September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Co sa tyka vitaminov, tak nie kazdy ma 100% zastupenie v tabletke. Urcite to neuskodi, pretoze v zime az tolko vitaminov nie je v strave. Ine je to na jar a v lete,kde sa mozeme prejest vsetkeho dobreho 😀 marhule, broskyne.... mnam, mnam 🙂 Ja uzivam Elastiq multivit, ten ma postupne uvolnovanie, a to co je navyse urcite vyjde von... A zatial som nepribrala.... A co sa tyka velkosti babatka, urcite je to aj geneticky dane.
@stipec26 Len sa prosím ťa nehanbi ale chváľ. Aj ja chcem 3 deti / na viac manžela nenahovorím, už toto je počet nad jeho plánovanie 🙂 🙂 🙂 / A myslím si že žena má mať toľko detí o koľko sa dokáže poriadne postarať. Niektoré bohužiaľ nezvládnu ani výchovu jedného a poznám mamičku 5 detí, ktorá všetko zvláda - deti sú slušne vychované, zaopatrené, nežijú v chatrči, ...
@stipec26
ahoj,ako píšu baby,skús si okolie nevšímať a hanbiť sa určite nemáš začo. máme rovnako staré deti ako pozerám 🙂
my sme tretie chceli a plánovali,ja som zo 4 detí a manžel tiež-aj keď sú len taja lebo najstarší syn zomrel. rodina to prijala dobre-teda naši nič nevyčítali,ale ani nič nepovedali,ostali zaskočení a viem,že si myslia,že je to skoro mať už tretie dieťa a bla bla 😀
ale je to naša rodina a my sme to tak chceli 🙂
deti sa veľmi tešia a vidím,že im dvom prospelo,že majú súrodenca a tešíme sa,že pribudne ďalší do partie 🙂
niektorí známi a cudzí sa ma hne´d pýtali,že či sme sa "pošmykli" keď čakáme tretie tak skoro...ale mne sa to skoro nezdá,myslím,že väčšia rodina je lepšia a hlavne je to každého osobná vec 😎
a čo sa týka tešenia-netešenia tak ja sa veľmi teším na bábo a neviem sa dočkať 🙂
moja sestra tiež čaká bábo-tretie a akosi sa tiež netešila,aj keď plánovali,berie magnézko a píše,že nálada sa jej zlepšila veľmi,má aj viac energie tak možno by to pomohlo aj tebe
tiež kamoška-majú zatiaľ len jedno bábo,ale sa skoro celé tehu akosi nevedela tešiť aj keď ho plánovali a sa cítila "vinná" že sa neteší,ale asi len hormóny,čím bližšie bol pôrod tým viac sa tešila a "zvykla" si na to,že bude maminou a je z nej super mamina,malého veľmi ľúbi a už sa len smeje,že ako mohla mať také pocity...ale to si nevyčítaj,radosť určite príde,daj tomu čas 😉
dakujem Vam kocky! asi si to fakt nemozem tak brat, ved uvidime ...a mozno nam zavidia take krasne a dobre deticky a teraz k nam pribudne dalsie :
@hranolka22 aj ja som pozerala, ze sme na rovnako... uz davno si sa neukazala... takze si budeme davat rady aj po porode, ako na starsie deticky 🙂 ty zrejme tiez budes mat doma len jedno babo - dve pojdu do skolky?
ja sa neboj ani tak teraz co bude, ale toho co pride, ked budu napr. na zaklade 🙂 ucenie a povinnosti - to bude veselo 😀
@stipec26 ja som momentálne nastavená na to, že budeme mať len jedno (nevoľnosti a spol.), preto som chcela dvojičky, ale nezadarilo sa..... môj partner je jedináčik a celý život túžil po súrodencovi, takže s jedným nesúhlasí........ a ako správny "sedlák" nemôže mať menej ako sused.....ten má 7!!! 🙄 🙄 🙄 a to teda nežijeme v osade, len moja smola je asi v tom, že práve my bývame vedľa rodiny ktorá má najviac detí v dedine 😀 😀 😀 😀 😀 ale tak to snáď ešte prehodnotí 😀 😀 😀 😀 jedine že by nie 😕 😕 😕
Ja sa zase celkom tesim, len sa este nechcem nejak velmi vytesovat aby som daco nezakrikla a obavy su vzdy..Ale je to ine, maly sa nam ´posmykol´ 😀 kdezto toto tehu bolo planovane takze sa z toho tesim..a je mi aj menej zle takze si o cosi viac uzivam..
