September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Z toho hore clanku by som pre nas chcela zviditelnit hlavne tu vetu:
Margarin znizuje kvalitu mlieka pri kojeni !!!
@stipec26 hej mne tečie ☹ testy čo mi robili vyšli dobre, ale stále užívam 3x denne po 2 tabl Ascorutinu tak teraz netečie každý deň, ale tak raz za tri dni 😖
@marcelatje no mojo to je nic moc teda... ale tak lepsie ako kazdy den ze?
@lusinda1989 dakujem 🙂 za privitanie,kedy mas termin ty?Uz mas za sebou triple testy?
@jerryjanka dakujem 🙂
@lusinda1989 určite lepšie ale otravné je to dosť, predvčerom som si musela ešte nasadiť antibiotiká mrte ma bolelo hrdlo, ale už je lepšie našťastie som to podchytila úplne na začiatku 🙂 ešte ma bolí v podbrušku, beriem síce magnezium, ale neprechádza to ☹ keď som bola v poradni som to dokine vravela, tak ma pozrela a všetko je vraj ok Inak 24.4. som objednaná na morfologický ultrazvuk tak sa teším 🙂
@marcelatje mame v rovnaky den morfologiu sa neviem dockat :D
no neviem ako vy baby ale ja som zacala fakt dost brutalne priberat 😒 za mesiac 4 kg sice mi tento mesiac vyskocilo brusko ale ak to pojde takto dalej budem sa musiet zacat miernit zjedenim a pritom az tak vela nejem len jem to na co mam chut
@marcelatje @petra6484 ...a kam idete na morfologicky? Ja idem 30/04 do Gynfivu...
@petra6484 ...no ja priberam tiez riadne, vidim to tak na 0,5 kg tyzdenne a to sa fakt krotim...no co uz , budem velryba tento krat.
@petra6484 ja som bola v poradni minulý týždeň a ten môj tatinko už vyzvedal, že kedy zasa ideme k lekárovi a keď som povedala že 24. tak bol sklamaný že je to ďaleko, najradšej by sa na bábo pozeral stále, aj fotečky z 3D má rozvešané všade 🙂 a včera na mňa vykrikoval zo záchoda že "v ktorom sme týždni??" a ja nechápavá som si myslela že kalendárnom, ale hneď mi to objasnil že on myslel že v ktorom týždni je on a bábo 😀 😀 😀 na záchode má totiž knihu matka a dieťa a poctivo to tam všetko študuje 😀 😀 😀 😀 takže u nás sa kontroly u lekára viac nevie dočkať stvoriteľ 😀 😀 😀 😀
@mravvcek ahoj moja ja som dnes len bola na odberoch na triplle testy a termin mam 26.9.2012 🙂
@marcelatje no super zlatik tesim sa s tebou ja som dnes bola na krvi na triplle testy o tyzden si mam volat za vysledky tak uvidim poviem mamine nech zavola a podla toho ma objednaju na dali termin...
ale kedze my uz vieme co to bude neviem ci pojdem na 3/4D ultrazvuk ja tie fotky aj tak neviem nijak rozlustit 😀 😀 😀
ahojte kocky, pridavam sa k Vam septembrovkam 🙂 chcem sa spytat kolko ultrazvukov mate za sebou, ja uz 5 a z toho jeden velky, ktory sa robil v 12tt . (NT ultrazvuk), mne to pride na privela ultrazvukov ☹ . Teraz od 18 do 22tt. by som mala absolvovat dalsi velky morgologicky ultrazvuk, chcem sa spytat ci uz ho mate za sebou a ci ho robi kazdy gynekolog na SK, ja totiz momentalne zijem v Rakusku, ale chcem rodit na Sk a teraz cestujem na par tyzdnov na SK tak si chcem dat spravit tam morfologicky.
