládež, a nečakáte vy tak náhodu bábo? sme s mazelom onemeli... ked to cudzí človek vidí... 🙂 len moja mamina je uz dlho PN a nemoze k nám prísť, tak by chcela aby ma aspon vystískala 🙂 tak sa teší 🙂

ftinka
27. feb 2012

@sunny15 jeej, ty uz mas i tehu nohavice? ja odpadnem 🙂 a ja sa furt branim, ze to moje brusko je iba tukove a mozno to uz je predsa tehulkovske 🙂

ftinka
27. feb 2012

@stipec26 no vidis, ty si tu uz skusena mamina! nam budes vsetkym radit 😉 a dobry matrac by mal byt pre babo makksi ci naopak tvrdsi?

orchidea8
27. feb 2012

Aj ja uz nosim baby tehu nohavice🙂
A co sa matracu tyka...ja som vyberala taky, pod ktory mozem dat monitor dychu 😉

kali23
27. feb 2012

baby a rozmýšľate aj nad bezpečnostným tehu pásom do auta?

ftinka
27. feb 2012

@orchidea8 no, monitor dychu to je otazka. tiez nad tym premyslam... ale znami mi vraveli, ze pokial nie je zistena nejaka vada, tak nie je nutne... ale asi by som mala kludnejsi spanok... stale nad tym premyslam

sunny15
27. feb 2012

@kali23 noo mna takto suseda-mlada kočka čo má 2ročneho synčeka oslovila,že čakate bábätko?a ja som nato tak blbo odpovedala -ze tak aj to snad pride 😅 ale prekvapila ma tou otazkou...ale aj tak to nakoniec zo mna vytiahla,vraj uz mi to vidno na brusku 😀

sunny15
27. feb 2012

@ftinka 🙂 noo uz musim nosit tehu nohavice...lebo do mojich bedrakovych tesnych riflí sa už nevojdem a akurat som nosila úpletové šaty 😉 , maternica sa pomaly presúva z panvy do brušneho priestoru a odtláča črevá nabok...tak preto už máme take vyduté brušká 😀

ftinka
27. feb 2012

@sunny15 a my sme boli v sobotu na navsteve a ja som cely cas stahovala brucho, odmietam alkohol... tak si vravim, ze ja sa iba zbytocne trapim a oni to i tak sami pochopia 🙂

sunny15
27. feb 2012

@ftinka noo ved toto,ze niektorí aj tak zistia naše tehu-takže naše poctivé ukryvanie bruška je nám nanič 😀

stipec26
27. feb 2012

@ftinka 🙂) skusena iba trosku, mozno... len sa rada podelim o svoje postrehy a skusenosti, samozrejme hovorim len za seba - ale kazda maminka to citi inak, a urcite sa kazda rozhodne spravne podla seba a svojej buducej rodinky 🙂 ... a mam to teraz cerstvo este v pamati, mozno keby som mala o 2-3 roky stastie deticky, uz by som aj ja viac-menej tapala... inak uz napr. na kocikoch vidiem ako islo vsetko vpred.... ked som ja pred 3rokmi vyberala, tak neboli este niektore fajnove modely... 🙂

matrac pre najmensich urcite tvrdsi a pevnejsi...ideal kombinacia, take sendvicove, viacvrstvove napr. s kokosom... nie len cisto molitan, ten neda taku podporu pre chrbatik... mne napr. deti este pred mesiacom spavali v postielkach, takze sme ho vyuzili ...a tiez ak mate alergie, tak su aj s antialergickou vyplnou

@kali23 ja som pas do auta nemala...ani vlastne nikoho nepoznam, kto by to kupil a pouzival...

@ftinka no a monitor - v tomto bohuzial neviem poradit - ja som to pri prvom nejako nestihla poriesit a potom mi uz nebolo treba... i ked ja som bola strasny spac pred narodenim prveho dietatka, nemyslela som, ze ma dokaze cokolkovek prebudit, ale po porode sa vsetky bunky v tele nastavili a vyhecovali a odvtedy na kazdy jeden mini-pidi zvuk sa zobudim a kontrolujem deticky... .obcas je to na skodu mojho kvalitneho spanku, ale zrejme je to uz teraz moj osud... v nemocnici na Antolskej sme to mali na postielkach - teda ten ovladac zaveseny, ale neviem o tom, ze by ho niektorej mamicke aj zapinali...

