icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

rheia27
2. apr 2012

kila nie su podstatne, ani to ci priberate alebo chudnete hlavne aby babo bolo v poriadku a co povie lekar 🙂
ja som zatial schudla vyse 7kg a nemozem si dovolit ani pribrat pocas tehotenstva resp velmi minimalne, stale ma sleduju a na odbery chodim kazde 2 tyzdne...
takze sa vobec nestresujte kvoli vahe alebo meraniu 🙂

veverka84
2. apr 2012

dobre ranko🙂co mate dnes na plane?vonku je hnusne pod mrakom a ani teplo nie je...pekne sa pokazilo pocasie...vcera som isla o 20.30 uspavat deti a zaspala som az do rana v nohavicach v tricku no na komplet oblecena ani som sa len neprebrala no muz mal zabavu rano 😀 😀 😀 cize kto ma tu nespavost poradit ja urcite neviem 😀
rano brucho som nemerala ani pred tehu ani pocas to len kvoli lusinde nech si nemysli chuda ze ma velkeeee 😀
inak 47 kilova som sa vydavala v roku 2006 a ako 55 kilova som rodila dobreee co???som sa vypracovala + 20 kilov ale nevadi hlavne nech sme zdravi 😀 😀 😀

babika771
2. apr 2012

@marcelatje

ved to že som v druhom trimestri... som doma na PN kvoli železu... a ako poznám mojho lekára on by ma ani nepozrel... tak skúšam zázvorový čaj, slanú vodu na kloktanie.. a rozmýšlam nad bioparoxom, ved je lokalny,,,to by hadam neuškodilo

marcelatje
2. apr 2012

@babika771 väčšina ATB sa v druhom trimestri už môže a predpokladám, že ak mi to predpísala už v prvom tak je to ok. Ale skús si nájsť o tom viac info na nete. Ak mne nie je niečo jasné napíšem dotaz na gynda.sk a v priebehu 1 dňa (zvyčajne do cca 2 hodín) je tam odpoveď od gynekológa.

marcelatje
2. apr 2012

@stipec26 takže ahoj krásna neznáma 😀 😀 😀 ja sa náhodou pri vstávaní prevaľujem na bok ako tuleň, lebo ma dosť bolieva v podbrušku a cítim to najmä pri tom vstávaní tak to nejako nesilím (tiež ma už raz seklo 🙄 )

babika771
2. apr 2012

@marcelatje

Ďakujem napíšem tam, sa mi zdá že tam píše akurát moja gynekologička🙂

katka_77
2. apr 2012

@luly13 Aj ja mavam presne ten isty problem. Zobudim sa o 4 a nie a nie zaspat. A v tejto krajine zacnu este medzi 4 a 5 vyhukovat zo vsetkych mesit, tak to uz spanok vobec nehrozi a dnes sme mali v izbe este aj komara. ☹ Tak som si zacala bravat k posteli telefon a chodim na FB a citam co tam cez den ludia zapisali popripade si najdem nejake spravy a noviny. Samozrejme je to to najhorsie co mozem spravit, ale asi lepsie ako vstat a zacat zehlit alebo nieco podobne. 😉

katka_77
2. apr 2012

@marcelatje To je inak super takyto srvis, ze hned odpisu. Aspon sa zbytocne nezatazuje zdravotnictvo. 🙂

katka_77
2. apr 2012

@stipec26 hello sexy lady. Super fotka a vobec tam ani nevyzeras ako mamina.
Inak s tym jedalnickom, atd.... ved by som cely den prepocitavala co som zjedla a aj tak by toho neboloa si dost. A niektore tie nazory.. no hroza. 😀 Ja sa snazim jest vela ovocia a zeleniny, ale zase ak mam na nieco chut, tak si to dam. A musim sa priznat, ze pred vcerom sme mali na veceru McDonalda. 😉 Myslim, ze nieco horsie uz asi ani neexistuje. Teda este som to zajedla siskami. 😀

katka_77
2. apr 2012

Tak kocky, ste mi pekne vychvalili fotku a prave mi ju nejaky blby Admin(ka) zmazal. Vraj nesplna pravidla ci co. By ma zaujimalo od kedy je OK mat na vlastnej fotke dieta (ved moze byt aj cudzie pozicane z photoshopu), ale dospelu osobu tam mat nemozem. Ale aspon, ze im to trvalo 24 hodin. 😀 😀
Tak aby som isla najst nejaku co splna "ICH" pravidla. 😉

