September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@zahadka ale prave kvoli skriningom sa zachyti vela babatiek ktore maju vvch a casto sa rodicia rozhodnu nechat si ich vziat...preto sa rodi menej postihnutych. A ano, medicina pokrocila, mame lepsie lieky, lepsiu starostlivost. A ten vek...no...ono vekom riziko je naozaj vyssie, statisticky... A tiez...neposunu tu hranicu aj ked nasa doba je najskor o studiu, potom o kariere a po 35 prichadza na rad prve dieta... Zial...jedna vec co zvysuje riziko rak.prsnika je prave prve dieta po 35tke...Idealny cas pre matku aj dieta je okolo 23-26r. Dnesna spolocnost nas nuti ist tak trosku proti sebe...mat najskor karieru, potom dieta...dnes je out vydat sa v 20 a v 22 mat prve dieta... Ale je to prirodzene... Ja to vidim na spoluziackach ktore este nemaju deti a ani partnerov na to oplodnenie...uz im zacina byt ta kariera na obtiaz... Ono spolocnost je vrtkava...najskor nas podpori v tom ze dieta neskor a ked do urciteho veku nie je tak zas sme mimo...a nase pocity a tuzby ostanu niekde visiet...
A tiez vela deti kedysi zomieralo lebo neboli take vzacne, rodicia o ne tak nedbali a dalsia vec boli choroby na ktore nebol liek vtedy. To s tym dbanim a nedbanim...bezne vela deti zomrelo z nedbanlivosti rodicov a vtedy to bolo v sulade s dobou...nikto sa nad tym nepozastavoval...mam o tom pekny clanok od jednej historicky...ako to bolo na sk...
@iva98 dr a kalkulacka rata ze tehotenstvo trva 280 dni a ze mame ovulaciu a teda otehotnieme na 14ty den cyklu. Ale my sme neni stroje a ovulujeme na 10ty ci 20ty den cyklu a potom sa to cele posunie a dr zmeni termin podla velkosti plodu. Dnes som prave citala ze prave v 1.trimestri je velkost babatka najlepsim ukazovatelom jeho "veku" alebo teda ze v kolkom sme tyzdni, ze neskor byvaju odchylky vacsie.
@sissmiss u nas to bolo napriklad naopak, byvali sme v podnajme a ked sme si povedali ze chceme babo, robil len manzel ja som este studovala, vedela som ze moji rodicia mi budu prispievat aspon na studium, teda som z toho mohla platit podnajom, polovicu , cosi mi ostalo pre seba a domacnost zabezpecoval este vtedy priatel dnes uz manzel, ked som otehotnela, tesili sme, lebo ked sme to rozoberali mala som 24 a zivot pred sebou, pre mna bola predstava, ze o dva roky ako 26 rocna pojdem do roboty a uz budem mat dieta v skolke lepsia ako to ze by som si mala najskor robit karieru, teraz mam 28 cakame druhe , prve ma uz 4 a som z toho nadsena, ze uz mam nasliapnute na pracu , ktoara ma bavi, kde mi vychadzaju v utstrety a v 30 uz budem mat dve deti, jedno odratsenejsie a druhe v skolke a vratim sa do roboty a budem pokracovat v budovani si dalsej karieri a ziskavani skusenosti, aj ked druha stranka veci je ze mamme na hlave hypoteku velmi vysoku a musime sa obaja starat o to, aby sme mali robotu lebo hold, by sme nevychadzali a tiez nebudem dom dva roky ako pri prvom, ale sme stastny, ja si myslim, ze dnes mlady nemaju inu sancu ako hypo ak chcu byvat vo vlastnom a planovat si zivot dalej
@1982zuzka prima kalkuačka - veľa údajov. Ja som doteraz počítala na www.mamaaja.sk - tehotenstvo po týždňoch.
A termín pôrodu som tak vedela v ten deň keď mi vyšiel pozitívny tehu test - doktor mi povedal tiež ten istý dátum :D
@kali23
Kali , ja mám železo 85... takže som na tom dosť zle, na PN-ke... Beriem železo 2x denne, a nezapeká ma, lebo pijem raz denne napoj - Voda, trstinova melasa (obsahuje tiež železo) a citron. Chuti to ok a nemám problémy.
