icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

stipec26
4. apr 2012

@daniela02 ani som ti nestihla napisat, ze na teba myslim... a teda ste pre mna hrdinky, vsetky co toto absolvujete!

jerryjanka
4. apr 2012

inak keby sme chceli velmi burlivu debatu tak by som vedela o jednej teme 😀

stipec26
4. apr 2012

@jerryjanka nudis sa? ;) kde si chodis zvyssovat tlak? mne staci, ked zreferujes ....zaujala ma aj info o teme, kde su maminy, co su take benevolejtnejsie vo vychove - by som to nazvala... tusim sissmiss to spominala

marcelatje
4. apr 2012

@lusinda1989 hej 😀

jerryjanka
4. apr 2012

@stipec26 ja mam tlak vysoky dosť 😀 ale taka fajna tema na hadku je aj očkovanie - neočkovanie detí 😀 😀 😀 moja obľúbená hehe

stipec26
4. apr 2012

@saska73 nooo aj podla tohto mi vysiel chlapcek - tak 3x potvrdene 🙂

stipec26
4. apr 2012

@jerryjanka bozicku... tak to verim... ale ja by som sa asi nevedela priklonit na jednu stranu so 100% istotou

stipec26
4. apr 2012

@sissmiss ked budes mat chvilku cas - hod tu nasu tabulku sem - mame nove clenky, tak nech si nas nastuduju 😀 😀 😀

veverka84
4. apr 2012

baby kazdu stredu ma boli hlava to je ako ok????preco streda???normalne uz 5 tyzden po sebe streda...zajtra idem ku kadernicke musim si dat skratit vlasy mam uplne rozstiepene konce...
co sa tyka 4D tak ja idem 11.maja do Hlohovca najprv som nechcela ale idem a dufam ze mi povedia same dobre veci o nasej babike malinkej.i
inak tie co citite pohyby mate ich kazdy den?ja som zacala asi cca 2 t dozadu ale nejak pravidelne to nemam dnes som este tusim necitila no snad je to ok...

veverka84
4. apr 2012

@jerryjanka ja davam deti co je povinne a navyse mali mladsia rotavirus,a obaja zltacku.
inak kamoska sa ma pytala ockuju sa deti proti kiahnam v povinnom alebo od akeho roku sa ockuju ak ano? 😕 😕 😕 😕 😕 ja teda netusim
no co zabijete ma ci ako????ked davam ockovat 😀 😀 😀

jerryjanka
4. apr 2012

@veverka84 jasne si vyvrhel spoločnosti ked očkuješ fuj fuj 😀
srandujem
kiahne zatial povinné nie su môžu sa dať spolu s osypkami, mumpsom a rubeolou v 15. mesiaci tam sa ale za vakcinu plati nejak 70 eur alebo tak, pripadne sa daju potom asi aj samostatne naočkovať. kiahne by som ale neriešila.

zuzana_v1
4. apr 2012

@jerryjanka ja som tiez za ockovanie. Ved aj my sme ako deti boli zaockovane a zijeme. 🙂

jerryjanka
4. apr 2012

@zuzana_v1 no ano je to kontroverzná téma ja viem 😀 ja mam rada take výrazné témy. ale nerada sa hádam zasa. skôr hľadám pravdu. Mala je zaočkovaná 2x druhe nebude vôbec 😉

jerryjanka
4. apr 2012

vlastne ani ja sa už nebudem davať očkovať 😀
tak podte do mňa 😀

stipec26
4. apr 2012

@veverka84 streda - opit sa treba alebo sexovat treba ... telo nedostava vitaminy 🙂 😀 😀
ja este pohyby vobec napr. necitim... ale tak zatial mi to nevadi... viem, co som si uzila ked to zacnem citit a uplne mi to zatial vyhovuje ;)
nech hodi kamenom, ten co je bez viny.... asi tak.... ;) u nas su len povinne - ale teda malemu sme dali navyse len kiahne a aj tak ich dostal - sice mozno 50ks na celom tele (mala mala 150 len na hlave), ale priebeh ako taky bol rovnaky - bez teplot, bez skrabana, bez nicoho.... tretie zaockovat nedam (teda akoze uplna hrdinka nie som - tie povinne ano, nech mam pokoj s hygienou a statnymi zariadeniami).... prveho sme dali, lebo tatinko sa bal, on je citlivy na svojho synacika (a hlavne prvorodeneho), tak uvidime ako sa bude spravat k druhemu pokracovatelovi rodu...

