September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@stipec26 to je mytus...
porod ako taky určite neboli viac ako tie ostatne
ba prave ta vypudzovacia faza byva pri fyziologickom porode lahsia /lebo cesta je už vychodena 😀 /
čo však bolestivejšie je, je stahovanie maternice po porode...aspon ja som to takcitila po tretom
@cestovatelkaandrea fuuu, inak mne sa tiež znížil pri prvom tehu... Predtým ideálny 130/70 a potom 100/60 a tak... aj taký zostal a teraz pri druhom ho mám zase už v norme. Nerobíš niečo čo tlak znižuje? Nejaké bylinky, cesnak, niečo alternatívne?
@anjelik007 jednoducho - som zvedava 🙂 lebo som sa pytala a mala som to aj v sprave... ja som stale zdvihala zadok, co ma to bolelo a doktor stale, ze nedvihajte sa, ze to si robite este horsie... no iste... on to vie, co zena citi!!!!
@dulkagabulka tak teraz ste mi vliali slnko do porodnych ciest 🙂 🙂 =) no s tym stahovanim som pri prvych dvoch nemala problem, ale to ani v tehu..... ale pri tomto tretom to boli a picha ako cert - takze sa mam asi na co tesit aj po porode....
@dulkagabulka ja som sa mozno zle vyjadrila, mna by to zaujimalo k tym otazkam na tych porodnikov, je mi jasne ako ste na tom asi vy, co ste za prirodzeny porod 😉
@dulkagabulka ja nechcem aby si mala pocit že sa ťa chcem nejako dotknúť, práve naopak, táto téma ma veľmi zaujíma a na teba som čítala dobré referencie. Ale úprimne, ja deti ešte nemám a neviem si predstaviť ako by som na sále argumentovala že nechcem to či ono 😀 ja som taká dôverčivá a myslím si, že lekári najlepšie vedia čo robia a potom bum! Prečítam si nejaký článok a už ma hlodajú pochybnosti ☹ už vidím ako to so mnou dopadne, môj partner na sále odpadne a môžem si to odtrpieť sama 🙄 🙄 🙄 ja by som tam potrebovala nejaké ukľudňovadlo 😀
@marcelatje ja im tiez nechcem kecat do remesla, ale sme stvorene tak aby sme dokazali porodit same, dr je iba kvoli problemom...sama sa neodoperujem, ale mam maternicu, tak porodit dokazem. Mne staci len to, ze budem moct mat vlastny rytmus (oxytocin, poloha) a ze babato pojde hned prve ku mne a nie do cudzich ruk v rukaviciach a na meranie a natahovanie, vaazenie...
@marcelatje Lekár občas robí aj to čo je vhodná pre neho, ak sa dá zober partnera /manžela, mamu, kamarátku,.../
ja som chcela rodiť na novom polohovateľnom kresle, lebo mám problém s krížami, a setrička ma hnala o dvere ďalej lebo "pre pána doktora je to nepohdlné" A ja krava som myslela, že pohodlné to majú ako rodičke robiť pre mňa 😀 😀 😀
@sissmiss mňa pôrod ako taký dosť desí, zatiaľ nad tým ani nepremýšľam 😕 aj keď viem, že keď už je vo vnútri, musí sa nejako dostať aj von 😖 ale predstavujem si to tak, že večer zaspím a ráno keď sa zobudím budem mať bábätko 😀 😀 😀
@olivka84 Nedaj sa zastrašiť - väčšine sa sťažuje na "ľudský" prístup - zober si niekoho, budú milší. Inak sa to prežiť dá, ak sa bábo narodí zdravé 🙂 , tieto veci Ťa naštvú až potom, keď zistíš, že to mohlo byť aj príjemnejšie. Ale nedaj sa nami zastrašovať - veď aj napriek niekedy nie najpríjemnejším spomienkam sa na "to" chystáme znova 😀 😀 😀
@monhla no partner hrdo vyhlasuje že ide so mnou, ale počítam, že zbadá prvú kvapku krvi a ide dole 😀 😀 😀 a teda tvoja skúsenosť mi berie ilúzie, ja si stále žijem v tom ružovom obláčiku že som tehotná tak sa všetci po...ú 😀 😀 😀
@petraas moja a nestretli sme sa tam??? 🙂
@sissmiss vieš, nemožem sa vyjadrovat k niečej praci, ani len svoj nazor nemozem na to povedat,lebo neviem ako to bolo, či tam nebola nejaka komplikacia alebo čo...nebolo by to odo mna pekne 🙂
@marcelatje ak žena doveru je lekarovi a veri, že pre nu urobi to najlepšie a ak vnutri suhlasi so všetkmyi zakrokmi, ak potom aj ma taky porod, potom je všetko v najlepšom poriadku
prečitala si si naše otazky do STV čo napisali členky OZ ženské kruhy na www.zenskekruhy.sk ? ak si si ich prečitala, možno sa zamysliš..a možno dostaneme odpoved v TV v pondelok
@dulkagabulka no vieš ja teraz nič iné ani nerobím, len surfujem, hľadám, čítam a som čím ďalej tým zmätenejšia. Dnes som doma, lebo mám dopísať diplomovku cca 20 strán a od rána som na nete 😅
@marcelatje moj manzel moj prvy porod nestihol bol totiz este stale v UK letenkuu mal na neskor kupenu no maly sa rozhodol, ze uz proste chce byt s nami na svete tak somnou isla mamina a bolo to super a ked sa narodil maly tak aj vela emocii mama plakala ako besna a dakovala mi za vnuka ja som iba vzhukano kukala 😀 no teraz si to manzel bude musiet odkrutit somnou...
