icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

lu17
22. mar 2012

Ahojte, tak sa som dnes po poradni . Akurat ze som sa tesila ze budem vidiet babo , a moja dr. mi usg nerobila
☹ Takze musim cakat dalsie 4 tyzdne. A tak som sa tesila, ze uz mozno budem vediet co to bude 🙂

kali23
22. mar 2012

baby, a zachytili ste tú info o pláne novej vlády kde a ako škrtať?... teda zrušiť všetko... príspevok pri narodení dieťaťa - zrušiť úplne, príspevok pri narodení dieťaťa by nepoberalo horných 40 percent, teda tí, ktorí majú vyšší príjem, ako je priemerná mzda. Príspevok je aktuálne vo výške 151,37 eura na jedno dieťa, prídavky - 22,54E a danový bonus tiež zrušiť... ale na "vianočné" pre dôchodcov sa siahať nebude!
je to o tom téma ...

úžasná podpora rodiny... aj to málo zrušia...

kali23
22. mar 2012

@lu17 to poznám... tiež musím vydržať ešte skoro 2 týždne, kým sa mozno niečo dozviem... ak nie, tak tiež musím cakat mesiac🙂))

kali23
22. mar 2012

@petraas kiež by to tak bolo... aj ja chcem dievčatko, a bábo malo vzdy prekrížené nohy 🙂)))))))))))))))))

stipec26
22. mar 2012

@kali23 Tak ti poviem, ze toto je este horsia tema ako porody 🙂 😀 🙂 teda mna toto dokaze tak vytocit, ze radsej to ani sledovat nebudem .... ako moc je to realne? ake su sance?

lu17
22. mar 2012

@kali23 Ja som si myslela ze mi bude robit usg,ale kedze mi ho pred mesiacom robila, a potom aj na prenatalnom iny dr. pred 2 tyzdnami ze bude aj dnes. No a teraz cakat a odratavat dni 🙂 Uz chcem vediet co to bude,a v tomto obdobi sa to uz vraj da zistit 🙂

lu17
22. mar 2012

Dnes som bola v poradni , a jedna " herecka " prisla - v 22.tyzdni prvy krat na odbery,lebo bola 4 mesiace chora.... Predstavte si tu zodpovednost, a my sa tu stresujeme ze co ako a tak .... Ony odrodia mnohokrat doma,alebo len tak tak dojdu do nemocnice a sup na kozu rodit 🙂 A este sex pred tym , a je to 🙂 A sestricka jej hovori, ze ziadne prachy nedostane po narodeni 🙂

nastasyk
22. mar 2012

@lu17 mne povedali na zaciatku 17.tyzdna:-) tak este cakam do 20teho, uvidim, ci sa Dr. nepomylil🙂

montinka
22. mar 2012

@kali23 no tak dufam ze to neschvalia

sissmiss
22. mar 2012

@kali23 do....ach....ja to tu vazne balim, ked poviem muzovi ze nielen mu skratia vyplatu, zlodeji, ale este aj prispevok pri narodeni nedostaneme...asi zbalime kufre a hajde. Toto je o com...

montinka
22. mar 2012

@sissmiss oni nech si skrtnu z odmien a z platov!

kali23
22. mar 2012

@stipec26 ja akurát riešim živnosť/zamestnanie... a manžel sa len tak zamyslel, ktovie, čo ten exot vymyslí a či to oni všetko nezrušia... a už je to tu!

lu17
22. mar 2012

@kali23 Uz to niekde avizovali, ze chcu zrusit prispevok?

andrea_stella
22. mar 2012

@stipec26
@petraas jeeeej ja sa s Vami tak velmi tesim, ze mi normalne slzicka vybehla, gratulujem vazne 😵

sissmiss
22. mar 2012

moj akurat po volbach nadaval ze bude platit vyssie odvody z platu o cca 150e? ani neviem, ze fico to urcite zavedie....no fasa, 150e nam bude chybat, nezijeme nijako luxusne, neminame, ani nesetrime, neni extra z coho. Najom vysoky, maly potr.speci skolku, ak minieme nieco navyse tak asi tak na "luxus" ze musi nosit oblek do prace, tak skocime do parndorfu a podobne aby sme usetrili, kedze tak musi chodit obleceny, ale co je pre jedneho luxus, ak to ma v praci predpisane tak je to nevyhnutnost. Som normalne znechutena. Este sme chceli odkladat na kocik a take ze nech to neni moc naraz a ja som bola cela happy, ze nemusime, ze ved ked dostaneme prispevok pri narodeni dietata, a kocik nechceme drahy, to nam krasne vyde, aj na kocik, aj na postielku, vsetko co babo potrebuje na zaciatok. a tu ho mas....normalne neviem ci mi je do placu, ci som nasrata....

