September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@ktore Radšej zdravé bábo, akop pribrať 2kg!!!!! Ja som pri 1. tehu pribrala 13kg a mnohým sa aj to zdalo málo. A zhadzovať po pôrode nehrozilo - náročné dieťa a nebolo kedy. časom to aj tak zišlo až na 3kg a to som neriešila lebo som plánovala 2. dieťa. Ja si myslím, že žena pred a po pôrode má na starosti iné veci ako váhu - hlavné je zdravie bábenka a jej. Na somárov sa vykašli a užívaj si tehotenstvo a materstvo. Je to nádhera. 🙂
@ktore Ja nemám silu - ešte stále neprešli nevolnosti a vtedy človek nemá náladu na nič /nieto ešte fyzicku aktivitu 😀 / Ale dúfam ,že to prejde. Inak poznám baby, čo celú tehu sex odmietali /strach a tak, pričom často im nič zo zdravotnej stránky nebolo - iba psychika/ a mám kamošku, ktorá bola takmer "nynfomanka" počas tehu. Takže je to rozdielne.
@katka_77 katka ja som nebola napr. na odbere v Genetone ale u ich partnera - oni nemaju iba pol hodinu raz za tyzden, ale hocikedy od tusim 8hod do 18hod, len si tam zavolaj pre istotou na tie casy..... Gynaex, s.r.o., Záhradnícka 36, Kontakty: Pevná linka: 02/529 628 67, Orange: 0918 478 371, T-Mobile: 0911 GYNAEX (0911 496 239)
ak si chcete zasutazit 🙂
http://babetko.rodinka.sk/aktuality/sutaze/dojc...
@ktore ty si veľmi pripúšťaš nepodstatné veci, kašli na ľudí, neživia ťa a ani ťa nešatia, ak sa chcú podeliť o radosť super, ak chcú len rýpať treba ich mať v paži......to že ich život nie je zaujímavý preto riešia iných je smutné.....
4D = "video", 3D = fotky
@ktore Ja to tiez presne nechapem s tym 3D a 4D. Lebo ved aj na 2D vidiet ako sa batko hybe, tak netusim ze preco zrazu skacu z 3D na 4D. Asi aby sa chvalili tou najmodernejsou technikou. 😉 My sme mali 3D a videli sme vsetko ako sa malinke hybalo kyvalo ruckami, atd.
Ale viem rozdiel medzi 3D a 4D filmom v kine. 4D .. vacsinou detske v specialnych kinach citit specialne efekty, ako vietor, dazd, atd.
@babika771 ja mam tu vyhodu, ze tu v nemecku ked som na PN, tak nemam urceny presny cas od kedy do kedy mozem ist vonku ako je to na SK.. proste si idem kedy chcem a pridem kedy chcem 🙂 mne tu chyba nejaka zahradka, alebo lesik kam by som sla na prechadzku...byvame v takej hnusnej stvrti, ze vsade naoklo domy, krizovatky a ani trosku zelene. no v maji sa ideme stahovat do noveho bytiku, na "sidlisko" kde su same male parky a detske ihriska..takze to budem vyuzivat tak, ze kym bude drahy spat, tak ja si pojdem hacat na lavicku, vypijem si kavicku, trosku oddychnem, popripade nieco rychlo navarim a po obede uz budeme chodit spolu na prechadzky kym nepojde do roboty 🙂
@katka_77 ja som ju brala doteraz, co uz je 16 tt a uz ju nebudem brat. Preco by som sa mala napchavat tabletkami, po ktorych nedostanem do zaludka ani suche pecivo, nieto este ovocie,zeleninu...a teraz papam vsetko od kedy ju neberiem...radsej budem jest vela ovocia, zeleniny ako tabletky. Ale pravidelne beriem zelezo. Keby si vedela kolko druhov tabletiek som uz ja pojedla...skor mam strach aby to mnozstvo drobcovi neublizilo...dokonca v 6 tt mi dr dala PARACETAMOL, ktory dr na SK rozhodne neodporucaju tehotnym zenam, a hlavne v prvom a poslednom trimestri..a ja som ich brala 3xdenne....ze to moze vazne poskodit plod....tak som sa vtedy bala ked som po dobrati zistila tuto info..... teraz si poviem, co sa ma stat sa stane bez ohladu nato, ci beriem, neberiem lieky, ci mam alebo nemam nakupene vecicky...
