icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

tanicka1976
21. mar 2012

Ahojte, bola som dnes na prvotrimestralnom screeningu 🙂
NT 1,3mm riziko downa je 1:4195..mam vysoke HCG co nevadi podla dr..
som uz kludnejsia..babo bolo aktivne, metalo sa, kyvalo nam ozaj pulz malo 169 za Minutu..
ma 6 cm..

takze tak..dalsi UZV mam v maji..

pekny den

sissmiss
21. mar 2012

@marcelatje presne ! To som im aj ja napísala, sýty hladnému neverí

sissmiss
21. mar 2012

ja som si vybrala tieto, na prechod kým nebudem môcť otvorené...aj to mám vybraté jedny také že dovi dopo...dám sem aj tie na porovnanie

sissmiss
21. mar 2012

a toto sú TIE

lenka369
21. mar 2012

ahojte..poradite mi niekto? ake vitaminy pre tehotne uživate v druhom trimestri.ktore su najlepšie?

dulkagabulka
21. mar 2012

ak maš pestru stravu, žiadne vitaminy nie su vhodne...
po uživani tychto vitaminovych pripravkov sa detičky v brušku "prekrmuju"...a je velky rozdiel porodit dieta čo ma 3, alebo 4,5 kg
jedz pestro, zeleninu, ovocie , biele masko, celozrnne potraviny, dodržuj pitny režim - v našej kulture netrpia ženy podvyživou z nedosttku stravy- preto nie je dovod uzivat vitaminove doplnky

lenka369
21. mar 2012

@dulkagabulka dakujem.tiež som si myslela len ked som sa lekarky pýtala či ešte treba brat kyselinu listovu tak mi odporučila tehotenske vitaminy ze si mam vybrat, ze na trhu ich je vela,,,tak si nie som ista ci to treba alebo nie.

babika771
21. mar 2012

@marcelatje no ja mám teraz 74 kg, začínaa som na 71kg, pri prvom som začínala na 56kg a skončila na 87kg..
tak verim, že teraz skončím tiež na 87 kg🙂)) IBA🙂)))

marcelatje
21. mar 2012

@dulkagabulka ahoj, v inej téme som si všimla tvoj príspevok ktorý súvisel s teóriou podávania oxytocínu počas pôrodu a následným vznikom autizmu u detí. Mohla by si to prosím popísať bližšie?

monhla
21. mar 2012

@lenka369 Aké ti vyhovujú. Ja ešte teraz na jar plánujem brať vitamín, pretože aj pri 1. tehu som mala všetky výsledky len-len. A kedže strava /nie to ešte zdravá/ u mňa teraz nehrozí 😝 , riešim to aspoň vitamínami. Inak mám mamavit /aj pri 1. tehu a malá mala 3,2 kg - i keď je pravda, že 110 tabletiek mi vydržalo cele tehu/ a ten je chuťovo hrozný 😝 😝 😝 ale mne zaberá a nemám ani anéniu, ani nič podobné. S vitamínami to netreba prehánať ak sa zdravo stravuješ a nemáš žiadne zdravotné problémy, ale obas neublížia 😀

marcelatje
21. mar 2012

@babika771 tak to budem aj ja rada, ale včera som bola u kamošky a ona vravela, že počas tehu pribrala len 5 kg a domov išla s ešte nižšou váhou ako pred otehotnením, strašne som sa od nej chcela nakaziť tým, čo jej k tomu pomohlo 😀 😀 😀 😀 zato maminka komoška mi vravela, že pri prvom pribrala 35 kg a nosí ich dodnes 😲

dulkagabulka
21. mar 2012

@marcelatje
tu informaciu som našla na tejto stranke

http://www.prirozeny-porod.eu/

ale nepamatam presne ,ktory članok to bol- bolo to neičo s oxytocinom v nazve/tušim/

babika771
21. mar 2012

@marcelatje
ja si myslím, že anorexia sa snaží dostať aj sem🙂

Viem, že tehotné nemajú jesť za dvoch, ale ak niekto je normálne a nepreháňa to, tak si myslím, že je jedno koľko priberie🙂 To skôr okolie moda a neviem nás strašia, miesto toho aby sme si to užívali🙂)

dulkagabulka
21. mar 2012

nie je doležite že kolko žena priberie- utle ženy možu pribrat na vahe viac kg a nie je to na nejaku škodu...
doležite je, aby vaha šla hore plynulo....