olivka84
22. mar 2012

@sissmiss myslim ze sme na tom rovnako akoby mi bodol niekto noz do chrbta

sissmiss
22. mar 2012

Prezývka--Termín pôrodu pp--mám doma --Tušák/mená--bolo mi zle 1.tr?--zvracala som 1.tr?--chute--G--tep--krv--w predpovede
kali23-------------1.9.2012--------prvorodička---------tušák----------áno---nie---------sladké
katka 143--------2.9.2012------chlapec, dievča------chlapec---------------------------ovocie
petraas-----------3.9.2012-----------dievča-------------chlapec------ano---nie-------slane, kysle--G dievča---w chlapec
sissmiss---------3.9.2012----------chlapec----------chalan--------áno---nie-------slané--ch-159--G chlapec--w chlapec
olivka84----------3.9.2012 ----------prvorodička-------dievča--------áno----nie------sladké, slané
daniela 02--------7.9.2012-----------dievča-------------chlapec-----ano---nie
petra6484---------7.9.2012---------prvorodička--------chlapec------áno---áno-------všetko
zuzana_v1-------8.9.2012----------dievča---------------dievča---------ano---nie-----------sladké----d----w dievča
zahadka----------12.9.2012--------chlapec-------------dievča---------áno--áno----------sladké--------w dievča
monhla-----------12.9.2012---------dievča--------------chlapec--------áno----áno-------nechuť--------w chlapec
veverka84--------12.9.2012------chlapec/dievča-------chlapec-----ano-ano--------slané a mäso------G dievča
lu 17--------------13.9.2012---------prvorodička---------chlapec------ano---ano-----------slane--------w chlapec
marcelatje-------14.9.2012----------prvorodička--------dievča--------áno---áno--------slané, kyslé –d
paula80----------16.9.2012--------chlapec, chlapec---chlapec-----áno---nie-------------slané----d--w chlapec
montinka---------17.9.2012--------chlapec, dievča-----dievca------ nie----nie-----------sladké
lusinda1989-----17.9.2012----------prvorodička-------dievča---------ano--nie-------------všetko
sunny15----------18.9.2012-----------prvorodička--------dievča--------ano--ano-----------mäso ---148
soniatko----------20.9.2012-----------prvorodička--------chlapec------áno--nie----------kyslé a polievky
inci------------------20.9.2012---------chlapec, chlapec-----dievča----áno----nie
stipec26-----------23.9.2012---------chlapec, dievča------chlapec----áno--nie--slané, kyslé-168--G chlapec-w chlapec
katka_77----------27.9.2012---------dievca, dievca-------chlapec-----ano---ano----------slane, kysle----w chlapec
rejocka-------------29.9.2012---------chlapec, chlapec---chlapec----áno---nie----------slané, kyslé---ch---w chlapec
lussinkaaa--------30.9.2012-----------prvorodička---------dievča-------áno---nie-----------slané, kyslé---w dievca
andrea_stella----------------------------chlapec-----------------------------áno---áno-------------sladké----168--w dievča

monhla
22. mar 2012

S tým príspevkom to hádam neprejde. Celkom by nám bodol. Aj tak nechápem podporu rodiny- príspevky zrušia, dieťa do školky nezoberú, lebo detí je veľa a škôlok málo, ... 😝

sissmiss
22. mar 2012

@olivka84 som zvedava co povie muz, prave sa rozhodol ze vezme casovo menej narocnu pracu aby sme mohli byt viac spolu, a s tym aj za menej penazi, ale aj tak to vyde tesne tak, ze mu vezmu tu uzasnu dan. Do frasa, nech si to fico skusi, som zvedava ci sa medzi tych cestnych 30tis ludi dostal aj nejaky politik. Tu sa neoplati statu nieco priznat, naco, kto ma, tomu vezmeme aby nemal, do riti, v robote je dennodenne 10 a viac hodin....tam sa vezme ale vezme sa aj mamickam...niekde bola statistika ake vekove kategorie koho volili, oni idu asi uplne brutalne iba po hlasoch...nabalit sa a zabezpecit si dochodcov aby ich volili aj nadalej....

