September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@stipec26 Ja si pás nemeriam ani netehu /pre istotu 😀 / a teraz už duplom nie. Ja sa bruško teším a som rada, že neriešim ako pri 1. tehu malý prírastok hmotnosti - to ma každý strašil, že bábenku bud niečo chýbať a podobne, pretože som málo priberala. Myslím, že teraz je to o.k. Hýbať sa ešte dokážem aj iným spôsobom ako kotúľaním a bruško je akurát /podľa mňa a na ostatných môžem z vysoka .../ Takže žiadne stresa a miery!!!!
@montinka no tak to bude to sme si nastastie odbili spolu ked tu bol 🙂
@lusinda1989 nooo u nas je este vo hviezdach kedy dojde,ale dufam ze coskoro lebo aj na urad musime ist dat overit podpisy
@lusinda1989 🙂 🙂 🙂 jasne, kamosim / kamosime sa stale a so vsetkymi ... 😀 😀 ale ked sem pride 45kg tehulka a zacne horekovat ako pribrala alebo schudla 1-2kg, tak sa mi chce trosku smiat 😀 ja som taka basa, ze ja uz tolko asi v zivote nebudem mat.... ale tak co - zdrava som, aj deti mam zdrave... snad to telicko moje nejako opat zvladne 😉
@monhla @veverka84 @jerryjanka @paula80 a tak vsetky druho a viac rodicky:
kocky - akurat dnes som sa nad tym zastavila - ze ja vstavam z postele uz bokom, vlastne stale odkedy mi brucho vyskocilo.... iba dnes som sa vytiahla (pozostatkom) brusnych svalov a vtedy mi to tuklo - ze este je to v pohode, nie? este sa nemusime prevalovat bokom, ci uz hej?
@stipec26 Som teda rada, že nemám tých 45 kg /to bolo tuším naposledy na ZŠ 😀 / a som rada, že máš brušné svaly. Mne sa zdá, že svaly už mám iba na rukách od nosenia malej 🙂 inde sa asi stratili. Z postele stávam pomaly - kvôli tlaku, tak neviem, či mám brušné svaly a svaly na nohách sa asi cez zimu vyparili 🙂
@lusinda1989
@stipec26 no baby ja som naposledy stála na váhe pre 1,5 týž.a to som mala už 80 kg,odvtedy som sa neodvážila na váhu postaviť,mne sa zdá,že priberám každým dňom,hlavne to brucho mám hrozné,ale ani nie tak tehu bruško,ale také tukové,všetky tuk.zásoby vy vychádzajú dopopredia,ale aj ja ešte z postele stávam normálne,i keď vyhýbam sa už rýchlým a prudkým pohybom,lebo ma vždy pichne,alebo zabolí pri tom.Ale začínam už fučať,to je ale z tých kíl čo vláčim na sebe,veď bábo a všetko s ním, váži ešte minimum.Takže zatiaľ naberám iba tuk,čo je zlé hlavne pre mňa.Ja sa aj snažím neprejedať,ale jem dosť často v menším dávkach a chutí mi ozaj už všetko..
no alebo je už senilná :D ... dúfam že je všetko ok... a inak čítala som na nete že tie testy sa robia od 16 do 20. týždňa joj už by som ich chcela mať za sebou
@stipec26 veru kočica - neviem aka basa z teba je - keby som sa vedla teba postavila ja 😀 😀 😀 tak ťa zatienim aj s deťmi tvojimi 😀 😀
@sissmiss ja som to aj do teraz tak riesila s malym, byvame vo velkom rodinnom dome rozdelenom na tri bytove jednotky a horny byt este len dorabame,cize s to tri poschodia, kocik nechavam nastastie dole pod schodami a tiez sme bravali maleho hned vo vajicku hore,alebo potom v celej vanicke 😉
@jerryjanka hmmm, nad používaným som ešte nerozmýšľala...spýtam sa muža čo on na to a uvidíme. A to si zohnala za tú cenu aj s vaničkou a autosedačkou?
dnes sme sa rozpravali kedy zacneme pomali kupovat pre babo vecicky.sme sa dohodli ze po amnio a ked budeme vediet co to bude tak mozme zacat.este nemame nic,iba dudlik som kupila pre stastie ked som isla prvy krat od doktorky.nechcem zatial nic kupit.na to som poverciva.
Pomoooc,trapim sa s tehotenskou nespavostou ☹ .od stvrtej hore,ci idem spat o jedenastej,ci o pol deviatej. Ci spim poobede alebo nie.a potom som cele doobedie mechom udreta.nemate recept ako proti tomu bojovat???
ahojte tak mame novy tyzden, vonku skaredo to sa cloveku zas lepsie vstava. jeeej mame novu stranku v kalendari orgovan a tulipany suu tam tak aspom cosi pekne .