marcelatje
2. apr 2012

@katka_77 mne sa to tiež páči, pretože niekedy si rada niektoré informácie preverím ako napríklad naposledy mi gynda predpísala lieky a je tam jasne napísané že nie sú vhodné pre tehotné (napriek tomu, že vedie oddelenie rizikovej gravidity a asi čo to už vie som si to chcela radšej overiť) odpoveď som mala v podstate rýchlo a len mi potvrdili čo mi povedala moja gynekologička + som si niečo našla na nete, tak som teraz kľudná 🙂

babika771
2. apr 2012

@katka_77

A ja som nešťastná že som sa budila vždy o 5.50 🙂) no o 4 hod ráno by bol zabijak🙂) Teraz už vstávam okolo 6.30 čomu sa teším🙂

katka_77
2. apr 2012

@babika771 6.30 je asi taky idealny cas. 🙂 To vstavame cez tyzden a zacnem chystat ranajky, atd. Cez vikend by som si chcela trochu pospat a polezat a neda sa ani za svet. ☹ Moj manzel je momentalne na skorych a budik ma nadstaveny na 5.30. On ho vzdy vypne a otoci sa na druhu stranu a ja tam potom iba lezim a bojim sa aby nezaspal do roboty. 😠 Zajtra ho uz asi kopnem. 😉

katka_77
2. apr 2012

Babulky neviete poradit najeky pekny, dobry hotel v Tatrach? Najlepsie taky o kvalite hotelov Kempinski ale za cenu Penziona. 😀 😀

tanicka1976
2. apr 2012

ranko baby, ako?
citala som o vasom priberani a problemy s kilami.. 😒 nic moc..ja napisem opacny nazor..mam tych 45 kg kt. ste tu spominali a ked priberiem kilo, dva tiez to na mne vidiet,,SMIECH 😀 😀 😀 😀 ja viem viem, tucne nemaju radi ked sa chude stazuju o tom ako na nich vidno ze priberaju..ale to nie je o kilach ale o type postavy a ja si myslim ze tehu skor vidiet na chudej, bo nema sadlo a tuky tak tehu brusko vybehne, kdezto pribrata zena to stale vie zakryt sadlom 😎 😎 😎

ano ano kocky, SMIECH??? mozno a mozno s avam ani nebude pacit co napisem ale ja som uz taka napisem to sem...
ked som rodila strednu mala som 53 kg, neverite? verte..neustale nevolnosti, vracanie a nechutenstvo/viete kazda sme ina, nevolnosti sposobili ze som pochudla a priberat som zacala az v druhoma tretom trimestri, moje davky jedla boli velmi male, plus som si davala pozor...cojaviem nechcem mat 80 kg pri vyske 160cm...uz len koli zdraviu sa nechcem gulat.., problem s klbami, tlak..nuz nic moc na starobu

mozno som sa gulatych maminiek dotkla, co ma mrzi ..ale viete aj mna sa moze dotknut ked sa niekto smeje z 45 kg zien ..takze kazda sme ina, mame ini typ postavy..ako mame ine povahy, ine nazory, ine pohlady na svet..
takze kocky, ano je mozne dospela zena je ako prutik
ano je mozne ze to na nej vidiet ked priberie a aj jej to vadi
ano je mozno, predstavte si ze pri porode moze mat okolo 50 kg, som zivy priklad..

tot vsjo, krasny den...nie nechcem vyzniet vztahovacne ale co ja viem keby som sa rehlila z guliek tak nic prijemne pre gulky ze???

babika771
2. apr 2012

@katka_77

Ja by som si tiež rada pospinkala cez víkend🙂 ale tehotenstvo nepustí a na WC musím bežať🙂 a potom už nezaspím... A manžel je podobný, len on má budík až na 6.20 a tiež posúva, ale kedže ja vybehnem a vrátim sa tak sa trošku ešte potúlime a potom ho vyženiem do práce🙂 Dnes ledva stíhali aj s dcérou🙂

luly13
2. apr 2012

@katka_77 pozri hotel permon. Sice cena je vyssia(no nie ako kempinski :D), ale sluzby su suprove. Ci uz servis, detaky kutik, bazeny pre decka(sice uz mas starsie), saunovy svet...my sme tam boli na tyzden v lete a max spokojnost.
tiez idem do obyvky a internetujem. A potom po pol hodke skusit zaspat.dnes sa mi to podarilo po pol siestej 😖

babika771
2. apr 2012

@marcelatje

Už mi odpovedali🙂 Bioparox môžem🙂)) tak som happy, lebo som doma už vyše mesiaca a na velku noc som si vybavila zmenu pobytu počas PN a chorá by som nešla nikam, takto to vyliečim skôr🙂 Tak sa teším, že uniknem z vezenia vychádzok🙂

