September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@marcelatje snad je vsetko ok keby nieco urcite let na pohotovost...
a uz vazne odchadzam upratovat
caute koceny tak uz mame aj tehotensku knizku dalšia kontrola 19.3 tak som zvedava za tri tyzdene o kolko krpec narastol rada by som sa pridala do tabulky len neviem presne co tam treba zadat a kde ju stiahnut .
a prosim niekoho o radu uz treti den ma trapi migrena a potom mi je spatne aj od zaludka neviete niekto co by som si na to mohla dat ?
@marcelatje a mas krvacanie co neprestava alebo len ozaj taka bodka a viac nic? mna lekarka ukludnovala, ze ak mam krvacanie s cerstvou krvou, ktore sa stupnuje vtedy mam bezat na pohotovost... pretoze ja obcas mavam akoby v hliene vlakno krvi - ale to len ked sa utriem napr. po velkej potrebe, potom uz vobec nic nie je, alebo obcas sa mi stane ze mam slabunko ruzovy vytok tiez len ked sa po wecku utriem, to mozu byt cievky ktore mozu prasknut, napr. ked zvraciame, alebo kasleme alebo kychame, alebo aj z krcka maternice, kto ma oslabeny. Tak neboj, nic to nemusi znamenat, ale na druhej strane ten vytok a svrbenie je horsie, isto chod k lekarke ked mas este aj chripku.
@anicka245 ja nekrvácam v pravom slova zmysle, mala som len takú mini, skoro nevidieteľnú bodku na papieri, ale bola tam vždy keď som sa utrela ☹ teda dnes od rána. Nezdá sa mi, že by sa to stupňovalo. Skôr mám pocit, že tam niekde mám ranku, lebo keď cikám, tak ma tam páli. Kvôli chrípke som bola už v pondelok, ale dnes sa to dosť zhoršilo. Nikdy som nemala problémy s výtokmi ani ničím podobným a teraz keď mi to vôbec netreba tak sa mi to stane ☹
@marcelatje uuufff, drzkaj sa...ja mam silnu nadchu, lezim v posteli, tiez sa bojim o mimiska ☹
@sissmiss Jeej, tak to mate velmi pekny vyber mien. Tomas sa paci aj mne, len som mala kamarata a vsetco ho natahovali, ze na neho zakricali: Tomas! A potom to bolo .. to mas tak ..... ;)
A Lukasa vybral vcera aj manzel, teda Lucas. Ja si vazne nemyslim, ze my sa zhodneme na nejakom chla[censkom mene. Dievcenskym mame kopec, ale pri chlapcenskych uz zacali bitky. 🙂
Najlepsie bolo, ked zahlasil, ze Theodore !!! A dcerka, ze ano, to je super, tak sa vola aj chipmunk (neviem ako sa to vola po sk) .. Alvin & the chipmunks. 😀
@sissmiss no ja tiež ležím, dokina mi predpísala Bioparox - antibiotiká, ale vravela že ak ma veľmi nebolí hrdlo nemusím si to dávať (strieka sa to do hrdla) tak si to nedávam, skôr mám nádchu a cítim sa pod psa. Inak pijem len čaj s citrónom a ležím. Vo štrvtok som bola v poradni a tam sa ma pýtala či mám nejaké problémy a ja som bola zdravá jak repa a teraz? Teraz mám všetko na čo sa ma vtedy pýtala 😀 😀 😀
@marcelatje ja som vo stvrtok zostala doma s malym lebo mi bolo tak nadchovo, som kychala a to v robote nemozem ani naznakom, a maly tiez soplil, tak sme lezali dva dni a mali volno...nedelu som cela natesena jak mi je uz dobre isla do lesa a od pondelka skapinam, nadcha jak des, a to ja mavam, bolesti hlavy, a taky stav akoby chripka,,,len bez horucky...nielenze soplim, ale je mi desivo. Dnes uz teda nastastie lepsie. Caj, med, citron to isti...
@marcelatje Moja drz sa a hlavne davaj pozor na zapal mocovych ciest. Ja som mala vzdy podobne priznaky pri nich.
Kocky, ked ste sa uz bavili o tych menach. Na mna vcera manzel vysiel so zoznamom. A tak som kazde meno napisala do googlu aj s nasim priezviskom a dala som si obrazky.
