icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

marcelatje
5. apr 2012

@lusinda1989 nič sa neboj, všetko dobre dopadne, si mladulilinká tak nieje o čom 🙂

petra6484
5. apr 2012

@miriamka sak ano ale mne to priberanie teraz ide brutalnou rychlostou tak sa bojim toho trosku ze ako budem vyzerat do porodu ani nie vyzerat ale aby som sa vobec do porodnice dogulala 😀

marcelatje
5. apr 2012

@fiany ahoj, mne robili 2 ultrazvuky (+1x 3D, ale tam som šla dobrovoľne takže ak by som nechcela ja sama tak naňho nejdem) jeden mi robili na potvrdenie tehotenstva a jeden v 11 tt, na ďalší ma objednali až v 20 tt. Ale závisí to aj od lekára, niektorým babám robí na každej poradni 🙂

marcelatje
5. apr 2012

@petra6484 možno je to tým, že ten môj deti miluje a v podstate sme na bábätku začali pracovať až na jeho naliehanie. Ja som bola vždy taká že deti nikdy (môžno kvôli nevhodným partnerom) ale pri ňom som cítila že to takto má byť, ale ako vravím, musel ma trošku dostať z tej mojej psychózy za čo som mu teraz vďačná 🙂

petra6484
5. apr 2012

no mi sme drobca planovali ale skor si myslim ze on si to este az tak neuvedomuje ze uz ho cakame aj ked brusko uz je vidiet

lusinda1989
5. apr 2012

@marcelatje no sak to zlatik sak uvidime ako nemienim sa moc stresovat s vysledkami ako bude tak bude 🙂

anicka245
5. apr 2012

som si citala "par" stran dozadu, ked sme sa vsetky este tesili ze uz tam bolo vidno srdiecko! 🙂 je to neskutocne ako to ide rychlo a ako to krasne rastie - teraz uz riesime 3D ultrazvuky a podobne... a teraz uz nevidime len srdiecko ale celeho cloviecika 🙂

sunny15
5. apr 2012

@petra6484 u nas je to rovnako,na bábo sa velmi teši,ale akosi sa s tym nestotoznuje a pritom to bolo planovane bábätko...ale u muzov je to asi normalne-skratka mi sme opité tehu hormonmi,citime pohyby drobceka a vidime a prežívame kazdy usg...oni si to velakrat uvedomia az ked sa bábo narodí.. 😉

marcelatje
5. apr 2012

@miriamka hej už som tam bola, ale veru neviem ti povedať či mi niečo na to CD ešte dopália, lebo pôvodne som mala na morfologický ultrazvuk ísť na Antolskú (kde som ja tiež so všetkým spokojná) takže som sa v Gynfive na morfologický ultrazvuk neinformovala, ale gynda mi vravela že keď som už bola v tom Gynfive a zaplatila im tie nekresťanské peniaze tak nech mi rovno urobia aj ten morfologický 😀 (strašne bola rozčúlená, lebo oni tam robia tzv malé sono do 17tt a veľké sono okolo 25 tt a dokina vravela že z lekárskeho hľadiska sú tieto dva termíny na nič a že len na tom ryžujú - ale zasa rodičia si radi priplatia aj za to, čo pre lekárov nemá význam 😅 ) Čo sa lekárov týka, už som si nemohla vybrať, lebo som sa objednávala dosť neskoro, sestrička mi síce cez telefón vravela že kto to bude, ale som si to nezapamätala, len to, že to bude žena.

petra6484
5. apr 2012

@sunny15 no ja mam podobny nazor ja este pohyby inak vobec necitim aj si vecer prikladam ruku na brusko ale stale nic

marcelatje
5. apr 2012

@sunny15 ja mám asi doma výnimku.... kočík, postieľka, vajíčko, vhodný matrac jednoducho všetko je v partnerovej kompetencii naozaj sa nemusím o nič starať. Susedia majú asi mesačné dvojičky a susedka s nimi spáva v obývačke, aby otecka nerušili. U nás to vraj bude tak, že v obývačke spím ja a bábo s tatinom v spálni, aby som ich nerušila ja 😀 😀 😀 je zásadne proti tomu, aby bábo bolo vo svojej izbe (cca 2m cez chodbu) veď uvidím koľko z toho nadšenia mu zostane po jeho narodení 😀 😀 😀 😀

