icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

katka_77
31. mar 2012

@ftinka Domov ideme presne o tyzden, ale dakujem velmi pekne. 🙂 Uz aby to bolo a aby bolo pekne pocasie.
Tak ja dufam, ze ten kocik sa mi snad podari potom aj predat za nejaku slusnu cenu, tak snad to bude dobra ivesticia. 😉

sissmiss
31. mar 2012

dobré ráno 🙂

@rejocka on je taký horúčkový, že vždy máva dva tri dni také teploty...teda zvyčajne začne 38 druhý den okolo 39-40 a potom zase klesá, záleží čo má, teraz to bolo potrebné preliečiť atb, zvyčajne máva niečo virotické, tak len klasika, znižujeme horúčku a tekutiny. Okrem paracetamolu a ibuprofenu ktoré som striedala po 4hodinách som robila takú vec, že ho dám do vane, aj s hračkami, akože sa nič nedeje, a teplota vody má byť asi o stupeň-dva nižšia než má dieťa. Napustím jej asi 20centi a z času na čas ho oblievam, akože sa hráme. A v kúpelke by malo byť teplo, a tá voda sa z neho vyparuje a znižuje tak teplotu. Raz som to našla na nete, že to je najnovšie odporúčanie na zníženie horúčky u detí. Lebo som robila zábaly a prd z toho, išlo to cez 40 a mal z nich akurát zimnicu a potom zase vyššiu teplotu z tej zimnice, tak som hento našla a išla mu pekne dole, len tým kúpeľom sa znížila o dva stupne a bol tam asi pol hodku a potom zaúčinkoval aj paracetamol. Teraz nám to až tak nezabralo, ale cca pol stupňa som to stiahla a zase zaúčinkovali lieky, takže sme to zvládli. Ja som z toho vždy hotová keď má horúčku, panika, hrôza, začne aj mne byť zle, preháňa ma....proste stres, ale teraz som to pomerne dala

sissmiss
31. mar 2012

Holky ktoré sa chystáte k moru, kedy idete? Nám vychádza voľno začiatkom júla a neviem či nebudem už príliš veľká vtedy. Či si to vôbec užijem ako dovolenku. Č mi nebude vadiť teplo a či by nebolo lepšie radšej niekde na chalupe sa zašiť...

luly13
31. mar 2012

@sissmiss podla mna to je uz privysoke stadium. Ale zas kamoska bola v auguste v chorvataku a rodila v polke sept. sept. My rozmyslame nad talianskom v prvej polke juna.
Dnes,zajtra,pozajtra mame narodeninove party. Takze perny vikend pred nami...

babika771
31. mar 2012

@paula80

horšie nie, ale rovnaké🙂) ako si spomínam🙂)

babika771
31. mar 2012

@miriska333

unava môže byť aj z nedostatku železa. Mne liečia obe veci a je mi lepšie🙂 Len včera bolo nejako divne počasie, tak som mala chuť spať.. V noci ma začalo bolieť hrdlo..takže je to asi tým, že na mňa niečo lezie:(

kamilkka
31. mar 2012

@sissmiss pri tom kupeli vo vani ide o postupne znižovanie teploty 🙂
preto to dieťa dobre znaša a bez zimnice, triašky 😉
podla tých nových odporučani sa nema striedať ibalgin a paralen, iba jedno sa ma podávať, a ak ide hlavne o znižovanie teploty, tak je lepší paralen, ma menej nežiaducich učinkov a menej zaťažuje telo dieťaťa...

stipec26
31. mar 2012

@katka_77 neviem ci az take akcie, ale maju 2-3paky... ohladne ceny som uplne mimo, odkedy je euro neviem si nic zapamatat, co stoji a co je vela a co nie... odchadzala som na MD ked boli este SKK 🙂 a nejako sa to na mna dostatocne neprenieslo....

veverka84
31. mar 2012

@sissmiss no my sme sa chystali ale bohuzial uz to nevyjde lebo uz v juni ma lietadlo nevezme 😀 😀 😀 cize jedine chorvatsko taliansko autom a to neviem ci sa mi s takym bruchom bude chcet...asi to nechame na slovensku dovolenku tento rok...

babika771
31. mar 2012

@sissmiss

My tiež premýšľame hned prvý julový týžden do chorvátska... ale tiež mám dilemu či je to ok...Spýtam sa lekárky a podľa nej sa zariadime...