marcelatje
21. mar 2012

@babika771 ja teda určite nejem za dvoch, dokonca ani za jedneho, jem oveľa menej ako predtym, ale sa aj oveľa menej hýbem..... každy kto ma stretne sa hneď spýta koľko som už pribrala, bruško mám naozaj veľké, ale váha stále ukazuje mínus, žeby bola pokazená??? 😕 inak ja to nejako neriešim, vadí mi to pri výbere oblečenia inak nie 😀

sissmiss
21. mar 2012

@babika771 juuj, ja si myslím že rovnako neprirodzené je hladovať ako prejedať sa....Teda...ak by sme šli do krajnosti....zdravotný pôst vynechávam, ale v období tehotenstva si myslím, že oba extrémy sú škodlivé. A to patrím k tým maminám ktoré ľúbia papať. Ale viem že je to istá závislosť a spôsob odmeňovania sa...možno to súvisí aj s pôrodnými a výchovnými metódami v komunizme, kedy som sa narodila 😝 😉 aby som trošku zabŕdla aj do tejto témy 😅

andrea_stella
21. mar 2012

@dulkagabulka ja som mala pri prvom velmi pestru stravu a jedla som aj vitaminy a moj maly sa narodil 2,810 g, cize dalsi blud podla mna, podla mna pestra strava staci tak jednemu,ale ked si z toho ma brat aj babo tak treba to doplnat aj niakym vitaminom, moj nazor

marcelatje
21. mar 2012

@sissmiss juuuj baby, my máme v rodine bratrancovu partnerku: 35 rokov, 38 kg (a to už 4kg pribrala), nedostatok vitamínov, zrastanie chrbtice, nemôže nič poriadne jesť okrem ryžových rezancov, suchej ryže a kuracích pŕs na pare (všetko neochutené samozrejme) ak si niečo dá, krváca jej črevo aj týždeň. Chodí po lekároch a nikto jej nevie pomôcť. Jedny lieky nemôže kvôli jednej diagnóze vice versa. Doma má šikovného, hyperaktívneho 4 ročného chlapčeka a nemôže s ním nič robiť. Ja ďakujem bohu že som aspoň zdravá........

sissmiss
21. mar 2012

@andrea_stella sami lekári sa prikláňajú k tomu že brať vitamíny umelo je skôr zbytočné ako by mohlo pomôcť. Bábo sa ti narodilo v termíne? Ak si jedla pestro a aj vitamíny, tak vlastne popieraš čo vzápätí tvrdíš, že treba brať vitamíny...zrejme to nepomohlo...takže problém bol niekde inde. Lebo jedna vec je vitamíny brať a druhá ako ich telo využije...či ich dokáže využiť. Jedla si aj pečivo a mäso? (a to som bývalý vegetarián...) denne? Zeleninu a ovocie denne?

sissmiss
21. mar 2012
dulkagabulka
21. mar 2012

@andrea_stella
všetci sme individualne bytosti...
niekedy aj placenta nepracuje spravne a babatko dostava menej živin..

marcelatje
21. mar 2012

@andrea_stella veď to je celkom dobrá pôrodná váha nie? Moja sesterka tlačila skoro 5 kg valibuka a to by som teda nechcela 😕 lekári hneď zisťovali či chudáčik nemá cukrovku, alebo niečo iné, ale bol zdravý, len obrovský 😀 😀 😀 Susedka si v piatok priniesla domov dvojičky, to je zasa iný extrém, ale asi preto, že boli dve sú úúúplne malilinkaté také ťuťuťu 😀 😀 😀

iva98
21. mar 2012

@babika771 ja idem az v pondelok k dr, vysledky krvi som mala trosku zle, lebo som mala malo zeleza, a to mi dala tabletky. a o kys. listovej mi nic nevravela....praveze sa cudovala ze preco este v tomto tyzdni stale zvraciam..... a uz asi 3-4 dni neberiem tu kyselinu a je mi dobre.. nezvraciam a mozem jest faktze vsetko naco mam chut..

