September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@ktore Kamoška schudla po pôrode iba vďaka tomu /žiadne obmedzenie v jedle, žiadne cvičenie/ tak som to skúsila aj ja - cvičiť nebolo kedy a na diěty som nikdy nebola. A voalá - 5 týždňov po pôrode skoro pôvodná váha /to 1-2 kg som neriešila, to kolísalo/ Takže ja nielen tomu verím, ja sa na to spolieham 🙂
tak ja sa neobmedzujem, obmedzovala som sa predtým... 🙂 takze kludne si doprajem hocico 🙂) podla toho výpočtu by som mala pribrat 13,5kg, takže uz mi ostáva uz len 10... to budem mat cca 70-71kg íííííííha... 😀 😀
@katka_77 praveze som sa zlakla, lebo v rodine mame zdrv. sestru, kamoska je zrdav.sestra a ostali zhrozene ze preco mi dala dr paracetamol..ci som mala teplotu alebo bolesti...no ja som len zvrcala... bolo im to velmi divne..a po vyjadreniach doktorov co som si precitala na forach..poviem ti, tyzden som skoro poriadne nespala co som sa tak bala....ja mam tiez pro posteli par krabiciek liekov, na ktore zatial sada prach :D mam aj vitamin B6, na ktory sa chystam uz 2 dni, len stale zabudnem nato, ze sa ma brat pred jedlom.... ten mi hadam skodit nebude
@iva98 no moj ty kvet, mne to hodilo len jedno cislo a to je teda ooovela menej ako tusim, ze priberiem, tak to som teraz pekne v keli... idem si vysurfovat nejake cvicenie, nech mam viac pohybu...
@marcelatje ja som tiez tak, ale fungujem na chleb+maslo (obcas lucina)+paradajky (aspon kusok zeleniny sa tlacim) a toto mam ranajky a veceru, na desiatu sa snazim aspon 1ks ovocia a obed - no ako sa podari... ale ked najdem, co mi sadne - tak obedujem aj 3 hodiny - 2x-3x si prilozim 😀 😀 😀
@ktore ja som teda ani nahodou nechudla dojcenim, ale tak hadam teraz telo nastavim inak... mozno mne uz nic nepomoze... ale vy verte kocky - lebo ked psychika robi tolko a po porode obzvlast, tak treba len sa takto autosugesciou naucit pracovat s telom a myslienkami ;)
@katka_77 vyzera to tam neskutocne 🙂 clovek ked odtial odchadza, ma pocit ako keby sa znovu narodil 🙂a co sa cudujem nie je to ani drahe.... 30e pre 2 osoby na 2 hodky. Chodia tam aj deticky, ale tie maju svoj vlastny bazenik so smykalkami 🙂 Niekde som citala ze vraj je dobre si dat tampon, namoceny v olivovom oleji....
Kocky nasla som idealnu postielku. Teda aspon pre mna: http://www.xxxlutz.at/baby-kinder-jugend/schlaf...
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
paracetamol je vlastne účinná látka paralenu a v tehotenstve by sa nemal... paralenom sa clovek dokáze aj zabit, ak ich zje v 1 den viac, ako je predpísané... 😒
ja som si dala 1 paralen, lebo som prechladla a bolo mi naozaj mizerne, tak som si po 2 dnoch dala 1 a pomohlo mi to...
@iva98 ano aj mne volakedy doktorka zakazala aj na palenie zahy dat iny liek ako tums.ty zdravotnici vedia to co ich naucia.ale uz je to vsetko trochu vpred a dokazane ze ktore lieky neuskodia.mna hlava bolievala z dcerkou do 4 mesiaca a nemohla som ani ten paralen dat.iba som sa vtedy trapila.teraz je to uz ine.studujem ,sledujem a tiez mi je o divne ze kolko liekov uz sa moze brat.aj antidepresiva.volakedy ani to nebolo dovolene.trebalo vydrzat a myslim ze to bolo velmi tazke a zdrvujuce....
@ktore Ja som pri kojeni neschudla, az ked som prestala. Ja verim, ze zenske telo je naprogramovane, ze pokial musi zivit a produkovat, tak si tie tuky drzi pre istotu.