@marcelatje
odporučam ti objednat si knihu
Aby porod nebolel , autorka Lucie Suchý Groverová
a ak by si mala zaujem, napiš mi mail na dulkagabulka@gmail.com , pošlem ti naadhernu knihu od francuzskeho porodnika Odenta v elektr.podobe
a ozaj- nechceš prist v sobotu aj s manželom na našu besedu do Podunajskych? ešte je volne miesto..info najdeš na našej stranke zenskekruhy.sk
@marcelatje Aj môj brat je podobnej povahy, ale pôrod vlastnej dcéry zvládol ukážkovo a ešte prestrihol pupočnú šnúru - takže daj tomu tvojmu drahému šancu /resp. kamarátke zabralo,keď mm povedala, že bude iba na vzdychárni morálnou oporou a potom môže odísť - zostal dokonca a teraz sa tým chváli - no proste chlapi 😀 😀 😀 /
@dulkagabulka prišla by som rada, ale partner je odcestovaný a v sobotu mám po dlhom čase program s maminou, ale budem tú stránku sledovať 🙂
@lusinda1989 neviem snad aj ano. nesla si nahodou po nas? ja som tam bola s manzelom aj s dcerkou🙂
@cestovatelkaandrea im sa to povie to poznam, ja uz to ma ako tak dobre, sem tam mi je zle , ale inac fajn 🙂
@petraas jaj tak to nie ja som bola vo vnutri este s jednou kockou ale ta tam bola sama ... a nevies kto bol este v genetone z nas tu?
@dulkagabulka ja to skúsim ešte raz, lebo prvé dva razy sme sa nepochopili:
Prečítala som si tie otázky ktoré sa chystáte položiť dvom pôrodníkom
Mňa zaujíma čo si myslia obaja o rutinnom podávaní oxytocínu a čo si myslia o rutinnej amniotómii.
A mňa by zaujímalo, čo o tom hovorí WHO, ak máš nejaké zdroje a aké sú čísla u nás. Štatistika.
@lusinda1989 veru neviem kto tam este bol. ja som isla na odber ako prva, po mne tam boli 2 kocky cakali vedla a jedna sa podobala na teba a ked sme vysli von tak tambola dalsia aj s manzelom a jednu sme stretali isla akurat z vytahu...no poviem ti ze toto cakanie je des...ja som si dala poslat aj na email tak dufam ze zajtra vecer poslu vysledok🙂
niečo som počula že zvraciame a je nám zle kvôli prebytočnému vitaminu B - a toho je v týc tabletkách hodne🙂
A kolko máš hemoglobinu? Ja som začala na 85-ke... teraz som mesiac doma , beriem 2x železo, lieky na štitnu a hemoglobin šiel na 98 🙂)) čo je super....
ale aj tak ostanem na PN-ke až do konca:( teda predtým si vyčerpám ešte 31 dní normálnej🙂
@sissmiss
ahaaaaaaaaa
😀
prepac, nechapala som
no..ak ta to zaujima, tak sa spytaj - pošli divacku otazku na adresu
robert.valovic@stv.sk
na stranke www.duly.sk napravo dole najdeš dokument WHO a v nom najdeš aj to,čo vravi WHO o amniotomii, aj oxytocine
čo sa čisiel tyka, chystame sa nejake zistit, ale čo sme zistovali doteraz-cesta zarubana
@dulkagabulka prepac ale s tymto nesuhlasim, podla mna porodna vaha zavisi na genetike a ja som toho zivim prikladom, brala som vitaminy aj pri prvom tehu a narodila sa mi trojkilova dcera a mala 49 cm, teraz beriem tiez a mam male babo ziadny prepachaty obor z neho nerastie, podla mna vitaminy ked tak pomozu toho co ti chyba doplnia, ale urcite nepresytia organizmus a nasa strava nie je az tak pestra, lebo sa nestravujeme ucebnicovo ale v tehotenstve casto podla chuti
ja som pred 13 rokmi (skoro) porodila babu 4,2kg🙂 vtedy sa chodili všetci pozerať na dcerku, ja som sa len divila, lebo vyzerala rovnako ako tie deti v telke, 🙂))) A ked dotlačili vozik s ostatnými deťmi, tak som pochopila...
kedysi sa take velke deti fakt nerodili, ... teraz je to bežné... nuž strava nie je už normálna ale sama chémia, anabolika , to by sme nemohli nič jesť a ani piť.... takže teraz tiež čakám minimálne 4 kg..
@petraas hej hej ani ja sa uz neviem dockat 🙂 ale mame aspon mensie cakanie ako tie co nesli 🙂 uz tie dva dni vydrzime nie ? 🙂 ja som tak bola tak 4 aj desat minut s jednou kockou a vonku ma cakala sestra s priatelom ale sli sme po schodoch 🙂

to su hrozne veci co tu pisete ja sa najviac bojim tej vakuovej pumpy ci ako sa to vola a kliesti uz ste niektora tak rodila? a este zlata zila no sodoma gomora