icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

katka_77
23. mar 2012

@sissmiss Tak super a hlavne si davaj pozor, neze ta uvidime v nejakom bulvarnom casopise ako tehulku co skace cez rampy, atd. 😉 A urcite je pravda, ze po dobrom natiahnuti sa clovek citi lepsie a hlavne zdravsie.
Ja som prave pozerala to cvicenie s loptou ako to tu niekto poslal a si myslim, ze mam vacsiu sancu spadnut z toho ako z lyzi, bicykla, atd. 😀

katka_77
23. mar 2012

@sissmiss @monhla ... Tak ani ja som neni velkym milovnikom klasickych opatkov, ale platformy a tie sirsie typy opatkov milujem. A sa v nich citim bezpecnejsie nez v teniskach. 🙂
V tych ja tiez neviem chodit. 😉

kali23
23. mar 2012

mna tu tak drazdia tie reklamné banery... bon prix.. saticky, nohavice... a všetko majú vypredané.. ostali len čísla 34/36 a potom42/44 a vacsie... no povedzte mi, uz ste videli tehulku s veľkostou 34/36 s tak velkym bruškom ako to je na tých fotkách? 😀 😀

kali23
23. mar 2012

@katka_77 kde najdem ten link na cvicenie s loptou?

kali23
23. mar 2012

aha a ešte taký detail, tie nohavice z HM sa mi po oprati dost roztiahli, pritom som ich prala len na 30... takze paradička teraz nemám 40 ale asi 42 😀 😀 😀 😀 ale určite do nich este priberiem 😉

katka_77
23. mar 2012

Takze kocky, konecne som vas docitala. 🙂 Medzi tym sme stihli napisat ulohy, spapat ranajky a obed snad tiez coskoro bude. 😉
To co som pisala na tych poslednych 2 strankach, tak sa vam vobec necudujem, ze vas to vytocilo. Nas sa to sice netyka, ale aj mne sa zdvihol krvny tlak. To co si uz nevymyslia?!?!
Inak musim vam napisat priklad niecoho, ako su tie ich vsetky pravidla postavene na hlavu:
Takze priklad, netyka sa mna ale par dobrych kamaratiek a ja im to nebudem nikdy vycitat, lebo to neni ich chyba, ale chyba vlady, administrativy, a nedomyslenych zakonov:
Porodne:
Bolo vymyslene na to, aby sa zvysila porodnost a aby podporili hlavne tych mladych ludi, co sa bali mat deticky. Kto ma na ne narok??? Vsetci, dokonca aj ti co pracuju v zahranici, rodili v zahranici a poberaju tam vsetky ostatne pridavky o vacsine ktorych sa ludom na Slovensku moze iba snivat.
Maternity grant - je prispevok vo VB (£500), ktory dostane mamicka ktora ma minimalny prijem, zaraba velmi malo, alebo nezaraba vobec nic, teda zije z minima. Ostatne mamicky dostavaju bud Maternity allowance alebo klasicky dobre platenu Matersku.
Takze par slovenskych kamosiek islo na Sk s tymn, ze si idu narocit na tento porodny prispevok aj ked ich deti boli narodene v UK a tam dostavali platenu matersku. Tam im pani pri okienku povedali, ze dobre, ale musia mat doklad, ze nedostali ten Maternity grant (£500). ??????????
To znamena, ze Slovensko dava peniaze tym, ktory maju dobre prijmi atd., ale tym ktori su na tom o mnoho horsie to nedostanu ?!?!!! Ja mam priblizne 3 take kamaratky a to si nechcem predstavit, ze kolko je dokopy takych prikladov. A ked si predstavim ako ten stat rozhadzuje peniaze, tam kde nemusi a potom to beru tym co by to najviac potrebovali tak mi je vazne na grc!!! 😠

katka_77
23. mar 2012

@lusinda1989 Dakujem pekne za info a Gratulujem k dievcatku. 🙂 🙂 🙂 🙂

katka_77
23. mar 2012

@kali23 Kde vidis tie reklamy? Mne tu vyhazduje iba, ze acai berry.. schudnite 4kg za 2 mesiace. 😀 😀 😀
Idem pohladat tu loptu, pred par dnami to tu niekto poslal. Len dnes som precitala asi 2 romany, tak dufam, ze to najdem 😉

katka_77
23. mar 2012

@kali23 http://www.mamaaja.sk/mamaajaUserFiles/File/Cvi...
Poslala to @babika771, tak som o tom pisala. Ale podla mna na nete (youtube) bude urcite vela videii. 🙂

ktore
23. mar 2012

ahojte baby.vidim ze ste dalsie co uz viete co to bude.ja musim pockat na utv v piatom mesiaci alebo na to amnio.inak baby asi si zacinam uvedomovat ze som fakt tehotna.doteraz som tomu akosi nechcela verit.brusko rastie ale ani to ma nejak nechytilo.neviem preco.ako by to ani pravda nebola.mozno zato ze mi byvalo zle alebo to depresivne pocasie a stavy.teraz je uz krasne a nejak aj ja zacinam zit.inak sa trochu hanbim za velke brusko lebo v tomto tyzdni je uz dost velke a bojim sa ze ludia budu ohovarat ze naschval ho vypucam aby kazdy videl,lebo od nas co su asi tak tehotne ako ja este nemaju a to je asi mesiac rozdiel.snazim sa aj skovat ale neide to vobec.a ked si obleciem vacsiu mikinu tak vyzeram otrasne jak vo vreci.