Kocky ste citali este davno taky clanok, keby aj muz aj zena museli prezit extremne situacie: teplo, zima, ziadna strava, tekutiny, tak zena prezije a chlap nie? Nase tela su naprogramovane na prezitie a reprodukciu a podla toho sa aj prisposobuju. 🙂
@katka_77 😀 😀 😀 tak moje prezije vsetko 😀 😀 😀 ma fakt z coho 😀 😀 😀 ale ano, suhlasim - ja som si aj tak hovorila, ze chcem dojcit a potom schudnem, ze neriesim kg navyse, ale hlavne nech mam dost mliecka... tak sa aj stalo... az po 2 rokoch som zacala chudnut... este ze som to stihla, lebo ani nie pol roka potom som opat tu - tehula 🙂 🙂 🙂
@iva98 No on je ten paracetamol vhodny na horucky a bolesti, tak nejak nechapem, ze na co ti to ten doktor predpisal. Ja som ho musela brat v druhom tehu, lebo som mala velmi silny zapal mocovych ciest a bolo to proti bolesti, ale aj kvoli zapalom. Oni su tie paracetamoly vacsinou slabe predpokladam, ze tvoj doktor ti predpisal slabu davku.
Ja som o tych tamponoch zase citala, ze tea tree oil, lebo je aj proti zapalovy. Len by som sa bala ci by to nestipalo. 🙂
@stipec26 @monhla ... tak aj ja som uz nad tym rozmyslal, lebo ved klasicka postielka je vacsia a potom to aj par rokov vydrzi. V minulosti sa nam to nejak nikdy nedalo, lebo sme asi mali super nizke postele. Ono je tazko odhadnut, podla vysky postele, ked postielka ma napriklad iba 3 vysky. V minulosti to vacsinou dopadlo tak, ze ja na jednej strane na konic, manzel na druhej a mala roztiahnuta v strede. 🙂
@katka_77 paracetamol je latka ktora sa nachadza aj v paralene.. a ten tehotna zena nemoze... ja som paracetamol brala 3x denne!!! dokonca 500-vku! Ja sa zase bojim pouzit ten tampon, lebo tie som nemohla ani ked som nebola tehotna..mavala som silne krce a bolesti v podbrusku.. tak osm ich ani nepouzivala...
@stipec26 Ja budem rodit tu v saudskej arabii. Teda pokial bude vsetko v poriadku. Vsetci ma sice nahovaraju aby som isla spat do UK, ale ked uz by prislo k lamaniu chleba, tak radsej na Slovensku. Ale to vazne uz iba v nutnom pripade, lebo som bola bez manzela skoro 2 roky a teraz sme konecne spolu a posledne p com tuzim je byt zase oddelene co by bolo priblizne asi 6 mesiacov, kvoli leteniu a potom zase vybavovaniu viz.
Ale pozeram na vsetkych strankach, lebo sme sa uz na 100% rozhodli, ze doma kupime kocik. A na tie postielky som narazila nahodou. 🙂
@katka_77 my sme si tak upravili klasicku postielku. Sice tie vyskove nadstavce nam nesedeli s vyskou postele,tak manzel zobral vrtacku a navrtal dalsie diery ,ktore sme presne dopasovali k posteli. To bolo fakt najmenej. Len teraz riesime,ako vymyslime spanie,kedze vsetci budeme v jednej izbe,ak dovtedy neporiesime novy byt.
ja som baby prve 3 mesiace jedlo nemohla citit a teraz jem v porovnani pred tehotenstvom ako kontajner 😀 a vobec mi to nevadi a moc som zatial nepribrala ale urcite keby som nebola tehus tak mam minymalne 5 kg navyse , jedine co ma posledne dni trapi je velka zaludocna kyselina ako keby mi niekto ocot do zaludka nalial neviete co je na to dobre ?

@ktore Tiež si myslím, že takéto ženy si kompenzujú nejaký psych. problém, pretože pre nás je na 1. mieste zdravie bábeniek a nás a dúfam, že to tak aj ostane. Po pôrode môžeme riešiť hmotnosť - i keď ja sa tajne spolieham na kojenie /1x to zabralo 🙂 /