September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@zahadka áno, je to pravda, že dnešné mamičky majú kopec zdrojov na získanie info, ale je aj možné, že niektoré veci si treba odborne vysvetliť, osobne prerozprávať, s názornými ukážkami....stáva sa, že mamičky si veci mylne vysvetľujú a PA je osoba so skúsenosťami a odbornou vzdelanosťou,mamičkám trpezlivo zodpovie na všetky otázky, vysvetlí, dá na pravú mieru...
@zuzana_v1 je to strašne nespravodlivé, ale nech si nezúfajú, u nás je jeden manželský pár dlho nemohli mať deti až zrazu otecko po štyridsiatke, maminka tesne pred, mali 4 detičky za sebou a prirodzenou cestou. Teraz chodia ako trpaslíci od najväčšieho po najmenšie + traja psi, krásni sú 🙂
@zubka5 to ešte nieje vysoký tlak,mja sestra malav tehu iné veľké čísla,tak to riešili liekmi na tlak ,čo sa môže v tehu,rodila na termín,spontánne,malý je v poriadku,tak neboj,v tehotenstve bývajú výkyvy,bud nízky,alebo vysoký-hlavne veľa tekutín a pohodu,nestresuj sa stálym meraním tlaku 🙂
Baby, viete niečo o bonusoch pre tehotné v DM? Viacero kamarádok mi vravelo, že ak prídem s tehotenskou knižkou do DM, tak by som mala dostať nejaký balíček 🙂 No ja viem iba o tom, že sa dá zaregistrovať dva mesiace pred plánovaným pôrodom a získať baby bonus 😉
@jenny6 Doteraz to tak bolo,ze sa dalo s knizkou zaregistrovat. No zmenili to od marca- cize mozeme az dva mesiace pred porodom sa zaregistrovat bud cez net alebo v predajni. potom pri narodeni babatka doplnis udaje, a budes mat startovaci balicek a budu Ti chodit zlavove kupony. 🙂 Ja som to stihla v januari,ale musim sa asi znova zaregistrovat.
@jenny6 som ani nevedela ze to zmenili 2 mesiace pred...inak tam byvali kraviny par kuponov mozno 6 a take veci co mna nezaujali teda...skor tie zlavy ked sa male narodi ale co mala segra min rok tiez bieda zlavy ze 10 centov no dakujem v tescu vyslo veci lacnejsie plienky a pod.obrusky vlhke mali dobre ale tie tiez poriadne vytiahli...takze moc od toho necakajte...
Asi ako všetky ostatné zľavy a kupóny, nakoniec človek zistí, že aj tak toho veľa neušetrí 😉
Inak baby, recept na chutnú zdravú mňamku Nakrájať baklažán na kolieska a na troche oleja opiecť na panvivi do polomeka. Potom na krúžok baklažánu dáme syr (ja dávam trojuholník taveného syra prerezaný na poly aby nevytiekol, ale kľudne aj iný), na to koliesko paradajky, posypať bazalkou a soľou. Potom som to pre istotu prepichla špáradlom, ale nemusí byť. Šup do vyhriatej rúry a o pár minutiek máte chutnú večeru. Ja som tie kolieska položila na hrianky a skvele to vyzeralo aj chutilo Tak dúfam, že bude aj vám 😀
niektore momenty v zivote su tak neopisatelne krasne... dnes som to prvy krat tak naozaj pocitila - ten krasny pocit, ze budem matka 🙂 ked som videla ako ten drobec mrvi telickom, kope a ako to tam v brusku ZIJE - neviem sa doteraz spamatat, bol to najuzasnejsi pocit v mojom doterajsom zivote... 🙂
@jenny6 ja robim baklazan osupat nakrajat na kolieska obalit jemne vo vegete resp. len trochu posypat z kazdej strany potom do hladkej muky a opiect na oleji davam na bagetu a na to chilli omacku tu abc ci jak sa to vola v takej mini flaske 🙂 a potom mi je tazkoooooo ale tiez mnamka skusim aj ten tvoj recept
no babeny zajtra rano skuska potom cestovanie k svokrovcom a sup sa na zabijacku 😀 to bude zas obzerstvo 😀 a v pondelok dokinovi konecne uvidim zase drobca po 3 tyzdnoch som zvedava aky je uz velky 🙂
ahojte baby, včera som bola pri doktorovi 😀 😀 naše malé bábo má už 7 cm, krásne si kopkalo nôžkami.......jéééj bol to neopísateľný pocit 😀 😀 😀 doktor mi krásne poukazoval hlavičku, nôžičky, srdiečko, chrbticu dokonca aj uško 😀 😀 pýtala som sa ho aj na ten svetlohnedý výtok, tak ma poobzeral aj zo spodu a všetko je v poriadku 😉 myslí si, že to môže súvisieť s tým druhým plod. vakom, ktorý ostal prázdny ☹ .....inak z toho čo mi zapísal do teh. knižky nerozumiem - neviem to po ňom dokonca ani prečítať 😀
@anicka245 pamatam si ten pocit - pri prvom dietatku - bolo to na zaplatenom 3D sone, neskutocne - az som sa rozplakala, ked som videla tu jeho chutnu ritušku, nevedela som si pomoct....
