icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

petraas
30. mar 2012

som sa chcela opytat ze ake pestunky idete kupovat alebo ake mate doma??? je ich tolko ze neviem co vybrat...ja to ani nepotrebujem pre nase mimi ako pre nasu starsiu kocku...musime ju dat pomali spavat do svojej izby aby si zvykla kym bude babatko a potrebujem vysielacky aby som pocula co bude v noci kricat co bude chciet...

a kde idete kupovat nebesa do ostielky? ja co som pozerala na nete tak zatim nic moc...ani pre hojdacie lehatko sa neviem rozhodnut...

stipec26
30. mar 2012

Kocky - zajtra bezim detsky maraton ako doporovod - myslite, ze by som nemala? mozu tehulky bezat? samozrejme nie nejaka kozmicka rychlost, ale i tak.... co myslite?

olivka84
30. mar 2012

@stipec26 ja si myslim ze ked nemas ziadne problemy zdravotne tak preco by si nemohla ale tiez zalezi v akej kondicke si bola pred tehotenstvom.

stipec26
30. mar 2012

@olivka84 😀 😀 o kondicke by som velmi nehovorila... posledneho pol roka pred otehotnenim som kazdych 10 dni kramovala, takze som bola rada, ze som.... ale predtym to bolo OK 🙂 to ze sa mi budu tuky otriasat a brucho ma tahat k zemi - to beriem, len aby babu tie otrasy neublizili...

olivka84
30. mar 2012

@stipec26 no ved to ja som sa pytala mojho dr a povedal ze ak som cvicila pred tym tak kludne mozem aj teraz ak nebudem cvicit spartakiadu 😀

stipec26
30. mar 2012

@petraas

ako prvy sme mali Sencor - super podla mna - okrem toho, ze ten co bol na balkone - tak ma trosku inu farbu (predsa len, svetlo + teplo urobilo svoje), ale plne funkcne - spokojnost.... po 2 rokoch sice nejeka pani kupila si take iste, tak sme jej chytali frekvenciu (ktovie ci aj ona nasu...), ale tak to bolo najmenej - prepli sme gombik
http://www.arunet.hu/termekek/sencor-sbm-141-ba...

a druhy sme kupili Topcom - uz drahsi, ale ja som sa s tym doteraz nenaucila robit... stale to pipa, neviem to vypnut, stisit - hlasne to je.... ale teda pouzivali sme to obcas, na chate... manzel to nejako nastavil a viac sme s tym uz nemanipulovali
http://www.babymarket.sk/sk/2710/1523/topcom--e...

nebudeme kupovat, mam uz doma dve, ale velmi som nepouzivala.... ako pripravene boli, pofotili sme 🙂 ale potom z praktickych dovodov, aby sa lahsie dalo dostat k postielke sme dali prec... pri malo som to vyuzila, ked bol chory, tak som to vlhcila a drziak sluzil na pripevnenie daznika - to aby sa neodparovalo a mal stale vlhkost...+ pekac s morskou solou vo vode pod postielku a hotovo 🙂

lehatko sme mali a mame Chicco ...kedze sme ine nemali, tak neviem porovnat, ale ja som bola spokojna... uspalo, prehralo deti 🙂 co viac si mozem priat 🙂
http://www.terulka.cz/terulka/eshop/6-1-LEHATKA....

miriska333
30. mar 2012

@petraas my máme doma vysielačky philips,a tiež som s nimi veľmi spokojná a čo sa lehátka týka tak máme fisher price,to má teraz odo mňa požičané svagriná a ani tá si nevie vynachváliť 🙂

miriska333
30. mar 2012

@babika771 No veru únavu a občas riadnu pociťujem aj ja,no ža by to mohlo byť štítnou žľazou ma ani v sne nenapadlo,no koncom apríla idem na tú kontrolu tak snáď sa to dorieši

iva98
30. mar 2012

babyyyyyy uz par dni mam take divne pocity v brusku 🙂 okolo pupka mam take steklenie a ako keby mi nieco tahalo pupok do bruska :D (jasne ze netaha, len je to taky pocit) co to moze byt????

