icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

hranolka22
14. mar 2012

ja si nefarbím vlasy tak neviem ako to je,ale tiež si myslím,že dnes už tie farby nie sú tak škodlivé a sú aj bez amoniakové

@inci užila si si veru dosť zlého,silno držím palčeky,nech to máte bezproblémové a prajem veľa síl a optimizmu

daniela02
14. mar 2012

@jeny farby su uz dnes ine ako predtym, je pravda ze kadernici hovoria o tom, ze mozu chytit inac, ale tu ide skor o to, ze ti moze, ale nemusi chytit o odtien tmavsie alebo svetlejsie

olivka84
14. mar 2012

@babika771 ja som zatial nepribrala ani gram. ale to preto ze mi nic nechuti jest. ako ty pises chleba s maslom a mlieko to isti. 😀

olivka84
14. mar 2012

ja si pocas tehotenstva nechcem farbit vlasy ale mozno sa dam ostrihat trochu lebo mi strasne zacali padat vlasy ☹

stipec26
14. mar 2012

@jeny ja som sa tiez bala pri prvom... nefarbila som, ale nevydrzala som to 😀 😀 😀 nakoniec som si to zistovala od viacerych kadernicok a teda nedavala som si farbu ale iba sampon - pre lepsi pocit.... potom pocas dojcenia som opat nefarbila, ale len pol roka ;) ved okolo je ovela viac skodlivin, tak uz ten jeden sampon na hlavu snad nie je az taky hriech... ci?

@inci ved to ze neviem, ako to vidim ;) tiez je to pre mna sok... nie je pre mna smrtelne dolezite, co si o mne okolie mysli, ale zalezi mi na tom, aby moji blizky aj priatelia boli radi a podporovali nas... mame dobre vztahy, ja som spolocensky typ, aj ked teda uz 4ty rok doslova zatvorena na materskej, ale tak aspon cez net fungujem a udrzujem vztahy...

ja som sa smiala pred svadbou, ze budem mat 1 alebo 4 deti ...no a mama zbledla, ked som jej povedala, ze cakame druhe... necudujem sa, ze je v soku, ked prislo toto tretie =) myslim, ze sa uz obava toho posledneho - stvrteho 😀 😀 😀 kto to bude financovat, kto to bude vychovavat, kto sa tomu bude venovat? zrejme nebudem uz moct ostat 3 roky na materskej, ale pokial sa bude dat a budem stihat, urcite rada prispejem skor do rodinneho rozpoctu a budem robit popri rodicovskej.... snad babatko bude spolupracovat, aby sme sa mali dobre

inci
14. mar 2012

stipec,
ja ta trosku aj chapem 😉 tiez som bola s chalanmi 7 rokov na RD. materstvo ma niekdy aj tieniste stranky, to vieme vsetky, kt. maju uz starsie deticky. takze tvoje pocity su NORMALNE, nic si nevycitaj. smutok prestrieda radost....si mlada, praca ta pocka, do dochodku mozes este robit az-az. drz sa myslim na teba 😉
hranolka, dakujem, snazim sa ako mozem 😉
uz aj mne by trebalo vlasy si dat zafarbit. davam robit len melir ale uz je na case sa objednat.

petra6484
14. mar 2012

@babika771 neboj po porode a kojeni dame dole nadbytocne kyleca :D

petra6484
14. mar 2012

@jeny ahoj ja si farbym vlasi pravidelne kazdy mesiac a nema to ziaden v pliv 🙂

stipec26
14. mar 2012

🙂 ja som s tymi kilami po porode bola vzdy skepticka, ani mi to neslo dole, ani dojcenim a dokonca z porodnice som isla s rovnakou vahou akou som do nej isla (ani vaha babatka 3200g pri oboch) mi nezislo.... ale teraz - teraz to uz tak nebude - verim si, ze jednak nepriberiem 20kg a za druhe - pojde to dole, musi - verim si a verim svojmu telicku... i ked uz teraz sa citim ako veleryba (zatial teda +2kg, vdaka tej nezdravej strave, co do seba pcham), nastastie sladke teraz nemusim (co som bola vzdy zavisla aj vcase dieeeeetovania).... ale vcera som si dala po dlhej dobe cokoladu - jednak zle prezle na zaludok a brusko mi to dalo hned pocitit - aj vaha isla trosku hore, snad to dnes nejako vychodim... zistila som, ze ten chlieb s maslom je asi najlepsie co si mozem dat, aby nebolo zle + uz sa snazim zapojit aj zeleninu (paradajky, kalerab, mam kupenu na dnes uhorku)... potom kocky -musite ma tahat s vami vahou dole 🙂 nie ze zas budem dva roky obliekat XXXL oblecenia ;) ;)

cestovatelkaandrea
14. mar 2012

@petra6484 ja tiez o tom rozmyslam, ze sa dam prefarbit ale asi si trufnem len na melir. 😖

keenfan
14. mar 2012

ahojte zienky,
ja som sa farbila asi od 17ich a vyskusala som kadejake farby len velmi tmave hnede a ciernu nie..teraz som si vyse roka a pol nefarbila-chcem vediet ake su moje vlasy. Sice mam odrasty do pol hlavy ☹ ale aspon nejaku cast tela nezatazujem chemiou 🙂) a mozno sa dam ocvakat bo uz mam dlhe haaro a aj tak ich mam furt len v cope tak mozno bude zmena 🙂

dulkagabulka
14. mar 2012

Na stranke ženskych kruhov pribudlo nove otitulkovane video. Tentokrat aj o rizikach vyvolavanych porodov a predcasnych cisarskych rezoch

http://www.zenskekruhy.sk/index.php/videa/onewo...

