September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
ja uz hladkam brusko ze hadam kopne a stale nic 🙂
no baby akurat som pozerala na yotube porod brrrrrr bojiiiiiiiiiiiiiiiiiim ☹ vyzeralo to strasne
no ja viem ale vyzeralo to strasne ze s takej malej dierky ma vyliezt take velke babo auuuuuuu 😀 ☹
@petra6484 ja radšej na teké veci teraz nepozerám 😀 😀 nebudem sa zbytočne stresovať 😀 .....ale šak keď to zvládlo toľko žien, tak to zvládneme aj my 😀 ...len to, že my prvorodičky nevieme do čoho ideme 😀 😀 i keď by sa to dalo považovať aj za výhodu 😉
no sak ja som taka krava ze som si to isla pozret este ju tam aj nastrihovali 😢 ale tak zenska zvedavost mi to nedalo 😀
tak nie som si pustila asi prvych 10 sekund a viac nemozem brrr
no skvele, tak som vas docitala zo vcera, vsetky tie strany o porodoch a mam teraz toho plnu hlavu, takto skoro z rana 😠 boze, na porod som chcela mysliet az v 3. trimestri... ved ja si este stale ani neuvedomujem, ze som tehu 😀
@olivka84 dobre ranko aj tebe.. Vam.... ja som si rano vsimla v zrkadle, ze mam uz normalne opalenu tvar, licka... a to len dva dni svieti slniecko 🙂 🙂 hned som krajsia 😀 😀
@sissmiss ved sa ti este nakopka.... este ti to bude aj vadit... neboj 🙂
...inak viete co ma napadlo, ze teda (ak by to zdravotny stav matky dovoloval) - ze by mohli v ramci cisarskych rezov robit aj odsavanie tuku z brucha 😀 ja by som to napr. velmi ocenila, i ked teda mam nastastie siroku panvu, utesujem sa tym cely zivot, ze aspon na nieco je ten moj velky zadok dobry 🙂
@ella_joy som len rok po sekcii, to žiadna nemocnica u nás neriskne aby som mala ruptúru.
@petra6484 tiez som sa tak osmelovala, ze to predsa musim pozriet, nech viem co moze byt najhorsie (a teda dufat v lepsie... som to pocula u Brendy z BD 90210, ked mala mat tu rakoviu - rataj s horsim, dufaj s lepsim - a odvtedy sa tym riadim 🙂 😀 🙂 ), ale potom som mala pocit, ze sa mi ten moj otvor tam dole tak stiahol a zatvoril, ze by sa ani vlasok tadial neprepchal... ale ak pomohlo to, ale odporucam to pozerat neskor, ku koncu tehu (predsa len, teraz sa musime naladovat este na krasne, male babatko, prve pohyby, kopkanie, dobru naladu a nadvazovanie puta s babom) ...a pre mna bolo vzdy najkrajsie to a teda aj je - ked ukazu to mimco, ako je uz pri maminke a pusinkou hlada bradavku - stale pri tomto idem do revu ;)
@olivka84 ano, podarilo sa mi dostat sa von aj pondelok aj utorok - ale je to inak makacka s oboma chodit, hlavne ked idu na svojich pojazdnych jednotkach - su strasne rychly na mna ;) vidis - oni okuliare maju, boli sme kupit v mothercare, ale ja si nejako stale neviem najst... akurat ide repriza - idem kuknut
@olivka84 a čo je to ten hamiltonov hmat?....postraš aj mňa trocha 😀 😀
kocky, co ste si davali brat krv z Genetonu - ako vyzera ten mail, co pride - aky ma subjekt? alebo odosielatela? ...nech viem, na com mam cihat.. dakujem
@vladka1828 1. Hamiltonov hmat – odlúčenie dolného pólu vaku blán pri vaginálnom vyšetrení, ktoré vedie k uvoľneniu hormónov prostaglandínu spôsobujúcich nazrievanie maternicového hrdla.
@sissmiss neviem, sem tam jem cesnak v jedle ale to by nemalo vadit, lebo je uz uvareny. z byliniek si davam teraz jedine bylinkovy caj na prechladnutie a tam je lipa, takze to by nemalo vadit. skusim sa znova poradit s porodnou asistentkou na buduci tyzden v piatok ked mam kontrolu. mozno je to fakt len unavou a tym ze jem menej ako normalne.
@olivka84 fúúúúha, tak to teda nevyzerá 2x príjemne 😖 😖
@ftinka ja mám hrôzu keď sa mi chce kýchnuť, vtedy ma tak strašne pichne až hrúúúza ☹

@brita
@kali23 ja som po cisarskom na druhy den uz v pohode chodila a na treti den bolo po bolesti, napriklad, mala som panicky strach z porodu a ked som cakala na prvej dobe porodnej na sekciu bola pri mne este jedna mamicka, mala ist rodit normalne, chuda ale strasne sa bala, nevedela sa sustredit, spotila sa bola bleda a stale len plakala, snazila som sa ju utesovat, ked prisiel primar na kontrolu, len sa nej zasmial a povedal, ze to nema prehanat a to dievca ako fakt bola psychicky na tom zle, az potom som sa dozvedela, ze sa im na porodnej sale zlozila az tak, ze nespolupracovala a skoro prisla o babo aj o seba. Nakoniec rodila cisarskym, pytala som sa len ako je mozne ze v baby friendly hospital a este neviem v akej vytitulovanej nemocnici toto pri vizite nepostrehne primar.