ja by som šla už aj dnes🙂 k moru..

luly13
31. mar 2012

@kamilkka len jeden typ lieku bud s paracetamolom alebo brufenom sa moze podavat az po 6tich hodinach.ked stupa horucka velmi rychlo a treba podat opat liek napr po 4hodinach, tak je lepsie s inou ucinnou latkou. paracetamol sa urcite nemoze tak skoro. ked mal adam cez 39 ako 10mesacny (prosim pekne 7dni takto horuckoval), tak nam krasne zaberali zabaly. dokonca sa pri nich aj ukludnil a len odovzdane lezal na nasich pleciach. joj, az ma zimomriavky prechadzaju, ked si na to spomeniem 😒

sissmiss
31. mar 2012

@luly13
@kamilkka yo, preto som striedala lebo som potrebovala dať skor ako po 6 hodinách. A prvý krát mu zabral ibuprofen, doteraz len paracetamol...tak som bola rada. Asi každé dieťa reaguje na tie zábaly inak. Moj ich od malička neznáša dobre. Ozaj, od kedy má dieťa taký systém ako dospelý že zababušiť a vypotiť sa? Ešte ma napadlo, že som ho zvykla ako menšieho sprejovať aloe vera first, tvaričku, hlavinku a chrbátik keď spinkal...potom sa spotil a horúčka klesala.

kamilkka
31. mar 2012

paralen možete podať aj skor, a naozaj podla nových pediatrických odporučani sa lieky nemaju kombinovať

sissmiss
31. mar 2012

@babika771
@veverka84 ja tiež nad chorvátskom rozmýšľam...nerada lietam a chorvátsko mám strašne rada. <3 záležitosť 🙂 Ja som chcela ísť niekedy v júni, ale voľno nám vychádza až v júli. Ale neplánujeme ísť dole, tak o pár stupňov to bude lepšie...ale fakt uvidím ako na tom budem. More mi chýba

sissmiss
31. mar 2012

@kamilkka musím naštudovať. Ale malého pediatrička, mladá baba, mi to schválila. Vďaka za info, pozriem si to

lusinda1989
31. mar 2012

ahojte dievcence ako sa mate? mna caka vo stvrtok poradna a aj krv o siedmej rano, neviem kto tam vstane ale sak nevadi 🙂
a potom v piatok letime za ocinkom do UK ponakupovat vecicky pre malu a pre mamicku nejake oblecko 🙂
momentalne sa trapime s vyberom mena :( hadam sa uz cim skor na niecom dohodneme....

sissmiss
31. mar 2012

Keď tak rozmýšľam...jedna moja známa v 7mesiaci ešte veselo lyžovala a keď išla rodiť tak v porodnici ju posielali na ine poschodie, že gynekológia je dole, nechceli veriť že je v 9mesiaci. A druhá známa plávala denne snádlď do posl.týždňa a aj na dovči boli keď bola tak v 7 mesiaci, dokonca tak že si prenajali jachtu, jej muž "šoféroval".Takže asi naozaj záleží od stavu a životného štýlu dovtedy. Juj jaká som múdra, raz som bola na korčuliach a raz sa prebehnúť a už som hotový športovec 😀

sissmiss
31. mar 2012

Prajem pekný deň Vám 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=G5YbsoSLz6o

jedna piesenka 🙂

rejocka
31. mar 2012

@sissmiss ja som sedavé kúpele ešte nikdy neskúšala,lebo ma raz jedna dr.na pohotovosti poplašila,že nie kúpať,sediet,ale stát a sprchovať,lebo môže dostat zápal moč.mechúra,tak som to nikdy nerobila.takže to zaberá,lebo,keď boli chlapci malí,tak sme len zábalovali a to bolo strašné aj pre deti aj pre nás.škoda,že deti sa nevedia tak vypotit ako dospelí,my sa ešte aj zakryjeme a deti nemôžem len ľahúčko,aby nevystúpila teplota.No túto noc sme mali už pokojnú,mňa ale strašne bolí pravé ucho a pravá strana hrdla,jaj veˇmi sa bojím,aby sa nič nestalo bábätku,na kontrolu idem až 11.4.budu mi robit aj odbrey na afp a zase ďalší stres.Prajem Vám všetkým dobrú chuť k obedu,my máme osúšiky 🙂

nmonika
31. mar 2012

Dnes velke upratovanie bytiku...o chvilku koncime. Akurat ma trapi,ze preco ma boli pupok a v jeho oblasti.Na dotyk je to dost citlive.Ma s tym niektora skusenost?

