icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sissmiss
22. mar 2012

a to sme sa tesili, ze nejako vyzijeme aj ked nie extra, ale ze s tym prispevkom od statu sa to da pekne ukocirovat. Ze aj dalsie babo by sme mohli mat, co sa financii tyka...no uz to vidim... ☹ nakoniec prispevok pri narodeni nedostaneme (ani pri malom som nedostala...ja som asi naozaj zacarovana), materska bude 50e a rodinne 15e...sak mame mat nasetrene...to uz naozaj potom dieta bude luxus...len ...bohatstvo, kto potom bude robit na dochodky pre tych ficovolicov.....nakoniec obyvatelia slovenska budu hlavne pocerni a ti robit nechcu....odvody nebudu...konec toto...idem sa ja pozerat po nejakej inej krajine

sissmiss
22. mar 2012

@veverka84 no,,,a ak nam znizia matersku a rodiovsky? 😅 aj ked od buduceho roka...aj ked ja si myslim ze toto su presne tie temy, pri ktorych sa poponahlaju

veverka84
22. mar 2012

@stipec26 Daniel -Danko cize trojica muzov Janko Danko a Vilko 🙂

monhla
22. mar 2012

@sissmiss No veď - má to byť pre dieťa!!!. Ja na polovičný úväzok nemôem pracovať /jednak povaha práce, jednak dochádzka, jednak do roka a pol mimoriadne náročné dieťa - teraz už viem čo a ako na ňu 😉 / A predstav si, že manželovi hrozila minulý rok výpoveď ale rekvalifikoval sa a teraz pracuje úplne inde /dochádzka o víkendoch nemožná a tak ho môj otec musí zaviesť/ a na úplne inom poste ako bol zvyknutý, len preto aby zabezpečil rodinu /a ver mi ten plat nie je ani priemerná mzda/. Na krku máme hypotéku, .... Ale viem, že deti sú naša budúcnosť a nemáme ich pre peniaze 😀 - a štát mi ide ešte hádzať polená pod nohy? Nie je to fé!!! No naštvala som sa, vykecala, môžem sa venovať veciam, ktoré dokážem ovplyvniť - napr. upratať zasa hračky, pozametať,... 😉

veverka84
22. mar 2012

@sissmiss potom nam ostanu len oci pre plac a suche rozky...bohuzial aj ked neviem ci si trufnu siahat na tak ubohy rodicovsky myslim ze v state by nastala pekna vzbura...

veverka84
22. mar 2012

@cestovatelkaandrea no hej dokazem dokonca aj mimo tehotenstva mam taky blby zaludok viac sa prejem a dovracam sa.a bohuzial pri migrene mi ine nepomoze len vyvracat sa uplne ,,do dna,, ☹
ale mam kamosku ktorej ked je na vracanie drzi to v sebe lebo sa nedokaze takze chapem ta ona mi vzdy hovori ze ja ti to normalne zavidim ze sa vies takto 😀 😀 😀 a to nemam ziadnu anorexiu ani bulimiu 🙂 moj muz ma tiez otrasny zaludok a zdedili to aj deti...dokonca pes nam vracia hocikedy a ten teda nema s nami ako s genetikou nic spolocne 😀 😀 😀 😀 😀 ale tak chcel sa zaclenit do rodiny 😀 😀

stipec26
22. mar 2012

@sissmiss Martina mam brata, ale tak pochopitelne toto nechcem - ale dakujem
@lu17 dakujem - ale ja nie som na tieto "exoticke" mena... teda ani zas tradicneho Jozefa nemusim 🙂
@veverka84 to by bolo fajn, ale je to 21.jul - to by sme o moc neoddialili.. i ked sa mi to dost paci ;)

daniela02
22. mar 2012

@sissmiss ani nehovor ja som si to precitala teraz, ze vraj luxusny plat ked zaraba nad 800 eur v cistom, a to nepocitaju ze mlade rodiny maju hypoteky a dlhy aby sa o seba postarali, ja som cakala ze na nieco siahnu ale cakala som tak od hranice 1500 v cistom, lebo to su podla mna uz bohatsi, ale toto je u z naozaj vela, ja som z toho tiez znechutena a som zvedava co z tho este vzide. A som zvedava kedy zacnu skrtat romom a nepracujucim, lebo podla mna by sa skor mali pozriet smerom, ze kto nikdy nerobil, lebo ti slusne robis, odvadzas vsetko , ledva mas dve deti, ale ti co sa valaju doma a plodia, tych sa to opat raz nedotkne. ako neviem ale toto by si mali velmi rozmysliet