keenfan
14. mar 2012

@stipec26 neboj,zalozime klub Septembrovky zhadzuju kg navyse 😀 😀 ja tiez jem kadeco a vidim ze chlieb je suveren medzi nami 🙂 zrovna som jeden zbastila,so syrokremom🙂 vravim ze ja by som na chlebe prezila,nic ine by som nepotrebovala🙂 a vaha u mna stoji, ale ked aj nahodou do 5.mes.nepriberiem tak potom zacnem a leto bude najtazsie bo to sa bojim tej vody v tele,len na tom mozem mat 10kg naviac ☹

petra6484
14. mar 2012

@cestovatelkaandrea ja si davam blondavu farbu a farbim si tak raz za mesiac a pol a svagrova si tiez farbievala a neublizilo jej to ani babatku

sissmiss
14. mar 2012

caute 🙂
ja mam naplanovanu kadernicku dva krat za tehu, chodievam na melir, dva razy su podla mna neni az taka zataz. Ked som bola s malym bola som len raz, lebo som si vtedy nefarbila ani nic, a chcela som sa ostrihat aby som nemala pol metrovu hrivu pri malom, som sa bala ze nebudem stihat s vlasmi nieco robit...farba mi chytila inak, uplne iny odtien, ale vyzeralo to dobre. No a strihat sa uz nedam, lebo uces treba viac udrziavat nez ked mam dlhe, tie sa daju dat aj do copu a je pokoj a ked bude chvilka, mam take ze umyt a ist, nepotrebuju nic extra, akurat po umyti kvapku balzamu votriet, ale to teda nie je zatazujuce... akurat rozcesavanie mi dava zabrat, ale to by som musela mat 10cm vlasy, aby som nemala problem rozcesat...
nasla som postielku ktora je tak cca podla predstav, pojdem ju pozriet zoci voci, sice som uz bola, ale veru som si ju nevsimla http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/9011...
Ja som pri malom rychlo schudla, horsie bolo ze som potom naspat pribrala....pre ilustraciu...zo 60kg som sla do porodnice s 90timi kg....a ked som dosla domov mala som 72 okolo... Akurat ze do roka som mala zase cez 80....

zubka5
14. mar 2012

Co sa týka farbenia prikláňam sa k názoru, že dnes sa predávajú aj dosť kvalitné farby, ktoré nenesú nejaké riziká v čase tehotenstva. Ja sa chvalabohu ZATIAĽ nemusím farbiť často, ale práve teraz som od nedele zafarbená farbou bez amoniaku. Možno viacej škodí alebo skôr vadí tá aróma pri farbení.

zubka5
14. mar 2012

@stipec26 Ďakujem za radu ohľadne toho železa. Možno veru vyskúšam.

Ja som pri prvej dcére veľmi pribrala, no nikdy sa mi už nepodarilo zhodiť. Dokonca som pribrala a teraz mám veľkú nadváhu. Od začiatku tohto tehotenstva som zhodila 3 kilečká a teraz som pribrala 1 kilo. Takže som zatiaľ -2. Dala som si záväzok veľa nepribrať ale s rozumom. Jem všetko, niekedy veľa, niekedy málo a CHVALABOHU nemám chuť na sladké. Skôr kyslé( teraz som zjedla tresku s rožkom - neodolala som ☹).

jeny
14. mar 2012

Tak dakujem za rady baby, na pietok som objednana ku kadernicke na strihanie a farbenie, dufam ze mi tam nebude zle z tych pachov 😝 Vcera som mala prvy den bez nevolnosti no dnes sa mi to vracia aj s urokami takze do vecera to bude tazke prezit 😖
Co sa tyka priberania ja uz mam teraz 1,5kg pri prvom tehu som v 17tt mala + 0,5kg takze teraz to bude asi vacsi narast, bodaj by nie ked uz o 9tej rano som zjedla plny tanier halusiek s syrokremom a oprazenou slaninkou a klobaskou 🙂

hranolka22
14. mar 2012

ja som zatiaľ len schudla,ale mám z čoho-v čase keď mi vyšiel test som mala skoro 77 kg 😲 teraz mám 73,ale na postave mi zišlo,asi ide všetko do bruška lebo to mám veľké 😀
ale ja som pri každom tehu schudla najprv tak 5 kg a potom nabrala tak do 3-4 kg takže som z pôrodnice vždy odchádzala štíhlejšia ako pred tehu 😎 to je pozitívum a myslím,že aj teraz to tak bude-teda dúfam 😅 ja som na sladké fest,ale počas tehu mi nechutí,to už skôr slané-tyčinky,chrumky tak si trocha dám
si pamätám,že pri prvom synovi som bola doslova závislá na pukancoch z mikrovlnky 😠

