September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@ktore
to je pravda,záleží aká je mamina,moja bola tiež taká málo otvorená a dodnes si pamätám ako som revala,že zomriem keď som dostala krámy prvýkrát lebo mama mi o tom nič dopredu nepovedala...
preto sa snažím v deťoch aj ke´d sú m malé vypestovať to,že môžu prísť hocikedy za mnou a s hocičím,to čo som ja nemohla...
a neboj,radosť a všetko ešte príde,keď budete postupne chystať výbavičku,dozviete sa pohlavie,vyberať mená a to všetko 😉
@ftinka
ja od januára chodím plávať,chodili sme s kamoškou ráno o 6 tak 2-3x týždenne,ale len na 20-30 minút,ja tak zľahka,bez námahy 🙂
ale už som nebola skoro 2 týždne lebo na plavárni niečo našli vo vode 😒
ináč mne doki schváli,ale tým,že ak by sa vyskytovali zápaly a podobne z vody tak predstať a tiež nenamáhať sa a nepresiľovať čo som dodržiavala. ešte si občas na orbitreku trocha zacvičím,ale to tiež len tak do pol hodinky a už nie pravidelne a hlavne pomaly,žiadne rekordy nelámem 😲
@stipec26 Jooj moja, hned by som ta objala. Neboj sa maminu to prejde. Ja si myslim, ze nase mami ta ich generacia sa skor pozera na to ako ich posudzuje okolie. A nezalezi kde zijes, ci velkomesto ci dedina vsade su malomestiaci (susedia, kolegyne, atd) co nemaju nic ine na robote iba ohovarat. A aj mojim rodicom dost casto zalezalo na tom ako sa vyzerame pred inymi a nie to dolezite, ze aki vlastne v skutocnosti sme.
Ved uz len ten blby priklad je toho ukazovadlom, umyvanie okien pred Vianocami, aby nas susedka neohovarala ... 😉
@katka_77
to je fakt,tá staršia generácia je taká,vždy viac záleží na tom čo povie sused a okolie 😀
@ftinka Ja milujem plavanie a hned ako mi zacne byt lepsie, tak sa na to opat chystam. Pred par dnami sme boli pri mori a skoro som tam ovracala maleho Nema. 🙂 Tak vazne dufam, ze coskoro mi bude lepsie, lebo pri oboch dcerkach som chodila a mi to dost pomahalo hlavne ked ma uz zacinali boliet klby, atd.
Na ine sporty som inak neni vobec a do fitka ma nedostanu ani keby mi za to platili. 😀
@katka_77 no to som sa nerozhodla ja to lekari.🙂 na mna by asi nedali kebyze chcem sama od seba cisarsky. vsak dr. mi ho chcel urobit hned ako som sa zacala otvarat sice som bola iba na spic prsta a primar to nechcel dovolit ze este je cas. no este ze maly to posuril lebo by mi praskla ta jazva....este dr. mi pri cisarskom ked ma otvoril vravi no uz to bolo na vlasku,uz to tu mate tenke ako papier.takze asi tak dufam ze teraz ked budem viac sledovana tak to bude ok
@hranolka22 juj, tak som rada, ze je to plavanie ok. jasne, ze nebudem lamat rekordy 😉 tak dam vediet zajtra.
inak, na veceru bola krupica... ved bielkoviny z mliecka potrebujem 😀 😀
@katka_77 inak, ja mam so svojim najstarsim bratom rozdiel 12 rokov a nebolo to nic moc. Ale myslim, ze to zavisi od vychovy a on bol chalan, mal 18 rokov, ja 6 a vypadol na vysoku do Blavy, tak sme sa velmi nevidali. Moja neter ma napr. 15 a teraz sa jej uz rozvedenym rodicom narodili deticky a ona sa o ne s radostou stara a velmi sa tesi... tak je to rozne. Vobec by som si z toho nerobila hlavu 🙂
keceny hlasim stav rano pobolievala hlava dala som magnezko prestalo boliet a vecerne nevolnosti uz su asi naozaj prec lebo som si dala na veceru slaninku a nic mi nieje jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😀
@katka_77 ano ako cukor.... ma ako jedina 100% vyuzitie v tele ale tak nedavaj si to do jogurtu ako ja 🙂 😀
http://www.biorecepty.sk/ext/biorecepty/php/bio...
