icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

kali23
9. mar 2012

@orchidea8 ano, z krvi, S-HCGgr má byť v 15t do 70000 a mne vyšlo 82507, ale vzorka bola braná v 14+2 (vtedy majú byť hodnoty od 24300 do 93600) ale podľa BPD je to 15+4... k tomu sa berie vek matky pri porode, to budem mat 31 a pocitac vypocital zvýšené riziko, aj kvoli veku... gyn. povedala, ze je to len mierne zvýšené... a ja o tom čítam uz 2.den a cím viac cítam, tým viac pochybujem o týchto výpočtoch...
absolvujem tú gen. konzultáciu, aj morfologický UVZ, ak niekde dostanem termín, lebo všade majú volné, až ked budem v nejakom 23 týždni, čo je už neskoro... ale neviem pre koho... lebo ja urcite nepojdem ani na amniocentézu, a aj ked nieco zistia v 23týždni, tiež si to nebudem nijako riešiť...

veverka84
9. mar 2012

@anjelik007 myslim ze hej pri oboch som sa jej ,,napila,, na litre a sme tu zivi a zdravi a vela bab to pije ved to su len mineraly v tom a kyselina vinna tusim nic skodlive...aj ked si das googlit iskra v tehotenstve vela odkazov na to ze to baby pili.
a este sa moze fatra-aj ta pomohla, ale ta klasicka ta mensia co je napisane ze lieciva ta sa v tehu nemoze...

orchidea8
9. mar 2012

@kali23..neboj, bude to dobre...to hcg nemas az o tolko zvysene!!!!Uvidis, hlavne pozitivne mysli!
Inac kam ides na morfologicky?Aj mne ho lekar odporucil, len neviem kam sa objednat...

luly13
9. mar 2012

@marcelatje vyuzijes. Ja sa prave tesim,ze budeme nosit do zimy. V lete v nej bolo adamovi teplo. A mam taky navlek,ktory som si obliekla a sli sme von. Pripadne v zime zapnes do bundy a budete sa ohrievat navzajom 😉

sissmiss
9. mar 2012

@kali23 mne to fakt pripada ze si chcu z teba urobit statisticku vzorku....nechces to nijako riesit tak co im ty mas co zohanat udaje o celej tvojej rodine z oboch stran dofrasa... Keby si ty tlacila lekarov, nepoviem, ze potrebuju vsetky udaje aby ti dali najpresnejsiu odpoved, ktora tak ci tak nebude presna....ale takto...ty si spokojna, babato je ok, ak by nieco nebolo ok si s tym zrovnana a co ich do toho, do....., co tvoja teta a jej mama a podobne....Ked clovek potrebuje vtedy sa nestaraju a odrazu ked chcu udaje pre seba vlastne, lebo ty ich nechces, tak odrazu su aki dosledni...

luly13
9. mar 2012

@sissmiss mne sa ten gulickovy vobec neosvedcil. Skor mam taky naplneny nejakou latkou,co sa super prisposoboval.

sissmiss
9. mar 2012

@luly13 faaakt? a ja uz rozmyslam kde kupim tie gulicky...no asi to vyskusam u niekoho najskor...ta kamoska co si ho usila si to moc pochvalovala...skusim pozriet aj recenzie na nete...lebo aj na spanie by sa mi taky zisiel, podlozit nohy 🙂

veverka84
9. mar 2012

@sissmiss na kojenie mi ten vankus nevyhovoval myslim gulickovy najradsej som aj tak kojila po leziacky...ale na spanie v tehu som si ho tak suchla medzi nohy a pod hlavu ,,akokeby som ho objimala,,a na to bol super🙂

luly13
9. mar 2012

@sissmiss mne na tom maly akokeby stal. Ze sa tak pekne pohodlne nezaboril.no mozno preto,lebo som mam ten druhy a mohla som porovnat.ale kazdemu moze vyhovat ine.

luly13
9. mar 2012

@sissmiss tvoj maly ma kolko,ak sa mozem spytat?

sissmiss
9. mar 2012

@luly13 moj bude mat 6r.

sissmiss
9. mar 2012

teraz som nasla na nete taky co je plneny ze PES dutym vlaknom v tvare guliciek...ale detail vyzera ako taka ta klasicka umela napln do paplonov...a nie take tvrdsie gulicky...a stoji 799czk, to sa ani neopla sit. A ma 215cm.
http://www.polstarnakojeni.cz/cz/e-shop/c31794/...