sissmiss
30. mar 2012

@rejocka neboj, keď už má atb tak by to malo rýchlo prejsť. A kašel zvykne trvať dlho aj po chorobe. Mne mal malý pred týždňom hnisavú angínu, a tri dni vysoké horúčky, aj keď sme stále zrážali, mal aj nad 40. Ale akonáhle dostal atb tak už v ten deň klesli. A o babato sa neboj. Moja známa mala takú gynekologičku, viacerým to spravila, že ona jednoducho nevidela plod v nejakom 10tt a posielala tie baby na rtg a podobne, atb predpisovala, lebo to neni tehotenstvo, to je zápal...babata našťastie ok.

sissmiss
30. mar 2012

@stipec26 mohla si trošku predtým zatrénovať, aby toho nebolo naraz veľa a videla by si čo hovorí bábo na to. Ja som tie korčule dala len tak pozvoľna a aj tak trošku cítim svalovicu a včera poobede som cítila podbruško, ale svaly, nie vnútri, a dnes pekne kope, tak ok. A tiež sa chcem ísť prebehnúť ešte kým sa bruško tak nehompáľa. Je to ťažko začínať pre mňa, lebo aj keď ešte v lete som si občas išla zabehať, občas zacvičila, ale potom som nemala tak čas a prvé tri mesiace tehu som sa bála a ani som nevládala, takže teraz po skoro polročnej pauze...ale endorfíny fungovali a bola som dobre nabudená. Hneď ako prestane pršať pôjdem zase, aspoň dva tri týždne to ešte využiť že nie je to bruško také enormné

sissmiss
30. mar 2012

@stipec26 jeeeej, že vibračné, jaké fasa 😀
Ja som mala také obyčajné a využila som trošku, malý musel byť stále pri mne, tak na wecko a do sprchy s lehátkom 😀 a chcel všetko vidieť a byť hore, tak na stôl alebo linku a bolo. Ale vibračné, no teeeda, píšte ďalej lebo to sú aké vychytávky, to som ja nepoznala ani 🙂
Chúvu sme mali orava tuším, mali strašne dobrú cenu a neviem si to vynachváliť, hodne sme využili

sissmiss
30. mar 2012

http://www.next.co.uk/g624098s4 toto sa mi strašne páči 🙂
a čo hovoríte na toto? http://www.profitrade.sk/sk/vec-drieku/ rozmýšľam nad tým, zakryje aj kríže a asi aj bruško pridrží....a outfit je hneď zaujímavejší, aj tepláky obyčané oživí...

miriska333
30. mar 2012

@petraas http://www.rajhraciek.sk/sedatka-a-hojdacky/fis... Tak toto je to naše,aby si vedela o akom lehátku píšem

stipec26
30. mar 2012

@sissmiss tak mohla som, keby som nebola leniva 😀 😀 😀 a hlavne som rada, ze som isla aspon na hodinovu prechadzku a nie to este bezat za posledne 2 mesiace ;) no uvidime... dam jeden bez s jednym a ak to bude zle, tak druhy pobezi tatinko....nech si trosku prevetra aj on sunky.... on ma totiz co - uz vacsie brusko ako ja 🙂 skor sa bojim toho pocka, ked bude fukat do tvare, tak pre moje deti totalne handicap.... neznasaju vietor...

nooo 🙂 tak tie vibracie ta zaujali najviac ;) nechyba ti nieco 🙂 😀 😉

to nunuskacie je krasne, mala som taku supravicku - bola som totalne nestastna, ked som to oprala a to jemnucke makuccke sa uz nikdy neopravilo... ostalo to akoze pekne, ale uz nie take jemne ako oblacik...
maju take aj pre tehu - taky pas - v roznych farbach, nariasene niektore po bokoch, aby ked sa bude vyduvat, aby sa prisposobovalo, skus si dat do googlu obrazky - tehotensky pas
http://www.bess.sk/detske-oblecenie/kategoria/t...

stipec26
30. mar 2012

@iva98 take som este nezazila.... ze by male tahalo jablkovu stavu z pupocnika??? ako Kto to hovori?? 😀 😀

tomika
30. mar 2012

Pekné tehu rifle sa daju kupiť do 15 eur (nové) ??

iva98
30. mar 2012

@stipec26 len som chela vediet co to moze byt.... kedze je to moje prve tehu a s takymito vecami ja skusenosti nemam.... to steklenie pretrvava uz par dni a hlavne vecer ked si lahnem do postele a som v klude....

