September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
a taktiez 1.trimester je najrizikovejsi a tiez zeby som dakde schytala chripku v autobuse a na pracovisku....tak asi PN
delideli mala dobru otazku, ja len pridavam, kedy sa da ist najskor na matersku???? Napr. ako rizikova?
Zahada Ked si si platila Dnpa ak si preukazatelne tehotna do konca januarA tak mozes ist pn a budesju mat platenu aj matersku vysoku;) to mam zistene
@lilienlilly vdaka velka, teraz tie peniazky budeme potrebovat ako sol a rodicovsky mi popri materskej padne???? Moj syn ma teraz 10 mesiacov.Ach, som z toho uplne mimo po tychto upravach 😖
@lilienlilly a ta materska bude len do vyprsania 8 mesiacov ochrannej lehoty, alebo pocas celeho trvania?
Vdaka za odpoved 🙂
baby a ako to je s robotou...ked mi doba urcita konci koncom juna a na matersku nastupujem neskor...
tym padom by som dostala aku matersku,ak mam odrobene 3roky?
Mne v novembri materska skončila a teraz som na rodičovskom. Ak sa nič nevyskytne tak asi nie 😉
Baby, ja v dobrom závidím všetkým, ktoré cítia tehotenské príznaky.. Mne nejak prestalo byť zle, prsia mám menej naliaté a pomaly ide na mňa stres 😒 Pred troma mesiacmi som potratila v 5 týždni a teraz strašne-strašne dúfam.. Miminko drž sa 😉
volala som dnes lekarke, tak ma objednali na koniec januara, ze teraz je to este predcasne... takze to vychadza okolo toho 10t, ako som uz spominala...🙂
ktore materska je 6-8 tyzdnov pre predpokladanym terminom porodu skor urcite nie to je rizikove a to je normal PN.narok na materske ti vznika ak si bola poslednych 270 dni pred porodom nemocensky poistena ci uz dobrovolne alebo od zamestnavatela.ked pride 6 alebo 8 t pred porodom dr ta vypise na matersku to zanesies na socialnu poistovnu a tam ti poslu rozhodnutie ci mas alebo nemas narok.ak nemas tak ked sa dietatko narodi s rodnym listom pojdes na urad prace... a tam ti priznaju rodicovsky prispevok vo vyske 192 eur cca plus pridavok na dieta 21 eur cca.a potom samozrejme aj ten jednorazovy najprv prva cast a po doziti sa 28 dni dietata dalsia vacsia cast.
zahadka ked pojdes na matersku rodicovsky ti zanikne nemozes poberat dve davky.zostanu ti iba pridavky a plus materska alebo rodicak...ked ta vypise na matersku tak to prefotis ten papier co vyzera ako pn a zanesies na urad prace, a potom ked ti pride rozhodnutie zo socialnej tak to tiez prefotis a zanesies na urad prace. 🙂
jenny6 aj ja som mala najprv ma aj hrozne prsia boleli aj mi tak divne bolo a potom to preslo na par dni a teraz ma zase tak bolia...a brucho ma pobolievalo ako pred kramami potom to preslo potom ma zase zaboli.mne vyslo 7 testov a na sone nebolo nic videt zazila som take soky a potom mi iny dr vzal krv v stredu a hcg som mala 1300 coi zodpoveda 3 tt preto to nebolo videt.v nedelu idem na sono a dufam ze chrustik je v maternici tam kde ma byt a vsetko bude ok a bude patrit k stastnym septembrovkam🙂
dakujem ja som tu aj na zaciatku pisala len ked nic mi nevideli tak som nejak prestala aby som sa tu zbytocne ,,nezabyvala,, dufam ze v nedelu sa to potvrdi a ja budem stalou prispievatelkou v septembrovkach 🙂

@delideli ja mam super robotu a sefov, dnes som im oznamila, ze som tehu a vsetci su vysmiaty a gratuluju mi, a to som sa velmi bala, v otazke roboty si myslim, ze sa dohodneme a urcite viem, ze ma nebudu chciet nahradzat, ale skor na mna pockaju 🙂