daniela02
22. mar 2012

ja dufam, ze do toho septembra az konca roko toto naozaj na pretras nepride, lebo to bude naozaj konecna, a dufam, ze su to len odhady predbezne a podobne

sissmiss
22. mar 2012

@daniela02 ale si zober ze aj ti co zarabaju 1500 v cistom alebo aj viac maju nejake naklady... platia viac na odvodoch, preco im brat za to ze su sikovni, inteligentni, vzdelani a v robote travia vela casu? Nas stoji len najom 600e, 500e plati drahy urcite fixne naklady, do skolky musim vozit, inak je to mestskou tri prestupy a dva krat tak dlho trva cesta-teda hodinu, len za benzin dam kvoli tomu mesacne 150e. Kde usetrime...raz za mesiac si kupujeme knihy...tak asi tam. Pes dostava obycajne granule, ale asi bude jest chleba, maly jedava prilis vela jogurtov, asi bude jest tiez len chleba... Inak, ja si myslim ze aj keby niekto zarabal 5000e tak preco by mal platit okrem toho ze plati z tej sumy odvody a nie z 400e, tak teda slusne preslusne prispieva do rozpoctu, preco by mal platit trest za to ze je sikovny?

daniela02
22. mar 2012

@sissmiss ja suhlasim s tym, ze su sikovny len ked tak zarabaju obaja a nie dokopy , tak som to myslela, tak sa uz naozaj maju lepsie a ano je pravda ze aj oni maju urcite vydavky, ale odvody su rovnake aj pre nich, aspon ja mam take info, ze odvody su rovnake momentalne pre kazdeho, viem podla nasej roboty u nas vsteci odvadzaju rovanko 27 percent, ja by som napr. odstupnovala odvody, ja viem presne o com hovoris aj my dochadzame do druheho mesta za pracou a to obaja a hypo mame 100 tisic, takze viem ze maju urcite naklady. Ako som pisala, ja nehovorim ze treba brat zarabajucim lebo ti naozaj tomuto statu platia, mozno odtsupnovat odvody, zmono odstupnovat dane, a mozno obmedzit to podobne ako som zapocula pri prispevku ze ak niekto z paru ne[racoval aspon 9 mesiacov, pokratit prispevky. Neviem co z toho bude, ale dufam ze sa zamyslia naozaj

rheia27
22. mar 2012

ja si myslim ze tento rok to nestihnu...ved zachvilu je tu leto a daju si prazdniny, ak tak az od buduceho roku

kali23
22. mar 2012

@rheia27 kiež by 🙂

sissmiss
22. mar 2012

@daniela02 ja som myslela jedneho ked tak zaraba...nie spolu. Ale to je to, ze co ze sa maju lepsie? Preto maju byt nejako trestani? Tym ze budu platit nieco navyse? My mame na dialku adoptovane dievcatko, ked chceme, mozeme pomahat, ale nutit niekoho k tomu aby platil statu len za to ze sa ma dobre? Nech je to dobrovolne. Aj ten kto zaraba 450e a nieco mu mesacne zostane, dajme tomu dvacka, nech ju da statu, lebo sa ma lepsie nez zle.

sissmiss
22. mar 2012

len dodatok, ja neviem ake su tam percenta a ako sa co vola, za mna to robila uctovnicka, na toto ja hlavu nemam...ale ak niekto zaraba 1000e a plati 27% ako pises (neviem kam), tak plati mesacne 270e. Ak niekto zaraba 2000e tak bude platit mesacne 540e. Tak uz dost dal zo svojho myslim....