@luly13 aj mna obcas prepadne nespavost okolo 3-4 sa chvilu prevalujem , budim draheho a ked spi dalej idem radcej kukat tv. 😝
@sissmiss @veverka84 @tanicka1976 Dakujeme kocky. Inak dufam, ze je vam jasne, ze som sem dala tu najlepsiu fotku co bola za posledny mesiac odfotena. 😀 😀
@veverka Tak to vravi vela ludi, ze dost sa podoba na manzela, ale zase ti co ma poznaju z detstva tvrdia, ze je ako ja iba s blond vlasmi. ;) Najlepsie bolo, ked bola malinka a sa pytali po kom je taka blondava. Tak som vzdy odpovedala, ze no predsa po postarovi. 😉
@tanicka1976 To je az taky rozdiel medzi slovakmi a inymi narodnostami? Teda ja to nevidim, lebo rano vyzera ako hociktory sedliak z kopanic. 😉 On je pol anglican, pol skot, narodeny vo Walese. Tie co poznate Britov, tak viete ako si na tom strasne zakladaju, ze od kial su. Tak moj manzel podla nalady a ked chce nastvat rodicov, tak zahlasi, ze je Welsh. 😀
@olivka84 🙂 budim draheho, to je krasne 🙂
Ja som nejaka prechladnuta...k dr sa mi ist nechce, na atb sa zatial necitim...asi sa skusim vykurirovat cajickami a tak. Ja som asi nejako meteosenzitivna...v prenesenom vyzname, lebo to myslim tak, ze ked sa vonku ochladi, ochoriem...a to som nebola vcera ani vonku, zeby som mala kde prechladnut...len vecer na par minut dobre naobliekana... Drahy priniesol z uk krasnu obojstrannu supravicku z gapu, a mne tie dve kila karameliek...som sa vecer tak napraskala 🙂 dnes dieeeeta
@jerryjanka ktory quinny doporucujes? Mne sa najviac paci speedy, a muz suhlasi ze kludne pouzivany kocik...ja som si teraz spomenula, ze ked mal maly rok boli sme pri mori a uz mal taky sportovy golfac, chicco 4kolesovy, taky maksi, vypolstrovany, nie klasicky len jedna vrstva latky...takze on ten hlboky naozaj vyuzil minimalne...asi sa najviac oplati ist do takeho ktory je potom kvalitny sportovy a lahky na prenasanie hore dole...a to mi vychadza quinny...aj sa celkom tesim, lebo ten som vzdy tuzila mat 🙂
@jerryjanka
myslela som Inglesina magnum🙂 Je to sice dvojkombinacia,,ale držala som ju v ruke a možno je to aj mojim vekom, že mi pripomína staré kočíky, velký priestor na nákup🙂
@kukucino Moja, zatial si to uzivaj, ze sa zmestis do svojho normalneho oblecenia. 🙂 Neboj, ono to brusko este len pride a zavisy to aj od mnozstva plodovej vody ktora sa stale tvori. Ja som mala total mini brusko s mojou druhou dcerkou. Stale ma posielali na uzv a kontrolovali ci je v poriadku. Ked sa narodila, tak mala 3,20kg. Takze ziadne mrna. Jediny problem co som mala bolo, ze bola polozena dost vo vnutri a tak som nikdy nemohla poriadne jest a ani dychat. A citila som kazdy kopanec do rebra. 🙂
Baby,aj ja stale nosim svoje rifle a sukne. No cez vikend som uz vytiahla tehu.zeby sa patrilo :D. Aj kamoska mi jedny dala,no oboje su mi velke. Babo na ultrazvuku vzdy zodpovedalo tyzdnu,tak nemam obavy. Skor je asi ulozene viac vnutri.
ja mam 92 ale ráno🙂
baby, čo myslíte, mohla by som ísť na rolletic? Len stehná a zadok vymasírovať. Na nete som našla informácie že sa to dokonca odporúča...ale to boli len také komerčné, nič odborné. Predtým som chodievala a dobre mi to robilo...
Baby myslíte že si možem sama nasadiť ATB Bioparox - lokálne... ? strááášne ma bolí hrdlo a aj klokcem slanu vodu a nič:(
@lusinda1989 Ja sa nemam cas vazit a nie to este merat. 😀 😀 😀 Ale ak dnes nahodou natrafim na meter tak sa odmeriam. 😉 Este som po prestahovani nentrafila na sicie potreby.
@babika771 mne to naposledy predpísala obvodná keď som bola chorá do nosa, nakoniec som si to ale nedávala, lebo mi povedala že ak nemusím nemám to používať. Ale to som bola ešte v prvom trimestri.

@lusinda1989 najvacsia sranda bude kupit mu spravnu velkost obrucky kedze viem iba jeho obvod prsta...