icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

olivka84
4. apr 2012

@stipec26 ja mam tiez ten pocit niekedy ze uz sa moj so mnou nebavi ze je taky bez zaujmu ale mozno sa ma iba boji lebo vzdy ked nieco povie tak na neho vyletim lebo mi pije krv 😠

stipec26
4. apr 2012

@andrea_stella vidis - este stale je tam najde, ze to bol pupocik! urobi si ten test co sem dala saska73
http://mimino.kvalitne.cz/index.php?file=uvodni... ....mne vysiel chlapec, keby si to este urobili dalsie kocky, co maju vysledky z genetonu - mohli by sme overit pravoplatnost vysledkov 😉 @petraas @sissmiss @veverka84 @usinda1989

sissmiss
4. apr 2012

@veverka84 ja tiež čakávam na tie pohyby ako na dôkaz že je všetko ok 🙂

monhla
4. apr 2012

@olivka84 Inak "netabuľkové mamičky" sme/budeme všetky pretože tabuľkové dieťa som ešte nevidela 😀 😀 😀

olivka84
4. apr 2012

@sissmiss ja zatial necitim nic a svokra mi kazdy den vyvolava ci uz nieco citim ,tak jej hovorim ze je skoro no neodbytna je 😠 😠 😠

sissmiss
4. apr 2012

@stipec26 vychadza mi holka 😀 takze u mna to nefunguje

veverka84
4. apr 2012

@stipec26 vies co asi tak podobne ako u vas za to...mal prist za detmi na piesok mna vymenit ze pojdem upratat a tak no samozrejme otvoril si akvarko a neprisiel.potom som dala deti do vane a mal ich okupat ale vykaslal sa na to ze vraj ma rozrobene koraly v akvarku a nenecha ich uhynut.no deti mozu asi sa aj pozabijat.keby ma neboli na hovado ta hlava tak serem na to uz som si zvykla.nastastie komunikacia je celkom fajn zatial a potom ma dorazilo volal mu otec moj svokor ze chce aby prisiel nieco zobrat a povedal mu ze nemoze az o 22 h lebo ze nieco ma a on asi ze co a ze teraz proste nemozem lebo sa musim starat o deti...tak akoze skoro ma vystrelo za toto ten udobrovaci ani keby co.dajte mi link na sukromnu ci jerryjanka nech ma tam prida ci jako sak potom nie som v obraze a mozme zajst aj do detailov v sukromnej...

sissmiss
4. apr 2012

@olivka84 teeeda. To tiez nemam rada

olivka84
4. apr 2012

@monhla no to ano 😀 ja len kdesi som pocula taku historku ze ked sme mi boli maly a prisli sme domov s tym ze nam ucitelka capla na zadok tak mama nam dala este jednu ze pani ucitelku treba posluchat, dnes ked da ucitelka decku na zadok tak mama uteka davat staznost ze co si to dovolila tyrat dieta. takto by som nechcela dopadnut 😝

veverka84
4. apr 2012

@stipec26 ja tomu tam nechapem ak chces dam ti udaje a vyrataj to ja som dementna bohuzial...

veverka84
4. apr 2012

@andrea_stella ale neber to tak aj ked to bude chlapec budu mat s braskom super vztah 🙂

monhla
4. apr 2012

@olivka84 To nie je historka to je v školstve dennodenná realita. Kamoška /učiteľka matematiky/ povedala jednému žiakovi, že na polroka prepadne, pretože sa vôbec neučil - na druhý deň sa rodičia sťažovali riaditeľovi, že kamoška ich syna na hodinách týra / vraj psych./ a preto má slabé výsledky. Kamoška sa od údivu nezmohla ani na slovo ! ! !

monhla
4. apr 2012

@stipec26 Overte to radšej až po pôrode - istota je istota 😀 😀 😀

jerryjanka
4. apr 2012

mam rovnaky nazor - mala by byť sloboda v rozhodovaní
tiež neočkujeme lebo sme mali problémy a potom so mzačala zisťovať a bola som zhrozená
ale zasa ked niekto očkuje tak je to jeho vec.
mne skôr vadí ked mi hovoria že som nezodpovedná matka a že chcem byť zaujímavá. to ma vytáča lebo nevedia čím sme si kvoli očkovaniu prešli...
ale nehadam sa zvyčajne.

stipec26
4. apr 2012

@marcelatje tak teraz neviem, ci som si dobre zapamatala - ci to tebe tliekla krvicka, ale ak ano - pridavam sa k tebe do klubu - dnes rano ako z kohutika.. ledva som sa stihla vratit zo skolky - hodit gelaspon a este raz tam (lebo som si neprecitala oznam, ze treba priniest vajicka).... no ale od rana nastastie uz pokoj....

