icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

lulu1112
15. mar 2012

@andrea_stella silno dufam, ze to bude baba, treba verit 😀

Baby, ja som taky nocny vtak , som teraz pozerala kociky a uz mam vybratyyyyy 😅
Concord fusion travel set, zalubila som sa do neho 😵
http://shop.aladdin-kociky.sk/index.php?main_pa...

no v aladdin ho maju za najlepsi cenu zatial co pozeram, ale aj tak je riadne drahy, ale skusim nasetrit, mam este par mesiacov na to 😀 Len este neviem aku farbu, ale asi bordovu alebo sedu kombinaciu 😅 Ach jaj 😵

andrea_stella
15. mar 2012

@lulu1112 najlepsi kocik 😉

katka_77
16. mar 2012

@iva98 Nemam skusenosti s tabletkami, ale preco nevyskusas cerstvy zazvor. Ja ho sice moc nemusim, ale vzdy mam koren v chladnicke a sem tam trosku pristruham do jedla hlavne omacok tesne pred dovarenim. Alebo vyskusaj klasicke zazvorniky. 😉

katka_77
16. mar 2012

@hranolka22 Joj, tak to bol vazne bargain. 🙂 Ja som uz aj pokukovala na ebay, ale chcem samozrejme s tymi penovymi kolesami a co najnovsiu konstrukciu, tak aj tie tam vychadzaju na £500 - £600. Tak uvidime.... ved casu este dost a tiez by som chcela nakprv vediet, ze co cakame. 🙂

katka_77
16. mar 2012

@ftinka To som ja asi zacala s tymi znamenia, lebo dcera je panna a ja vaha. 😉 Tak uvidime, ze co nas prekvapi tento krat.
A co mas proti vaham? Ved mi sme velmi lahko zvladnutelne. Len sa opytaj mojho manzela. 😀 😀

katka_77
16. mar 2012

@lusinda1989 Tak dodatocne gratulujem aj ja. A super, ze bol aj drahy. Ved pre nich to je jeden z najkrasnejsich zazitkov. 🙂

katka_77
16. mar 2012

@1989 .. este somm si docitala aj tvoj termin. Ja som mala poslednu ms 6.12. a termin mam 27. Myslim, ze matka priroda vie presne ako si to ma zariadit a nikdy sa neriadi podla nejakych tabuliek a vypoctov od doktorov. 🙂

katka_77
16. mar 2012

@stipec26 @olivka84 @sissmiss ... jemine to vazne potrebujete vsetky tie papiere??? A ked vam bude na ponahlo a pride bez nich, tak vam akoze nedovolia rodit, alebo co ????
Ja som sa prave bavila s kamaratkou co robi porodnu babu tu a vraj tu sa bezne mamicky zjavia iba s kabelkou a mobilnym telefonom (to najdolezitejsie) 😉 . A az ked idu domov, tak im otecko prinesie neci na prezlecenie a veci pre baby.
Viete si to predstavit na Sk ??? 😀 😀

olivka84
16. mar 2012

ahojte pekne ranko. vcera co sa mi stalo som sa trochu pozabudla ze som tehotna a som sa zvalila na brucho nastastie do perin drahy dostal hysak s toho. mne to uplne vypadlo s hlavy 😖

@katka_77 aj ja by som tak chcela ist zdravotnu karticku do vacku knizku do ruky ale asi to tak nefunguje 😀

katka_77
16. mar 2012

@veverka84 Jeej, aj ja som mala Jane slalom pri druhej dcerke. Ale to bolo este pred skoro 9 rokmi. 🙂 Tiez som s nim bola nadmieru spokojna, som ho potrebovala aj na plaz po piesku a vazne nesklamal. Jedine sklamala dcerka, ktora kocik nenavidela dost casto sme ju museli nosit a vsetky nakupy boli vacsinou v kociku. 🙂

katka_77
16. mar 2012

@ftinka Moja to nerozhodovanie nebude tym znamenim, ale tym, ze je to Chlap. lol. Moj manzel je baran a brat kozorozec a su taki isti. Kdezto ja vaha, musim mat vzdy vsetko pod kontrolov, naplanovane, zapisane, zadatabazovane. 🙂 Jednoducho "control freak". 😀 😀

katka_77
16. mar 2012

@sissmiss A aky Bugaboo to presne bol? Lebo na Cameleona sa daju kupit na zimu aj vacsie predne kolieska. A viem, ze tie starsie bee mali problemy s kolieskami, tak ich museli vsetky vymienat.
Ja si ho chcem v aprili otestovat, ale viac menej som rozhodnuta hlavne kvoli jednoduchosti skladania a cestovnemu kufru. 🙂

babika771
16. mar 2012

@veverka84

No on ho bude nosiť na rukách🙂)) ono viem, že je stále strach či to výjde, nevýjde.... ale treba myslieť pozitívne , že všetko bude ok a bábo kočík potrebuje🙂)

