icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

stipec26
26. mar 2012

@veverka84 ahojky, ahojky vsetky... no stipec chodi doobeda vonku, poobede spinka a vecer ledva stihne precitat, co ste popisali a uz je tuha 😀 😀 😀 ale dnes som trosku obetovala obedny spanok a som uz tu 🙂 ale citania je tu teda dost, aj bez tych mojich 😉

paula80
26. mar 2012

@daniela02 ja mám rovnaký postoj ako ty,my v tom máme s mužom tiež jasno.My sme si užili s druhým synom strašné veci od miminka a to nebola žiadna vrodená chyba,ani nič také závažné, no a zvládali sme to ťažko,nevedeli sme sa s tým zmieriť.Takže ak by naše tretie bábo nemalo byť zdravé,nemali by sme na to silu .Aj keď to znie hrozne,nevedela by som žiť s tým, že by sa nám malo narodiť choré dieťatko.
Ale neboj sa,tvoje bábo bude v poriadku.
Jaj,ale preč tie čierne chmáry,musíme myslieť pozitívne.

kamilkka
26. mar 2012

@daniela02 ahoj,
myslim, že ťa nik za nič neodsudi 🙂
ale neda mi k tomu povedať aspoň to, že dieťa s Downovým syndrómom nie je síce uplne zdravé dieťa, ale nie je to ani závažná vada, tie deti dokážu byť milé, zhovorčivé, robiť radosť, posilniť rodinu, dokonca aj čítať, písať, kresliť, chodiť... proste to nie je taka vada ako keby dieťatko nemalo časť z mozgu alebo malo byť ochrnuté,
dieťa Downik dokáže prijímať lásku a dávať ju rovnako ako iné dieťa,
mne sa takéto dieťa zdá čo sa týka vývojových vád celkom v pohode... a to som už videla naozaj viac Downikov 🙂
na druhej strane riziko 1:50 je stále len o čísle, mnohým mamkám to vyšlo kadejako a majú zdravé deti,
no stáva sa aj to, že podstúpili amnio, dieťa odumrelo a pritom bolo zdravé.
každopádne ti držím palce, najviac asi v tom, aby si prijala svoje dieťatko akékoľvek bude 😔

jeny
26. mar 2012

@daniela02 ahoj, tiez si myslim ze babatko bude ok,no ak potrebujes pre uistenie amniocentezu tak to chapem. tie som mala podla tych odberov velke riziko na downa ale kedze my sme chceli to dietatko nech je akekolvek tak pre mna amnio nemala vyznam. Ale ak ty nechces riskovat tak veru amnio je potrebna. Aspon sa utvrdis ze babatko je zdrave a budes mat kludne tehu do konca. Ja som sa bala az do porodu a pre kazdy pripad som studovala o detickach downoch aby som sa na vsetko pripravila.

stipec26
26. mar 2012

tak som o mojom tehu povedala aj kamoskam, mamickam (s ktorymi sa pozname a stretavame od prveho tehu, ked sme este tehulky chodili spolu cvicit)... celkom prijemny pocit... 🙂 reakcie boli pozitivne, tesili sa... ale trosku som sa citila zle, lebo sme sa s muzickom dohodli, ze nebudeme hovorit pohlavie, kym "to" neuvidime na sone, tak mi to bolo blbe, ale aj tak - boli uzasne... ked som im sice povedala, ze nam hrozili dvojicky, tak im trosku usmev zamrzol, ale kedze je len jedno ;) sme v poho 😀 😀

stipec26
26. mar 2012

@daniela02 ...mna len k tomu napadlo, ze hovorit je jedna vec, urobit druha... kedze ja sa zvacsa vyjadrujem len k temam, ktorym rozumiem, alebo mam skusenosti - tu mozem len pocuvat nazor inych... ani sa nejdem zamyslat, co keby... drzim palceky 🙂

inak "sranda", ze to tu teraz riesime ... 25. marca je den pocateho dietata.... a ze denne sa na slovensku urobi 23 potratov... http://www.25marec.sk/