A kocky, prestante uz s tym priberanim. Hlavne je aby sme boli aj my aj nase deticky zdrave a zakial sa dobre citime, tak nech nach vas uz nikto nevytaca. Ja na cudzich kaslem, a vytocit ma dokaze iba vlastna mama, ktora je moj najvacsi kritik. 😉
Inak tato tabulka sa mi zda byt velmi spravna po precitani nej, sa hned budete kazda lepsie citit:
http://www.babycentre.co.uk/tools/weightgain/
Pre tie co nevedia po anglicky: najprv vyska v cm, potom vaha v kg.. predporodne.. potom calculate
Podla tejto tabulky ja by som mala pribrat medzi 12,7 - 18,1 kg ... priemer 15,4 kg
JA: maternica- 1,3 kg; prsia - 0,5 kg; krv 1,7 kg; voda 2,2kg; tuky 4,4 kg ... =====> spolu 10,1kg
BABY: plod 3,4 kg; placenta 0,9 kg; plodova voda 1,1 kg ... ====> spolu 5,3kg
Samozrejme, ze to nie je presne, ale aspon budete mat aku taku predstavu 😉
A zabudla som pridat, ak vam bude telo zadrzat vodu, tak ako mne v prvom tehu, tak sa to kludne moze aj zdvojnasobit.
@katka_77 ja som chcela chodit na plavanie, ale nie na normlanu mestku plavaren. Je tu nedaleko jedno wellnes, kam sme pravidelne chodievali, a v bazenoch je nie chlorovana, ale slana voda..... mozno ze pridavaju aj chlor, ale ta voda pachne a dokonca aj chuti ako morska :D a je tam jedna relaxacna miestnost, kde z vody hraje relaxacna hudba, strop sa meni farbami a dokonca ta voda tak nadnasa, ze sa clovek dokonale uvolni a zrelaxuje... Skus si pozriet tuto stranku, a to posledne 3 video... presne nato som chcela ist, len neviem ci je to vhodne...
http://www.toskanaworld.net/web/de/content/cont...
@iva98 Paracetamolu sa neboj, je to myslim slabsie ako paralen a pouziva sa aj v detskom Calpole. Ja som ho tiez v minulosti brala a vsetko bolo ok. Ja uz som to tiez prestala brat, ale doktorka mi pre istotu predpisala milion inych vitaminov. Zatial pekne stoja v skrinke na policke. 😉
@monhla ano niektore nasilu jedia aby jedli za dvoch.ja som snad priberala aj z polievky heh...cbhutilo mi inak velmi od rana jest.nevedela som vydrzat bez jedla.nikdy som nebola tak ze jest za dvoch.to je sprostost.mozno tie ktore drzia pred teho dietu tak v teho si povedia ze stacilo tak teraz musia jest vela.mozno je to aj psychika ...
@katka_77 Tak ja mám pribrať 15,4 kg. To je fajn, lebo pri malej som ledva pribrala tých 13 kg /väčšinu v 3. trimestri/ takže teraz môžem aj viac, čo sa mi asi podarí - doki bude možno konečne štastný 😀 . Inak aj mňa najviac kritizuje mama - hlavne aby som jedla a tak. Ona sama bola 2x tehu a pri mne pribrala ledva 10 kg a za rok na to pri bratovi 25 kg - takže si zažila oba "extrémy" a napriek tomu má 2 "krásne, zdravé a múdre" deti 😀 😀 😀
ja som brala asi v 6-7 tyzdni lexaurin lebo som mala depku,bala som sa ze som uskodila babetku.napisala som jednemu doktorovi a odpovedal mi ze je velmi male riziko aby bol plod poskodeny.ale za na to mi viac vie povedat genetik.som sa ukludnila.to lentak vam pisem tu je link na ktory som pisala ak chcete tak napiste otazku.neviem po akej dobe odpisal lebo som to nesledovala a dnes som vytukala a zbadala ze odpoved uz bola ktovie kedy. http://ona.idnes.cz/poradna-gynekologa-mudr-jan...
@monhla ja mám skôr problém že čo by som zjedla, na začiatku mi hrozne chutil vývar, všetko maxi slané a kyslé uhorky som zjedla na posedenie a zapila to tou uhorkovou šťavou. Teraz nemám vôbec na nič chuť ani na sladké, ani na mäso nič, musím sa vždy donútiť niečo zjesť je to utrpenie (kedysi by som tomu neverila 😀 😀 😀 ) na druhej strane som aj rada, lebo ak má niekto neovládateľné chute musí to byť tiež hrozné.....
@katka_77 super výpočet, veľmi ma ten výsledok potešil tak dúfam, že to tak aj bude, je to pre mňa taká barlička 😀

@ktore tak co sa tyka sexu,som rada ze drahy chodi na mesiac prec a iba na par dni domov. 😀