sissmiss
4. apr 2012

@stipec26 jaaaaaj benevolentnejšie 😀 to je nesprávne slovo.... Ak mamina povie že je jedno či dá 5mesačnému jogurt alebo nedá...pánboh poteš. Že mesiac hore dole. Chúďa dieťa, nezrelá tráviaca sústava, a narobí mu galibu na celý život. Raz sa jej poďakuje, ak sa mama prizná že nutrilon bol zbytočný luxus, tak dávala krabicové mlieko 🙄 aj také poznám a osobne.. Ja sa cítim byť benevolentná, lebo tolerujem, že dieťa môže nemať hlad a nemusí všetko mať rado a zjesť všetko čo sa mu naloží na tanier. Že sa zašpiní a že je tak spokojné, že pchá všetko do úst, že sa pociká lebo bolo zaujaté hrou... Že raz za čas spravím hranolky (bez oleja) alebo pizzu škôlkarovi a že lízatko je v podstate jedlo, a pukance sú dobrý nápad. Že ak má obdobie vzdoru nechám ho nech v tescu reve na zemi a naschvál sa pociká (stalo sa mi za krútenia hláv okoloidúcich a mravného kárania ako ho mám ubiť alebo kúpiť chudátenku čo chce) a nebudem ustupovať aby to zle nevyzeralo. To považujem za benevolentnosť 🙂

sissmiss
4. apr 2012

@jerryjanka ja sa už vôbec nehádam o očkovaní 🙂

stipec26
4. apr 2012

@sissmiss ja z teba odpadnem, ty musis byt vzdy vynimka 😀 😀 😀 😀 tak teba nebudeme ratat do vzorky o pohlavi ;)

monhla
4. apr 2012

@sissmiss Ja sa nesnažím byť netabuľková - iba mám dieťa čo "kašle" na tabuľky. Ale ak ide o zdravie tak som bola "tabuľková" - malá bola do konca 6.mesiaca výlučne kojená a príkrmy sme zavádzali postupne /kvôli vylúčeniu alergire/ ale napr. pravidelný denný režim bol a je pre nás utópiou 🙂. Malej dovolím jedť všetko /v malých množstvách/ a žije. Ale hlavné stravovanie má zdravé - polievočky, príprava na pare ... o občas olíže zmrzku, zje pár hranoliek ... 😀

stipec26
4. apr 2012

@sissmiss tak ja som si tu temu kukla z rychlika - prvu stranu a posledne tri a nic hrozne som tam nastastie nenasla... by som sa asi rozrevala 😉 skor mi to pride, ze su tam rozvedene nestastne zenske, ktore maju deti na okrasu (za trest) a nevazia si toho cloviecika... ale nie vsetky... su tam aj normalne.... som rada, ze mozem ist spokojne hadat buvat 🙂

jerryjanka
4. apr 2012

ja som začala prikrmovať v 4 mesiacoch
malu som nekojila a tam je to skôr ako pri kojenych deťoch
ale napriklad doteraz jej mlieko rano a večer davam sušene detske - sem tam cez den dostane aj normalne mlieko cucnuť ale ako jedlo jej davam na večer sušene proste mam pocit že je to pre nu lepšie. aspon do roka a pol, potom sa uvidi, ona mliečko miluje prečo to meniť. ale nevarim denne to je pravda, a dostava aj vyživu z poharika sme zasobovaní svokrou takže mame toho plnu skrinku
dostala už aj hranolky ale vždy tak dve max tri, lizatko mala raz v živote ale to som potom umyvala pol dna ju z toho a dala som jej ho len preto lebo som bola daleko z domu pred sebou polhodina cesty s kočikom a ona mi trucovala.
tak ale ja som sa nikdy nepasovala za supermatku, doma nedezinfikujem veci, flašky sme sterilizovali asi dva alebo tri mesiace 😀
mame aj psa a ten ju tiež obliže z času na čas

jerryjanka
4. apr 2012

a ešte som chcela povedať že vas mam rada a je mi tu medzi vami dobre 😀

soniatko
4. apr 2012

@monhla Idem Ta troska provokovat. Aj ja zapnem vsetky rifle a nosim dokonca aj opasok. Zatial.Uvidime, ako dlho este. 😉

andrea_stella
4. apr 2012

@stipec26 praveze tam mi prvy vysiel chalan a aj tak bolo a teraz mi vychadzala baba, mne inak vsade vychadzala baba, len z toho vypoctu krvy chalan, inak baby ak toto bude chalan ja sa dam este nahovorit na tretie som ochotna,ale budeme plodit az v 28cke a mozno potom vyjde baba 😅

andrea_stella
4. apr 2012

@veverka84 no budu mi zrat nervy 😀 😀 😀

stipec26
4. apr 2012

a aha - aj na zenskych kruhoch maju krasny pribeh o dojceni
http://www.zenskekruhy.sk/mamicky/dojcime/item/...

ftinka
4. apr 2012

@veverka84 nenabehuje ti nahodou v stredu novy tyzden? to preto tie bolesti hlavy, si z toho robis velku hlavu asi 😀 😀

ftinka
4. apr 2012

@sissmiss a ja nie som v tabulke ☹ asi preto, ze som ti nic neposlala... mozem prosim aj ja?
25.9. - prvorodicka - tusak chlapec, meno este nie sa - ziadne nevolnosti - ani chute - tep nefiem - predpovede nemam.... boze, tak to som asi velmi nedoplnila 😀

danjelca
4. apr 2012

@stipec26 vyšiel mi graf skoro spolu červená aj modrá ale o cca 1mm vyššie že chlapec🙂))