icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

ftinka
28. feb 2012

ahojte babenky, i mne sa tie tyzdne nejako pomaly vlecu... ale vzdy iba do kontroly, potom sa znova upokojim a bezi to rychlo 🙂 uz aby tu bol 4. m. 😎

stipec26
28. feb 2012

halo halo hlasim, ze odchadzam na prvu poradnu..... este musim ist po tatinka do robotky, lebo mam dnes krpcov oboch doma a to neviem, ci by som si vychutnala, keby ich tam niekto nestrazil.... tak nam drzte palceky, idem odsnezovat auto =)

PS: mne naskakuju nove tt v nedelu... 🙂

andrea_stella
28. feb 2012

@stipec26 ja mam utz teraz v stvrtok a poradnu presne o tyzden tak som zvedava, ze co a ako hlavne este neviem ako dopadli krvne testy 😠

daniela02
28. feb 2012

Niektore tie rady okolo vybavicky su na hlavu, ja som bola asi bud narocna, alebo hlupa, ze som toho mala viac ako 4 bodynka a 4 dupacky, lebo ja neviem ako vam co mate viac deticiek,ale my sme sa prezliekali tak dvakrat za den a prat sa mi teda nechcelo kazdy druhy den

andrea_stella
28. feb 2012

@daniela02 aj ja mam toho viacej sak to by som tiez prala jak zerava furt a aj napriek tomu som prala maleho veci aj dvakrat do tyzdna co sa mi kos s jeho vecickami zaplnili 😅

daniela02
28. feb 2012

@andrea_stella ja neviem kto robi tie zoznamy, ale naozaj by to mali nechat asi skor na tie co uz deticky mali, alebo budu mat lebo je to naozaj na hlavu, napisat ze ti nebude treba velkost 56 lebo z nej vyrasties, to je tiez na hlavu, ja som dokonca potrebovala velkost 50 co som ani nevedela zohnat lebo som vedela kolko ma mala ked som sla rodit

andrea_stella
28. feb 2012

@daniela02 no inak mojmu malemu bola aj velkost 50velka ked sa narodil a prisli sme z porodky vtedy mal 2700g a tu velkost nosil este mesiac a potom som to uz vyradila... 😅

paula80
28. feb 2012

@nastasia ahoj,ja som mala tiež zvýšenú hladinu protilátok,keď mi gynekológ bral krv, bola som včera u endokrinoličky,po opatovnom vyšetrení krvi mám hladinu na hraničnej hodnote normy, tak mi aj tak dala najslabšie lieky 25,vraj v tehu má byť tá hladina niekde v strede tých ref.hodnot.
Inak sonom mi zistila chornický zápal štítnej žľazy,vraj je to dedičné, má to aj moja sestra a to má za následok zníženú funkciu štítnej,čo sa mi prejavilo až teraz a mohlo sa aj skor aj neskor.Dúfam,že tvoje vyšetrenie dopadlo dobre.

lussinkaaa
28. feb 2012

Ahojte maminky, ja sem dost malo prispievam, no zato si vas kazdy den citam a tesim sa s vami 🙂 Som tu asi jedina co ma predpokladany TP v posledny septembrovy den, mnohe ste predo mnou aj o par tyzdnov, preto si beriem k srdcu vase rady, postrehy, skusenosti 🙂 Chcem sa ale opytat, ci je tu medzi nami septembrovkami aj baba, ktora ma problemy so zrazanlivostou krvi? Ja ju mam zvysenu, o dva tyzdne mam kontrolu, hrozia mi injekcie do bruska ☹ Som z toho dost vydesena, neviem si zivo predstavit, ze si ich budem musiet pichat sama denno denne. Ale ak to bude jedine vychodisko, tak to budem musiet nejako zvladnut.

nastasia
28. feb 2012

@paula80 ahoj tak ja som bola dnes a je to v poriadku nastastie takze nemusim brat nic. Hovori to len o nejakej predispozicii ze by s tym mozno neskor mohol byt problem tak snad nebude.
To ma mrzi, ze musis brat lieky, ale zasa dobre ze sa na to prislo uz teraz. Mojej svokre na to dosli az v neskorsom stadiu tehotenstva a citila sa dost zle aj v nemocnici lezala.

nastasia
28. feb 2012

@lussinkaaa kamoska mala tento problem aj si pichala injekcie, ale nevravela, ze by to bolo nejake strasne. Drzim palce nech sa ti zlepsia vysledky

vladka1828
28. feb 2012

ahojte.....už ste oznamovali vašim zamestnávateľom, že ste tehotné? a ak áno čo ste im posielali? stačí mi ofotiť teh. knižku a priložiť papier s predbežným termínom pôrodu a predbežným nástupom na materskú?.....ja som zo SNV a najvyšší sídlia v Pezinku, takže s nimi nie som vôbec v kontakte.... 😉

katka_77
28. feb 2012

@marcelatje Ahoj, ta tvoja natierka zneje velmi zaujimavo. Ja milujem vseliake rybacie. Mohla by si sa podelit o recept. 😉