miriamka
23. mar 2012

Ahojte,
a gratulujem vsetkym co uz viete pohlavia vdaka genetonu 😉 Mna to tiez lakalo, ale potom som si povedala ze mi to da "len" informaciu o pohlavi a nie o tom ci babatko dobre rastie, je zdravucke...takze som to zamietla, a pockam ci sa to neskor ukaze na sone, ak nie, neva, bude prekvapko 🙂

@ktore...ja uz tiez mam brusko, rano ani tak nie, ale vecer uz veru je...aj teda priberam viac, uz mam +3,5 kg 😠

Co sa oblecenia tyka...par tunik netehu som si objednala z bonprix...krasne volne cez brusko tak sa tesim...a pekne tehu oblecenie len drahsie maju aj na otto internetovej stranke.

A teda par dni uz tiez citim babatko 😵

katka_77
23. mar 2012

Takze kocky, poctivo som zapisala skoro 2 strany, aby ste mali co citat. 😉 Teraz som si vsak nechala to najlepsie n akoniec. Ale najprv @ktore , len pekne vypucaj, nemas sa za co hambit a ver mi, ze kopec ludi (zien) ti bude iba zavidiet. 😉
Tak ja som v stredu smenila aj nemocnicu a aj doktorku. Je to sice skoro 2,5 hodiny cesty, ale som velmi rada. Hned mi tam urobili 2 uzv, normalny a aj dokladnejsi. Zobrali krv, moc, len mi nemohli hned dat vysledky, lebo moja doktorka male nejaky akutny pripad a mne sa uz nechcelo po 3 hodinach s dvomi detmi cakat. Takze si tam n abuduci tyzden zavolam a uvidim co povedia, lebo ani na to odmeranie NT som sa nestihla opytat.
Inak mi zase zmenili termin a musim sa pochvalit, uz mam tri:
- podla poslednej ms: 11.09. (nepripada do uvahy,maznel nebol v krajine 🙂 )
-podla prveho uzv: 27.09
podla druheho uzv: 23.09 tusim ten isty termin ako @stipec26
Takze teraz mame na vyber a babo moze prist kedy sa mu zachce 😀
Inak mam taky pocit asi 99%, ze budeme mat dalsiu babu. 🙂 Dcerky strasne chceli vediet pohlavie atak doktorka prpla gombik a tam 3D. Normalne sme zostali v soku. Skumala to zo vsetkych stran a pouzivala aj 2D a aj 3D, ale ziadne gulky a ani "vercajch" som tam nevidela. Ona sice tvrdila, ze je este skoro, ale kamoske povedala, v 11 tyzdni, ze bude mat chlapca a mala aj pravdu. A viem, ze uz aj pred tym to niekto pisal, ze u dievcat je to tazsie, tak dufam, ze mam pravdu. Ja som sice kazdeho presviedcala, ze to bude asi chlapec, lebo aj podla cinskeho kalendara, krvi a a chute to tak vyzera, ale tajne som dufala, ze budeme mat doma babinec. Ale urcite sa chystam do Genetonu. Dufam, ze po Velkonocnom pondelku budu mat otvorene a hned ako budeme mat vysledky v ruke, tak idem nakupovat. 🙂 A manzel bude mat tento mesiac premie. Teda uz nie, lebo ja som ich minula. 😀 😀

miriamka
23. mar 2012

Kocky....kuk nasu fotku "dokaz" z 3D ked som cakala maleho 😀

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/miriamka/alb...

katka_77
23. mar 2012

A tu je taka horsia CB fotka z 3D. Na obrazovke to bolo lepsie, len asi mali na nic tlaciaren. 😉

ktore
23. mar 2012

@miriamka uf no to riadne je vidiet.to som nevedela ze az tak je to vidno.

babika771
23. mar 2012

@ktore
bruško máš väčšie preto lebo čakáš druhé bábo🙂 a nehanbi sa 🙂) neschovávaj svoj pokladík🙂

ja som sa dnes rozplakala , z ničoho nič ma napadlo že budem mať zase krásne ružové bábatko...je to krásne🙂

ktore
23. mar 2012

@katka_77
@miriamka preco mi doktorka hovorila o 4 D ultrazvuku?ze taky mi budu robit.

ktore
23. mar 2012

@babika771 ano velmi sa tesim a budem ho ukazovat nech vidia.kaslem na ohovaranie.este nepatrim do stareho zeleza.

miriamka
23. mar 2012

@ktore...no my sme obdobny obraz videli uz na klasickom sone v 20tt...a toto 3D to len potvrdilo. Myslim, ze 4D to je taky ked vidis aj pohyb, nie? Ja tiez idem na 3D/4D...
A neschovavaj brusko, tes sa z neho a pekne ho ukazuj, ved mas co 😉

babika771
23. mar 2012

@monhla

ja štekle nosiť nemôžem:( operácie kolien ma uplne vyradili zo spoločenskej mody.