A zele a ovko mi chutia, teraz hlavne hrozno a hrusky, jablka, predtym som bola viac na citrusy. Ale dost vela jem sladke, to by som mala obmedzit ale ide to tazko takemu zavislakovi ako som ja 😝 Sa aj cudujem ze som este nepribrala 😕
Aj ja som jedinacik a preto viem ze to nie je dobre, chcela som dcerke dopriat surodenca a to cim skor no zadarilo sa az takto neskoro,no co uz, bude vekovy rozdiel az 5 rokov ale aspon ze niekoho bude mat
@marcelatje a ako správny "sedlák" nemôže mať menej ako sused.....ten má 7!! 😀 😀 😀 tak to je iny unikat,dnes mat 7 detvakov! Ja si to neviem fyzicky predstavit...Vlastne,pockat! Moja suseda je zo 14 deti prosim pekne!!! Ako je to mozne aby mala jedna zena tolko deti? Cely zivot bola tehotna a rodila...A to su neni cigani ani podobni im... 😕 😕
@hranolka22
nechodila som moc,lebo tu v pribeheu 2 týždňov 3 žienky prišli o bábo a nepridávalo mi to tak som radšej nechodila,že sa zapojím zase neskôr
rady si môžme dávať,ja sa mám ešte čo učiť 😀
ak Emku vezmú do škôlky tak budem len s bábom. ale uvidím,syn išiel do škôlky až ako 4 ročný takže bol doma až kým Emka nemala 2 roky a mne to vyhovovalo.on je ale citlivejší,aj teraz ešte odchádza do škôlky smutný so slzami na krajíčku..Emka je zase opačná,to je živel a stále sa vypytuje kedy už aj ona pôjde do škôlky,myslím,že bude chodiť rada 🙂
@keenfan no ja tiež nechápem a ani sa na to nechystám 😀 😀 😀
@marcelatje niekedy je aj jedno ako za dvoch 😀 sama viem 🙂 takze myslim ze tie (max) tri su akurat tak dost..
Ja si neviem predstaviť svoju malú dvojmo 🙂 - keby bola z dvojičiek tak som už na psychiatrii- tá naša potvorka vydá aj za troch. Ja zasa dúfam, že dvojičky ma obídu v- zdá sa mi to náročnejšie, hlavne prvý rok a obdivujem mamičky čo to zvládli 😎
@monhla no ja nemám ešte ani jedno, ale dvojičky v rodine máme dokonca 2 páry a ja nič ☹ ale teším sa aj z jedného 🙂
@marcelatje Aspoň začneš trénovať na jednom a na 2. pokus dvojičky 🙂 🙂 🙂
@stipec26 aj ja poznam dost zien co maju tri deti,a aj styri.ja neviem preco to tak ti mama povedala.je to dost bolestne.asi nechce aby si sa trapila.to ze kedy pojdes robit to je tvoja a manzelova vec.moja suseda ma stxri deti.troch chalanov a jedno dievca.ona si aj povedala ze bude doma a vychovavat deti pokial moze.su dobre vychovane.najstarsi ma 21 a dievca ma 12 rokov.ale vraj ta je horsia jak ty traja chalani.mamu to prejde.ja som sa zato hanbila ze co si ludia pomyslia ze v tomto veku este cakam dieta.urcite aj ohovaraju ale kaslem na nich
@monhla 😀 😀 😀 ako vtip dobré 😀 😀 potom už radšej len jedno mne úplne stačia dve.....
inak zabudla som povedať že ten sused má 7 chlapcov......
ten môj sa teší že bude mať s kým hrať futbal, ale zasa nemusíme mať futbalovú 11-ku 😀 😀 😀
@stipec26
nechodila som moc,lebo tu v pribeheu 2 týždňov 3 žienky prišli o bábo a nepridávalo mi to tak som radšej nechodila,že sa zapojím zase neskôr
rady si môžme dávať,ja sa mám ešte čo učiť emoticon
ak Emku vezmú do škôlky tak budem len s bábom. ale uvidím,syn išiel do škôlky až ako 4 ročný takže bol doma až kým Emka nemala 2 roky a mne to vyhovovalo.on je ale citlivejší,aj teraz ešte odchádza do škôlky smutný so slzami na krajíčku..Emka je zase opačná,to je živel a stále sa vypytuje kedy už aj ona pôjde do škôlky,myslím,že bude chodiť rada emoticon
@ktore ale prosím ťa! My tu máme na okolí nejaký babyboom jedna susedka príde v piatok domov s dvojičkami a ďalšia bude rodiť cca vtedy kedy ja a jej syn má už 16 tak má minimálne toľko rokov koľko ty a je to len a len jej vec. Ja jej náhodou fandím.