kali23
22. mar 2012

akurát som mala rozhovor s tetou dochodkynou vrátničkou a pozastavil sa mi rozum... tak aby ste vedeli výklad dochodcov k tomuto škrtaniu... zoškrtajú len bohatým!!!! tým čo zarábajú 30tis a viac!!! a obyčajných ľudí sa to nedotkne, lebo to povedal on, sám veľký ON...
a ked mi povedala, ze načo mi je rodičovský príspevok prchala som preč, lebo by som ju uz asi poslala do teplých krajín... a načo je jej robiť vrátničku, ked má dôchodok? jáááj a takýto ludia sa pričinujú k tomu, kam speje táto krajina...

danjelca
22. mar 2012

@sissmiss a to kde ste sa dočítali o tých škrtoch? v akom zdroji??preboha..

kali23
22. mar 2012
petraas
22. mar 2012

@veverka84 no nasa mala tomu este velmi nerozumie ale ked som sa pytala ze ci chce doma dievcatko alebo chlapceka tak povedala ze chlapceka🙂

sissmiss
22. mar 2012

@kali23 jezisi ☹ ☹ ☹ ☹

ella_joy
22. mar 2012

@jerryjanka aha, lebo ja nemam ani rok po sekcii, a teda s inym ako s priorodzenym porodom neratam...a to iste mi povedal aj moj porodnik, ze nevidi dovod, aby som nesla prirodzene, tak si ma trochen zneistila...

vladka1828
22. mar 2012

@petraas tak podľa toho by som mala mať chlapčeka, lebo ani náš drobček nemal na ultrazvuku prekrížené nohy 😀 😀 ....ale páči sa mi táto dedukcia 😀

jerryjanka
22. mar 2012

@ella_joy no mne rovno povedali že nehrozí, hlavne teda ked sa minuly rok stala ta tragedia, čo mamičku nechali rodiť prirodzene a ona mala rupturu, nevšimli si to a ona zomrela, ale možno maš nablizku zrovna pôrodnicu kde to risknú, ja do toho nepojdem, radšej podstupim sekciu

vladka1828
22. mar 2012

@sissmiss vrrrrr!!!sú to svine všetci do jedného.....ešte aj z toho mála čo majú mamičky nám chcú ubrať?? to kde sme? 😠 😠 😠 ........snáď ich ešte osvieti a nájdu inú cestu ako šetriť.......počkajte - mám riešenie: nech si poslanci ZNÍŽIA ODMENY !! 😀 😀 😀 😀

kali23
22. mar 2012

@vladka1828 haha ze odmeny... a to ze dostavaju prachy uz od dna volieb? a ešte aj za voľby dostanú... hajzli su to... v tejto krajine treba buď kradnúť, alebo ísť do vlády... 😀 😀

vladka1828
22. mar 2012

@daniela02 tiež v to dúfam 😉

ella_joy
22. mar 2012

@jerryjanka aha, no ja aj kvoli tomu chcem ist aj na tu sukromnu kliniku, lebo druhu sekciu budem tazko spracovavat..snad sa to podari, ale nebudem tlacit na pilu..nemyslim si, ze je to risk, ked vedia co moze nastat, a mam niekoho kto na mna dohliada, to asi v statnej nemocke nemozem chciet, ked je tam porodov ako na beziacom pase,aby ma niekto sledoval...to by som asi sla tiez planovanou sekciou radsej

kali23
22. mar 2012

ked budete mať čas prečítajte si toto... naozaj skvelé čítanie...

http://jozefbielik.blog.sme.sk/c/290318/Hribov-...

daniela02
22. mar 2012

@sissmiss precitaj si ma trochu pozorne, ja som napisala na konci, ze podla mna je tiez nefer, ze by mali brat pracujucim a podobne, ale som zastancom progresivnej dane, ja viem, ze aj tak odvadzaju viac, ale myslim si ze keby odvody odstupnovali podla hranic tiez by na tom nebolo nic zle, aj ked v celku by to asi vela neriesilo. No niekoho zial ukratia a ja som zvedava koho . Nesuhlasim s tym, ale zial na niekoho to padne , len je rozdiel ked to padne na niekoho kto ma 100 eur rodinny rozpocet a ked ma 3000 eur rodinny rozpocet.

vladka1828
22. mar 2012

@kali23 že načo ti je rodičovský príspevok? ach jáááj tak by som asi nerozdýchala 😠 😀