sandy3911
28. feb 2012

@vladka1828 ja som si vypýtala od svojho doktora potvrdenie pre zamestnávateľa, tam mi napísal len, že som tehotná a to je všetko: toto som dala do práce a bolo 🙂

katka_77
28. feb 2012

@kali23 @stipec26 Ja mam z vlasmi presne to iste. Ale to bude asi normalne z prirody, lebo ved aj zvierata plznu na jar a na jesen 😀 😀 😀
A co sa tyka pleti, tak ked som este ani nevedela, ze som tehotna, tak som mala to iste a iba som sa cudovala, ze od kial sa to vsetko berie. Teraz sa to trosicku zlepsilo, ale tvar mam strasnu. Ale zajtra idem na kozmetiku, tak snad to pomoze

montinka
28. feb 2012

@sissmiss hmmm ani nasa nechce o bracekovi ani pocut.🙂 stle tvrdi ze v brusku je sestricka. a ze sa s nou bude hrat a lubit ju.😀

montinka
28. feb 2012

@petraas a u mna naopak,ked som cakala malu, krasna plet a pri malom sama vyrazka. hroza. tak boh vie.

monhla
28. feb 2012

Babenky, čo je to ten geneton? Nie som blbá :D, len som to doteraz nepočula.

orchidea8
28. feb 2012

Ahojte,
kto ma teraz najblizsie poradnu? Ja v pondelok...nekonecne cakanie ale ten mesiac celkom rychlo utiekol.

Baby, pobolieva vas podbrusko? Ja mam dni ked absolutne nic, az rozmyslam ci je normalne takto nic necitit.

montinka
28. feb 2012

@orchidea8 ahoj ja mam teraz vo stvrtok. hmmm a ani ja nic necitim obcas si vravim ze kebyze nemam knizku tak mi to je aj divne.🙂

orchidea8
28. feb 2012

lebo donedavna ma sem tam pichlo, pobolievalo brusko...ale teraz je to take ze ani neviem ze sa nieco deje az sa cudujem...ale pamatam si ako mi raz moja maminka este pri malom povedala, ze ved tehotenstvo nema boliet 😀

montinka
28. feb 2012

@orchidea8 no uz nech sa to mimciatko hybe a citime to aj my.🙂

kali23
28. feb 2012

@orchidea8 mna sem tam pobolieva, asi 2 dni ma akoby boleli čreva??? vcera ma tak rozbolela hlava, ze som pretrpela az do vecera a šla spat, ale rano som sa zobudila a hlava stale bolela... potom bolest prestala a bolel ma zaludok, a mala som pocit akoby mám závraty... ale teraz uz mi je lepsie ;)

sunny15
28. feb 2012

Babenky,no mna dnes akosi pobolieva podbruško ako na mrchu....a akoby som mala podbruško také tvrde...moze isť o tvrdnutie bruška?

muska21
28. feb 2012

ahojte baby, prave som dosla s poradne.....vsetko je ok malinke sa pekne hybalo, dr nemohla zmerat, len sme o tyzden mensie, brali mi krvicku a najblizsia poradna o mesiac. 🙂 🙂

orchidea8
28. feb 2012

@muska21...gratulujem k uspesnej poradni🙂 Ake mas pocity, nieco Ta pobolieva, ci?

@sunny15...ja ked si lahnem na chrbat a obcas citim uplne tvrdu maternicu, tak to je tvrdnutie.

sissmiss
28. feb 2012

@kali23 uff mna tiez dva tri dni pobolieva akoby maternica alebo creva...

sissmiss
28. feb 2012

@sunny15 pri malom som mala tvrdnutie ku koncu az, to bolo na par sekund akoby sa maternica zmrstila...akoby sa ruka dala v past a drzala zatata a pomaly sa potom otvarala...
@monhla zaoberaju sa okrem ineho urcenim pohlavia plodu z krvi matky. Robia to od cca 10tt a uspesnost maju 99.5% Plati sa 72e.

stipec26
28. feb 2012

Tak uz aj ja som spat - moja prva poradna dopadla OK - babatko je tam krasne, lezkalo na chrbatiku, kopkalo nozickami a pravou rucickou kyvalo nad hlavickou svojmu bracekovi, sestricke a tatinkovi, ktori tam boli so mnou 🙂 🙂
som 10+2 ale podla UTZ som o tyzden viac 11+2 (novy termin 16.9.), ale tak uvidime o 2 tyzdne, pojdeme na premeranie.... aj na krv teraz v piatok, som nemala este skcreening - som si posuvala o den termin u doktorky a nejako ma zabudli objednat ;) a uz mam tehotensku knizku - jupiii! a este teda zasadna informacia pre nas - je tam len jedno babatko 🙂 este ze tak!!!!!

monhla
28. feb 2012

@sissmiss vďaka, tak preto som o tom netušila. Ja nikdy nechcem dopredu vedieť, či to bude chlapček alebo dievčatko. Takto to bude prekvapenie. /moja kamoška mala na to prekrásnu vetu: "A čo keď sa doktor pomýli pri určení pohlavia, môžem bábo v pôrodnici vyreklamovať ?" 😝 😝 😝 /