icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

lu17
10. apr 2012

@luly13 Tie sladene napoje by sa nemali, pozri si ako obsahuju umele sladidla a tie nie su velmi ok v tehotenstve 🙂 Ked tak radsej cista voda s citronom 🙂

lu17
10. apr 2012

Tak baby, ja som dnes musela ist vytiahnut zub 😢 Mali mi ho tahat vo stvrtok, ale on sa asi vplyvom toho jedla- sunky,kolace zacal hybat a uz to nebolo vobec dobre. A vobec to nebolelo 😀 takze ak to mam zhodnotit je to lepsie ako vrtanie bez injekcie 🙂

jerryjanka
10. apr 2012

@mravvcek vôbec nie si ani hlupa ani nezodpovedná, ja som mala tehu cukrovku tak čosi som si musela naštudovať, a okrem toho ma poučil aj ujo google 😀 a to by si isto zvladla aj ty, myslím že doktor to riešiť nebude iba ak by ten cukor v moči bol fakt vysoký tak ti spravia ten test skôr ako v 26tt a podla toho sa zariadia. Dietu by som zatial neriešila maximálne ak chceš obmedz sladkosti. 😉

dadika2504
10. apr 2012

Ahojte dievčatá, nehnevajte sa že vám sem vstupujem do debaty, ale nemáte skúsenosti niektorá s Mudr. Karabom v Piešťanoch? Vo štvrtok idem k nemu na morfologické sono a môj lekár sa ma stále pýta či už viem u koho budem rodiť a ja nemám ani šajnu. Ja v PN nikoho nepoznám 😕 Mám obavu nechať to na náhodu, že keď to príde, tak nejaká lekár ma už len odrodí 😎

sunny15
10. apr 2012

Ahojky,dnes som si volala o vysledky z triple testov a su negativne 😀 😀 fuu to som si vydychla 😉

andrea_stella
10. apr 2012

ahojte, tak mne byva na odpadnutie urcite z toho mojho nizkeho tlaku, vcera rano mi bolo tak zle, ze som si uz musela az lahnut, dokonca som aj vela vody vypila aj kolac si dala no nist nezabralo, tak som chlapov vyslala sibat zobrala bicykel a haide k mame cez celu dedinu a verte ci neverte u mami zliezam z bicykla a citila som sa ako znovuzrodena, proste sa mi tym bicyklom zvysil tlak a cely den mi potom bolo super, tak vzdy ked mi dojde zle sadnem na bicykel a idem ked to poviem dokymu ten si asi bude myslet , ze som dobre trafena 😀 😀 😀

mravvcek
10. apr 2012

dakujeeeeeeem,je neskutocne super,ako ma viete ukludnit 🙂 bolesti uz nie su asi sme rastli :D

sissmiss
10. apr 2012

@dadika2504 ahoj, hod si jeho meno do googla, mne vyhodilo hned prvy nazor ze s nim mamina bola spokojna. Jedna moja kamoska je z piestan a prve rodila tam, druhe ide rodit do ba...v piestanoch sa jej nepacilo. Takze tazko povedat. Dolezite je aj ako na teba posobi ako clovek. A tiez dolezite je, ze rodis ty sama, nie doktor teba 😉

sissmiss
10. apr 2012

@mravvcek pri prvom by som ani ja nemala infosky, ale je to moja zaluba, vyznat sa vo svojom tele, takze som mala nastudovane par rokov dopredu, ale len preto ze je to moje hobby. Inak pri druhom uz budes vediet aj zo skusenosti svojich co a ako 😉

kucharikova
10. apr 2012

ahojte maminky,tak dnes sme boli na odber krvy,vysledky budu az v piatok,som nervozna.dufam ze bude vsetko ok.doki ma len vyšetril a že je somnou velmi spokojni🙂)uz sa neviem dockat sona,od 11tt nebola a chcela by som zas drobčeka vidiet🙂)pekny den vam prajem.ale nam uz pekne pribudaju tie tyzdne 😀

anicka245
10. apr 2012

baby co ste si davali na zapalene hrdlo? na anginu a podobne? nechce sa mi listovat kde ste to pisali.. iba mi to zacina asi som vcera prechladla a uz mam chytene hrdlo... kloktat slanu vodu bude stacit myslite?

sissmiss
10. apr 2012

@luly13 ja som ani neopeknela ani neoskaredela, akurat som mala trosku horsiu plet na zaciatku tehu. Ale uz som v normale. Cakam dalsieho chlana a co sa tyka krasy a tak, je to to iste ako pri prvom, stale rovnako. Ale ked som bola pred skoro rokom tehu ale odislo babato, tak som praveze vyrazne opeknela, nejako mi zjemnili crty alebo co...vyrovnali sa mi vlasy, inak to aj teraz, ale vtedy velmi a pamatam si ked som chodila po doktoroch ze som nemala silu sa ani namalovat a to u mna nie je velmi vyhra, potrebujem zvyraznit oci aby som bola kocka, aspon trosku, a vtedy v krcoch som nic na sebe neriesila a viem ze ma vzdy prekvapilo ked som sa pozrela do zrkadla ze jaka pekna som. Ale to trvalo kratko, ani mi to nikto iny nestihol povedat, muz bol vtedy prec a ked dosiel tak sme riesili to co sa dialo a nie ci som opeknela.