@petra6484 tak pozor, aby ti nebolo tazko... lebo take cerstve a teple je naj 😀 😀 🙂 🙂 tak aby si to nevidela 2x
@vladka1828 u nas uz ani vak nie je, tak nastastie sa to asi vcuclo... ked som bola vcera, tak to bolo paradne, uz zaokruhlene babatko... a sa mi zdalo, ze ma velke brusko - ale doktorka ze OK - tak asi len bolo napapane ;) a kedze mame viac o tyzden a par dni oproti PM, tak si ho tam asi dobre vypasievam 😀 😀 😀
inak idem kuknut archiv tv JOJ, lebo v nejakych obednych spravach robili prieskum a maju mat info, ze preco sa rodia v poslednej dobe velke deti....
a inak koceny - vieme ktory tyzden je pani Marianna Durianova???? lebo sa jej zvacsili prsia v case ked aj mne (a to sme teda este nikto netusili, ze je tehu)...len vravim muzovi, ze co jej tam napratali, ze vyzera ako ja 🙂 🙂
@veverka84 ja som dnes bola uplne hotova, bez nalady, bez nejakych ocakavani, proste som len sla k lekarke, to divadlo co to male stvaralo ma prebralo k zivotu 😀 este teraz sa mi chce z toho revat 😀 vzdy som si myslela ze to bude uzasny pocit, ale zazit to - je to neopisatelne 🙂 dalsia poradna je az pondelok po svadbe, takze to uz sa s manzelom pojdeme spolu pozriet na nasho drobca 🙂
@stipec26 mne sa naopak zdalo, že tie nožičky malo nejaké chudučké, len tak "špilky" mu tam trčali 😀 ...ale to bude mať asi v génoch po rodičoch 😀 😀 😀
@vladka1828 tiez sme mali uplne malicke, chuducke nozicky (a to teda nema po kom, ja sa stale stazujem, ze mam po mame hrube nohy, lytka) 😉 ... v tureckom sede, samozrejme - ruky behali hore dole, ale nozicky stale rovnako... snad s nimi nezabudne predcvicovat....
neviem kolko beriete vitamonov - ja iba jeden denne
ale ak ste vysoky rodicia - pozor pozor ;)
velke babatka - od cca 33 min
http://www.joj.sk/noviny-o-12-00/noviny-o-12-00...
a mozete sem pls hodit este tu stranku o ktorej pisete?
objednavali ste odtial obliecky? a chcete kocik?
dakujem za info

Tehulky potrebujem radu. Už mi zopár krát bolo mdlo, ale teraz mi tak býva každý deň. Zistila som, že je to vyšší krvný tlak. Zatiaľ len 130 resp.135/80, ale ja som doteraz mávala problémy skôr s nízkym tlakom. Všade čítam, že pokiaľ to nie je 140 a viac tak to nie je nebezpečné. Vo štvrtok idem na poradňu, takže uvidím... Ale nemáte nejaké rady, skúsenosti. Ak áno, prosím podeľte sa.