kali23
22. mar 2012

@lu17 bolo to v sme... no bez vetra sa ani lístok..

sissmiss
22. mar 2012

@monhla a si zober, ze ked sa povie rodinne prispevky, tak je to pre dieta, nie pre matku, ta ma mat nasetrene. Ok beriem. Aj ked nechapem, ale beriem. A teraz matka ma poslusne, zlate 2 rocne dieta a uz minula co mala nasetrene a ani pre dieta tych 180e ci kolko to je neni prave maximum, tak sa rozhodne, ze kedze mamina byva nie daleko potencialnej prace, ze sa zamestna aspon na par hodin. A ficova vlada to bola co chcela a tusim aj zrusila ten prispevok v tom pripade ze sa matka zamestna? Mna to tesne obislo, presne na chlp. Tak na jednej strane kricia ze to je pre dieta prispevok, a ked chce mama pracovat a aj to statu prizna a plati odvody, tak jej zoberu to co davali dietatu...ja sa stavim, ze toto bude dalsi krok co urobia...znova

stipec26
22. mar 2012

inak poviem vam, ja som uz seriozne cez web posledny tyzden hladala dievcenske mena, chcela som si vypisat "favoritky".... a teraz aby som zacinala odzaciatku 🙂 🙂 🙂 muzicek chcel meno Samko (aby sa hodilo k Vilko a jeho Janko), ale kedze by tam bol rozdiel tak 2-3 tyzdne medzi meninami a narodeninami, tak som mu to dnes zrusila... mate nejake odporucania na mena, kde takato zdrobnenina je na tych 5 pismen?

kali23
22. mar 2012

@sissmiss pesne tak... dôchodcovia boli ich voliči... na STV tuším v Reportéroch bol taký zostrih strán a predvolebných mítingov... bola som zdesená, ked som tam videla ludí s natiahnutými rukami po jednom zas.... tričku s napisom smer (ako fotky z koncentráku, ked sa ludia nacahovali po chlebe), a ten guláš ako ládovali... brrr ale presne toto na ludí platilo aj platit bude...
my môžme len dúfať, že to neschvália, a ked to aj schvália, tak že nás sa to už nedotkne... snáď.

olivka84
22. mar 2012

@kali23 ved prave to inak ja som nad tym aj rozmyslala ze urcite to bude pre nich trnom v oku ze dostaneme tolko penazi

kali23
22. mar 2012

jáj ešte mi bude dobrý kočík, vanička aj oblečko od rodiny... 🙂)))

sissmiss
22. mar 2012

@stipec26 Maťko 🙂

lu17
22. mar 2012

@kali23 Tak dufam , ze toto neprejde ! Cely cas si clovek utahuje,aby mohol mat rodinu a nakoniec ti zoberu aj to malo na co mas konecne narok, to je sila...... Hlavne ze neriesia tych, ktori maju rok po roku deti kvoli tym prachom ☹ A este nevyziju, a to neplatia hypoteky a ani najomne..... Na figu.....

lu17
22. mar 2012

@stipec26 Marko 🙂

sissmiss
22. mar 2012

@kali23 ja myslim ze novy kocik nepotrebujem ,satka za 40 e a topnocky za 20e su uz na poste, budem nosit v satke a potom sportovy mam... ☹ ☹ ☹ ☹ veci mam po malom skoro vsetky, co na tom ze s polrocnym rozdielom..zimne mu budu dobre v lete a kratase na vianoce 😠

veverka84
22. mar 2012

jej baby nebola som tu od rana dnes lietam a teraz krasne spravicky stipcek neboj sa deti sa zmieria alebo vymenime vidis nas chcel chlapceka mam pocit ze je to vzdy naopak ako chcu deti aj u sissmiss.
petras a mala vasa co chcela?tej to vyslo ci ne?
gratulujem este raz je to jedno hlavne aby sme prisli do upesneho konca a narodili sa zdrave poklady...
som ti isla stipec odpisat ze pride to normal ze Geneton ale tak uz je neskoro 😀
o tych prispevkoch je to zatial len analyza ze kde by mohli skrtnut a pod.no ale velmi rychlo to moze byt realita...ale ja si myslim ze ked by k tomu doslo tak az od buduceho roka ale to je len moja analyza-ale samozrejme ak to zrusia naseru mu poriadne...
este jeden vysledok cakame z genetonu od lusindy🙂