icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

katka_77
23. mar 2012

@sissmiss Ooops, ta hore odpoved bola pre teba 🙂

katka_77
23. mar 2012

@babika771 Moja tak drzim palceky, nech ti zistuju uz iba same dobre a pozitivne veci. Tehotenske hormony a podobne mozu vyvolat zvysenie alergii. Mne napriklad tiez zistili pred par rokmi alergiu na lepok a taktiez mlieko. U mna to vsak bolo skor sposobene stresom a taktiez som si nikdy nepripustila, ze by bol zo mna uplny celiak, lebo chlieb, pecivo a kolaciky mam az moc rada. 😉 A tak som si vzdy trosku dala a samozrejme sem tam aj potrpela.
Musim vsak priznat, ze toto tehotenstvo mi asi pomaha, lebo sa to o dost zlepsilo a sem tam sa snazim asi aj dohnat zameskane z poslednych par rokov.

katka_77
23. mar 2012

@zuzana_v1 Moja, tak klobuk dole. V minulosti si to mala vazne tazke. A si myslim, ze ak ma clovek psychicku podporu od milovanej osoby, tak aj tie tazke veci idu lahsie. A verim, ze tento krat to bude pre vas hracka. 🙂

katka_77
23. mar 2012

@sissmiss Moja krasne brusko a uzasny zadok. Ja by som si za vystavovanie takej "ritnej casti" dala platit. 🙂

babika771
23. mar 2012

@iva98

Niektore lekárky odporúčaju vitaminy, len preto, lebo ich do toho tlačia farmaceuticke spoločnosti.

A čo sa týka tej samoty🙂 ja som doma už mesiac.. mám našťastie vychádzky🙂 a psa a papagaja🙂 a puberťáčku čo príde o 14 hod domov, vtedy by som bola radšej hluchá🙂)) strááášne je ukecaná🙂

Musíš si urobiť harmonogram, aby si sa necítila sama.

Ja ráno vyprevadím manžela a dceru, urobím si raňajky, popozerám čo nového na nete, potom upracem čo treba, zacvičím si a idem von - do záhradky🙂 potom sa naobedujem, ak mám navarené, ak nie tak navarím a oddychujem až kým príde dcéra. Mne robí dobre tá záhradka a prechádzky s dcérou od 16 hod a so psom. Niekedy zavolam manželovi, že ako je na tom a stretneme sa na kofole aspoň🙂 A som prekvapená, ale manžel so mnou chodí plávať🙂 dcéra to vzdala po druhom raze. Takže tam sa vykecáme dosť🙂

Neviem ja som kozoroh a ja samotu môžem🙂 len niekedy mám pocit že neviem rozprávať, keď som tak ticho🙂)

babika771
23. mar 2012

@katka_77

Tak potom verím, že sa to po porode upraví späť🙂

Včera som mlieko vynechala a normálne som vydržala byť hore do 22 hod🙂 a vrátila sa mi farba do líc... ale to bude asi aj tým, že sa mi dvíha železo🙂

Len nechápem, že mlieko.... to ja totiž milujem... :(

katka_77
23. mar 2012

@kali23 😀 😀 Tak ja som s tymi prsiami, teda melonmi na tom podobne. 😀 A ti sa uz tesim na tych par dni po porode, ked budu este vacsie. Ale nejak to uz urcite prezijeme a aspon na tych par mesiacov sa mozme hrat na tie sexbomby. 😉
Inak som bola prave na H&M web stranke a maju tam krasne farebne veci na leto. Bola sice britska, ale veci maju vsade tie rovnake a myslim, ze tu tmavu jarnu kolekciu coskoro nahradia letnou. 🙂

katka_77
23. mar 2012

@iva98 Ano, tak kyselina listova by sa mala teoreticky brat v prvom trimestri, ale viem, ze vela tehotenskych vitaminov, ktore su urcene na neskor ju tam maju uz nie v 5mg ale v mensich davkach.
Ja som ju v minulosti brala iba prve 3-4 mesiace a potom uz absolutne nic. Teda iba ked mi Dr. predpisal zelezo. Teraz je toho tolko na trhu, ze clovek nevie co je zdrave a co nie. 😒

katka_77
23. mar 2012

@sissmiss Moja dufam, ze si na tych korculiach nebola. Lebo ono je to klasifikovane ako "extreme sport" 😉 co sa v tehotenstve nemoze. Ja som bola sprdnuta, ked som chcela ist lyzovat, ze ci mi sibe, lebo tam hrozia pady, atd.
Ma ani nenapadlo, ze aj dobry lyziar moze spadnut a tak isto je to aj s korculami.

katka_77
23. mar 2012

@lulu1112 Velka GRATULACIA !!! A mozes si to zacat uzivat. 🙂 🙂 🙂

katka_77
23. mar 2012

@iva98 Kupanie je velmi vhodne a var najidealnejsi sport. Len ppravdou je, ze bazeny musia byt ciste. ja som pri druhej dcerke dokonca chodila na aqua aerobic pre tehotne.
Takze najlepsie je vyzisito ktore bazeny sa dobre staraju a dodrzuju spravny hygienu. A vraj plavanie v mori je najlepsie. 😒 No na Sk toho v mori asi vela naneplavame.

