September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
No kto vie ako je to s tymi PAPP vysledkami...ja som mala 2,1 a vraj tiez ok
@zuzzy12 Ahoj posielam Ti stranku , su tam normy vysetreni , mas to v inej hodnote, a treba si to pozriet prepocitane. http://forumzdravi.cz/clanek-123-screening-vroz... .
niektora ste tu pisala, ze taketo screeningy sa uz v Nemecku nerobia, ze? lebo mne to lekar vobec nespominal a ked som sa naposledy pytala, ci je vsetko ok a netreba dodatocne testy, tak iba pokrutil hlavou, ze sa babo vyvija ako ma, tak naco sa stresovat.... ale aspon ta pozitivny vysledok potom upokoji...
Baby aj tak nechápem, prečo stále upravujú ten termín pôrodu - mne pri 1. tehu cez celú mat. knižku napísal doki, že bábo o týždeň menšie, všetky vyšetrenia posunuté - výsledky v norme len tak-tak a nakoniec sa malá aj tak narodila skoro o týždeň skôr /podľa nich o 2 a tak sme skoro mohli byť predtermínový/ a mala 50 cm, 3230 g a celá zdravá k svetu /iba trošička moc živá a to je dodnes 😀 😀 😀 /
@monhla Oni by mali praveze upravit termin podla usg priblizne v tom 12 tyzdni, a potom sa mozu kludne seknut aj o dva tyzdne. Niekde som to citala. Cize kto ma ten prvosemestralny usg, alebo bol prave vtedy na usg, vraj to je najpresnejsi termin 🙂 Ale vieme , ze babatko vypyta na svet tak ako to je potrebne 🙂
@lu17 Veď mne to vtedy zmenili 😀 a sekli sa o 2 týždne 😀 😀 😀 A keď mi teraz doktor hovoril, že zasa termín nesedí, lebo bábko je menšie, tak som sa len usmiala. A som rada, že sa malá vypýtala na svet vtedy, lebo väčšie bábko by mi kvôli operácii očí nedovolili rodiť normálne a už takto to bolo najťažšie dieťa v rodine 😀 😀 😀
@luly13 ja ma alergiu a uz to celkom slusne nezvladam 😒
Od koho mas dobre referencie na TO ? 😀 Ale nie, mozno si vstupili do svedomia, ja som tam rodila pred 6timi rokmi a mam zle skusenosti. Naposledy kamoska pred rokom si musela priniest rychlovarnu kanvicu lebo nemali zaplatene fa za energie a tepla voda netiekla....v porodnici...netiekla tepla voda.... Co ale este je dajme tomu len o technike. Ale pristup ludi tam bol pomerne desivy. Dopredu slubili mozne aj nemozne a nakoniec nic nedodrzali, lebo oni to tak robia. Ale inak su baby friendly. Ale neviem za co.
@conny001 ja jedine kde priberam je brucho, ale je take akurat len tucnucke 🙂 ja som vzdy najprv naberala boky a zadok a brucho ako posledne a teraz ked som tehotna tak vsetko mi ide do brucha. Ale ludia ktori este nevedia, tak ani si nevsimli ze som tehotna 🙂 uz sa neviem dockat velkeho brucha, az ma to omrzi 😀 a kedy ides na tie testy? mna objednala buduci tyzden vo stvrtok. To by som mala byt presne 15+0
@anicka245 ja ani sama neviem lebo moja doktorka je už asi vo veku kedy by mala zvážiť odchod do dôchodku lebo najprv mi zabila že mám príst v máji potom jej došlo že asi by už bolo neskoro a druhý pokus bol 14 apríl čo je tiež asi nereálne lebo bude sobota... 😀 no tak zajtra ked budem v poradni tak sa jej opýtam na tretí pokus že kedy by bolo vhodné 😀...
@zuzzy12 ja mam 0.87 IU/ 1 brane v 10/4 tt povedali mi ze to mam dobre, v poznamke je uvedene ze definitivne zhodnotenie rizika dow.syndromu a inych aneuploidii budeme robit na zaklade parametrov I.aj II. trimestra a dalsich udajov integrovanym testom.ale kedze som si tie testy dnes nedala urobit tak nebudu vyhodnocovat nic... 😀
ku=
kurnik zabudla som na to najdem to v archive nevies?