tak nebyvame zrovna na dedine, ale mamina ma nejake postavenie a jedno z druhym, presne... co povedia zrejme druhy... i ked teda ona vraj berie ohlad na mna, ze som si dost odkrutila, ked som mala mala deti a rychlo po sebe + muz mi ostal skoro rok a pol doma lezat z puknutymi platnickami a bolo toho teda dost, ale zvladla som to vsetko sama, nikto mi nepomahal... no uvidime... ja to neriesim, babo je v brusku, potrat nepriacha do uvahy, ak by to aj chcela.... ako sa s tym vyrovna je jej vec, tiez si tak hovorim, ze toto je moja rodina a ja sa o nu postram spolu s muzickom
@ftinka
jáj krupica,to by si manželík dal 🙂 ja také sladké jedlá moc nemusím 🙂
@petra6484 myslím,že to bude už len lepšie 😵
@stipec26 tvoja mamina bola možno " v šoku" a nečakala,že chcete tak skoro tretie tak v návale toho ti povedala také nepekné veci...to ju ale neospravedlňuje. ale píšeš,že tvoje detičky ľúbi tak určite bude aj tretie,to sa nedá ignorovať a časom sa podľa mňa aj ona začne tešiť 😉
ale ako si dodala na koniec,vy ste rodina,rodičia takže ostatní môžu pomôcť ak chcú,ale nemajú vám právo niečo vyčítať a starať sa do toho takto
Jupi, mame Samka 🙂 sestru som o 17tej zaviezla do nemocnice, lebo ju zacali boliet krize a uz ma syna 🙂 aj ja chcem mat taky rychly porod 🙂
ahojte. ma tu zarazilo co tu pises. ale ked som sa nad tym zamyslela, musim si priznat ze aj ja patrim medzi ludi ktorym sa zda zvlasne ked ma niekto viac deti. vlasne som sa nad tym nejak nezamyslala, ale neni to pekne zvlast ked aj ja pochadzam s troch deti. do velkej mieri nas ovplyvnuje aj doba v ktorej zijeme. pretoze ja ani neviem co je na tom take zle mat tri deti len som to brala ako jasnu vec. treba sa nad tym zamysliet ☹
@zuzana_v1 blahozelam
dievčatá základ je nepočuvať zlé jazyky..a bohužial aj ked sa objavia v rodine a njbližšej -mamy,mám s tým skúsenosti..lebo ich hlupe vyhlásenia a jedy ich prejdu ale vy si ich nesiete..a hlavne nedržat v sebe tie emocie pre pokoj v rodine, nestiahnut uši..ja som sa včera tak dobre vyhučala na mamu a je mi fajn..ale ona je psyych. upír.hrozné ako mi v tehotenstve začala neuveritelne vadiť. a nemám záujem sa ovládať tak že napätie budem znášat ja a moje bábo.
je to absurdné že riešime také veci ale len kvoli tomu že niekto blízky má nejaký komplex.
Odmysli si mamu a pomysli na svoju rodinu s 5 členmi...tešíš sa?...ak ano, tak stres a netešenie ti vytvára len a len mama..tak prijmi opatrenia lebo je velký hriech zaťažovať tehotnu ženu. Nedaj sa!
ja som rátala, že pre istotu, xixi . Vlastne 5 rokov som na to čakala, že budem čakať bábo🙂 preto som priberala , chudla... teraz sa toho priberania desím, ale kedže mám silnu anémiu nemôžem moc športovať:( chodievam 1x do týždňa plávať, ale potom spím 11 hodín... a už som pribrala 3,5KG , i keď si vravím, no a čo.. veď čo mám robiť keď nevládzem kvôli nedostatku železa a strašne dychčím aj po schodoch... veď po pôrode schudnem, ale nechcem pribrať veľa.... To bude aj tým že pred otehotnením som jedla zdravo, bez chleba... a teraz... nič mi nechutí..stále... tak si dám chleba s maslom, mliečko .... čo už...
@katka_77 no mozno ano neviem ... joj ja sa uz tak neviem dockat zajtrajska 🙂 drahy uz sedi v lietadle za nami 🙂
inak dievcenece ako sa dnes mate? ja som sa zobudila s tak strasne stuhnutym krkom ze som myslela ze ani do roboty nepridem... (chodim peso, aby som nestratila aj tu poslednu kondicku co mi zostala po treningoch 🙂 )
baby co hovorite na farbenie vlasov v tehotenstve? Ja som sa od zaciatku tehu nefarbila ale uz to surne potrebujem pretoze ja mam sediny uz od 17tich, no niekde som citala ze to nie je velmi vhodne a ze aj farba zle chyta, ake mate skusenosti???
ahojte,
stipec, drz sa, si silna zienka, zvladnes aj tretie babo a mamina isto zmeni postoj, ked to male sa narodi. ale ako mama by fakt mohla mat trosku viac empatie. tes sa, nosis ten najkrajsi zazrak pod srdieckom 🙂
my sme taky trosku iny pripad. na babo sa veeeelmi tesime a najradsej by som vsetkym roztrubila len to tehotenstvo je pre mna velka psychicka zataz ☹ kym vacsina tehotnych po 12.tt si vydychne tak pre mna len zacina stresujuce obdobie. mam za sebou tri neuspene tehotenstva ked nam v brusku zomreli babatka (v 25tt, 20tt a 9tt) a jeden predcasny porod v 36tt pre zaostavanie rastu......takze asi tak. ale som optimista a tentoraz to MUSI dopadnut dobre 🙂 inu moznost nepripustam.
tehulky drzte a krasny dnik vsetkym, i.
@jeny podla mna vobec nieje pravda ze je to skodlive hlavne tie kvalitnejsie farby urcite nie... minule som o tom citala diskusiu takze si myslim ze raz za cas neuskodi...

@montinka Ze dalsi porod boli viac??? To si ma teda velmi nepotesila. Skoda, ze si mi to nedala vediet pred par mesiacmi. 😀 😀 Ale snad sa mi tento krat podari mat epidural. Do tretice vsetko dobre. 😉
A super, ze si rozhodnuta mat ten cisarsky, moja velmi dobra kamaratka rodila prirodzene po prvom cisarskom a zial skoncilo sa to tragicky. ☹ ☹ ☹