icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

katka_77
18. mar 2012

@kali23 Jooj moja, tak to ti teda dali. Urcite najlepsie sa nad takymi ludmi ani nezatazovat. Hlavne takymi co maju vsetko po com im srdce pisti a pri tom ziju s klapkami na ociach.
Ja uz 16 rokov zijem mimo Slovenska a vidim, ake sa tam za tu doby stali zmeny. A vazne musim povedat, ze skor k horsiemu. Nie som zastancom komunizmu ani niecoho podobneho, ale aspon v tej dobe mala kazda rodina na jedlo a osatenie. A ludia neboli taky materialisti. Kazdy mal doma ten isty televizor, tu istu sedacku a deti ten isty bicykel. 😉 A ti co maju toho vela, chcu este viac a tym par nie tak stastnym zavidia aj tych par euro. 😖

katka_77
18. mar 2012

@sissmiss Moja tak o tych kosoch som sa prave balila minuly tyzden s kamoskami. Zacaloto tym, ze ja by som chcela vyskusat aj latkove plienky. samozrejme nie som az taky o
ptimista a tak planujem pol na pol.
V tom sa ozvalo par mamiciek, ze oni by to nezvladli kvoli zapachu atd. A jedna navrhla, ze ona mala ten kos, ze je super a ze mi to kupi ako jeden z darcekov, ked sa malinke narodi.
Tak som ju hned stopla, lebo my sme ho mali tusim az pri druhej dcerke, vtedy to bola novinka.(Tommy Tippee) A ano bolo to ok, ked si nemusela s tymi plienkami behat. Problem vsak nastal, ked sa to muselo vytahovat. Ak ti tam sedi neviem kolko plienok niekolko dni a potom to naraz vytiahnes, tak aj cez ten vonavy sacok to bolo citit. Teda ja mam extra citlivy nos a mi to az moc vadilo. A este ono to musis po kazdej plienke zatocit a na koniec je na vrchanku take rezadlo, tak ked to vytahujes, tak to vyzera ako spekacky. 😀
A neviem co tie nahradne kazety stoja teraz, ale tiez neboli nalacnejsie.
Mne sa najviac osvedcili jednoduche sacky na plienky a potom tie kyble s vrchnakom, ale mozno ine mamicky budu mat ine nazory a lepsie skusenosti. 🙂

katka_77
18. mar 2012

Takze kocky, teraz ma napadlo ako ste sa bavili o tych manzeloch. Moj stale nechce nejak priberat, aj ked to uz neni take ako pred 10 rokmi. 😉 A tiez ho poraza, ked si vecer sadneme pri tv a ja si vas tu citam. Asi mu budem musiet najst nejake oteckovske forum. 😉
Minule mi to pozeral ponad plece a prve co ho zaujalo bola reklama na nejaky baby monitor co sa da napojit na mobil. Samozrejme hned to musel nastudovat a rozpraval mi ake je to super, ze on moze ist do prace a kontrolovat nas ci sme ok, atd. (no jasne a uvidi kolko casu zabijam tu a na FB 😀 ) Jednoducho posadnutost vsetkym najnovsim a najnovsim a tusim aj najdrahsim. 😉 Tiez su vasi manzelia taki? Viem, ze kazdy z nich ma svoju "druhu lasku", ale dakedy ma vazne poraza.
Ako ste sa tu bavili o tom, ze uz citite pohyby v brusku, tak ja este nic. ☹ Zatial vam ticho zavidim a dufam, ze aj na nas pride. Ale samozrejmemoj manzel zase prisiel s dalsim napadom!
Applikacia na mobil, kde priblizne od 20 tyzdna mozete pocut srdiecko: http://itunes.apple.com/gb/app/my-babys-beat/id...
Najskor sa mi to zdal ako super napad, lebo to malo vela dobrych recenzii. Potom som sa vsak nad tym zacalo viac rozmyslat a ma napadlo, ze co ak bude vsetko ok a potom nieco zlyha (technika) a ja budem mat z toho skor stresy ako radost.
Tak teraz mam dilemu, lebo vravia, ze by sme si mali zvyknut na pohyby a monitorovat ich a davat pozor ak prestanu byt pravidelne, atd. Ale zase toto moze byt z jedneho extremu do druheho. 😨