Mne včera ešte pridali hormony, kvôli štítnej žlaze... nuž nemám už 22 ako pri prvom dieťati:( A vyzerá to tak, že doma budem až do pôrodu...ale verím, že všetko dobre dopadne. Mám 35 a druhú šancu už asi nedostanem.
Tak sa drž a skús tú melasu🙂
@monhla
🙂)) nestraším🙂) Neboj, každá prežívame inak. A každá má telo v inom stave. Ja som rodila pred 13 rokmi , nikdy by som to nemenila. Nechápem prvorodičky po 35-ke.... ale to je môj názor. A po 5 rokoch snaženia sa, mám aj ja 35 rokov...
Ale ak chcete tretí prírastok tak držím palce, deti sú krásne 🙂 hoc aj po 40-ke🙂
To ja sa len staro cítim🙂))) lebo nevládzem, ale za to môže anemia a štítna žlaza..
zjavne ste ma zle pochopili.....ja som len chcela povedat tym vsetkym, ze UZV je na "nieco" dobry, ale tie merania su o nicom, tiez nie som z nich nadsena. Napr. keby neboli, tak svagrina dnes nema dcerku, lebo by sa jej udusila...
iha tak to ja idem podla ,,predpisov,,🙂vydavala som sa ako 21 rocna dieta v 22 rokoch druhe v 26 r a tretie bude v 28 to som uz staraaaaaaaaa 😀 😀
dnes mi po dlhej dobe chutili sladke ranajky vyziva hruskova s piskotami som zvedava ci ju udrzim lebo rano mi taketo veci nerobia dobre...tak ale dietatu nerozkazes 😀
@kali23 no je to doslova na nic...mas uplnu pravdu ony si neuzili tehotenstvo a my s nimi tak isto, vsetci sme sa tvarili akoze na to nemyslime ale vo vnutri to kazdeho zralo...
ja to nepodstupim ani keby co a ked dr povie ze musim co nemusim ale hadat sa nebudem vysledky nech mi nedava...
Babyyyyy, tak robila som si ten na urcenie pihlavia 😀 Potvrdilo sa to, co si gynda myslela a aj moje tusenie 😀 Bola kraaasna ruzovaaa farba, trosku do fialkova, juchuuu 😀 😀 😀 Este mi aj manzel na to povedal, ze to bolo jasne, bo ako pozeral na UZV a gynda mu vysvetlovala, co jej tam vidi, tak ze si to vsimol aj on, kavove zrno 😀
Oprava, nie pihlavia ale pohlavia 😅
Kocky...je mozne ze uz teraz na konci 14tt citim v bruchu motylika ? Proste uz 2 den mam v brusku taky pocit ktory mi uplne pripomenul ten pocit ako som mala pri malom....

@zahadka nie je prevencia ako prevencia... taketo zmatocne testy su len na 1 vec... citala som si dnes na roznych strankach, kt sa specializuju na tento skrining, aj amniocentezu a vsade su tam vyjadrenia o nepresnosti a zbytocnosti tychto vysetreni... tiez upozornenie, ze deti s DS sa rodia hlavne zenam pred 30r. lebo sa im tieto testy nerobia... a tomuto uz vobec nerozumiem... im sa to nerobi a rodia taketo deti a nam sa to robi, prezivame stres a aj tak sme rozhodnute deti si nechat, a pre tie baby, tieto testy ani neoporucaju... no zmatok riadny...
a cisaraky sa robiu uz za Viktorianskej ery tusim...
nase stare mamy kys.listovu nemuseli brat, lebo jej mali dostatok z kvalitnej stravy/zeleniny bez chemie... mne je aj dnes proti srsti brat aj tu kyselinu, lebo je to cista chemia... ale beriem ju, lebo sa má brat... iné vitamíny brat nemienim... no ale teraz musim este brat zelezo, kvoli krvi... a to mi sposobuje strasne zapchy, no katastrofa... dnes som strasne negativna...ble