@tanicka1976 tak to si prvy človiečik, čo ma nazval "mladučkou" 🙂))) pre všetkých a hlavne podľa tabuliek som stará a riziková 🙂)))))
jasné, som v pohode...
dnes mi nejako záhadne blbne notebook...
@veverka84 no ved prave,že cely screening vyhodnotia až po odberoch v 2.trimestri 😖 A kedže mne tam jeden hormon klesol už som na nervy z toho.A ked som našla na nete ake riziko postihnutia hrozi až mi je zle - o takom niečom som do teraz ani nevedela že existuje.Ale zase aj to je divne že tie testy robia ked niesu na 100% a vela mamičiek len vystresuju a potom je všetko ok.A zas su aj pripady ked je všetko ok a dieťatko nieje zdrave.Mala som ten druhy screening odmietnuť aj ja a mala by som vačši klud.
@zuzzy12 my sme to zazili so svagrinou a mnoho mnoho bab poznam ktorym to zle vyslo a potom bolo dobre nastastie opacny pripad v okoli nemam ale verim ze kazdej z nas sa narodi zdravy poklad.
ale kvoli svagrininmu pripadu som sa poucila a nemienim prezivat stres my by sme si dietatko nechali tak ci tak takze u mna uplne zbytocne...
@veverka84 jaaaaaaaaaj pre krasu... tak to uz hej... 😀 😀 tak mne by za hlavou vysoke nevadilo, ale nech je potom to mensie okolo celej postielky ;) ja som napr. postelne kupovala len v babylande, vsade mali skoro vsetko rovnake vzory, chcela som nieco, co nebude mat kazdy ;) http://kociky.babyland.sk/kociky-babyland.php?u...
@lu17 dobrý link,len tam je presne písané,že výsledok može odhaliť na tuším 90% vývoj.vadu,len ak sa urobia všetky testy - čiže meranie NT,papp,free beta - HCG a AFP,potom to dajú dokopy a vtedy je najpresnejší výsledok.
A ja nemám merané NT. 😒 Ale určite sa objednám na to 4D sono,dr.tam má napísané že najpresnejšie je od 24.t.t.-26 t.t.,robia aj skor,ale odporúčajú v tieto týždne.Tak si ešte 2 mes.musím počkať,samozrejme,ak mi vídu zlé AFP objednám sa skor.
Mamičky a čo ten glukozovy test?Chystate sa nan?
@zuzzy12 Je to test na tehot. cukrovku - ja pôjdem, pretože s týmto ochorením nie sú žarty a podľa toho ako sa stravujem si aj tak všetci myslia, že je len otázka času, kedy ju budem mať 🙂 Bola som aj minule - príjemné to nie je /ideš o hlade/ ale prežiť sa to dá /len si zober niečo na čítanie - čaká sa tam 2 hodiny/
@monhla ja ked som bola pri prvom tehu na tom glukoteste tak mi vyšli zvyšene hodnoty.Norma je tušim 6,9 a ja som mala 7,3.A tak som až do konca tehu chodila na kontrolu k diabetologičke kežde 2 tyž.a doma som si merala cukor glukomerom.Bola som na "diete" ak sa to tak da nazvať.Zbytočne stresovanie.Raz som mala taky nizky cukor že mi v ambulancii ponukali čokoladu či mi nieje zle.Ale dalo sa to prežiť-lepšie ako strach a riziko genetickych vad.
@zuzzy12 Ja idem hlavne preto, že kamoško nekontroloval /a ten doktor dodnes nerobí ten test pokiaľ viem nikomu/ a potom mala problémy.Kedže ide o predchádzanie problémov ja som za. Toto neberiem ako stres, pretože aj silné diabtičky porodia zdravé deti, ak sú pod kontrolov /overené na 2 kolegyniach 🙂 / Skôr ma vystresujú tie testy ohľadom postihnutia bábenka, hlavne keď človek následne zistí aké sú nespoľahlivé.

@zuzzy12 ani ja sa nerozumiem, ale čítala som na nete,že od 0,5-2 je v poriadku.