September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@paula80 no napr. okrem teba vo svojom zivote poznam iba jednu Paulinku 😉
@stipec26 to jak moj muz povedal napr. na Ester , ze mal v anglicku kolegynu s tymto menom a ze bola dost salena tak, ze to ee,alebo zas na tu moju Adelku povedal, ze furt o nej pocuva v telke a v radiu, ze to tiez ee 😀
@zuzana_v1 kokso jaka chuducka 🙂 sak ja som 2x tak velka 😅 tak si vyber co je lepsie 😀
@andrea_stella vy vyberate nejake zidovske mena - teda sa mi zda, ze su to zidovske.. i ked v tomto sa vobec nevyznam... 🙂 ale mne sa teda paci stelka 🙂 tak sa prihovaram za toto ak bude dievcatko 😉 ....a ty mas preco v nicku stella?
@stipec26 a tak viem, ze Stela je zidovske znamena to hviezda, a Samuel neviem ci je zidovske viem, ze to bol nieco v Biblii 😀 ale uz si nepamatam co si nespomeniem teraz a ja tam mam Stela z toho dovodu, ze uz dlho dlho sa mi toto meno paci a ked som bola tehu s malym tak som v kutiku duse si myslela, ze to bude dievcatko tak som si dala takyto nick 😉
@andrea_stella a bude jedno ci dve L? (Jednoooo 😀 )
@luly13 vies co rozhodla som sa nakoniec pre jedno L tak ako je to v kalendari nech to je pekne po slovensky 😉
pocujte baby je to taka chulostiva otazocka aj sa trosku hanbim sa Vas to opytat,ale myslite, ze by sme mohli mat dnes sexik s muzom ja mam taku chut a uz sa neviem dockat kedy pride z prace, ide o to ale ze zajtra o pol stvrtej poobede mam poradnu ,ale to by asi malo byt v pohode kedze doky skusa iba krcok nerobi ziadne vytery a neviem co vtedy sa tusim nemoze ale toto som si neni ista 😀
@andrea_stella 😀 nam to vzdy ako na potvoru vyde aj ten den pred poradnou...dr zatial nenadaval. Ale ak by som vedela ze ide robit stery asi by som vydrzala, lebo vtedy su skreslene vysledky...ale to asi len tak kecam ze by som vydrzala 😉
@andrea_stella a preco ti bude kontrolovat krcok? stale ti kontroluju? a bojis sa kvoli comu? co tam ostane ;) ...co tak skusit kondom - pre 1x ...ale urcite mozes - a podla mna radsej dnes vecer ako zajtra naobed 🙂
@andrea_stella to je dobrá otázka..Aj ja ked idem na poradnu,tak predtym večer radšej nesexujeme 😀 .Mužik sa potom hnevá,že ved sa to može,ale ja sa potom hambim,čo potom bude myslieť doky 😀 ??a radšej vtedy manžela odmietnem.
Všimne si to doky,alebo nie-keby sme boli spolu ?? 😅
@andrea_stella pre kazdeho je lepsie to, co nema 😀
@sissmiss ale co... aspon ho otestuje... a ak s nim nieco je - tak to doktor skor odhali ;) nech sa krcok trenuje, nech nie je lenivy 😀 😀 😀 😀 aj orgazmus sa doporucuje, aby sa trenovala maternica... tak do toho dievcata!!!
@andrea_stella
@katka_77, @tanicka1976 takže pridávam recepty...
Smotanová melónová torta
Korpus: 4 vajcia, 120g kr.cukru, 120g hl.múky, 1bal. Kakaového pudingového prášku, 50g horkej čokolády
Plnka: 250ml kyslej smotany, 50ml vaječného likéru, 1bal. Vanilkového cukru, 100g práškového cukru, 15g želatíny, 100ml vody, 250ml šľahačky, 1 bezfarené želé, ovocie
Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru, bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru do tuhého snehu.
Zľahka zmiešame a po troške pridávame múku (ktorú sme zmiešali s pudingovým práškom a nastrúhanou čokoládou. Vymiešame, naplníme vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu 26cm. Pečieme v predhriatej rúre na 160° 45 minút. (mne stačilo aj 40). Po upečení necháme vychladnúť.
Kyslú smotanu zmiešame s likérom, vanilkovým a práškovým cukrom. Želatínu namočíme do 100 ml studenej vody a necháme 10 minút napučať. Potom ju za stáleho miešania zahrejeme na bod varu a horúcu vlejeme do kyslej smotany. Šľahačku vyšľaháme do tuha a spojíme s kyslou smotanou. Dáme do chladničky na 1-2 hod. stuhnúť (ja som hned natrela na vychladnutý korpus) Na vrch sa naukladajú jahody, kiwi, čo kto chce) a zaleje sa to želé/želatínou podľa návodu. Az potom som to nechala v chladničke ztuhnúť do rána (ale aj po niekoľkých hodinách sa to dá už jesť)
(Ja som použila klasické želé/želatínu v prášku,uvarila podla návodu ale so 100ml vody! V návode píšu 250ml. Taktiež som ten koláčik robila v 2 variantách, do cesta som použila vanilkový puding, bez čokolády k tomu bielu želatínu do plnky na vrch jahody a kivi a zaliala som červenou želatínou. Pri druhej variante som použila kakaový puding a do plnky namiesto kyslej smotany som použila biely jogurt, a plnka s jogurtom bola lepšia, koláčik sa rýchlejšie „napil“ a bol šťavnatý. A želatínu do krému som použila červenú, bolo to pestré, na vrch opat jahody a kivi a číru želatínu navrch.) Táto torta sa povodne robí zo žltého melónu galia, oranžového a červeného vodového melóna. Ale myslím, že sa môže použiť akékoľvek ovocie 🙂
Omeleta s ovocím
Cesto vystačí na 2 26cm omelety
2 vajcia, 100ml smotany na varenie 12%, 50g polohrubej múky, na hrot noža kypriaceho prášku, štipka soli, 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
Žĺtky vymiešame so smotanou, pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom, štipku soli, citrónovú kôru, premiešame a pridáme tuhý sneh.
Omeletu opekáme z jednej strany, keď povrch zľahka ztuhne povrch posypeme jahodami (akýmkoľvek ovocím, aj mrazeným) a dáme dopiecť do rúry pod gril rozohriaty na 250° asi na 5 minút. Upečenú omeletu pokvapkáme tekutým medom a podávame horúcu.
Pri tom dopekaní treba sledovať, mne sa podarilo trošku pripáliť
@stipec26 tiež som chcela Stellu ale bolo to ihneď odmietnuté, že kedysi bývali také babety a že to teda ne 😀 😀 😀
@andrea_stella toto som nikdy doteraz neriešila a nikto sa nesťažoval ani miláčik ani doki 😀 😀 😀
@andrea_stella dajte len jedno L lllllllebooooo ja mám v priezvisku dve T a celý život to musím všade prízvukovať, lebo každý má tendenciu písať mi tam D a aj to len jedno 😀 😀 😀 keď sme sa bavili o mene Emka, tiež mal ten môj dilemu že či jedno alebo dve M, ale zo skúsenosti som sa jedno 😀 😀 😀 😀
ááááááááá rozbolelo ma hrdlo, nasadím si ten Bioparox čo mi minule predpísala?
@marcelatje radsej skor ako neskor 😖 ja sa trapim od piatku s nadchou a uz to mam cele dutiny chytene a bolave...tak cakam kedy zaberie. Som mohla mat hned poriesene
@sissmiss tak som teda začala nech to čím skôr prejde 🙂

@zuzana_v1 ok si chuducka, no a, kazda sme nejaka. 😉