monhla
23. mar 2012

Ja som bola včera zasa na bycikly a to ste mali počuť - prečo sa vozím, keď som tehu?... čo mi šibe?... chcem potratiť ?... A ja len tak pomaličky naihrisko s malou a späť, čo sa mi zdá lepšia ako ju pol cesty niesť na rukách /cca 13kg veľmi živej váhy/ lebo ju už bolia nožičky, čo sa jej ani nečudujem, keď sa naháňa aj deťmi, čo chodia už do školy 😀 A pritom ozaj jazdím pomaličky, dávam si pozor, žiadna hlavná cesta... Ja viem, že vždy hrozí nejaké riziko pádu, ale to aj na schodoch a po tých chodíme každá.

marcelatje
23. mar 2012

@monhla ja by som ten bicykel neriešila, lebo ja tiež jazdím, ale žiadny extrém z kopca, alebo šialená jazda, pekne pomaličky a tam aj keby si sa dostala do nejakej krízy nepadneš jak vrece krumplov a máš čas zareagovať samozrejme korčule to je iná.... teda aspoň u mňa tam sa viem rozplesknúť až strach najmä v momente keď si myslím ako mi to super ide 😀 😀 😀

katka_77
23. mar 2012

@kali23 Hahaaa, super rada na zvysenie tlaku. Tak ja som podobna vahova kategoria. Doma vahu nemam a nikdy som ani nemala, teda iba na vazenie kufrov pred cestovanim. ;) a samozrejme kuchynsku.

Moja teoria je, ze svaly mam neexistujuce a kedze tuky su lahsie ako svaly preto vazim menej.
Vazia ma jedine na kontrolach a aj ked mi vaha nejak nestupa ja viem, vidim a citim, ze urcite priberam. Ved uz len prsia mam minimalne o 5 kil tazsie. 😉
Takze kocky, ja chcem byt kamoska so vsetkymi! A vy ti tazsie s vacsim svalstvom, aspon mate lepsiu kondicku. Ja dychcim uz len ked musim vybehnut hore schodmi.

sissmiss
23. mar 2012

@katka_77 na korculiach som nebola, ale uz sa dohodla s kamoskou ze pojdeme...akoze ja som na korculkach padla dva krat v zivote, jeden raz som isla desne rychlo a blbla som a raz som chcela prekrocit prekazku bez pribrzdenia....ale ak som neriskovala tak ani naznak straty rovnovahy...uvidim este. Inak mne sa zda ze mam nejake mensie brusko...a zase sa necitim tehotna...

lusinda1989
23. mar 2012

@katka_77 kocky ked sa tu bavite o vahe ja mam od zaciatku tehu +2,5kg ale vyzeram ako keby ich bolo +10 🙂 🙂 🙂

katka_77
23. mar 2012

@tomika @sissmiss Moje typy topanok. Nielen zo skusenosti, ale aj z "mudrych knih", taketo topanky su lepsie a vhodnejsie ako napriklad balerinky. Je nielen lepsie pre nohu, ale ak je pata zvysena ale aj pre chrbat. 🙂
A oboje topanky su stabilne.
@sissmiss, Tie druhe topanky, tak ja mam nieco podobne. Len pred dvomi rokmi mi dcera skocila na patu a sa trochu (viac) odlepila podrazka. Prave sme vtedy boli v Londyne a ja nic po ruke, tak som to vyriesila zuvackou. A kedze ich tak straaasne milujem, tak ich mam do teraz a ta zuvacka je tam stale. 😉 🙂

sissmiss
23. mar 2012

@katka_77 ja viem naozaj dobre fotit 😀 ale keby ma odfotil niekto iny...sak ja som jak venusa teraz, len bez prs takych velkych 😀

monhla
23. mar 2012

@katka_77 Ja zasa také topánky /myslím vyšší a vysoký opätok/ nemusím. Chodím v tom ako kačica 😀 . Nikdy som sa nenaučila na takých topánkach pekne chodiť a všetko čo má opätok vyšší ako 3-5 cm je pre mňa výzva ako povrazolezectvo 🙂 . Občas závidím babám pekné topánočky ale ja som si zvykla na tenisky - nie som v tom šik, ale aspoň nepadnem 😀

katka_77
23. mar 2012

@andrea_stella Moja prepac, ale musim ti vyvratit ten koment o kvalitnejsej zelenine a ovoci vo Vlkej Britanii. Tam je 95% veci dovazanych a dozrieva to v lietadlach a kamionoch po ceste tam. Ved uz len ked porovnas chut rajciny, jahod, atd dopestovanych na Sk alebo tych co sa predavaju tam, tak je to velikansky rozdiel. A aj to co dopestju tam je casto nasilu hnojene, plne vody a bez chuti.
A ako uz aj pred tym niekto napisal, tvoje telo nemusi tie vitaminy vobec dobre prijimat alebo napriklad ani spracovat ak ti chyba iny vitamin alebo mineral.