Ked mi vysiel niekto strasne skaredy alebo divny, tak som to meno hned zatrhla. 😀 😀
ahojte tehulky!ak sa smiem spytat kolko meria vasa fazulka?minulu sredu som bola na poradni a merali ho/ju a ma 3,7cm.neni to malo?podla tabuliek by malo viac merat.doki povedal ze je vsetko ok zatial.tak neviem.uz som nervozna ci nezaostava:(
@kucharikova pred tyzdnom som bola v 13tt a nasa fazulka merala 6,6cm ale podla toho sme vraj o tri dni starsi
ja som bopla naposledy v 13ttplus 4 a bolo to 6,6 cm.
@kucharikova ja som bola včera, podla poslednej ms som bola 10+6
dieťa malo CRL 33 mm, to je od hlavy po riťku, podla sona to vyšlo 10+5
čiže rovnako... doki povedal že super, meral mi aj NT - to bolo 1,3 mm
takže podla mna ste OK 🙂
@marcelatje skore uzdravenie prajem
manzela som o 7.30 vychystala na lyzovacku a ja som este 2 hodinky potiahla v posteli.Teraz ranajky a asi trosku upratat.
@kucharikova mne malé meralo presne tak a dr.mi napísal 10+4 t.t.,tak si myslím,že úplne normálne,viaceré mimi mali takéto miery 😉
@marcelatje rýchle uzdravenie,nech ti všetko rýchlo prejde.
Prezývka--Termín pôrodu pp--mám doma --Tušák/mená--je mi zle?--zvraciam?--chute--G--tep--krv--w predpovede
kali23-------------1.9.2012--------prvorodička---------tušák----------áno---nie---------sladké
katka 143--------2.9.2012------chlapec, dievča------chlapec---------------------------ovocie
petraas-----------3.9.2012-----------dievča-------------chlapec------ano---nie-------slane, kysle—w chlapec
sissmiss---------3.9.2012-----------chlapec----------chalan--------áno---nie-----------slané--ch-159--ch---w chlapec
daniela 02--------7.9.2012-----------dievča-------------chlapec-----ano---nie
petra6484---------7.9.2012---------prvorodička--------chlapec------áno---áno-------všetko
zuzana_v1-------8.9.2012----------dievča---------------dievča---------ano---nie-----------sladké----d----w dievča
zahadka----------12.9.2012--------chlapec-------------dievča---------áno--áno----------sladké--------w dievča
monhla-----------12.9.2012---------dievča--------------chlapec--------áno----áno-------nechuť--------w chlapec
veverka84--------12.9.2012------chlapec/dievča-------chlapec-----ano-ano--------slané a mäso------Gen dievča
lu 17--------------13.9.2012---------prvorodička---------chlapec------ano---ano-----------slane--------w chlapec
marcelatje-------14.9.2012----------prvorodička--------dievča--------áno---áno--------slané, kyslé –d
paula80----------16.9.2012--------chlapec, chlapec---chlapec-----áno---nie-------------slané----d--w chlapec
montinka---------17.9.2012--------chlapec, dievča-----dievca------ nie----nie-----------sladké
lusinda1989-----17.9.2012----------prvorodička-------dievča---------ano--nie-------------všetko
sunny15----------18.9.2012-----------prvorodička--------dievča--------ano--ano-----------mäso
soniatko----------20.9.2012-----------prvorodička--------chlapec------áno--nie----------kyslé a polievky
inci------------------20.9.2012---------chlapec, chlapec-----dievča----áno----nie
stipec26-----------23.9.2012---------chlapec, dievča------chlapec----áno--nie-----------slané, kyslé---w chlapec
katka_77----------27.9.2012---------dievca, dievca-------chlapec-----ano---ano----------slane, kysle----w chlapec
rejocka-------------29.9.2012---------chlapec, chlapec---chlapec----áno---nie----------slané, kyslé---ch---w chlapec
lussinkaaa--------30.9.2012-----------prvorodička---------dievča-------áno---nie-----------slané, kyslé---w dievca
andrea_stella----------------------------chlapec-------------------------------áno---áno-------------sladké----168--w dievča
@kucharikova niektore deticky su zo zaciatku mensie. A dalsia vec je ovulacia....ak oplodnenie nastalo tyzden pred ocakavanou menstruaciou, tak nie si v 13tt ale v 12 tt, alebo kludne aj menej. Tie tt nam nastavia podla datumu posl.menstruacie a moc ich nezaujima ze vieme ze oplodnenie mohlo nastat len tri dni pred ms lebo partner nebol doma alebo podobne 😀 Takze pohoda, na dalsej poradni uvidis ako ste na tom.