ono je to tiez vsetko asi otazka aj penazi a kolko chcete investovat, aj to potom skladovat, aj to potom niekomu predat/dat...odporucam: skuste sa na veci, ktore hned hned nepotrebujete pozriet tak - vy s babatkom budete v nemocnici tak 4-5 dni... ak za ten cas nadobudnete pocit, ze by ste nieco z toho potrebovali - myslim, ze Vasi oteckovia stihnu nielen oslavit prirastok do rodiny, ale aj zakupit - aj napr. ten monitor dychu.... alebo pripadne vahu na vazenie pred a po dojceni

orchidea8
27. feb 2012

@ftinka...nam monitor pri malom 2x ak hucal, a to sa vtedy naozaj maly nemrvil takze ja urcite pre klud budem pouzivat aj teraz. A lahsie mi bolo v noci v tme pozret ci blika kontrolka nez aby som musela zapnut svetlo a naklanat sa na maleho ci dycha.

kali23
27. feb 2012

@ftinka no mne ešte len pár dní meškali a mali sme rodinnú oslavu, a tiez som si nedala alkohol, tak jeden strýko vykríkol, že som tehotná... no začervenala som sa, dúfam, že to neprešlo aj cez make-up 🙂 a pár týždnov nato, mi opat zahlásil, že som tehotná... len som ho odbila, že ale coby... no nemohla som to vtedy naplno povedat, lebo som to este nemala potvrdené... 🙂

vladka1828
27. feb 2012

@ftinka my sme minule s manželom obzerali také detské dupačky a manžel vytiahol jedne a vraví, bože aké su maličké, tak mu vravím, že predstav si, že tieto mu budú po narodení ešte veľké 😀 😀

vladka1828
27. feb 2012

@kali23 aj my sme to s manželom tajili, no ked sme to oznámili jeho rodičom, tak nám len povedali, že oni to už dávno vedeli 😀 😀

ftinka
27. feb 2012

@kali23 no i na mna uz bolo par narazok v poslednej dobe o tehotenstve a ja sa stale pritom zakoktam, tak asi je to uz jasne 😀

lusinda1989
27. feb 2012

ahojte... ako sa mate???

sissmiss
27. feb 2012

my sme mali dva tyzdne predtym ako sme planovali povedat rodine oslavu a vravim muzovi ze uvidis maminy sa na mna pozru a okamzite budu vediet...a nic...a zase s muzom chodime do jedneho takeho tematickeho kruzku alebo ako to nazvat a tam na mna pozeraju pozaraju...a asi myslia ze som len pribrala lebo podpichovacky predtym boli a teraz ked je to pravda tak nic. Ale v case kedy som uz bola asi tyzden tehotna tak jeden manik odtial navaril caj ze na plodnost a velmi ho bavilo mi ho nukat 😀 a zatial sa nespytal ci caj zabral 😀

tanicka1976
27. feb 2012

Baby mam otazku do plena..

pribrali ste alebo schudli teraz v prvom trimestri???
ja mam minus 3 kg, je mi zle..nohavice na mne plencu...ja som este vycivenejsia ako predtym o bruchu mozem tak snivat..jedavam len tak po troske..

ja som na morf. utz v 20tt sla v skinny jeans ked som ariel cakala...mne sa az potom brucho spravilo..aj to take mini...

marcelatje
27. feb 2012

@tanicka1976 ja mám zatiaľ mínus 2 kg (no mne to ani neuškodí tak ako tebe, keďže ty si asi polovica zo mňa 😅 ), ale už mi nebýva tak zle. Čo sa bruška týka, mám ho obrovské (napriek úbytku váhy), dokina povedala, že to sú hormóny tak to neriešim, ani nemám pocit, že sa prejedám práve naopak, jem menej.

U nás to už vedia asi všetci aj keď sa koľkokrát čudujem že odkiaľ to niektorí ľudia majú 😠 ale zasa všetci v rodine majú už dávno odrodené, žiadne malinké bábätko nemáme, tak sme teraz všade vzácni 😀 (ani neberúc do úvahy fakt, že môj partner je jedináčik, takže tam sa načakali už dosť 😀 )

Čo sa monitoru dychu týka, asi si ho zaobstarám, ale zasa mám kamošku s predčasne narodeným dieťatkom, ktoré má práve z toho dôvodu niečo s bránicou a niekedy jej prestane dýchať, ale monitor nereaguje, keďže sa jej to stáva aj v bdelom stave a malilinká sa potom zo všetkých síl snaží nadýchnuť, čo monitor vyhodnotí, že sa hýbe a všetko je ok, takže sledovať ju musí stále tak či tak ☹