@marcelatje to chcel aj švagor a po troch babách ho to prešlo 🙂 🙂 🙂 .
@ktore
ľudia si vždy nájdu niečo čo je zlé,čo sa nemá a podobné hlúposti...
moja mama mala moju mladšiu segru ako 40 ročná a otec 44 ročný.vek nebol taký problém napriek zdrav. problémom čo mala aj predtým....nevýhoda bola v tom,že musela ísť skoro do práce a na zmeny takže som sa o malú starala veľmi veľa ja a istý čas mi dokonca sestra hovorila mama...vek nie je prekážkou,ale záleží podľa mňa aj ako to má žena v hlave nastavené...mám pocit,že mamine sa už tak nechce o sestru starať,zase ona je aj vyspelá,nadpriemerne nadaná,ale doma jej aj tak chýba niekto bližší,my sme všetci odsťahovaní,ja ju beriem k sebe ako sa dá-musím ale podotknúť,že o nás sa mama starala,ale myslím neboli a nie sme si dodnes nejako blízke,nezverovala som sa jej ani ja ani sestry,ale to je maminou povahou...ty máš výhodu,že vaše bábo bude mať súrodenca doma dlhšie,určite si budú rozumieť a mať super vzťah a ty si stále mladá,veď si len po tridsiatke 😉
@tanicka1976 Moja dufam, ze ti zacne byt trosku lepsie. Ono ked sa clovek citi lepsie, tak ma hned lepsi pohlad na svet.
A to co si napisala, tak to je vazne pravda. Ved v tedajsej dobe staci, aby si clovek zadal tvoje meno do Gogglu a hned vie o tebe viac nez ty sama. 😉
zlate ste babenky, poctivo beriem magnezko a verim, ze pozitivna energia sa dostavi 🙂 asi mi chyba sport, ktory som teraz uplne vynechala na 3 mesiace. Ale zajtra by som chcela skusit bazen po dlhej dobe. Plavate alebo sportujete niektora? ja som pred vianocami plavala 1-2 x tyzdenne, tak by to malo byt ok. I Dr. bol za... tak uvidime..
@lusinda1989 Tak ja si myslim, ze toto bol starsi ultrazvuk a on to vyratuva inak. A s tymi fotkami, keby to bolo take lahke ako nahodit z mobilu na FB. Ale som sa posnazila, fotky stiahla, tak ich idem nahodit. Dufame, ze na buduci tyzden bude este lepsia fotka. 🙂
@sandy3911 Moja, ja som mala presne take iste stavy aj pri prvej dcerke, ale hned ako sa malinke narodi, tak ta zaplavi to NAJVACSI E stastie a ta NAJVACSIA laska k tomu krasnemu malinkemu zazraku a ten kto to nezazil, si to nikdy nebude vediet predstavit. Ten okamih je vazne ten najkrasnejsi aky moze zena zazit. A mne sa to presne stalo aj pri druhej dcerke a pevne verim, ze pri tomto babenku to bude to iste. 🙂
@hranolka22 no porodim v ako 38 rocna.dcerka uz pocitala ze ked bude mat male desat rokov tak ona uz 20 rokov a ktovie kde ona uz bude chodit do roboty.mna to ani nenapadlo a ju ano.uz take veci jej chodia po rozume.to ze aky vztah je medzi matkou a detmi naozaj zalezi od matky.mozno aj ona bola tak vychovana.ja som sa svojej aj bala povedat ze som dostala kramy a to som mala uz 15 rokov.nikdy sme si nerozpravali nijake intimne veci.z dcerou si rozpravame vsetko.nechcem aby nevedela ci aby sa ma hanbila alebo bala povedat.inak toto tehotenstvo uz neberiem tak ako prve.beriem to tak normalne,akoby som ani tehotna nebola.az si to vycitam.

@paula80 ja ich beriem je to na kazdej, ale naozaj tej fame o velkych detoch neverim, priklanam sa k petraas, ze je to skor geneticke. Ja mozno skor zmenim znacku na lacnejsiu , asi tak , lebo vitaminy mi urcite chybaju