September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@sissmiss ano aj s fusakom ale nie origo
ja mam doma quinny dva - speedi a zappa
ťažko sudiť ono zaleží čo od kočíka očakávaš - speedi je rozhodne lepší do terénu ako buzz napríklad, ale buzz ma zasa inak riešenu sedačku a da sa otočiť aj k mamine čo speedi zasa nema.
ja nelutujem kúpu. vela sme využili s autosedačkou aj speedi a zappa sme mali v aute na rychle presuny k lekarke až neťahame velku konštrukciu, išla na to rovnaka autosedačka čo bolo super. ja som chcela hlavne kočík ľahký skladný a kvalitnejší aspon o niečo s autosedačkou ktora bude bezpečná.
@babika771 ono je to baby asi fakt jedno dieťa odvozíme v každom kočíku, každému sa páči niečo iné, každý ma iné priority, proste žiadny kočík nie je ideálny a nájdu sa aj na 2000 eurovom chyby. ako hovorim odvozili by sme aj v košíku z tesca keby sme museli 😀
ja som chcela kočík čo ma otočne predne kolieska. magnum to nema ak ti to nevadi tak potom uplne ok
Netuším na čo su otočné kolieska🙂 kedže som pre 13 rokmi mala klasiku🙂) Tak mi to asi nebude chýbať🙂
asi som stará škola, ale aj kozoroh - používam to čo sa mi už osvedčilo a čo poznám... vyzerá to tak že aj plienky budu tie obyčajne biele a nie tie moderne... mám to vyskúšané, fungovalo to a bodka🙂)
@babika771 stoj si vždy za svojim len tak dokážeš byť spokojná
otočné kolieska su take čo sa proste hýbu otáčajú teda do zákruty nedvíhaš kočík ale otáčaš sa v podstate na mieste ale ak si na niečo zvyknutá tak ti to fakt chýbať nebude - to je tak aj s dobou dnes - niekomu ešte ani dnes nechýba mobil. a je mu bez neho proste lepšie. Tak ako hovorim rob ako cítiš a budeš spokojná 😵
tu je take 16 sekundové video čo je otočné koliesko 😉
@jerryjanka vdaka, uz som posurfovala a nasla fakt pekne za dobru cenu. Ja pozeram uz po quinny buzz, lebo skoro taky ako je speedi mam doma sportovy, velke kolesa, trojkolesak, do terenu, do lesa, korculovala som s nim asi rok...tak ten mam a nedam ho z ruky, je fasa. A tento buzz by bol taky do mesta a do dobreho terenu a na prenasanie, dovolenku..niekde kde treba lahky a malo miesta zaberajuci...ak by som sla do terenu-lesa vzala by som mlada do satky, nie do vanicky a kocika...
@sissmiss tak na toto čo popisuješ by ti stačil aj zapp xtra 😵 je maly konštrukcia važi myslim 6 kil
polohovatelny otočny k mamine. da sa nakliknuť autosedačka aj vanička kuk
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/jerryjanka/a...
a tu je s autosedačkou
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/jerryjanka/a...
@jerryjanka wau, aj to vyzera dobre...ale stale ten buzz mna matozi 🙂 ved uvidim, ako som pisala, toto je zatial asi 7my kocik co sa mi urcite paci a urcite len tento a nie iny...a zase to mozno bude trvat tri dni....ale aj ked ano...po quinny som pozerala uz pri malom...asi stara laska 😀
@sissmiss ano su strašne krásne suhlasim s tebou - chvilu som zvažovala dokupiť aj buzz ale to by boli doma teraz 3 kočiky + asi budeme kupovať ešte jedneho obyčajneho zappa a surodenecky tak by ma zabili doma 😀
Pri prvom som mala Brio go a stále je ok, takže aj druhé sa odvozí - ako prednosť vidím jeho ľahkosť a veľmi ľahké ovládanie, skutočne jednou rukou, hlboká vanička je posadená vysoko, netreba sa zohýňať k bábatku, a nezakopávate o podvozok, šporťák sa dá otočiť na obe strany, nevýhoda - látka by mohla byť lepšie umývateľná a napr. aj strieška viac hlboká a ja mám ešte verziu s čudnými pásmi, takými voľnými, teraz ho už robia s klasickými
@babika771 ja mam podobny nazor.. sice nemam este deti ale sestra aj brat maju deti, s ktorymi odmalicka byvam a uz som sa co-to navozila 🙂 a odchovali sa na obycajnych kocikoch ani nemuseli stat obrovske peniaze 🙂 ja mam kocik zdedeny po nich, aj sa normalne ze hupe - nie ako tie terajsie neskutocne pevne s ktorymi ani nepohnes ked chces dieta utisit aby neplakalo... ja som "odchovana" na klasike a vobec nemienim riesit taky alebo taky dizajn. Ale kazdy podla chuti 🙂
ja som nemala mať po kom kočík, a je pravda vyberala som aj podla toho či sa mi pačil alebo nie, ale hlavne nebola som ochotná za kočík dať tisic a viac eur, nehovoriac že by som tolko ani nemala kde zohnať. tak preto som to riešila z druhej ruky .