katka_77
31. mar 2012

@stipec26 A ja som si myslela, ze to iba ta starsia generacia ma problem eura -- koruny. 🙂 Mna zase poraza, ked mi niekto nieco povie v korunach. 😀 Myslim, ze Mothercare a tak isto aj Next vychadzaju v UK lacnejsie ako na Sk, ale ak by mali tiez taku ponuku, tak by to bolo dobre.

katka_77
31. mar 2012

@sissmiss Tak ja by som si tu dovolenku urcite isla uzit. Ved ak bude teplo, tak sa na cely den vyvalis do vody a bude ti dobre. Po septembri si take nieco tak skoro uz neuzijes. 😉
Inak lietat bez problemov sa moze do 27 tyzdna. Potom sa moze este do 36. ale vtedy uz treba potvrdenie od lekara, ze vsetko je ok.
Ja uznavam kazdy typ dovolenkovania a pohybu, teda dokial nehrozi, ze sa zabijem. 😀 Takze nic, kde by som mohla spadnut. A to prenajatie lodi by som brala hned... manzelik moze riadit a ja sa nebudem citit ako velryba a bat sa, ze ma kazdy ocumuje. 😀 Inak ked uz sme pri tych letnych dovolenkach.... Moja dnesna dilema je: sa daju kupit vhodne plavky??? Najlepsie asi tankini.

sissmiss
31. mar 2012

mne sa podarili po prvom porode kupit take paradne cele plavky, ale presny diel rieseny rafinovane...od stredu podpresenky taky trojuholnik smerom k nohavickam...pekne zakryli brusko po porode...a neviem kde ich mam 😅

montinka
31. mar 2012

@nmonika ahoj mna to bolelo ked som cakala maleho.nie sice stale ale sem tam sa stalo

katka_77
31. mar 2012

Kocky, prave mi pisala kamoska, ze jej maly s ktorym som sa vcera hrala ma ovcie kiahne. ☹ Viem, ze tehotne zeny by si mali na toto davat velky pozor, len si uz nepamatam ake tam bolo presne nebezpecenstvo. Ja som detske kiahne prekonala, tak snad aku taku imunitu mam. 😒

luly13
31. mar 2012

@katka_77 ked si ich prekonala,si imunna.nemusis sa bat. Ani v druhom trimestri by to malo byt ok. Vraj aj deticky v brusku takto mozu prekonat kiahne. Ked je to ku koncu tehu,niekedy sa este rodia s jazvickami. Hovoril o tom aj dr v tom programe medicina,co tu baby davali link.

miriska333
31. mar 2012

@babika771 No železa dúfam že mám dostatok,veď inak by mi to krvné testy ukázali. No a tú chorobu Ti nezávidím,ja už som si svoje užila v prvom trimestri.Dokonca som musela aj atb brať.

veverka84
31. mar 2012

@katka_77 ano @luly13 ma pravdu pokial si ich prekonala je to v pohode,horsie keby nie a aj dospeli ,,netehotni,,toto ochorenie velmi zle zvladaju vo vyssom veku teda nie ako deti...

stipec26
31. mar 2012

*zabehnute*.... deticky unavene uz odfukuju ako tento poondiaty vietor.... myslim, ze moja mala zlata je z nasej rodiny najsilnejsia, ale nasli sme jej slabe miesto - neznasa vietor... a potom, co ju pred panelakom cestou domov odfuklo z 5 schodov a padala ako babika sa jej ani necudujem...

A ozaj - ked riesite HR - boli ste uz niekedy, niekde kam sa vratite? mate nejake tipy na ubytko, miesto? lebo kamoska by chcela ist a vsetko co som jej nasla/doporucila je obsadene... diki za rady....

stipec26
31. mar 2012

@katka_77 🙂 🙂 nie nie aj take ako ja, co idu do obchodu raz za mesiac a co potrebuju to kupia a potom doma zistia, ze kolko to vlastne minuli... 😀 mozno keby som chodila nakupovat pravidelne, tak by som sa do toho dostala, ale toto obstarava muzicek (stravu) a moja mama (oblecko).... nuz si zijem ako keby bolo vsetko zadara a pride mi domov 😉 🙂