icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

monhla
21. mar 2012

@kali23 Ale nikdy nevieš. Možno, že práve Tebe sa to podarí. Švagriná na tretí pôrod spomína v dobrom - mala pri sebe manžela, všetci boli milí, pôrod bez komplikácií, bez nástrihu ... No ideál. A to prosím v tej istej pôrodnici, kde som si ja užila svoje. A to nemala nikoho zazmluvneného. Takže ono to niekedy ide. 🙂

ktore
21. mar 2012

@katka_77 amnio mi odporucala doktorka.mozem odmietnut ale radsej idem.

stipec26
21. mar 2012

@kali23 a inak kali - ja som si kvoli tomu pohodliu platila pri prvom porode Koch - sukromne sanatorium. Neviem si predstavit, ze by som mala taku volnost v statnej nemocnici (i ked teda nic proti druhemu porodu tam), bola som sama, mohla som sa prechadzat hore dole.... ked som finishovala, tak dosla este jedna mamicka, ale inak klud, pohoda, boli mily, stale sa pytali ci som OK... ziadne vrestiace maminy alebo personal... aj ten pobyt tam - na nezaplatenie...

ale zabudli mi povedat, ze zatvorit oci - takze som ich mala na druhy den ako kralicek - cerveny angoracik... pri druhom to bolo prve na co som pri tlaceni myslela - zatvorit oci, zatvorit oci!!! ;) a vyslo to

monhla
21. mar 2012

@brita Cisársky je ozaj operácia. Ja som po pol dni behala ako veverička a kamoška po cisaráku /neplánovanom/ sa tri dni nemohla hýbať. Ale je to vždy individuálne. Ja som za normál, ale ak máš ozaj nejaký psychický blok, tak Ti len prajem aby cisársky vyšiel čo najlepšie a rýchle zotavenie. Myslím, že žena má právo sa rozhodnúť sama - i keď ešte aspoň pouvažuj o nornálnom /väčšina z nás to zvládla a Ty ani nevieš aká je v Tebe sila/

olivka84
21. mar 2012

@sissmiss a co ti urobil ten dr? az sa desim som hladala co ste tu pisali ale som sa nedopatrala.

sissmiss
21. mar 2012

@kali23 prepac, mas pravdu. Ospravedlnujem sa, toto sem asi naozaj nepatri. Ale pre povzbudenie, ked boli dr a sestry ok, tak to bolo vsetko v pohode, porod ako taky bol v pohode. Vobec si nespominam na bolesti alebo nieco okolo samotneho porodu. Aj ma nastrihli aj zasili a v pohode, necitila som bolest, vobec. Jedine co bolo zle bol pristup jedneho dr a par sestier...Takze nabuduce si otvorim pusu, a kedze som informovana nenecham si robit rutinne zakroky ktore vobec nepomahaju len vyzaduju dalsie zakroky. Porod ako taky je krasny. Na to sa velmi tesim.

monhla
21. mar 2012

@petra6484 Neboj. Ak budeš mať oporu tak to pôjde. Inak mamička je dobrý nápad - ja som ju mala v poradovníku hneď za drahým. Mama už rodila, takže Ťa povzbudí a dodá sily.

danjelca
21. mar 2012

@stipec26 ahoj ja tiež rozmýšlam nad Kochom...
ako sa tam prosímta rodí? iba v ľahu? a bábätko tti priložili hned?
Možeeš mi popísať viac?

Ďakujem🙂

sissmiss
21. mar 2012

@olivka84 hamiltonov hmat...uz som to pozrela...niektore rodicky to ani nepocituju ako bolestive, len neprijemne. Takze to vylucujem len u seba, nikoho nechcem plasit alebo odhovarat.

monhla
21. mar 2012

@kali23 sissmis má pravdu - samotný pôrod sa dá a ja sa tentokrát tiež ohradím hlavne voči správaniu sestričiek - nemám IQ 10 aby so mnou jednali ako s nesvojprávnou. Ak sa mi to podarí budem spokojná /Teda ak bude bábko o.k. , čo je však jediná možnosť s ktorou počítam 🙂 /

brita
21. mar 2012

@monhla Dakujem 😉 Ja si ale vyberat nemozem, cisarskym musim ist kvoli dvojickam, veku a predchadzajucim zdravotnym problemom. Ale tiez si myslim, ze ak si clovek nemaluje cierne scenare, je to lepsie a vsetko sa lepsie zvlada. 😉