Inak mne dal manžel podmienku, že to musí byť 4 kolesový a nie 3 kolesový kočík, lebo mu v robote zopár ľudí povedalo, že žena v zime na obrubníku vykotila bábetko na zem 😅
Rozhodovali sme sa medzi Brio a Concord fusion, muž zhodnotil technické vyhotovenie a tak sme sa rozhodli pre Brio, vôbec ho nešanujem, už sme na ňom aj túru na Žiarsku chatu absolvovali 😀 po rozbitej asfaltke a do riadneho kopca a nemal by chybu, keby drobec na ňom nedávno neodtrhol polohovanie striežky, manžel mi tam dal takú pracku ako na športových kabelách býva a môžem dať len ľah alebo sed - ale iné sme aj tak nepoužívali a momentálne kočík minimálne využívam, max 2 razy týždenne, drobček sa len na odrážadle vozí a do budúcna rozmýšľam dokúpiť ten skejtík.
@jerryjanka a ak som to správne pochopila, tak si vlastne môžem tú vložku vnúti športovej verzie vymeniť za inú farbu? A tak si z jedného kočíka spravím aj ružový aj modrý... Musím to ísť kuknúť naživo...
MOja rada : kúpte si aký sa vám páči ale kto máte výťah, tak si zmerajte poriadne, či sa vám tam kočík zmestí. Ak bez výťahu, tak čo najľahší. Ak bývate v meste s odhádzanými chodníkmi v zime, tak je to zase iné ako na dedine, kde je veľa snehu. Farba - asi by som len do žltej nešla kvôli muchám.
ahojte, docitavam vase vikendove zapisky a je toho dost 🙂 v sobotu sme boli v obchode s kociarmi a vsetkym pre drobca a stravili sme tam s drahym 1,5 hodiny! moje predvybrate trojkolky kociare som uplne zavrhla, pretoze sa neda pretacat rucka na opacnu stranu... co mi doteraz nedoslo 😀 a vsetky tie kociare s malymi kolieskami vpredu a velkymi vzadu, co sa mi vyzorovo vobec nepacili, som zistila, ze su uplne skvele, lahulinko sa s nimi "keruje", no parada.... takze pozeram teraz ine ako predtym a hladam dalej....
A kupili sme bezpecnostny pas pre mamku do auta a ujasnili si, ze bude autosedacka s isofixom (ale asi z ebayu). Manzel odchadzal s plnou rukou katalogov a letakov a vsetko doma studoval 😀 😀 😀
Tak, asi sa pomaly zaciname pripravovat na prichod nasho drobceka 🙂
tak ja pozeram akurat damsky magazin a hovoria tAm o nebezpecnych eckach v potravinach a len ta som sa pozrela na tie co mam doma a hned v sirupe som nasla dve. no super ani sa ho nedotknem ze sposobuju hyperaktivitu
@sissmiss no ak kupiš nejaky neutralny tak tu vložku si môžeš dať akukolvek tam - ak napriklad ten šedočierny kupiš tam sa až žiada nejaka farebná podložka - a baby vedia šiť aj take napriklad z jednej strany ružova z druhej oranžova tak môžeš meniť podla nalady , alebo tyrkysova a druha strana zelena.