Najväčšia sranda je tá, že má MCbook a babatku chce kupiť kočik z druhej ruky🙂) Čo mne nevadí, ale ja ho tiež budem používať tri roky ako on 🙂) A to bude jeho jediné dieťa... kedže dcerku mám z byvaleho manželstva...

a to ani nie je lakomý.... fakt nechápem, to premýšľanie mužov🙂 Kočík za 200€ a notebook o tisicku drahší🙂))

katka_77
16. mar 2012

@babika771 no manzel je zlaty... 😀 .. a to by si mu mala este povedat, ze ak ten kocik nemaju, tak cakacia doba moze byt az 10-12 tyzdnov. 😉

zahadka
16. mar 2012

Ahojte, dnes v noci som mala priserne krce, ale skor v oblasti zaludka, rano to este pokracovalo a uz to je na ustupe. Ale aj tak som sa celkom zlakla.

katka_77
16. mar 2012

@anicka245 @lu17 Kocky ta listeria moze byt vazne dost nebezpecna presne ako napisala @veverka84. Ked nie je zena tehotna, tak to moze prebiahat ako chripka. V tehotenstve je to vsak o moc horsie a moze dokonca sposobit predcasne narodenie alebo potrat a nezalezi ci zjes iba trosku toho syra, alebo viac.
Viem, ze sa nemozme riadit vsetkeho od slova do slova a nikdy nevieme, kde sa na nas moze co nachytat a aka choroba na nas ciha. Ale ved jednoducha prevencia nie je az taka tazka vec a tych par mesiacov vydrzime. 🙂 A ked mate radi syry, tak preco si ich napriklad nezapeciete? Ved taky zapekany hermelin je upne super. 😉

katka_77
16. mar 2012

@olivka84 Hahaaa, mali by ste zacat novy Septembrovy trend.... prist do nemocnice iba s kabelkou. Ze ako by na to vsetci reagovali... ved predsa poistne si musia platit vsetci. Mozno by sa to aj do telky dostalo. 😉 ... Novo mamickovska revolucia a prevrat ....

anjelik007
16. mar 2012

@lulu1112 tak ten je skutočne krásny, mne sa veľmi páči casualplay, ale máme po prvom, takže moc vymýšľať nemôžem 😉

sissmiss
16. mar 2012

@katka_77 nestraš že prevrat 😅 Na SK rodí pôrodník a nie žena, ona len príde s bruchom a potrebnými vecami, on "ju" porodí a ona odíde s bábatkom 😝 😝 😝 Vieš čo by to bolo že neprinesie ani papiere a doklady? Mňa tak obracali pri malom, nemala som na kartičke poistenca zmenené priezvisko...to bolo! Chodili za mnou celú noc a keď sa striedali v noci služby, toto jediné ich zaujímalo...toto so mnou riešili keď som prišla, pred pôrodom a aj po pôrode, skoro denne prišla nejaká ďalšia múdra sestra že si to musím zmeniť a poslať im to, lebo im to poisťovňa nepreplatí 🙄 ...byrokracia...

paula80
16. mar 2012

@katka_77 ja som tiež váha a som presne taká ako ty,tiež musím mať všetko pod kontrolou,ak nie potom som nesvoja 😀 ale niekedy som puntičkárska ako panna a všetko musí byť na svojom mieste...

katka_77
16. mar 2012

Kcky ak mate radi tasky Oilily, tak sa urcite pozrite na toto a .. maju 20% zlavy a dokonca sa da jedna vyhrat. 😉
http://bit.ly/ykULSa