jerryjanka
21. mar 2012

jáj babulky, ja mám za sebou pôrod dva v jednom - 6 hodín neskutočných bolestí a potom ukončenie sekciou
druhá ma čaká už plánovaná ale čo ja by som za to dala skusiť to znova prirodzene, aj mi je smutno že to nikdy nezažijem ☹

stipec26
21. mar 2012

@danjelca ja mam bohuzial skusenosti len so starym Kochom, pred zatvorenim a rekonstrukciou ...neviem na kolko sa tam zmenil personal, resp. postupy... ale pozri si tu relaciu co pisala pani zo zenskych kruhov pojde na STV2 - bude tam aj Cupanik, tak ti mozno pomoze pri rozhodovani

http://www.zenskekruhy.sk/index.php/akcie/pozyv...

petra6484
21. mar 2012

@monhla no priatel hned povedal ze on pocka vonku ze on by to nezvladol byt pri porode tak ho nebudem tyrat 😀 a mamina povedala ze pojde bez problemov vzdy ma v zivote podrzala tak verim ze to somnou zvladne aj pri porode 🙂

monhla
21. mar 2012

@brita Tak prajem tenkokrát všetko bez problémov a gratulujem k dvojičkám. /tak na dvojičky si zase netrúfam ja 😀 /

iva98
21. mar 2012

@andrea_stella no moze to byt aj kvoli tym padom 🙂 ja som na bicykli nesedela asi 4 roky, tak by tych padov bolo asi pozehnane :D ja sa zatial na brusko nestazujem, kedze este nemam ziadne 🙂 stale nosievam rifle co aj predtym..moj drahusik mi dnes dokonca povedal ze ci mi niesu nejake volne :D aj na zadku ze som schudla :D

iva98
21. mar 2012

ved toho sa bojim... ze spadnem a bude aj po babätku... strasne rada by som si zasportovala, ale kedze je to moje prve tehu tak ten strach je väcsi ako tuzba po sporte

iva98
21. mar 2012

@petraas inak co sa tyka toho plavanie, som niekde citala ze casto dochadza v takychto bazenoch k infekcii zospodu....

iva98
21. mar 2012

@babika771 zajtra rano idem k dr sa jej opytat ci ju este musim bravat ked mi je po nej tak spatne. a ten hemoglobin..... netusim, mne tu dr nedava ani lek.spravy len ona to ma vsetko v mojej karte. Ked jej pridu vysledky z labaku, len mi zavola ze vsetko je v poriadku. Vcera mi zrovna volala ze prisli dalsie vysledky z labaku, a ze v pondelok musim prist....ale kvoli comu, co bolo na vysledkoch zle mi nepovedala... Cize vobec nemam potuchy v akom rozmedzi sa mi to vsetko pohybuje. Viem ze pred 2 tt som mala nizky obsah zeleza v krvi, tak mi hned volala nech si pridem len pre recept ze uz je prichystany... tot vsjo... ale zajtra sa jej opytam aj na tie vysledky ze co mam zase zle :( uz ma napchala tolkymi tabletkami, az sa bojim aby dorbcovi to neublizilo...

nmonika
21. mar 2012

co sa tyka sportu,ja som bicyklovala kazdy den v UK,a davam si bicykel dokopy aj tu doma.Predebatujem to ale s doktorkou tiez.Zajtra sa chystam nafukat fit loptu a popri pozeranitelky si aj zacvicit.
Inac....dnes som bola u kamosky a domov dosla so styroma taskami veci pre babo.Skvela baba,urcite vyuzijeme krasne vecicky po jej syncekovi a synovcoch.

petraas
21. mar 2012

@iva98 no pise sa to ale infekcia sa moze na ta nalepit aj ked tehotna niesi...ja to beriem tak ze bud alebo...bola som niekolkokrat na kupku a plavarni a nic som nechitila...mozno teraz pri druhom nebudem mat take stastie a nieco sa na mna nalepi...tazko povedat...
a k tomu bicyklovaniu...ja sa nebojim ze spadnem takze mne to problemnerobi...mne skor to velke brucho bude robit problem...teraz ho az take velke nemam a uz mi pri bicyklovani zavadzalo...neviem ako niekto moze jazdit az do porodu ale ked jazdi casto tak si asi na to zvykne a neprekaza mu velke brusko...poznam zopar bab co jazdili pomali az do porodu a pohoda...