saška ma pravdu - s tym vyťahom - my mame menší na kolmo nevlezieme ale ked dam koleso do rohu tak ok aj dvaja ludia sa ešte zmestia.
ja mam taky kočik že tam sa moc kombinovať farby nedaju ale tak ved to mi neva dosť svieti aj bez toho 😀
@saska73
Ahoj, jaj mam tiez Brio Go, sice ho mam len rok, jazdil po severskom riadnom snehu, po hore, po plazi, isiel asi vsetkymi dopravnymi prostriedkami, je to nas offroad a bude aj pre druhe mimi 🙂 som citala,ze sa Vam podarilo odtrhnut to skobicku na polohovanie? Mne detto, a vies co, Brio nam poslalo nahradnu cast zadarmo, ani som nemusela eurac platit a preukazovat ci je alebo nie je ten nas v zaruke 🙂 tak len ako tip... 😉
jeej, a teraz tu citam, ze ste kociare rozoberali uz v sobotu... ja som taka opozdena 🙂 pri jednom kociariku mi dokonca pani povedala, ze kolecka vpredu su napevno rovno, ze ked chcem tie pohyblive, tak doplatok 50e... tak to ma znova pobavilo 🙂 a inak, tie co uz mate deticky, ste vraveli, ze niekedy sa vyplati iba hlboky kupit a potom sportovy... takze teraz zvazujem este to - celu kombinaciu i s autosedackou, alebo iba hlboky, na jar sportovy.... k comu sa priklanate vy?
dovolte mi zamiesat sa hoci sem nepatrim. keby som mala kupovat kocik teraz kupim hlboky s autosedackou a potom golfac alebo nieco spratne a lahke ako golfac ale so spojenou ruckou. 🙂
@tanicka1976 Určite sa Ti nikto nechcel smiať, len mnohé baby štve aj normálne, keď baba, čo má 45 kg sa sťažuje, že pribrala 1-2 kg. Ja som pri výške 177 cm mávala 54-58 kg /dle zdravotného stavu/ a otehotnela som až keď som pribrala na 60 kg. Tak teraz sa snažím v normále neklesať pod 60 kg /a tak jem v jednom kuse/ aby som nemala zdravotné problémy 😉 Takže ak si zdravá a nič Ti nechýba váž si koľko chceš 😀 Ale mne štíhlosť vadila /a to som sa v jedle neobmedzovala hoci mi to nikto neveril 🙂 /
@monhla od 15 rokov do 33 rokovsam i váha pohybovala okolo 52-54 kg pri výške 171 cm, potom som mala havárku a chvíľu som ležala a pribrala som na 64 kg a až pri tejto váhe sa mi podarilo otehotnieť, lenže v tehu som pribrala 23 kg a vôbec som nežrala ,ani sladké mi nechutilo a nie a nie schudnúť naspäť na 60 kg a teraz ked som bola na potvrdení tehu v 7 tt ,som mala už 75 kg (oblečená aj s čižmami) tak povedzme , že 73, zatial ich držím a hrozím sa toho, že opäť tak veľa priberiem, predsa len nad 80 kg mi to už cítili kolenné kĺby
@babika771 Joj o tom WC mi ani nevrav. ☹ Prve 3 mesiace som chodila 3 krat za noc. Vazne je to pravda, ze cim je clovek starsi, tak ten mechur mu uz tolko neudrzi. ☹
Preto dievcence: ROBTE PRAVIDELNE SVOJE CVICENIA!!! Aby ste sa v buducnosti pri kazdom kychnuti nepocikali. 🙂 🙂 Prave som vygooglila, ze po sk sa to vola KEGELOVE CVIKI. 😉
Inak teraz chodim uz iba raz za noc, ale som sa naucila si nachystat natrhany toaletak, tak chodim iba v polospanku. Najlepsie bolo, ked sme boli prvu noc prestahovany a ja som na miesto do kupelne isla na opacnu stranu. 🙂

@andrea_stella
Tak budem držať palce🙂