kali23
14. mar 2012

ahojte baby, ohľadne farbenia, je to len mýtus... farbenie v tehotenstve neškodí, jedine sa moze stat, ze farba oxiduje silnejsie alebo slabsie... vid moj priklad, furt som blond, ale kupila som si orieškový samponik, lebo sa mi nechcelo ist dofarbovat korienky... a vysledok po 20 min bola tmavohneda skoro miestami az cierna 🙂)) ale uz sa to vymylo a po 3 týzdnoch som uz "orieskova" ;)

sissmiss
14. mar 2012

@marcelatje 😖 a ja mam za sebou 3 utz v 15.tt....a vsetky si cvakam...a rizikova nie som....uz si musim otvorit pusu nabuduce...

lulu1112
14. mar 2012

Ahojte baby, no ako vas citam, o tej farbe, uz aj som sa objednala ku kadernicke, bo tiez som vahala, bala som sa ze to skodi. Nastastie len melirujem a tiez si dam podstrihnut vlasy, bo ich mam riadne dlhe a s rozcesavanim mam dost roboty, ale fakt je, ze naj su dlhsie, ziadna robota, ucesu sa a je pokoj 🙂 Tiez ich vacsinou nosim v cope, aspon pri babatku nebudu zavadzat 🙂
Jaj baby, uz sa mi krati termin statnicovy, a tak sa mi nechce ucit, ach jaj 😒 Stale sa k tomu neviem dokopat, vstavam rano o 10.00, pozriem Dom snov, popritom ranajkujem a kym sa vysismem k uceniu, je uz aj po obede a to som zas hladna, tak kym sa najem atd atd, no kazdy den tak 🙄
Baby, vy uz ste v praci povedali o vasom tehotenstve? Ja sa to snazim co najdlhsie utajit, lebo robim dvanastky, aj nocne a hned ako to oznamim, tak mi nocne zrusia a tie mam najradsej, lebo tam je klud ☹ Ked neni robota, tak si tam viem aj zdriemnut, budu mi tie nocne velmi chybat, bo denne su tam dost narocne, sice sedim stale za PC, ale 12 hodin vkuse a ked to budem mat 4 dni za sebou a 4 dni volno, asi ma porazi ☹ Tak dufam, ze sa brusko este tak skoro nevystrci 😅

olivka84
14. mar 2012

@sissmiss ty uz vies co budes mat? aj na ultrazvuku to bolo vidiet, alebo to len s tych krvnych testov?

lusinda1989
14. mar 2012

@lulu1112 cica len aby ta nevyhodili skor ako im oznamis ze si tehu lebo pokial im to tusim neoznamis tak ta mozu vyhodit... ale to si iba myslim skus sa popytat skusenejsich bab....

marcelatje
14. mar 2012

@sissmiss ja ozaj neviem ako to berú,ja chodím do súkromnej ambulancie (aj keď na sono ma posiela do nemocnice) zatiaľ som bola 2x a neplatila som ešte nič....... ak nerátam objednanie, nemienim v čakárni tráviť mládí. Inak niekedy sa aj bojím že ma tie čakateľky v čakárni zabijú pohľadom 😠 inak ja sa nečudujem, mňa také čakanie tiež vytáča. Včera som bola objednaná na 11:30 na EKG a bola tam jedna pani, čo tam čakala od rána...asi by ma porazilo 🙄

sissmiss
14. mar 2012

@olivka84 bude chlapec 🙂 aj podla genetonu aj podla utz, krasne ukazal vajka. Nabuduce vezmem este ten morfologicky a potom sa fakt ozvem ze aspon dva mesiace nech mi da pohov s utz...

sissmiss
14. mar 2012

@marcelatje nas objednava pekne na hodinu bez platenia, ale uz sa mi stalo ze mal vyse hodinovy sklz, ale tie ostatne razy plus minus 5-10 minut, co je super. Ja platim 7e za utz a ked bol muz so mnou, tak este plus tusim 10e...ci 12e?...keby som ho ja na ten utz nahovarala tak ok, ale pokial viem, mame narok na tri utz gratis pocas tehu a staci spravit take tri, styri, netreba to babato viac zatazovat.

marcelatje
14. mar 2012

@lusinda1989 je to tak ako hovoríš, kým to oficiálne neoznámiš = písomne, zaobchádzajú s tebou ako s netehotnou
@lulu1112 ja nemyslím, že ťa automaticky preradia, je to na dohode, či?

kali23
14. mar 2012

@marcelatje hej, a sranda je, ze ja som sa tiez s niecim podobnym stretla, niektore mamičky s partnermi sú des! bola som objednana na 9.00, oni dosli az po nas, ale cely cas co sme tam cakali tak ju partner tlačil do dveri, ze šak má prednostné právo ked je tehotná... pritom sme tam boli tehotné 3... 🙂))) ale neobstáli... nie nadarmo sa objednáva 😀