babika771
18. mar 2012

@monhla

asi aj áno, lebo sme nevedeli čo bude a myslela som že bude chalan🙂 tak som babske meno ani nemala vybrane. No a potom v bolestiach pri porode odo mna chceli hned aj dievčenske meno a tak som dala svoje. A potom mi to bolo luto, ze som sa nemohla rozhodnut po porode... to som nevedela ze sa da na matrike zmeniť.

veverka84
18. mar 2012

ahojte tak ste toho opat zapisali...my sme v tych patinciach oddychujeme kupkame sa deti sa vyblaznia a vecer zaspavaju jak drevka 😀 dnes poobede uz pojdeme domov a uz len tyzden a jeden den a mam poradnuuuuuuuuuu.
inak co sa pohybov tyka ja som vcera dva x nieco pocitila a dnes rano raz ale len ked lezis na chrbate.tak uvidime ci to bude pokracovat alebo len creva.ale pri druhom som mala v 16 tt tak teraz by to aj mohlo byt ono...
brucho mam inak zo dna na den vacsie ale tesim sa z toho aspon mam pocit ze je vsetko ok ked rastieme 🙂
inak krasne pocasie ze?

monhla
18. mar 2012

@babika771 Mojej tete sa stalo to isté - nemala meno pre dievča, napísali teda jej, ale stihla to zmeniť hneď ako prišla z pôrodnice a tak sa sestanica volá Deana - čo pred 25 rokmi bol dobrý úlet :D

lu17
18. mar 2012

@montinka Ahoj, ten diazepam mozes dat. A mala Ti uz mala niekedy febrilne krce? Niektori lekari to davaju ako prevenciu proti vzniku krcom, potom su rodicia dost vystraseni z toho co sa deje. Mozes jej to kludne dat, najvyssia teplota je rano a vecer, takze nejaku 2 mg davku kludne 🙂

montinka
18. mar 2012

@lu17 to bolo pre maleho ale noc bola v pohode a kym som mu ho stihla dat tak mi zaspal,tak som ho uz nebudila.
@sissmiss aj vy ste horuckovali? tak to je zase co si vo vzduchu.
jooooooj ako je vonku pekne hned by sla na prechadzku....

sissmiss
18. mar 2012

@montinka yo, my tri dni... na treti sme sli k dr, lebo to kusok kleslo...a nerada s nim chodim ked ma vysoke horucky po dr...vtedy sa mu vzdy zhorsi a on mava prve dva tri dni vysoke horucky, do tych 40 nieco....A ma hnisavu anginu chudatenko ale uz bez horucok a atb este na tyzden...ja sa do tej roboty tusim nedostanem... 😕 raz aj vrackal, teraz zacal kaslat, ale to uz je take po chorobove, robim caj na vykaslievanie, kupodivu pije.
Vsak mna stale taha von, hned by som sla, ale zabudam ked neohruckuje ze aj tak je marod...este musim vydrzat

sissmiss
18. mar 2012

Babenky, tehu H&M je aj v auparku? Lebo si chcem ist kupit rifle tehotenske a mam 20%zlavu do H&M v auparku...tak by som to rada vyuzila...ja zvyknem chodit len do avionu...spojim s ikeou vzdy a aj maly je spokojny aj mamina 😀

montinka
18. mar 2012

@sissmiss no nas ani atb nedostal,lebo mu nic ine nie je tak ho napchavam iba paralenom a nurofenom. a mne zacal pre zmenu hnackovat tak som zvedava co bude. tak sa skoro vyliecte. dufam ze pekne pocasie tu nie je len na chvilu a ze bude uz iba pekne a coraz viac teplejsie

sissmiss
18. mar 2012

@montinka tak asi nejaký rotavírus ste mali...hej, to treba len vydržať. My hneď po atb lepšie, už v ten deň ani nemal teplotu a odvtedy pohoda. Tohoto sa desím inak dopredu už u bábätka...malý býval často chorý a vždy vysoké teploty...a ja to nejako zle nesiem...okrem strachu mám aj také divné pocity v žalúdku, preháňa ma, a cítim sa akoby som ja mala horúčku...

