icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

luly13
10. mar 2012

@andrea_stella aj ja v ruzinove.a spomienky des. Porod ok,ale seststonedelie....no uz by som to nechcela tak zazit. Ani nas nebol na mne,ale on sa nahltal plodovky a ani nezaplakal,tak ho hned brali odsat vodu. A ked som ho chcela prilozit po ukazani tiez v perinke,tak sestra,ze naco ved aj tak sa neprisaja 😖

andrea_stella
10. mar 2012

@luly13 a ty si bola na nadstandarte?lebo ja hej a celkom v pohode sa mi to zdalo, az na to, ze tatinko na nas chodil kukat ako na plazov cez sklo, ale pojdem tam rodit znovu, poznam to tam a aj par doktorov takze serem n ato, nebudem vymyslat kazda nemocka ma svoje plusy a minusy 😠

sunny15
10. mar 2012

babenky,trosku teraz ked som sa utrela...mala som na toaletnom v takom normalnom vytoku akoby taku ciaru jemnuckej krvi...dufam ze to nic nebude... 😖 a ze je to len z mykozy...

andrea_stella
10. mar 2012

@sunny15 tomoze byt , ze tym ako sa ti zvacsuje maternica ti praskla niaka cievka ci ako sa tomu vravi na stene maternici, dufam, ze som to dobre napisala 😕

stipec26
10. mar 2012

@luly13 ja som rodila prve u Kocha a druhe na Antolskej.... ked tam personal vidi, ze vies co chces a vsetko je OK, tak sa da vela "vydupat" ;) ale ano, take zazivat bezne sa asi neda....

sunny15
10. mar 2012

@andrea_stella tak dufam,ze to bola len cievka a uz sa to viackrat nezopakuje...

andrea_stella
10. mar 2012

@sunny15 ja som mala napr. tak slabulinku skvrnku pri mojom prvom tehu, ked som mala hrozny kasel a kaslala som ako stary tuberak tak som vycitala, ze tym sa tiez drazdia steny maternice a moze tam prasknut tiez cievka

marcelatje
10. mar 2012

@sunny15 ja som tiež pred pár dňami mala krv, len tak trošilinku, ale celé doobedie. Tiež som mala problémy asi s mykózou či čo to bolo 😨 (ja som to ešte nemala 😅 ) a pritom som sa škrabla. Tak mi to relatívne rýchlo prešlo (za pol dňa (tá krv myslím)) tak dúfam, že aj tebe to rýchlo prejde a nieje to nič vážne 🙂

luly13
10. mar 2012

@andrea_stella 24hod na 10. A potom nadstandart. Mne vadi, ze dieta nemoze byt po porode hned s tebou.to proste nehrozi. A ze stale je tu hrozba,ze opat nebude volne setststonedelie a dostanem sa na gyndu a budem bez dietata. Ostatne by som dako vydupala (snad). Ale ked nie je kde...my este zvazujem dunajsku a ja kocha.no ten mi zatial nepresiel 😅

veverka84
10. mar 2012

@stipec26 ano ano je to iste vandu nechce zmenit sa to moze iba ak to bude chlapec ze sa sekli 😀 😀 😀 nevadi paci sa mi aj linda slubila som mu vyber mena pre dievcatko tak nech to ma a nefrfle... 😀 😀 😀

sunny15
10. mar 2012

@andrea_stella noo ja som dnes tiez pomerne vela kaslala...uz 4.den mam nadchu tak je mozne ze praskla cievka...

sunny15
10. mar 2012

@marcelatje noo tak aspon tu nie som jedina s takym problemom...ale viem ze ked som robila na gynde tak tam prisla jedna kočka v 12tt ze si nasla tiez krv na papieri a lekar skonštatoval po vysetreni ze tam asi praskla cievka vzhladom na infekciu v posve-mala mykozu...

marcelatje
10. mar 2012

@sunny15 no vidíš, ja myslím, že ak by šlo o niečo vážnejšie hneď zbadáš rozdiel, mne sa to nezhoršovalo, stále to bolo na jednom mieste tak načo panika. Treba to posúdiť triezvym rozumom (aj keď teraz to ide asi ťažšie), ale samozrejme netreba nič zanedbať. Ja si vždy spomeniem ako som si myslela že ma bolievajú kríže až ma raz ozaj seklo a až potom som pochopila čo je to keď ťa bolia kríže 😀 😀 😀 čiže ak by bol ozaj problém určite hneď uvidíš rozdiel. Nechcem nič zľahčovať, ale ani sa nestresujem kým nemám prečo 🙂

sunny15
10. mar 2012

@marcelatje mas pravdu..ani ja sa sa nebudem stresovat keby sa nahodou nieco zhorsilo -co dufam ze sa nestane...tak urcite by som letela do nemocky...ale dovtedy to nebudem riesit 😉

marcelatje
10. mar 2012

@sunny15 ja som sa tiež posťažovala, ale keď som to všetko odpozorovala aj so zrkadlom zospodu 😀 😀 😀 tak som videla, že to nie je akútne. Držím palce 🙂

sunny15
10. mar 2012

@marcelatje dakujem 😉 chodim sa castejsie kontrolovat...ale to uz bolo pred hodinkou a toaletny je teraz cisty...tak budem optimisticka a budem mysliet pozitivne 😀

daniela02
10. mar 2012

@veverka84 posielam link www.brendon.sk, len ma velmi nepotesili,pytala som sa na individualne zlavy ....ta som sklamana

lu17
10. mar 2012

@sunny15 Daj si C vitamin, to je dobre na cievy 🙂 A pokial je mykoza asi je vhodne navstvivit lekara, ja uzivam teraz lieky kvoli pozit vyteru... uz sa to moze po 3.mesiaci, radsej nebudem riskovat,aby sa infekcia rozsirila.