Dievcata ja som neskutocne zaskocena,vcera pri tej amnio sme mali problem s poistovnou,platili sme si vsetko sami,a sestricka z chirurgie to len tak nenechala a predstavte si dnes zavolala,ze peniazky co sme zaplatili navyse nam vrati a nedovoli poistovne aby nepreplati co mala, boze ostalo som zaskocena a pritom to bolo nasoy chybou. Ja nemam slov,skvely ludia este existuju
@marcelatje tak to u nas nie muz uz sice viac setri ale on to nejako extra nepreziva teda apson sa mi nezda
@fiany aj mne robí na každej poradni, ale iba kratučké, nachvilku pozrie čo je nové v brušku..a v 20tt velký morfologický...ono to neškodí, ked sa ti iba nachviločku pozrie, ja som sa tiež najprv obávala, ale dobre to padne ked sa nachvilku pozrieme, či sa bábo hýbe, má všetky kostičky ako má byť🙂
@miriamka ja idem tiež do Gynfivu 🙂
my na morfologicky usg ideme 2.5. a to k mojmu gyndošovi-to budem presne 20/1tt 😀 uz sa tesim...v ten den mam aj poradnu 😉
@marcelatje...ty si uz v tom Gynfive bola ze? A to Ti teraz dohraju na CD...? Ja tam idem v 20tt a potom niekedy v 25tt aby bolo uz vidno aj tvaricku. A ktoremu lekarovi si tam objednana? Oni mi asi aj taku spravu z merani daju,ze?
@petra6484...tak ale dokopy si pribrala ako ja, ja uz mam tiez +4kg
@daniela02 chapem,noo ja viem ako poistovne robia ludom problemy-kedze som zdr.sestra tak som si toho zazila-niektore operacie maju u poistovni cakaciu dobu aj 1rok-kym ju poistovna schvali...a pritom to boli napr.aj operacie rastepov perí ci podnebia...co si myslim je akutna operacia a nie nejaka banalita...

Kocky, toto som prave nasla na FB a MUSIM to sem dat: Tym co nevedia dobre po anglicky sa ospravedlnujem, ale myslim, ze nase babky a mami nam toto tvrdili uz par desatroci a teraz sa to opat potvrdzuje:
Margarine was originally manufactured to fatten turkeys. When it killed the turkeys, the people who had put all the money into the research wanted a payback so they put their heads together to figure out what to do with this product to get their money back.
It was a white substance with no food appeal so they added the yellow coloring and sold it to people to use in place of butter. How do you like it? They have come out with some clever new flavorings....
DO YOU KNOW.. The difference between margarine and butter?
Read on to the end...gets very interesting!
Both have the same amount of calories.
Butter is slightly higher in saturated fats at 8 grams; compared to5 grams for margarine.
Eating margarine can increase heart disease in women by 53% over eating the same amount of butter, according to a recent Harvard Medical Study.
Eating butter increases the absorption of many other nutrients in other foods.
Butter has many nutritional benefits where margarine has a few and only because they are added!
Butter tastes much better than margarine and it can enhance the flavors of other foods.
Butter has been around for centuries where margarine has been around for less than 100 years.
And now, for Margarine..
Very High in Trans fatty acids.
Triples risk of coronary heart disease ...
Increases total cholesterol and LDL (this is the bad cholesterol) and lowers HDL cholesterol, (the good cholesterol)
Increases the risk of cancers up to five times..
Lowers quality of breast milk
Decreases immune response.
Decreases insulin response.
And here's the most disturbing fact... HERE IS THE PART THAT IS VERY INTERESTING!
Margarine is but ONE MOLECULE away from being PLASTIC... and shares 27 ingredients with PAINT
These facts alone were enough to have me avoiding margarine for life and anything else that is hydrogenated (this means hydrogen is added, changing the molecular structure of the substance).
Open a tub of margarine and leave it open in your garage or shaded area. Within a couple of days you will notice a couple of things:
* no flies, not even those pesky fruit flies will go near it (that should tell you something)
* it does not rot or smell differently because it has no value ; nothing will grow on it. Even those teeny weeny micro-organisms will not a find a home to grow. Why? Because it is nearly plastic. Would you melt your Tupperware and spread that on your toast?
Share This With Your Friends.....(If you want to butter them up')!
Chinese Proverb:
When someone shares something of value with you and you benefit from it, you have a moral obligation to share it with others.
Pass the BUTTER PLEASE