andrea_stella
21. mar 2012

@sissmiss
@dulkagabulka ano jedla som poctivo kazdy den zeleninu aj ovocie nonstop som do seba tlacila zila som vtedy v anglicku kde je toho od vymyslu sveta a omnoho kvalitnejsie, jedla som aj maso ryby pecivo a k tomu som si davala ako doplnok stravy vitaminy a vysledky som mala vzdy super, a mne fungovalo vsetko a aj placenta ja som mala bezproblemove tehotenstvo a porod ukazkovy a moj maly sa narodil v 38tt co je v termine...mne lekar povedal, ze aby som si kupila aj niake vitaminy pre tehotne takze netvrdia to vsetci lekari, ze vitaminy su zbytocne a ani nikomu netvrdim aby ich do seba dzgal kazdy nech si robi so sebou a svojim dietatom co chce to je kazdeho vec ja iba vravim, ze to nie je az tak pravda, ze z vitaminov sa ti narodi mega dieta, skor by som sa obavala tehu cukrovky 😅

iva98
21. mar 2012

@inci ja sa tak isto preto bojim. aj by som si zacvicila, mi sport chyba, lenze ja sa velmi bojim o babätko. Ja este tehu veci nenosim,ani neviem kde ich zozeniem...asi budem to riesit tak, ze väcsie cislo v normalnom obchode. Ja som zatial schudla, mam 56kg, a v pohode sa zmestim do vsetkeho 🙂 Inak nevies v ktorom tyzdni sa uz da zistit pohlavie? Teraz som v 16tt a dalsie vysetrenie mam 10.4. tak hadam uz budem vediet co to bude 🙂 v pondelok idem ku dr, ale len ohladom vysledkov krvi, ze co vlastne mam zase zle...:(

andrea_stella
21. mar 2012

@marcelatje ja ked som bola v porodnici s malym tak tam jedna babenka porodila 5kilove dievcatko tusim a normalnym sposobom ako vsetko prebehlo fajn,ale vraj ju riadne potrhalo az na krcku 😒 auuu

marcelatje
21. mar 2012

@andrea_stella 😕 😕 😕

iva98
21. mar 2012

@sissmiss som prekvapena ze na SK sa neodporuca bicykel...ja som v Nemecku, a mam tu hebamme ( dulu), ktora mi dokonca odporucala bicyklovanie!!! a to si myslim ze tu je omnoho lepsia starostlivost a zdravotnictvo na vyssej urovni ako na SK.... dokonca mi aj porodnicu odporucala kde tu v okoli je najlepsia... inak ja som sa divala na nemecke stranky, aj na stranku kliniky kde budem rodit a tam su uz od teraz vselijake kurzy cvicenia..... tak mozno nieco z toho si vyberiem 🙂

dulkagabulka
21. mar 2012

@iva98 my sme teraz spracovali otazky pre našich prodnikov

http://vybrali.sme.sk/c/Moderne-metody-porodov/

ak sa ti pačia, možeš aj zahlasovat- uvitame hlas na sme.sk,

anjelik007
21. mar 2012

ja som sa pri prvom dieťati bála cvičiť aby som mu neublížila, ale nepotratila, ale teraz som si veru na nete našla cviky pre tehotné a v pohode cvičím. Pri prvom som strašne pribrala, ale aj som mala v sebe veľa vody, nohy som mala ako dva kôly 😀, ale tak s vodou vraj nič nespravím, inak neviemte , že koľlko je ideálne každý mesiac priberať? teda, že bábatko rastie