Nosievam MBT topánky a veľmi si ich pochvaľujem. ) asi rok ich nosim a kolena ma ani raz neboleli🙂

Len treba mať originálky, napodobneniny (kupila som dcere v Deichmane) nestoja za nič, a ani Gaborky...

paula80
23. mar 2012

Tak sa mi podarilo naskenovať fotku zo včerajšieho uzv,troška fľakatá/naši chalani si ju podávali a obzerali budúceho súrodenca/takže ju zacapkali 😉 Na obrazovke to bolo tiež lepšie vidieť,na fotke až tak moc nie.

rheia27
23. mar 2012

juuj baby 🙂 ja som tak rada, prave som si zavolala o vysledky z triple a vsetko je v poriadku 🙂 uz len vediet co to bude 😉

monhla
23. mar 2012

@babika771 Čo je MBT ? Ja nie som expert na módu. Tričká, mikiny a rifle môžem nosiť od dvanástich do osemdesiatky. šaty si dávam v lete z dôvodu, aby mi nebolo horko a nie preto že sú krajšie. Sukňu nosím minimálne a aj môj manžel zostane prekvapený ako sa zmením v šatách, či sukni /aspoň ho občas príjemne prekvapím 😀 / Inka doma som typická žena, čo o seba "nedbá" - tepláky, tričko najlepšie po manželovi 🙂 a fungujem. Ale to hlavne v zime. Keď sa oteplí aj ja začnem o seba dbať - v zime mám depku z nedostatku slniečka a z tej "kosy" 😀 😀 😀

olivka84
23. mar 2012

@rheia27 si si volala o vysledky ? ja som sa sestricky u nas pytala a povedala ze si nemam volat ze mi to povedia na poradni , ale keby cosi tak daju vediet vraj

rheia27
23. mar 2012

@olivka84 ano, tak mi kazali, ze si mam zavolat o vysledky 🙂 dalsiu poradnu mam az 12.4 co budem v 20tt, dovtedy by som nevydrzala to nevediet 🙂
hoci ked sa zamyslim, tak nechapem preco v 3tom tisicroci nevedia mamickam poslat jeden informativny mail s tym ze vsetko je v poriadku 🙂

montinka
23. mar 2012

@ktore tak mna minule stretla jedna tetuska a pyta sa ma vy ste tehotna? a ja reku ze ano. a ona mi na to: nejako skoro: ona si uz hadam myslela ze o mesiac alebo dva idem rodit. takze neboj sa ja mam vacsie brucho ako ty. a kebyze niet mamy tak ani z neho nemam nejake depky. necj si kazdy vravi co chce..-p

ktore
23. mar 2012

@montinka dakujem.ludia su taky zvlastny.ja pochopim ze niekomu rastie brucho hned a inej nie.to vie snad kazda zena co bola tehotna,ale preco potom ohovaraju a pozastavuju ´sa nad tym.len aby reč nestala?asi tak nejak .nemaju ine co do ust zobrat.ale nevadi.musim sa s tym zmierit.inak uz jedna od nas druhu babu ohovorila ze pravdaze ma brucho ked sa preziera....mi rozum postal.zato ze ona nema.a chvali sa pribera podla tabulky.

montinka
23. mar 2012

@ktore ale kriste to si nevsimaj. ako tu na konikovi jedna baba v akejsi teme uz neviem aka to bola napisala,ze vraj pribrala za celu tehu iba 2 kg ale ze jedla iba ovocie a zeleninu. no aj jej verim ked iba to mimco musela mat cca 3,5 kg ked sa narodilo. booooze niektore su fakt vadne.

ktore
23. mar 2012

@montinka ja jem tolko co znesiem.keby mi chutilo tak uz mam zo 5 kil navyse ako z dcerou som mala hned.teraz mi nejak nechuti ako vtedy ale brusko rastie.inak aj tukov mam vela takze maternica vlastne aj vytlaca tie tuky a zato sa mi tak zvacsuje.aspon si to tak vysvetlujem.

Inak baby ako ste na tom so sexom?ja som na zaciatku tuzila potom viac a teraz tak zase normalne.

babika771
23. mar 2012

@monhla

MBT sú špecialne topanky, tie čo sa hupu🙂 ale musia byť fakt originálky, len tie su dosť drahe 200€. Ale moje kolienka su spokojne🙂

len akurát že podpätky nemôžem nosiť vôbec:(

a šaty nosievam iba na dovolenke🙂) ale teraz asi budem aj normálne🙂