veverka84
9. mar 2012

@sissmiss u nas v kauflande si kupila ten negulickovy moja svagrina za 3 eura cca bol vo vypredaji aj s navlieckou 😀

soniatko
9. mar 2012

@vladka1828 To mame skoro podobne. Ked sa male narodi, budem mat 27. Chceli sme aj skor, ale 3 roky sme snazili a az teraz sa podarilo. Akurat vybavujeme uver. Doteraz sme byvali v podnajme. A MM stale odkladal kupu bytu alebo domu, az toto tehotenstvo ho prinutilo premyslat, lebo som si dupla a povedala, ze do takehoto bytu nemozeme priviest babatko, Je to hrozny byt, vsetko v povodnom stave, olupuju sa tu tapety, plesniveju okna v zime - fusersky vymenene plastove okna. Mam z toho uveru hlavy a bruchabolenie. Ale ked inak sa v dnesnej dobe neda. 😖

luly13
9. mar 2012

@sissmiss Tak to uz velky 🙂

nmonika
9. mar 2012

dnesne vysetrenie bolo rychle ale postacilo.presne som si nezapamatala kolko ma malicke,ale myslim ze 7cm.V utorok skoro rano dobehnut vsetky testy,knizku atd...co som doteraz v UK zameskala.Mam aj fotecku na mobile,potom to tu pridam.

jenny6
9. mar 2012

Baby, viem že to už niekde bolo spomínané, no dokedy ste užívali duphaston? Ja som ho brala kôli krvácaniu do 12 týždňa 2tbl denne. Vysadili ste ho z dňa na deň alebo postupne?

stipec26
9. mar 2012

@jenny6 ja som to brala pri prvych dvoch a vysadzovala som postupne

stipec26
9. mar 2012

na pobavenie 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=rklUthIgU4w

a hlavne s nadhladom 🙂

nmonika
9. mar 2012
annie6
9. mar 2012

@nmonika krásne, ja mám kontrolu až 20.3. musím čakať, ale snáď potom dostaneme niečo podobné 🙂

nmonika
9. mar 2012

@annie6 ja som si to mohla odfotit do mobilu z monitoru.Ani neviem ci jej vytlaca fotky.Vela stastia.

petra6484
9. mar 2012

@jenny6 ahoj ja som pocula ze probioticke veci ako acidko plesnovy syr a podobne by sa nemali jest koli tvorbe bakterii v brusku

stipec26
9. mar 2012

inak kocky - ja som si dnes bola urobit radost - bola som v Brendone (kto je v BA asi poznate, nechodime tam casto, lebo to mame na opacnej strane mesta), ale kto sa tam dostane - nevie sa podla mna vynadivat 🙂 od tehu vymozenosti a moznosti, cez dojcenske veci a oblecko, cez nabytok a kolisky/postielky... no super... tak som sa vytesila a kupila som aspon krpcom nejake oblecko + uplne najlepsie - novu vanicku pre nove babatko 🙂 🙂

a neviem, kdo ste vsetko riesili rozmery v spalni a miesto, ale mam pred sebou ich katalog a vidim tu detska posielka Troll Bedside Crib - rozmer 101,8x49,1x87,8 - dlzka lezacej casti 89x40 - tak skuste kuk, ci by sa vam taketo mensie nezmestilo (a maju to aj v koliskovom prevedeni - Troll Anna koliska)
http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/1949...

no idem listovat dalej 🙂 ked uz nic ine 🙂 🙂 🙂

petra6484
9. mar 2012

@petraas to mi je strašne luto ze ti havinkovia takto chorlaveju :(

annie6
9. mar 2012

@nmonika mne to bude jedno, keď nevytlačia, tiež si určite aspoň do mobilu odfotím 😀

veverka84
9. mar 2012

@stipec26 video dobreeee som sa pobavila 😀 😀 😀 😀 a miesto v spalni sme riesili ja a @sissmiss
brendon mi kupila nejake veci svagrina a maju fakt pekne veru by som tam zasla niekedy snad sa mi to podari a skvele ceny aj kociky a tak co sledujem a tie kupony co byvaju v maminke alebo dietati moj brat si tak kocik znackovy kvalitny kupil za super cenu...a co si dnes zas upratoval stipcek nas ked ta tu nebolo doobeda 😀 😀 😀 😀

andrea_stella
9. mar 2012

@petra6484 ja pijem acidko na litre 😀 😀 😀 pocula som iba o plesnovych syroch, ze sa nemozu

daniela02
9. mar 2012

@stipec26 my u nich ideme kupovat cez net skoro vsetko :D

lulu1112
9. mar 2012

@stipec26 jeeeej, to ani neviem, ze takyto obchod nejaky je v Ba a to tu byvam 🙂 Kde to presne je?