babenky mate niektora v byte psa? Ja som zadovazila psa ked som este byvala v dome a o byte som ani nechyrovala...ale nejako sa vsetko pomenilo a sme v byte a tak...Vcera som umyvala, vysavala, upratovala a dnes su tu chlpy...Neviem ako to bude s malym babatom, aj keby som umyvala kazdy den, ten pes (na jar hlavne) plzne...Prave som pozerala taku tu podlozku na ktorej sa babato hra a hore ma vselico zavesene a ja rozmyslam ze kde mu to pripadne viem dat...jedine roztiahnut gauc a tam kym sa neskotula...na zemi nic nehrozi kvoli psovi...Hmmm, takto komplikovane som to este so psom nemala...zatial som mala len v dome a boli izby kam proste nechodil ked bolo mimi aj ked bol vnutri stale...
@sissmiss ja mám tiež psa, ale ja mám aj iný postoj... ja sa neobávam žiadnych problémov a nemienim ani izolovat psa od bábatka (neskôr by so spôsobovalo strašné problémy)... najlepšie je bábo zoznámiť so psíkom úplne od začiatku... ja budem skôr izolovať všetkých ľudí od bábatka aspoň tie prvé týždne možno mesiac dva... lebo od psa nechytí nič, ale od ľudí všetko...
náš hafan je krátkosrstý a jeho srsť máme "napichanú" všade, ale keď sme sa raz rozhodli mať hafíka (a strašne moc ho lubime) tak mi nebude ani vadiť, že bábo má dáke chlpy na podložke, či oblečení...
mám kámošky, kt tiež mali skôr psa/psov a k tomu bábo... a niktorá neizolovala dieťa... práveže naopak...
a tiež mám kámošku, kt, ked sme boli pozrieť malé bábo, tak sme sa s manželom nemohli ani priblížiť k jej postieľke, a už vôbec sa nad malú nakloniť aby sme ju videli... akoby sme mali lepru, kvoli psovi... 🙄
ale ked príde bábo, tak určite bude treba aj psíka trošku cvičiť a "zakázať" mu niektoré veci, kt, doteraz volne robil... myslím, napr. že už nebude môcť lahnúť si, kde sa mu zachce (aby sa mu veľmi nezachcelo spávať v detskej postielke napríklad 😀 ) pes v rodine je neskôr veľmi dobrý pomocník pri výchove, to vidím na kámoškách, bábo sa dokáže aj hodinu vyhrať s jeho miskou a granulami, alebo s hocičím pod dozorom psíka 🙂
@kali23 samozrejme súhlasím, ale všetko závisí aj od temeramentu a povahy psa. My máme dvoch - vlčiačku ktorá by v živote nikomu neublížila aj keď vzbudzuje rešpekt a každý sa jej bojí. Je obrovská, ale strašne dobrosrdečná. Decká mojej sestry s ňou mohli robiť čo len chceli a ani jediný krát na ne nezavrčala je úžasná, strašne mierumilovná a trpezlivá a nikdy sme sa nebáli, že by niekomu ublížila. Zato mám aj takého malého pouličného podvraťáka, ktorý sa zľakne každého rýchlejšieho pohybu - samozrejme aj jeho máme radi, ale ja viem odkiaľ pokiaľ ale dieťa by som v jeho prítomnosti samotné nenechala, ľahko by mohlo dôsť k nedorozumeniu.
Moji svokrovci majú ratlíka a čivavu, no konec 😀 😀 😀 tí si na bábo nezvyknú asi nikdy. Môj partner bol jedináčik a potom mali už len tích psov a sú zvyknutí dostávať všetku pozornosť a každý človek je pre nich votrelec. Možno robia chybu aj v tom, že ich vždy zatvoria v izbe keď niekto príde lebo strašne vyvádzajú, štekajú a útočia - malí hajzlíci 😀 😀 😀

@soniatko uz mi to ide...