September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Ahojte,
kocky co ste mali vcera poradnu a mate fotecky...su krasne!!!!
@marcelatje...ja idem tak isto do Gynfivu...tiez pojdem v 20tt a potom v 25tt.
Inac si dnes mozem uz volat za vysledky AFP...bojim, bojim.
@babika771 https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybava-pre-babatko/sijeme-latkove-plienky-vlozky-vlniaky-bio-oblecko-ako-sa-vam-dari/
šiť neviem 😀 ale verím si 😕 😎 😎 😎 😎
@babika771 Tú ponuku na žehlenie ber, keď nie plienky aspoň ostatné veci, takú pomocníčku by som brala aj ja. /moja by tiež rada žehlila, ale pri jej veku asi tažko 😀 / Inak ja som si pár tých moderných kúpila a teraz testujem na malej , občas sa pýta, ale občas pri hre zabudne a potom je "katastrofa". Inak sú v poho - pocikaná na dvor usušiť /alebo prepláchať - pri 2-3 ks dennne žiadna námaha 😀 / a pri praní šup do pračky, povešať a znova použiť. Zatiaľ som nimi nadšená a už mám 4 značky 😀
ahojte. Ja som mala poslednu poradnu pred 3 tyzdnami a musim este 2 tt pockat do dalsej, normalne sa bojim ci je vsetko v poriadku ked tak dlho o babatku nic neviem. Pribrala som uz 3kg so sa mi zda dost pretoze pri prvej dcerke som nemala este ani deko navyse v tomto tyzdni. Kocik chceme z druhej ruky pretoze predtym sme mali novy a kvoli pol roku co v nom babatko je su to pre mna zbytocne vyhodnene peniazky, kedze potom sme ho predali za smiesnu cenu.
baby včera aj dnes mi z nosa tiekla krv tak riadne 😨 a mne to nezvykne tak neviem, tlak mám skôr nízky ako vysoký, večer idem do poradne tak sa poradím, ale aj tak ma to prekvapuje 😕
Vraj to že tečie krv z nosa je ok... som niekde čítala.
@jeny urcite je vsetko ok... a vidis, tvoje telicko sa stale aktivuje a pripravuje na dobru pohostinnost.... 3kg v tvojom tt nie su vela, tak sa toho neboj... budem drzat palce, aby ti to rychlo uslo - to cakanie
a jeeeeeej, mame rovnake meno dievcatiek 🙂 a moj starsi ma 4 roky tiez ;)
@marcelatje si ocitujes telo, co?? ;) chces mat nove krvinky 🙂
tak nastastie toto este nemam, ale mala som pri prvych dvoch.... ale teraz zatial (klop-klop) ani z dalsien nekrvacam, tak nech to tak pekne ostane hehe
@marcelatje 😒 hmmm, teraz máme viac krvi v sebe, o hodne viac, všetko je prekrvené, možno len nejaká cievka praskla...ale prečo praskla...cečka máš dosť?
@sissmiss To je jednoduché ako facka - maja malá od 11. mesiacov /až na 3 výnimky, keď bola chorá/ kaká zásadne do šerblíka, pretože ju dosť zapeká a takto je to pre ňu jednoduchšie. 😀 😀 😀 . A preto neviem ako s kakaním - ale študujem to a sú nejaké separačky/či tak nejak/ - taký papierik - a to sa potom vyhodí. Ja ale zo začiatku budem asi uprednostňovať jednorázoky a keď nabehneme na nejaký režim, začnem aj látkovať. Jednorazovky na cesty a na noc si neviem vynachváliť a v tomto prípade ich beriem ako požehnanie. Ale v bežný deň chcem trošku látkovať, aj preto, že je to zdravšie aj kvôli životnému prostrediu /aspoň trošičku zmenšiť tú hromadu odpadu/ Ale nie som úplne "blázon" do takého živ. štýlu, ktorý ide až do krajnosti 😀
dnes rano ked sa moj drahy rozpraval s bruskom tak si prilozil ucho k brusku a ze pocul ako sa babatko hybe 🙂 som sa ho pytala ci si to nemyli so zvukmi criev a ze nie ze ved vie ako pracuju creva ze toto bolo ine ako keby zblnknutie tu a tam 🙂 myslite ze je to mozne? 😀 kazdopadne bolo to strasne mile a tesil sa z toho ako maly jojo 🙂
@monhla ja presne to isté. Chcem to len ako doplnok. Keď si predstavím tie hordy jednorázoviek čo sme použili...keby len polovicu nahradím látkovými, tak príroda mi poďakuje. A toto sú dobré infošky, postupne sa to naučím teoreticky a potom keď to príde, budem múdra. Mne vyhovuje takýto postup. najskôr teoretická príprava a všetko rozanalyzovať a poznať a vedieť dopredu a potom keď idem na vec tak som nabríííífovaná 😎
baby pošlite ma už do roboty....
klientku mám až o druhej, dovtedy sa budem válať...normálne rozmýšľam že skočím na tie korčule teraz.... Bruško mám dnes nejaké mini...divnéééé
@anicka245 no ved ja som tak isto no a hádaj kedy mam prísť ja? 10.4. a to mi vraví že na toho 14. sme sa dohodli však? a ja jej vravím že hej len to vychádza na sobotu 😀 tak na mňa hľadela ako na zjavenie. Nemám vôbec dobrý pocit z tej poradne... bojím sa že mi niečo tají lebo sa ma 4 krát pýtala či náhodou nemám nejaký problém a po sone sa ma znova pýtala na choroby v rodine či sú deti zdravé ☹ tak neviem čo si mám myslieť
@stipec26 krasne dobre ranko 🙂 teraz som sa dostala k tomu podrobnemu popisu porodu a som prebrata ako nikdy 😀 vdaka tebe budeme vsetky teoreticky pripravene, to je super! ale konecny sok, co vsetko to obnasa si vyskusame kazda na vlastnom tele 🙂
inak, priznam sa, ze som prvy krat teraz videla ako vyzera placenta. omg, vsetky moje doterajsie hrozostrasne predstavy boli prekonane tym obrazkom... a to sa vazne po porode picha nejaka ucinna latka, aby ta placenta rychlejsie a sama vysla? mas s tym prakticku skusenost? kamoske sa totiz pocas sestonedelia vyplavovali postupne stale nejake kusky....
mam skvelu doktorku, ktora mi predlzila marodku do konca tyzdna a kedze kaslem stale menej, tak si to uz doma zacinam celkom uzivat 🙂 denne pozeram kociare a vsetky tie vase tipy a rady a uz fakt neviem... tak som sa vcera dopracovala aspon k niecomu a objednala som elasticku satku pre drobceka. Tesim, i trosku bojim, ci to nebolo unahlene.... clovek nikdy nevie... je to uplne prva vec pre babo. A bola v akcii, tak som neodolala 🙂
@conny001 mozno sa jej len nieco nezdalo na utz alebo sa pytala uz dopredu kvoli tym testom co nam budu robit. Neboj sa, nerob si unahlene zavery, aj preto ti isto nic nevravela, lebo mozno sama nevedela a nechcela ta vyplasit. Vyckaj si na vysledky z krvi a potom ti isto povie ci sa jej nieco nezdalo.

@babika771 To sa už vraj nedá - ja som sa informovala, lebo pri 1. tehu som o tom nevedela, tak som sa opýtala už na 1. poradni a sestrička mi povedala, vraj dotácie sa už vyčerpali a bezplatne sa pupočníková krv už darovať nedá. Ak zistíš nejaké nové info, daj vedieť.