olivka84
2. apr 2012

no s tym priberanim je to tazke aspom pre mna viem ze je to nevyhnutne a ma to tak byt ale ked na vahe vidim ze mam viac tak ma to desi. inak uz som pribrala cele kilo. snazim sa to rozdychat. a inak ma vsetci strasia ze ked som doteraz nepribrala tak potom priberiem naraz v 7 mesiaci co je uplne najhorsie lebo to bude narazovo a telo to horsie zvladane ako ked je to postupne po kileckach ☹

andrea_stella
2. apr 2012

ahojteeee, stal sa zazrak, moje dite spalo uz druhu noc bez jedineho zobudenia, normalne nechapem, len aby mu to vydrzalo ked pride babo na svet a aj potom samozrejme, som zvedava ako to bude ked bude mat uz svoju izbicku kedze 4ria sa nezmestime do jednej izby 😅

olivka84
2. apr 2012

@babika771 prosim ta kde a ako sa nahlasuje zmena pobytu pri pn my sa tiez stahujeme a neviem kde to treba oznamit

babika771
2. apr 2012

@olivka84

lekárovi, ktorý Ti vypisal PNku - ja som mu oznámila svoje úmysly🙂 on povedal pošlite mi email s adresou, termínom od kedy do kedy a tel. číslom . treba to myslím 8 dni vopred oznámiť, lekár to oznamuje sociálke

montinka
2. apr 2012

@anicka245 jeeej tak super,gratulujem.🙂

paula80
2. apr 2012

@tanicka1976 dobré ránko,no ja som sa teda vobec neurazila,presne ako píšeš,každá sme iná.Ja osobne by som strašne rada neriešila moje kilá navyše,ale som presne ten typ,čo proste ľúbi papať a nevie sa v jedle moc obmedzovať,nikdy v živote som nepatrila do skupiny štíhlych žien,i keď by som si to priala,nie extrémne štíhla,ale tak akurát.Mne sa to ale pri normálnom stravovaní nikdy nepodarí, proste musím buď hladovať, alebo dodržiavať prísny stravovací režim,čo pre mňa nie je ľahké a neviem to vydržať dlhodobo.Ako píšeš s kilami navyše a s tukovými zásobami sa žije ťažko,ale pre mňa to donekonečné obmedzovanie nie je a hlavne teraz nie.Nevravím,že sa treba prejedať,ale dopriať si všetko,čo telo pýta v rozumných množstvách.Toť pohľad na vec z mojej strany.

tanicka1976
2. apr 2012

@paula80 si zlata, ty nie..ty si zlatusik..ine kocky tu riesili tieto veci..a ja nie som urazena ja som len chcela tiez napisat svoj nazor

andrea_stella
2. apr 2012

@tanicka1976 ja som tiez neni urazena, ja som tiez tucko, mam k tomu aj problemy so stitnou zlazou, cize ak chcem schudnut tiez musim zacat jest inak a k tomu aj cvicit, lebo mne diety nepomahaju a je uplne jedno kolko v tehu vazis lebo dieta si zobere co potrebuje ako z 80kilovej tak aj z 50kilovej, booze co by som za to dala tolko vazit 😀 ale ako vravis, ja napr. nemam na to postavu ja by som vyzerala ako mrtvolka,ja ked som mavala 65kilo volakedy tak to som bola uz podla niekoho vychrdla a ked som povedala svoju vahu, ze 65kilo tak na mna kukali jak na debila , ze ci poznam cisielka co sa mi na vahe ukazu 😅

babika771
2. apr 2012

@sissmiss

Ak Ti povedia že môžeš, napíš mi🙂) Ja mám doma taký ručný masážny (elektricky) a chcem ho používať a tiež neviem či môžem

babika771
2. apr 2012

Fu... vysledky z 2,skriningu AFP su negatívne... sa vytešujem... až na to moje hrdlo🙂

andrea_stella
2. apr 2012

@babika771 ja idem az v stredu do poradne tak sa tam dozviem, ze co a ako 😠

sissmiss
2. apr 2012

@tanicka1976 trošku som to nepochopila, ale neva. Blahoželám k postave a k tvojej spokojnosti s nou a nezávidím. Neviem si ťa proporčne predstaviť, ale mať 45kg pri 160cm...máš aj nejaké svaly? ...lebo obmedzovať sa v jedle na kĺby nepomôže, čo som ja videla takých 40 kilových bez svalstva na chrbáte a k tomu skoliózy, hrby, kyfózy...hrúza. Hlavne že babenky nejedli a boli chudé. Pre organizmus z hladiska zdravia je lepšie mať na sebe aj tuk aj svaly.