ktore
18. mar 2012

ahojte baby.zase meskam par stran.manzel je doma tak nechcem sediet pri nete.dcerka ma uz druhy den horucky.ma 38,7-39,2 ´horko tazko jej klesne a o styri hodiny odmeriame a ma zase hore.aj ja mam upchaty nos a vela kycham.snad ma to nechytí viac.bojim sa antibiotik.ale mylsim ze uz sa mozu v tomto mesiaci.

nmonika
18. mar 2012

dnes prechadzka Drienica-Lysa,a tak zasluzena zmrzlina a kolacik.A to som chcela odburat nejake tie tuky ☹

soniatko
18. mar 2012

Jaj, dievcata, ja uz chodim od stvrtka zasa do prace. Po takmer 2 mesiacoch doma je to riadny zaberak. Prvy den som ledva dosla domov. A na druhy den som sa hned aj vytocila. Veduca povedala kolegyni, ze ked nebudem stihat, mam si pohnut a nebude sa na mna brat ohlad, lebo tehotenstvo nie je choroba. No co uz?! Este to tam musim par mesiacov vydrzat. Nebyt toho, ze zrovna ziadame o uver, uz by som sa do prace nevratila, Dr so sestrickou mi to velmi neodporucali.

marcelatje
18. mar 2012

@soniatko tak to ti nezávidím, u nás v práci je to našťastie v pohode a som tam ako v bavlnke, prácu si síce urobiť musím ale mám pohyblivú pracovnú dobu, a nikto ma tam nedeptá.........aj keď môžem pracovať z domu, ale zatiaľ radšej chodím do officu, lebo tam mám väčšiu motiváciu pracovať, doma je vždy niečo dôležitejšie, MK a spol. 😀 😀 😀

stipec26
18. mar 2012

@sissmiss ja som bola vcera v auparku, kukala som ako puk po tehu oblecku aj nohaviciach, ale bud som bola slepa alebo tam nebolo nic co by ma zaujalo... kupila som si iba celenku aj som mala tik spytat sa u pokladnicky, ze kde to mam hladat, ale boli sme tam za ucelom kupovat detom, tak som nevymyslala....

nasa rodinka mala po dlhsom predlhsom case volnu nedelu (tatinko pracuje aj cez vikendy, aj cez tyzden)... tak sme na otocku vybehli na chatu (skontrolovat, co vsetko pomrzlo a zacat zahradkarske prace, trosku som si zamakala, ale zatial vecer brusko neboi) - inak dnu sme mali 5 stupov, tak som ocenila teplucke jarne slniecko ;) ;) aspon som nemusela zapinat chladnicku

petra6484
18. mar 2012

ahojte koceny tak sa hlasim skuska uspesne urobena a ja ja natlacena po zabijacke 😀 a zase asi bude o pol kylecka navyse 😒 🙂 neviem sa uz dockat rana idem k dokimu kuknut drobca jupiiiiiiiiiiiiiiiii 🙂

soniatko
18. mar 2012

@marcelatje To mas potom super pracu...Ja robim na lahodkach, takze si to mozno vies predstavit. :(

ktore
18. mar 2012

baby ja by som uz tak isla robit.ide ma sibnut doma.mam len depky.inak ako vyslo slnko a my sme boli na nohach od rana tak vecer som mala riadne svalovku heh.akoby som behala maraton.