jerryjanka
26. mar 2012

babatka budu v poriadku, poznám kočku čo jej vyšlo riziko 1:3 a má zdravé dieťa

daniela02
26. mar 2012

Dievcata dakujem,vela rozmyslame aj rozmyslame vieme aj ze dietatko s downom nie je typicky poskodene dieta,ale zial vela sme rozmyslali nad tym ako by to bolo,a to hlavne z financneho hladiska nakolko su mesiace ked pomahame aj mojim rodicom a dokonca aj surodencom,a to nehovorim,ze hypo platime nielen sebe ale aj nasim. Je to tazko to tu rozpisovay naozaj. A postoj k amniu,verim ze naozaj je to opat o statistike,len som to jednoducho nedokazala odmietnut a zit v neistote,a ako som uz pisala riziko je male,ale ak sa nieco po amnio predsa len udeje,asi to tak malo byt a dietatko nebolo tak zdrave a silne aby mu to neublizilo to je moj nazor.

jenny6
26. mar 2012

Baby, rozmýšľali ste nad odberom pupočníkovej krvi? Ja viem, že je skoro.. len sa chcem opýtať na váš názor. Ja som prečítala už pár článkov, no nemôžem si pomôcť a stále mám pocit, že je to iba biznis.. Na druhej strane, človek vyhodí každý rok xx peňazí za blbosti a tak stále rozmýšľam???

stipec26
26. mar 2012

som to normalne isla surfovat - ze 13000 rocne - cize 35 na den potratov (neriesim dovody, kazda zena ma urcite svoje) - len si zoberte, ze kolko detskych topanocik naskladali, aby to deklarovali, kolko noziciek mohlo behat... (a vlada sa urcite tesi, kolko usetrili na socialnych davkach - parchanti) ....som netusila, ze je to tak popularne 😒

kamilkka
26. mar 2012

@jenny6 no zatiaľ to je hlavne biznise, podla mna,
je malo pripadov, teda mizive % čo to využili, takže neviem...

monhla
26. mar 2012

@jenny6 Rozmýšlali a veľmi veľa už pri 1. bábenku - je to pekné ale hypotéka na krku, domček ešte nie je úplne zariadený, mamička - na materskej. ocko - práca neistá, plán - 3 detičky. Keby som chcela pre každé odber, tak skrachujem. Viem, že hovoria o tom, že veľa peňazí minieme na hlúposti, ale my ozaj nie /nie je z čoho/. Ak by som mala financie asi sa na to dám, aj keď to pokrýva málo chorôb, predsalen je to lepšie ako nemať nič. Kamoška mala po 9. rokoch snaženia konečne bábko a tá si to dala /hoci vždy dúfa, že jej to bude nanič/

tanicka1976
26. mar 2012

@jenny6 business.takze ja nerozmyslam. 😉

petra6484
26. mar 2012

@jenny6 ahoj uz sme to tu rozoberali ale dost davno ze je to uplna hlupost pretoze ten pupocnikovej krvicky je tak malo ze ak by dieta dostalo leukemiu alebo podobnu zavaznu chorobu s krvou nepomohlo by to

stipec26
26. mar 2012

@jenny6 ja som nechcela, ale muz je nositelom euracov tak povedal ano... dohodli sme sa tak, ze si to dame urobit a ak pridu vysledky, ze je to OK a bude to pre dietatko s hmotnostou viac ako 70kg, tak to zaplatime... mame to tak pre 73kg a 76kg dieta... ale tomuto tretiemu uz samostatne nebudem davat odoberat, jednak uz nemame bohuzial prostriedky, ale tak ked bude treba - uz aj od tychto dvoch krv bude postacujuca....
nedavali sme to odoberat, ze keby nieco - niekedy naaahodou, ako poistka, aby bolo, ked bude treba.... ale prave preto, ze ja ine blbosti sme pominali ovela viac... tak teraz nechodime po dovolenkach 3. rok a urobili sme business u nich ;)

nmonika
26. mar 2012

@kali23 vahovo sme na tom rovnako...zacinala som na 58kg,a po "obzerstve" cez vikend, a asi 1 tyzdna,som vybehla na 62kg

veverka84
26. mar 2012

my mame pri oboch tretiemu nedame pretoze najviac sa hodi surodenec surodencovi.dufam ze to nikdy nepouzijeme a ked uz dufam ze nas ma panboh aspon trochu rad a 3 deti z troch nebudu chore...
je drahy aj odber ale blbe je to ze rocne pre maleho platime 20 a pre malu skoro 50 eur.veda ide dopredu ale ako som povedala dufam ze nepouzijeme.ale kazdeho nazor a osobna vec ci si da alebo neda🙂
inak mala prave kopka 🙂

ftinka
26. mar 2012

@veverka84 aha, ok, myslim ze som to pochopila 🙂 nevedela som, ze si mozes v podstate sama kociarik poskladat. tak este na to popozeram, lebo ten jane slalom pro sa mi celkom pacil...