lusinda1989
4. apr 2012

@marcelatje som si aj myslela cicus 🙂

veverka84
4. apr 2012

@jerryjanka cize povinne sa ockuju osypky dobre som pochopila?mozno myslela to neviem

jerryjanka
4. apr 2012

@veverka84 povinne ano osypky mumps rubeola - v 15. mesiaci a 13 . roku života
kiahne sa doplácajú

veverka84
4. apr 2012

@stipec26 hm prave sme mali s manzelom vymenu nazoru cize sexovat nebudem a pit no dala by som si taku tu hroznovu vodicku deluxe ale tak co muselo mi stacit na silvestra...
brucho mi rastie tak zatial to neriesim a dufam ze je vsetko ok.
vcera som mala take stavy ako keby mi niekto sedi na hrudi a nemozem sa poriadne nadychnut po nejakych 3 hodinach to preslo.pamatam si ze som to mala pri malej a tusim aj pri malom raz za cas...
ja som celkom rada ze sa neockuje to tbc maly to mal chudak hrozne a mala ta vysla uplne bez ujmy...
@jerryjanka ja do teba vobec nejdem ja som ti taka povaha ze ja beriem nazor kazdeho teda okrem dnesneho vecera nazor mojho muza neberem vobec preto ta vymena 😀 😀 😀 😀

veverka84
4. apr 2012

@jerryjanka dakujem za info poviem jej to

montinka
4. apr 2012

@daniela02 fuuuuha takze to caka aj mna. a mohla si ist hned domov? u nas sa vraj tri hodky tam posedi a az potom. dufam ze inak nebude vadit ak prejdem domov busom...

andrea_stella
4. apr 2012

ahojte, dnes som bola na poradni a doky mi robil usg a asi sme obaja videli gulky, no potom sa schovalo uz nechcelo viac ukazat tak povedal, ze najistejsie to bude az 9.maja ked pridem na velky usg, ze este je tam nadej , ze to bol pupocnik...no ja uz tomu neverim, proste mne nie je sudene mat babu, uz som si aj dobre porevala a snad ma to do septembra prejde...a inak vsetko je v poriadku aj testy na DS vysli negativne

sissmiss
4. apr 2012

@veverka84 ja tiez som necitila zo zaciatku denne a dnes mi vykoplo brusko tak ze to bolo vidno, som sa akurat vtedy divala. A citim len ked si lahnem...a aj to nie vzdy a nie vela...

sissmiss
4. apr 2012

@jerryjanka ja neočkujem, teda...očkovala som, lebo som im verila...a následok mám doma. Kamarátka mi teraz študuje na lekárskej fakulte a občas mi povie niečo z prednášok...očkovanie vôbec neodporúčajú, vraj existujuú tri detoxikačné systémy a niektoré deti sa žiaľ narodia len s jedným a tie by sa vôbec nemali očkovať, lebo nedokážu vylúčiť ťažké kovy(plus hliník) ktoré sú vo vakcínach a to spôsobuje problémy, ako prvé je zasiahnuté rečové centrum. Ak očkovať, tak dobrovoľne a vedieť o rizikách. Ja chcem dať zaočkovať proti tetanu, niekedy neskôr, ale inak nič z toho povinného. Známej syn dostal čierny kašeľ, zaočkovaný proti nemu samozrejme bol, trvalo to rok, ako trvá čierny kašeľ a dostal sa z toho ok. V indii v období dažďov, keďže nemajú kanalizáciu a hygiena je tam strašná, tak aj keď sú očkovaní proti tuším poliu, dostanú ho tak či tak, pretože očkovanie im jednoducho nepomôže. To ani výrobca vlastne negarantuje....negarantujú 100% ochranu pred tými chorobami, ani na tých pár rokov... A hádať sa nebudem, je mi totálne jedno či niekto očkuje alebo nie, ale ja nebudem.

olivka84
4. apr 2012

tak to sa mi paci co ste tu pisali o tych maminach co si nerobia hlavu s kazdej blbosti dufam ze k nim budem aj ja patrit, sestra tak vychovava maleho a zatial nema ziadnu ujmu na zdravy 😀