marcelatje
18. mar 2012

@soniatko to teda viem, v sobotu som zastupovala moju maminu v obchode a teda po obede som si musela ľahnúť 😀 😀 😀

marcelatje
18. mar 2012

@ktore tak si nájdi nejakého koníčka, niečo čo by ťa bavilo. Ja zasa neviem kde mi hlava stojí, práca, škola, záhrada, dva psy ajajaaaaj mne to strašne letí 🙄 a navyše teraz by som stále len spala a neviem sa dočkať konca mája, potom odpadne škola a ja už teraz rozmýšľa čo s voľným časom 😀 😀 😀

soniatko
18. mar 2012

@marcelatje Ja som mala slubene, ze ked sa vratim, budem robit iba ranne, lebo poobede si tiez potrebujem pospat, a ze budem robit iba v kuchyni, balit syry, umyvat riad, obsluhovat gril... a obcas, ked bude vela ludi pomozem obsluzit, lebo uz sa nechcem velmi opierat bruchom o ten studeny pult. A tiez som povedala, ze piect pecivo uz nebudem, lebo tam sa manipuluje s krabicami a stale sa tam beha do mrazaka kde je aj - 30 C. Tak som zvedava, ci to veduca dodrzi, lebo ze uz mala na mna nejake reci. Keby nemusim, fakt sa tam nevratim, lebo pred tehotenstvom som mala z tejto roboty normalne stresy. Asi si zalozim kalendar a budem skrtat dni, len keby som uz aspon vedela termin, kedy pojdem na MD. 🙂

stipec26
18. mar 2012

@petra6484 super, tak mozes na tyzden (?) vylozit novy hore? ....moja ja som si dala 2x fidorku horku a 1x popcorn a mam 1,5 kg hore!!!! nechapacky... prave mi dnes nabehol novy tyzden, aj brusko sa mi nejako zdvihlo, ci naplnilo ci co... no ale tak vela som teda od tejto pamlskovej stravy teda necakala.... 😒 ☹

montinka
18. mar 2012

@sissmiss nie nema rotavirus tie hnacky ma asi z liekov od teploty. rotavirus vyzera horsie,mala ho Tamarka dokonca sme skoncili vtedy v nemocke na infuzkach.my stale horuckujeme. dnes sme zase pol dna robili zabaly a davala som mu sprchy. no uvidime kedy mu tie teploty prejdu

marcelatje
18. mar 2012

@soniatko tak to je hrozné keď človek chodí do práce so stresom a ešte v tehotenstve. Ja mám totiž taký zvláštny pocit, že by ma mali všetci ofukovať, veď som tehotná, nie? Ako keby som bola jediná na svete 😀 😀 😀 Keď som bola u obvodnej s chrípkou tak som jej to hrdo oznámila (kvôli liekom, ale asi som sa aj pochváliť chcela) a ona ani oči neodlepila od klávesnice, som myslela že nepočula tak som jej to zopakovala, ale zasa nič, som bola pohoršená 😀 😀 😀 😀 😀

olivka84
19. mar 2012

ahojte. tak vikend je za nami aspom ze bolo pekne vcera sme boli s drahym na prechadzke tak dve hodinky som myslela ze ani domov nedojdem som vysla s formy. je to hrozne co tu pisete o robote ja som este na pn ale od aprila sa budem asi musiet vratit. neviem si to ani predstavit. ale ten mesiac to hadam zvladnem potom mi konci zmluva. a budem mat pokoj s pn -kami aj s robotou.

sissmiss
19. mar 2012

@marcelatje mňa to tiež strašne dojímalo že som tehotná a myslela som že to musí všetkých 😀 Už ma to trošku prešlo, ale občas ešte čakám že niekto bude z toho paf a tak, a nič moc teda 😀

luly13
19. mar 2012

@sissmiss
@marcelatje mne pri prvom pomaly praskovy cukor okolo zadku fukali. Som sa tesila,ze to pride znova a nist 😀 .hlavne u draheho pozorujek znacne rozdiely. Ale pravdou je,ze ani ja to vobec tak neprezivam. Uz aby sa to mrne zamrvilo 🙂

zuzana_v1
19. mar 2012

ahojte 🙂 tak mam pred sebou posledny tyzden v nasom bytiku a v sobotu sa stahujeme do domceka 🙂
cize moja momentalna napln dna je balenie, balenie, balenie. Uz mi z toho zacina sibat 🙂 Ale neskutocne sa tesiiiiiiiiiiiim 😀