veverka84
26. mar 2012

@ftinka ano v podstate pozeraj concord a jane a mozes skladat 😀 ale napr. teraz co su jane tie limitovane v tych 4 farbach sa vydarili 🙂

sissmiss
26. mar 2012

@veverka84 už som tu 🙂 Bola som celý víkend rozlietaná, tak som vás len prečítala ale nemala som šancu stíhať odpisovať. Dnes som bola po voch týždňoch čo som bola s malým chorým doma zase v práci, celkom nezvyk, ale príjemná zmena 😀 Za necelý mesiac ideme na morf.utz, teším sa. Už občas cítim nejaké mierne pohyby, ale taký kopanec ešte nebol, len tlak občas, mierne tvrdnutie akoby, aj bublinky boli, ale ešte nekope. Kamarátka má termín za dva týždne, tak celkom sranda, som si to pripomenula aké som mala ja nálady pred pôrodom. Dnes som bola konečne na pošte, tak mám olejčeky na masírovanie mňa aj malého, krásnu šatku, ktorá je brutálne červená, akurát vpredu má veeeeľké vrecko s pestrými vzormi, mini topánočky a náplň do vankúša, ktorú rozbalím až keď pôjdem šiť ten tehotenský, tak som zvedavá 🙂 Idem vás dočítať čo ste zapísali dnes 🙂

zuzzy12
26. mar 2012

Ahojte mamičky.Môžem sa k Vam pridať do diskusie?Čitam Vas sem tam od prveho tyždna čo som zistila že som tehu.(som 16tt)Chcem sa podeliť s Vami o skusenosti čo sa tyka krvnych vysledkov ohladom vyvojovych vad.Prvy scrining mi vyšiel negativne ale na druhom mi klesla hodnota hormonu estriol a všetko ostatne bolo v poriadku.Tak mi robili opakovane odbery ale vysledky budem vedieť až o tyžden.Neviete niečo bližšie o tom prosim Vas???To je na nervy toto testovanie a čakanie na vysledky ☹

stipec26
26. mar 2012

@sissmiss pofotit, pofotit, pofotit - ukazat zvedavym maminkam 🙂 🙂 🙂
@veverka84 paaaaaani - fakt? ake to je? ;)

veverka84
26. mar 2012

@stipec26 zvlastne neni to silne ale je to take stuchanie.a inak nemate to ked prilozite ruku ze citite bit srdce?ja som myslela ze mi sibe ale citi to aj muz ked da ruku.je to mozne???????

sunny15
26. mar 2012

@veverka84 myslis ze srdiecko jak keby bilo v brušku,?

tanicka1976
26. mar 2012

@zuzzy12 vitaj 🙂

neviem co ten estroil znamena, ale test by sa mal brat ako celok ci je povazovany za pozit.alebo negat..
ak je jedna hodnota trosku dole alebo hore nic neznamena..
aaa podla mna je dolezitejsie ze scrining z prveho trimestra mas negat.

sissmiss
26. mar 2012

@veverka84 a aky je tep? To počuješ biť svoje podľa mňa 😉 Napráklad brušná aorta je tam? Je tu niekto so zdr.školou? 🙂

petra6484
26. mar 2012

@veverka84 ja ako keby som citila nieco podobne co sa tyka toho bytia myslis si ze to moze byt srdiecko ? ja som mislela ze to len pulzuje brusko

veverka84
26. mar 2012

@sunny15 ked si das ruku na srdce citis ako bije a to iste citim ked si dam ja alebo muz ruku na brucho ale nie je to vzdy ale dost casto ano.sme magori???? 😀 😀 😀 😀

veverka84
26. mar 2012

@petra6484 neviem ale keby to je moje tak to citim stale ale toto vacsinou vecer a na tej strane kde som pisala ze mam malu tak napravo natlacenu uplne take tvrde...ja neviem co to je preto sa pytam 😀 😀 😀

veverka84
26. mar 2012

@sissmiss tep som nemerala 😀 😀