iva98
21. mar 2012

@petraas co sa ma stat sa stane..... ci budem mat kupene vecicky pre babo uz teraz, ci pojdem plaavat, ci pojdem bicyklovat, ci budem brat lieky alebo nie.... takze asi zacnem robit vsetko to, na co budem mat chut, a naco sa budem citit 🙂 dokonca zo zaciatku som sa obavala este aj sexu :D bala som sa aby som nepotratila,no myslim ze to som uz prilis prehanala 🙂 inak, ja tiez nemam velke brucho, ba dokonca skoro ziadne, len uz teraz sa mi tazko sada....

babika771
22. mar 2012

@iva98
Neboj drobcovi to neublíži , oni vedia čo robia - dúfam🙂)

Mna hned poslala na hematologiu, lebo som spadala do stredne ťažkej anemii a teraz ma sleduje MUDr.Drakulova:) veľmi zlatá doktorka..

Dieťa si berie všetko potrebné, ono má vždy dosť , problém je keď neostáva mamine - vtedy doplňajú napríklad železo, aby to mamina zvládla🙂

Ja som pri prvej vravela že mám v brušku votrelca a všetci sa pohoršovali🙂)) ale ono to tak vlastne je, xixi a ešte keď sa začne hýbať🙂))) viem...mám divný humor🙂

babika771
22. mar 2012

@iva98

Ivka , ja doma cvičím na fitlopte - pozri si tuto link - celé to trvá 10-15 minut..

http://www.mamaaja.sk/mamaajaUserFiles/File/Cvi...

A okrem toho raz do týždna plávem , aby som nič nechytila používam Senta protect - tampony pre tehotne. Zatial som ok🙂 a to chodim na verejnu plaváreň

Bicykel by som veľmo chcela🙂 ale nebudem riskovať, a korčule vôbec.... obetovala som aj lyžovačku.. a trčím doma sama ako prst na PNke... ešte že mám psa a vychádzky🙂 A moja puberťáčka keď príde domov tak je ako hurikán🙂

Niekedy bábatku aj spievam - doobeda keď som sama, aby nemal tak ticho v brušku🙂

monhla
22. mar 2012

@babika771 Ja som cvičila na fit lopte v materskom centre ešte 2 týždne pre pôrodom a bolo to fajn. Bábku i maminke to prospieva - ak teda nie je rizikové tehu, to je ale všetko iné.
Ja sa stále vozím na bicykly a to mám pred sebou dieťa. Zakiaľ sa vojdem je to ľahšie ako chôdza a nosenie dieťaťa na rukách. Jedine sa vyhýbam hlavnej ceste, lebo máme blízsko prípoj na dialnici a mnohí vodiči si nevšimnú, že už namiesto 130 by mali ísť 50 km/h ☹ - to som ale obmedzovala už predtým, keď som viezla malé dieťa. Ale neskôr to asi obmedzím - keď sa bruško nevojde kvôli detskej sedačke.

babika771
22. mar 2012

@monhla

Tak držím palce🙂
Ja mám už asi poslednú možnosť mať bábo, tak preto neriskujem🙂 I Keď na bike by som šla hneď po rovinke🙂 U nás sa super bicykluje, ale manžel je proti a aj lekárka, tak radšej ich počúvnem🙂

Je to určite individuálne

A musí to byť zlaté 🙂 Ty na bicykli, bruško, dieťa🙂)) Ja som ani predtým nemala odvahu malú voziť na bicykli, lebo som to nezvládla, ale ona sedela vzadu...

petra6484
22. mar 2012

jupííííííííííííííííí baby konečne už budeme mať teplučko 😀

ella_joy
22. mar 2012

@jerryjanka preco by si nemohla ist prirodzene? ak si nemala na to indikaciu uz zpred porodu, nemusis ist pod skalpel... 😉

ftinka
22. mar 2012

ahojte baby, idem vas docitat. "uzivam" si doma 2 dni volna. Zacali mi totiz v utorok vecer bolesti hrdla, hlavy, bolo mi zle od zaludka.... tak som radsej sla k lekarke. Vraj to nie je nic vazne, asi ani chripka, ale vypisala ma aspon na 2 dni. Citim sa trosku lepsie, ale ten kasel nic moc. Vzdy ma potom boli v pobrusku. Nemoze to uskodit drobcovi? To kaslanie? Na bolesti hlavy mi dala paracetamol a na hrdlo beriem nejake detske kvapky 🙂

olivka84
22. mar 2012

ahojte pekne rano. vcera ste sa poriadne rozpisali aspom mam co citat. dufam ze bude dneska pekne chcem sa ist poprechadzat a clovek ma hned lepsiu naladu ked je slniecko.