katka_77
23. mar 2012

@dulkagabulka Tak s tym stahovanim maternice vazne suhlasim. ☹ Pri prvej dcerke som ani nevedela, ze sa stahuje a pri druhej som pri kazdom kojeni umierala. Ale vraj to je lepsie, lebo sa ta maternica stiahne rychlejsie a tym padom je aj krvacanie kratsie.
Tak teraz pri tretom mozem porovnavat. 😝

olivka84
23. mar 2012

ahojte baby som vas akurat docitala zo vcera no moc pozitivne to neni, ale nechcem na to uz mysliet aj tak s tym nic nespravim 😒
co sa tyka tej zeleniny v zime je to otras, ale uz sa tesim kedy zacnu trhy a budu domace rajcinky a papriky a mrkvicka a moje vytuzene ceresnicky 😀

olivka84
23. mar 2012

inak este som zabudla sa pochvalit ze som pribrala prveho pol kila dufam ze si to dr vsimne 😀

sissmiss
23. mar 2012

@olivka84 ja už nie som taká nabrúsená, ale včera by som toho debila utĺkla holými rukami 😠
dnes sa uz pozerám prakticky, čo sa bude dať robiť a čo vymyslíme. Včera sme sa večer o tom s mužom bavili a vravel že nová vláda musí byť pekne vylepená keď toto idú robiť. Že siahnuť na rodičovský a príspevky a všetko, že zrejme musia byť strašné problémy tam. Ale ja si myslím že keby fico predal svoje hodinky, ktoré si zo svojho príjmu dovoliť nemohol ani keby rok odkladal polovicu platu na ne...alebo počiatek nepotreboval do svojej garáže takú a takú podlahu za toľko a toľko stotisíc eur...tak by na tie rodičovské zostalo. Neviem či niektorá vláda kradla tak bez ostychu...asi len mečiarova. Škoda len že to zaplatíme vždy my...

sissmiss
23. mar 2012

@monhla ja keď zoháňam topánky tak môj muž sa mi smeje, lebo mi ukáže tenisky a je že to čo je? To k čomu by som si obula? Kedysi keď som potrebovala na zimu také jedny poriadne, aj do lesa a tak, a aby som neskydla na 10cm opätkoch v zime, lebo také som zvykla nosiť, tak keď som skúšala tie veľké topánky, do všetkého som zakopávala...nevedela som v tom chodiť. Ale teraz naopak, celé minulé leto som prežila v balerínkach a sandálkoch bez opätku a zimné som si kúpila také síce vyššie, ale na platforme...tiež neskutočne príjemné na nosenie...a ja som tak spohodlnela...v nedeľu sme boli v divadle a dala som si lodičky také špicáky a skoro som omdlela od bolesti, cestou k autu len par desiatok metrov som musela zatínať zuby aby som aspoň prešla, o ladnom krkoku nehovorím, ledva som posúvala nohy... a na druhý deň ma boleli prsty... Hentie vysokánske ale chcem, ak budú príjemné na nohe, vysoké mne nevadia...a budú pekné ku kraťaskom. Vizualizujem 😀

katka_77
23. mar 2012

@sissmiss Co si to prosim ta pisala o tej strasnej bolesti, atd? nejak mi to uslo a chcem vediet, ci mame nieco spolocne, lebo aj mne museli prasknut plodovu vodu a to 2 krat.

olivka84
23. mar 2012

@sissmiss ake maju ty chlapi ine uvazovanie vzdy ma to prekvapi oni sa na problem pozeraju s uplne inej perspektivy no ved su z marsu 🙂

katka_77
23. mar 2012

@petraas Gratulujem k dievcatku
@stipec26 Gratulujem k chlapcekovi

Ako vam len baby zavidim. Aj ja uz chcem vidiet. O vyse 2 tyzdne pojdem do toho Genetonu aj ja, lebo ma to ubija. Neviete tam prosim vas niekto tel.cislo, ale najlepsie na pevnu. Na web stranke som nasl aiba na mobil a by ma to stalo majland. A takisto, ktore dni robia ten odber.
Dakujem. 🙂

lusinda1989
23. mar 2012

@katka_77 mojko maju tam len mobil ale da sa aj mailom s nimi pekne skontaktovat. odbery robia len utorky od 15,30 do 16,30 🙂

katka_77
23. mar 2012

@ella_joy Nechcem ta strasit, ale myslim, ze @jerryjanka ma s tym porodom pravdu. A nechapem co ti to vravel ten tvoj porodnik a nevysvetlil ti to. Ja som sice mala 2 porody klasicke, takze nie som ziadny expert.
Tato tema tu bola spominana uz aj pred tym a som pisala tento strasne smutny priklad, ze kamaratka rodila skoro 3 roky po prvom cisarskom a stalo sa jej presne to obavane. Praskol jej ten predosly rez a babatko zomrelo a skoro aj ona. ☹ ☹