sissmiss
16. mar 2012

@katka_77 ja som si do googlu dala bogaboo obrázky a všetky čo mi našlo mali také mini predné kolieska. Ja už mám zatiaľ jasno. Ale ak pridáte nejaké ďalšie linky tak už zase budem riešiť nové možnosti 🙂
@babika771 to sú chlapi ale majú aj v niečom pravdu. Ten kočík hlboký som ani nevyužila, športový to áno, aj golfáč, ale športový mi zostal, ten som preč nedala a golfáč viem vždy kúpiť za dobrú cenu. Ono je to spotrebný tovar, malo by to byť kvalitné, ale treba rátať s tým, že sa to zlikviduje úplne, že ho možno vyhodíš, preto sa neoplatí drahý kupovať. A ak aj nebudeš používať ako ja často, tak už ho nepredáš tak dobre. A pri ďalšom možno budeš chcieť iný kočík... Skús mu ukázať niektoré ako mikado aston, tam sú ceny okolo 250 e a autosedačka je za 50e doplatok a pasuje na ten kočík...ak by kúpil použitý za 200 e, za sedačku dá kľudne 100 e a už ste na tom istom, takže takto by si mala za rovnakú cenu nový kočík a sedačku 😉
Ja inak tiež nechcem kočík za 500, lebo nákladov bude aj tak dosť okolo...len teraz chcem tehu rifle a baby písali že stoja okolo 30e...ono sa to nazbiera a sú to pomerne veľké náklady. Pri malom som chcela všetko, kočík, autosedačku, také lehátko prenosné na hojdanie, ďalšie kočíky...takú odsávačku hentakú...bola som ako človek čo ide na dovolenku a zbalí si všetko, aj čo mu neni dobré že veď pri mori to všetko bude vyzerať lepšie. A nakoniec chodí v jednom outfite ale má plné kufre a ani nevie čo tam má. Čím viac detí, čím viac dovoleniek, tým má človek viac skúseností a zistí že dôležité sú tie zážitky a tie nesúvisia veľmi s vecami a množstvom a cenami. Ale tie babatkovské veci strašne lákajú na míňanie, no obchodníci to dobre vedia 🙂

monhla
16. mar 2012

@sissmiss No veď - byrokracia. Pri prvom pôrode ich pri nástupe do pôrodice ani trochu nezaujímalo ako sa cítim, ale ako vyplniť množstvo papierov - ozaj neviem, čo má s pôrodom dátum svadby, manželovo povolanie a pod. nezmysly.. 🙂 🙂 🙂 .

sissmiss
16. mar 2012

@monhla manželovo povolanie asi kvôli úplatkom 😝 mňa sa tak primár na detskom chodil dookola vypytovať čo robí muž a čo ja....povedala som že som na materskej a muž je nezamestnaný, tak mi poradila známa čo tam bola sestrička, že len mu preboha nepovedzte že podnikáte, to sa nedoplatíte...on tým bol známy... 😖

monhla
16. mar 2012

Ešte ma napadla "pekná historka" z nemocnice v TT /ale iné odelenie/ - keď som musela ísťr pred 3 rokmi na plúcne, lebo som 3 dni o sebe kvôli horúčkam nevedela, nejedla som, nepila, ... tak sa ma sestrička pýtala jkomu zavolať - nahlásila som manželovo meno a ona chcela tel. číslo - viete si predstaviť človeka, ktorź blúzni aby dobre nadiktoval tel. číslo 😝 - niečo som vypotila a povedala som jej, že manžel za hodinu príde /išiel mi pre veci/ a to tel. číslo skontroluje, lebo som si ním neni istá. Sestrička sa pomaly naštvala, ako to, že neviem ani číslo na manžela. ☹ ☹ ☹ /Babenky ja som ozaj nevedela chvíľami ani svoje meno, nie to ešte niečo iné 😝 /

monhla
16. mar 2012

@sissmiss Ja som povedala, že muž je signalista a ona, že to čo je. Povedala som, že sa ani ja jeho práci nerozumiem. Hádam nečakala, že jej budem počas pôrodu vysvetlovať manželovo prac. zaradenie 🙂 🙂 🙂

zahadka
16. mar 2012

Ja som vysvetlovat nemusela, lebo manzela tam poznali, robi pri nemocnici na hygiene, uplatky necakali, kedze je statny zamestnanec a zarobi este menej ako ja ucitelka....co je tiez bieda

monhla
16. mar 2012

@zahadka Mňa sa to pýtali na príjme a sestrička to nahadzovala do pc. Neviem na čo im tie údajú sú. Napr. Na môj vtedajší zdavotný stav sa nepýtali - a to sa mi pred pôrodov zdá dôležitejšia ako v ktorom roku som sa vydávala, akú školu a kedy som ukončila, kde robí manžel a pod. 🙂 🙂 🙂

zahadka
16. mar 2012

od nas chcu nepodstatne info, ale ked som sa dozadovala vediet aku krv ma maly, kvoli pripadnej transfuzii, tak mi to nikto nepovedal, nepichli mi Rhegu, co mali a to som im hovorila takmer stale...

zahadka
16. mar 2012

@monhla mozno, ak mas vysoku, budes lepsie spolupracovat, mozno stredoskolacky su menej chapave, alebo mozno kratsie vydatu budu moct lepsie manipulovat, no neviem 😀 😀 😀