veverka84
10. mar 2012

@daniela02 jak pozeram tak pozeram stale nevidim ze sa da online nakupovat-tak ako to bolo doteraz iba si urobit nakupny zoznam.tak teraz neviem...

danjelca
10. mar 2012

dievčata kolko stojí porod v sanatoriu Koch?

dadka246
10. mar 2012

Ahojte tehulky tak pridavam sa a chvalim sa aj ja 😀 termín mam koncom septembra! Dufam, ze sa tu dozviem co najviac zaujimavosti... Tesim sa 😵

sissmiss
10. mar 2012

@luly13 juuuj, jak ma toto nasiera...Ja som tak rodila maleho v baby friendly hospital a bolo to tam pomerne otrasne. BF to nebolo ani nahodou, ale samozrejme ze dopredu mi vsetko slubili a nedodrzali nic...teda len partnera pri porode...ale inak nic z toho..lebo oni su zvyknuti inak a preco by mali menit rutinu. Ze je to pre babo a mamu lepsie nie je dostatocny dovod 😠 Ja skusim Kramare alebo stiavnicu...uvidime ako rychlo to pojde 🙂 Ruzinov nie, citala som o mamicke ktora nechcela ockovat a strazila si babo aby ho nevzali a ked odchadzala tak sa jej ponukli ze jej ho oblecu aby mala chvilku na pobalenie si veci a tajne prosti jej voli ho zaockovali a domov je poslali len ockovaci preukaz. My ockovat nebudeme, nasledky ockovania mame doma, viac nebudem prispievat detskej doktorke na dovolenku. Takze zatial vyber jasny a s porodnym planom. Rodit chcem sama, lebo sa citim byt kometentna, ak budem potrebovat pomoc kvoli komplikaciam, zverim sa do ruk lekarov ktori su zase kompetentni riesit problemy, nie rodit.

sissmiss
10. mar 2012

@danjelca pozri ich stranku, ale bolo to okolo 1200e tusim?

danjelca
10. mar 2012

mne sa celkom ten koch páči, terba byt nejaká ich pacientka? Neviete?

luly13
10. mar 2012

@sissmiss aj ja som rozmyslala nad kramarmi. Ale pre mna je naozaj momentalne najdolezitejsie,aby sa nestalo to,ze budem od babatka odlucena pre nedostatok miesta.a to realne hrozi i na kramaroch. nad ds si neuvazovala? To je blizsie ako stiavnica a kamosks tam teraz rodila na nadstandartnom boxe,nechali jej malu na nej,pokial nezacala trosku chrcat a museli ju riesit. Inak bola bez nej len 15min na zakl vysetrenia. Byvala v apartmane s manzelom a aj financne je to dostupne...

sissmiss
10. mar 2012

@luly13 este som sa informovala len o oxytocine a snahe dodrzat porodny plan. Ak su komplikacie, je jasne ze tam su ine priority, ale ak je to bez problemov, preco dieta stresovat a stazovat mu narodenie...alebo preco to riziko zbytocne vytvarat...tym ze bude ten porod riadit niekto iny nez ten kto je k tomu opravneny-matka a dieta. DunStr pozriem, zvazim, postudujem. Zatial si skor ujasnujem priority a zhanam info k porodnemu planu. Moj gyn je porodnik v ruzinove...takze tam sa s nim nestretnem 🙂 O tom ze na kramaroch je to riziko odlucenia som nevedela...

stipec26
10. mar 2012

@danjelca myslim, ze nemusis.... aspon tak som vydedukovala - uz som surfovala temu na MK ohladne Kocha... skus si to hodit do vyhladavania....

danjelca
10. mar 2012

mne sa na Kochu páči že vám daju dieťa k sebe a nemusíte sa s nimi handrkovať..
zatým 1200 mi to asi stojí aj ked teda viem si predstaviť čo by som zato mohla kupiť ale asi ten zážitok pôrodu a následnej starióstlivosti predčí tie hmotné statky-Radšej lacný kočik.

luly13
10. mar 2012

@sissmiss zial je a este otca pustaju az k poslednej porodnej dobe. Sice tak som to mala aj v ruzinove,ale ja som bola na 2x vyvolavana,kedze sa krpcovi ani po vyse tyzdni nechcelo von. Aj oxytocin bol, aj tym padom padali ozvy malemu. Dokonca aj malinka pomoc vakuovky ☹ ,kedze sa maly zasprajcol v por.cestach.
Inak baby,nechcete sa presunut do sukromky? Mne sa velmi tazko pise o takychto intimnych veciach verejne. Aj teraz som dlllho uvazovala co a ako napisem...

stipec26
10. mar 2012

@danjelca ...hlavne aby si bola v pohode, ak budete s babatko mat tehu bez problemov, tak preco nie... tiez som tak rozmyslala pri prvom babatku, hlavne ked som nevedela do coho vlastne idem/ideme... ale neviem, ci by som teraz dala tolko, keby som bola prvorodicka (ale asi hej xixi, strach je vacsi ako pengy) - vtedy bola lepsia cena 11tis tusim

@luly13 vidis... a ja si tam pisem viac-menej sama so sebou 😀 😀 😀