stipec26
30. mar 2012

@iva98 to steklenie mozu byt pohyby, ale ked si to opisala ako tahanie za pupok - take nepoznam... mozno ostatne maminy budu vediet....

sissmiss
30. mar 2012

@stipec26 nechýba 😀 mám tak 4krat do týždňa 😀
Ak chodíš na prehádzky tak super, to je dobré na kondičku, to stačí. ja som vychádzala zo seba, že fakt som zlenivela a ani nejaké prechádzky sa nediali....
Dikes za link, idem kuk, na beh by to bolo dobre, aspon trošku bruško podrží

iva98
30. mar 2012

@stipec26 mozno to mozu byt aj pohyby kedze som tu niekde citala ze je to zo zaciatku take steklenie v brusku. Len baby to steklenie opisovali pod pupkom, no mna ja to mam okolo pupka....mozno kazda zena citi tie "pohyby" inde tak preto...

veverka84
30. mar 2012

no vas doscitat nemozneeeeeeee
hodinu len citam riadne ste zapisali...
ja som si dnes kupila melon cerveny v tescu a taky bombasticky ani v lete mnam sladky stavnaty polku mam uz v sebe/mozem sa nachystat celu noc curat/ a najradsej by som si dala aj tu druhu ale sak ma rozdrapi 😀 😀 😀
co sa tyka pohybov tiez nemam zatial pravidelne a posledne dva dni nemam ani cas citit 😀 😀 😀 strasne som zaneprazdnena nestiham ani konika tak to uz je zle 😀
nutne potrebujem tie tehu gate a nic nikde ☹ ☹ ☹

sissmiss
30. mar 2012

@veverka84 🙂 vdaka za tip, zajtra si pre ten melon skocim 😝 😝 😝 😝 a tie tehu rifle tiez chcem, dnes tu bola taka kosa, ze som nahodila rifliky miesto legin, tak som sa rozhodla ze tie zostihlujuce isto chcem, ze vyuzijem.

rejocka
30. mar 2012

@sissmiss fúha nad 40?ja už chytám paniku ked 39 prekročí a neklesala?čo si robila okrem zabalov a sprchovania?

katka_77
31. mar 2012

@rejocka Prajem skore uzdravenie. Viem, ze doktori v tehotenstve predpisuju atb co neprechadzaju placentou, takze tebe pomozu a malinke bude v poriadku. Ja som ich pri druhej dcerke musela brat 3 mesiace.

katka_77
31. mar 2012

@jenny6 Tak hlavne, ze si po tom pade v poriadku. 🙂 A rifle a aj hanba sa uz daju lahko rozdychat. 😉

katka_77
31. mar 2012

@petraas Krasne mena si vybrala. Mne sa tiez volakedy velmi pacilo Lauren and Isabella. 🙂
Co sa tyka lehatok, tak tiez sme mali chicco. Je na nich velmi pevna konstrukcia a taktiez maju rucky, takze sa daju lahko prenasat.
Pestunky sme mali obycajne zakladne Tomy s 2 kanalmi a uplne stacili, len raz za cas sme poculi niekoho ineho dietatko plakat, hadku medzi manzelmi po pripade taxiky. 😉 Ked sa teraz pozriem na ten vyber, tak ma az hlava boli. 🙂
A ak nebesa je nieco ako baldachyn, tak to sme nikdy nemali. Je to asi iba dalsia vec na pranie. 😉 Ale inak postielka bola vzdy ovesana milion inymi hrackami: kolotoc, svetelna zvonkohra na plafon, atd ....... .

katka_77
31. mar 2012

@stipec26 Tak vela stastia pri maratone a podla man si sa velmi spravne rozhodla. Pol ty a pol manzel. Ved nech je to fer. 🙂

katka_77
31. mar 2012

Kocky, neviem ci aj Mothercare na Sk, ale ten v UK ma vela veci v akci na 3 za cenu 2. Je tam tusim vsetko okrem oblecenia a dokonca aj latkove plienky. 😉

daniela02
31. mar 2012

@veverka84 ja som nasla tu na konikobi krasne aj komplety j nohavice,presne take ako som chcela