sissmiss
4. apr 2012

Prezývka--Termín pôrodu pp--mám doma --Tušák/mená--bolo mi zle 1.tr?--zvracala som 1.tr?--chute--G--tep--krv--w predpovede
kali23-------------1.9.2012--------prvorodička---------tušák----------áno---nie---------sladké
katka 143--------2.9.2012------chlapec, dievča------chlapec---------------------------ovocie
petraas-----------3.9.2012-----------dievča-------------chlapec------ano---nie-------slane, kysle--G dievča---w chlapec
sissmiss---------3.9.2012----------chlapec----------chalan--------áno---nie-------slané--ch-159--G chlapec--w chlapec
olivka84----------3.9.2012 ----------prvorodička-------dievča--------áno----nie------sladké, slané
daniela 02--------7.9.2012-----------dievča-------------chlapec-----ano---nie
petra6484---------7.9.2012---------prvorodička--------chlapec------áno---áno-------všetko
zuzana_v1-------8.9.2012----------dievča---------------dievča---------ano---nie-----------sladké----d----w dievča
zahadka----------12.9.2012--------chlapec-------------dievča---------áno--áno----------sladké--------w dievča
monhla-----------12.9.2012---------dievča--------------chlapec--------áno----áno-------nechuť--------w chlapec
veverka84--------12.9.2012------chlapec/dievča-------chlapec-----ano-ano--------slané a mäso------G dievča
lu 17--------------13.9.2012---------prvorodička---------chlapec------ano---ano-----------slane--------w chlapec
marcelatje-------14.9.2012----------prvorodička--------dievča--------áno---áno--------slané, kyslé –d
paula80----------16.9.2012--------chlapec, chlapec---chlapec-----áno---nie-------------slané----d--w chlapec
vladka1828------16.9.2012---------prvorodička ---------chlapec-----nie----nie-------------sladké ------w chlapec
montinka---------17.9.2012--------chlapec, dievča-----dievca------ nie----nie-----------sladké
lusinda1989-----17.9.2012----------prvorodička-------dievča---------ano--nie-------------všetko---G dievča
sunny15----------18.9.2012-----------prvorodička--------dievča--------ano--ano-----------mäso ---148
soniatko----------20.9.2012-----------prvorodička--------chlapec------áno--nie----------kyslé a polievky
inci------------------20.9.2012---------chlapec, chlapec-----dievča----áno----nie
stipec26-----------23.9.2012---------chlapec, dievča------chlapec----áno--nie--slané, kyslé-168--G chlapec-w chlapec
katka_77----------27.9.2012---------dievca, dievca-------chlapec-----ano---ano----------slane, kysle----w chlapec
rejocka-------------29.9.2012---------chlapec, chlapec---chlapec----áno---nie----------slané, kyslé---ch---w chlapec
lussinkaaa--------30.9.2012-----------prvorodička---------dievča-------áno---nie-----------slané, kyslé---w dievca
andrea_stella----------------------------chlapec-----------------------------áno---áno-------------sladké----168--w dievča

monhla
4. apr 2012

@jerryjanka Ja si nemyslím, že otázka znie OČKOVAŤ vs. NEOČKOVAŤ ale či si rodičia môžu slobodne vybrať. ja som za slobodu výberu a deti dávam /resp. budem dávať/ očkovať. Je to môj názor a kto má iný, tak nech má. Každý sa musí rozhodnúť sám. Ak je nejaká mamička proti očkovaniu /a nie z lenivosti 🙂 / tak ju podporujem, hoci má iný názor. Tak a skúste sa teraz pustiť do mňa 😀 😀 😀

stipec26
4. apr 2012

@veverka84 inak ako som ti dopisala o tych pohyboch, tak sa mi zdalo, ze som akurat nieco pocitila... ale ktovie, lebo som nestihla prezistit, uz som musela vstat a postarat sa o deti...

a s cim takym ste sa sekli, mozno by sa to dalo zachranit este tym uzmierovacim?
ale to mas dobre, aspon sa s tebou rozprava.... ja som to tu nespominala, iba v sukromnej, ale mne je z toho mojho uz smutno... ziadny kontakt, ziadna konverzacia, pride domov a robi sa, ze tu ani nie je... iba notebook a robota... ani deti ani ja.... no viac to tu nebudem rozpisovat... divne obdobie mam teraz, vnutrone smutna... som rada, ze som sa ako tak dostala z toho depkoveho obdobia po zisteni tehu a teraz sa nalepilo na mna toto...

veverka84
4. apr 2012

@sissmiss mala prave ,,buchoce,, no hned som kludnejsia 🙂 potrebovala citit asi ze sa stazujem 😀

sissmiss
4. apr 2012

@veverka84 mojka to dychanie moze byt chrbtica....boli to na hrudi a drzi pluca, ale je to hrudny stavec, mozno 6ty (suvisi so zaludkom...ak 5ty tak zlcnik, ak ešte vyššie tak dýchanie... Pomôže buď postaviť, sa nohy k sebe, vyrovnať a trupom ísť dole k členkom bez pokrčenia v kolenách a aj sa trošku pritiahnuť k nohám rukami. Alebo ťa môže jemne muž zozadu nadvihnúť...prekrížené tvoje ruky a on ťa za opačné lakťe trošku podvihne...Asi máš bloknutý nerv