sunny15
5. apr 2012

@petra6484 😉 nuz ja citim pohyby skoro tyzden,ale ked si na prilozim ruku na brusko nejak to nepocitujem,ze by kopalo,ale citim ako ma v brusku stekli,bublinkuje... 😀 ale je to stale silnejsie a silnejšie...
vsak tie pohyby coskoro pocitis aj ty...mozno aj dnes-nikdy nevies 😀

sunny15
5. apr 2012

@marcelatje taak to je pekne 😉 uvidi sa ako to vsetko bude ked sa drobci narodia 😀 😀

rheia27
5. apr 2012

ja idem 12.4 k svojej na ten velky utz, ale objednala som sa aj do toho hlohovca na 22.4 🙂 tak som zvedava 🙂

inci
5. apr 2012

@montinka dakujem za informacie a budem na teba mysliet v stredu. v utorok som objednana na tu konzultaciu ale ja pravdepodobne AMC odmietnem, kedze skrining mi vysiel negativny. drz sa

inci
5. apr 2012

dievcata len narychlo vas aspon pozdravim a pochvalim sa, ze skringove testy mi vysli negativne, tak sa tesim 🙂
prajem vsetkym krasne velkonocne sviatky a vela vody 🙂

monhla
5. apr 2012

@marcelatje Malá stávala aj 12-16x za noc a tatinko spinkal pri nás. A to chodí na denné a nočné takže sa občas potrebuje vyspať. Ale nikdy ho nenapadlo späť inde ako pri nás. Tak Ti prajem aby ho to nadšenie neprešlo 🙂

kali23
5. apr 2012

@monhla
@lu17 aj ja som sa dnes "pobavila" v čakárni sa mi dostala do ruky brožúra od Dovery o neplaticoch, a ako dostanú len akútnu starostlivosť a nemajú nárok na to ci ono... chacha radsej som to hned polozila, lebo ma to hned vytočilo...

petra6484
5. apr 2012

@sunny15 tak tesim sa ked ich zacnem citit ale nerobim si stoho nejaku tazku hlavu ze este stale ich necitim hlavne aby bolo babo zdrave uz sa neviem dockat 13.4. idem na sono do poradne tak som taaaaaka zvedava aky sme uz velky lebo naposledy ho celeho merali 5.3 a 19.3 ked som tam bola tak merali len hlavicku tak vcul nemam ani sajnu ako sme vyrastli ale ked citam knizky ze by uz mal mat 15 cm tak to je uplne supis taka husenicka 😀

kali23
5. apr 2012

@marcelatje tak to máš super, ja by som to tiez najradšej nechala na manzela...on neznáša nakupovanie, tak to vzdy musím len ja... ale potraviny nechávam zásadne na nom... 🙂))))

kali23
5. apr 2012

ja som mala včera pocit, ze som zacítila kopnutie... ale nie som si istá, možno to boli len črevá 🙂))
inak to "šteklenie" cítim uz dlho, ale toto bolo také iné 🙂
ráno som stála na váhe a skoro som odpadla... ze 63!!! ešte pred 2 dnami som mala 62... včera som si dala ovocno zeleninový den 🙂 tá váha by mohla na chvíľku spomaliť, lebo ja fakt priberiem 20kg...

marcelatje
5. apr 2012

@sunny15 ja bublinkujem už dávnejšie, ale moja mama mi to neverí vraj je ešte skoro 😠 ale nie je to pravidelne ani extra silno 😝

kali23
5. apr 2012

ja som sa dnes tiez tesila, ze bude ultrazvuk, a nebol... bolo len vyšetrenie... manzel nechápal... ze on chcel predsa vidiet drobca, este mi vynadal, preco som si ho nepýtala... 🙂)))

marcelatje
5. apr 2012

@kali23 ja netvrdím že ten môj nákupy nejako extra zbožňuje, ale určite viac ako a hlavne ak ide o bábo, to je schopný behať aj celý deň - len sme ešte nič nekúpili, len chodí, pozerá, porovnáva a na to ja nemám nervy ☹(( takže som mu vďačná 🙂

monhla
5. apr 2012

@kali23 Neboj - to je normálne, že najprv nič, potom skok a potom dlhšie zasa nič. Predstava doktora je 1 -1,5kg za mesiac a to sa nedá. Väčšina ženičiek priberie jeden mesiac veľa, jeden málo, jeden nič a niekedy aj schudnú a všetko je to o.k. Teš sa a NEDIÉTUJ ! ! ! Pekne zdravo jedz a neboj sa. Ak budeš diétovať môže bábku niečo chýbať. Radšej naber o 3kg viac - nič sa nestane.

kali23
5. apr 2012

@monhla šak ja nemám v pláne dietovať 🙂)) len ma to tak kazdým dnom prekvapuje, ako priberám, pritom, sa ani nejako moc neprejedám, ako pred pár týzdnami, od toho koláčového víkendu, fakt skoro nič sladké...

@marcelatje ja si sem tam pozeram na nete kociar a nejakú výbavu, študujem, a manzel ma zahriakol, že načo, že mám ešte čas... tak som to ukončila, OK, tak ja nic nebudem pripravovať a kupovať a všetko nechám na neho... aj vybavovačky a papiere, čo bude treba vybaviť... šak je otec, ako ja matka, tak nech sa stará aj on... 😀
ten moj dokáže nakupovať jedine v rybárskych potrebách... to je jak v raji 🙂

sunny15
5. apr 2012

@petra6484 ved jasne to je hlavne aby drobcek bol ok.tie pohyby pridu ani sa nenazdas... 😉
@marcelatje noo to nevadi ze mamina ti neveri,hlavne ze ty ich citis..mne to veri kazdy aj dr.zapisal do tehu knizky ze pohyby uz su 😉
inac teraz mi volali z centra kde som sa chcela objednat na 3D/4D... neviem ci ma pochopili...ja som ho chcela hlavne pre svoje potesenie 😀 a sestricka sa ma pytala ci som u nich bola v 12tt,ci zatial je vsetko ok,ci mam z triple testu vysledky, nuz a ja ze nie ze az bud.tyzden budu,lebo len teraz v pondelok mi brali krv...a ona ze ak vyjdu zle alebo hranicne mam im skor volat ze ma objednaju k docentovi 😕 😕 a ze vysledky z triple testu im mam doniest a ze ak budem mat vymenny listok od dr.tak ma to vyjde 39eur ak nie tak asi 49eur...no a pytala ze z akeho dovodu k nim chcem ist 🙄 😅 a ja ze tak dr.povedal ze tam kludne mozem ist len tak 😅 😅 ...noo skratka nechapem...ale idem k nim 27.4.

marcelatje
5. apr 2012

@kali23 tak to mi ani nehovor, ten môj je tiež rybár túto záľubu celkom nechápem, ja som taká energická a potrebujem sa hýbať, riešiť vybavovať, ale keď ma zavolá na ryby neviem čo od "radosti" sedieť tam a sledovať kedy sa vo vode pohne plavák a ak náhodou niečo chytí a ja vidím tú chuderu rybu s prepichnutými ústami no koniec......to nieje na mňa...... 😅 minule si kúpil udicu a mi to tu rozťahoval cez celú spálňu a všetko príslušentvo mi ukazoval a skúšal.....ale zasa lepšie ako keby behal za ženskými nie? 😀

marcelatje
5. apr 2012

@sunny15 odo mňa nič nepýtali, predpokladám že všetko je zapísané v knižke (teda ja z toho neviem prečítať ani slovo 🙄 ), tú si pozerali aj minule, ale inak si nemám nosiť nič, len som povedala že chcem 3/4D objednali ma a bolo ... a na ten morfo tiež bez nejakých otázok 🙂

sunny15
5. apr 2012

@marcelatje 😉 😅 hmm tak to je zaujimaveee,preco odo mna chceli tolko infošiek...tiez sa ma pytali na termin porodu,ci cakam 1bábo a kolko budem mat rokov v case porodu 😀 fiiha ja som povedala ze 23,ale keby som prenasala tak aj 24 😀 😀 totiz ja som tiez septembrovka 😀