sissmiss
10. apr 2012

@anicka245 skus kloktat slanu vodu a slaviu, ale salviu v ziadnom pripade neprehltat. Ak neprejde tak k dr, predpise zrejme bioparox

dadika2504
10. apr 2012

@sissmiss tak to je jasné že rodím sama 🙂 keďže idem mať 3 bábo tak o tom už niečo viem, len som chcela nejaké skúsenosti s ním a či vôbec berie cudzie pacientky a tak.... 😉 Čo som čítala napr. o PN nemocnici, tak tam nemajú ani klasickú vzdycháreň, čo by mne osobne dosť vadilo ☹

anicka245
10. apr 2012

@sissmiss vdaka, dufam ze prejde, o tyzden svadba, to by nebolo dobre byt chora...

tomika
10. apr 2012

Poradna zamnou..usg -vyzerá to na dievčatko ale nie je to isté..lebo potom sa už nechcel ukázať ked dr chcel kontrolovať čo má medzi nožičkami 😀 .Ináč všetko OK,iba je vätšie.Podla pohybov druhy termin mi napisal 23.8.Tak uvidime.

danjelca
10. apr 2012

Tak výsledky tripple testov sú v poriadku🙂)))))))))))))))))))))))))))
juuj

andrea_stella
10. apr 2012

@tomika jej super ani mne to doky nevedel potom skontrolovat lebo sa uz nechcela kazat ta nasa husenicka 😉

inak chcela som sa vas pytat tie co citite uz pohyby a ste viac rodicky ja mam pocit, ze toto druhe mimi je o dost menej aktivne nez bol nas Samko ako je to cca u Vas lebo ja si pamatam, ze maleho som tiez citla v 16tt no ten tam mal doslova kazdym dnom viac a viac diskoteku a toto len tak sem tam cez den sa tam zavrti aby sa nepovedalo 🙂

mravvcek
10. apr 2012

@sissmiss no u mna je to ine,my sme po 6 rokoch trapenia a snazenia a liecby otehotneli prirodzene,ked som sa na vsetko vykaslala,vobec som to necakala.....stal sa zazrak.
ja som mala nastudovane vsetko co sa tyka neplodnosti 🙂 a liecby a operacii a umelych oplodneni,ale nie starostlivosti o dietatko,lebo sa mi to zdalo nerealne,ze nam to niekedy vyjde. A ked som prisla o dietatko,takto ma polozilo este viac...
ale teraz je nova etapa zivota,tak sa ucim 🙂 od vas 😀 😀 😀

dadika2504
10. apr 2012

@andrea_stella tak ja čakám 3, som v 19tt a pohyby necítim....☹

anicka245
10. apr 2012

@mravvcek isto to bolo obdobie plne trapenia... kamarat pred nedavnom zistil po vysetreni ze ma pomale spermie, ma ich malo a ze sa pohybuju nie dopredu ale naopak... nedarilo sa im asi stvrt roka a rozhodol sa pre toto vysetrenie... je uplne ale uplne psychicky mimo, lebo si je isty ze nikdy ziadne dieta nesplodi a ak sa im podari mat dieta tak to bude susedove. Neveri na zazraky a ja uz neviem ako mu vysvetlit ze zazraky sa naozaj deju. Ak mu len spomeniem priklad mojich znamych, ktory napriek problemom a napriek tomu ze im lekar nedaval ziadnu sancu otehotneli prirodzenym sposobom tak jedina reakcia je ze to je susedove... vzdy ma potesi ked citam alebo pocujem takyto zazrak aky pises ty 🙂 drzim palce, nech vsetko dopadne v poriadku 🙂

mravvcek
10. apr 2012

@anicka245 dakujeme velmi pekne 🙂 vies mna tiez strasne hnevali reci okolo,nebojte sa len sa ukludni,nechaj to tak a ono to pride.....ale tomu sa velmi tazko veri,aj ked som mala okolo seba priklady,ze to vyslo parom....proste v tej chvili ta nezaujima komu sa podarilo a komu nie 🙂 vidis len seba svojho partnera a mimco,ktore tak velmi chces po ktorom tak tuzis.Ja uplne chapem ludi,ktori v to neveria,ja som bola bezbranna tiez....a este mi pozistovali take diagnozy,ze hruza....vobec som nedufala,len modlila a prosila 😀 a asi som uz unavila toho hore,uz som mu asi liezla na nervy 🙂 tak mi splnil moj najvacsi sen......ale ani teraz mu nedam pokoj,prosim ho o zdrave a najma zive dietatko,kedze nam jedno odislo......ono mam pocit,ze niekedy to je taka skuska cloveka,ci sa s tym vyrovna,ci bude bojovat,alebo ci sa tomu podda...ale zazraky sa deju 😀

luly13
10. apr 2012

@sissmiss ja som to mala pri malom.ze som sa citila sama pekna,aj okolie ma tak vnimalo. Teraz mi bracho povie,ze preboha ako to vyzeram 😀 .tiez som ten typ,co bez linky,spiraly,pudru nesiel ani smeti vyniest. No ako som otehotnela teraz,spravil sa mi brutal ekzem na ociach,takze krasna,nekrasna, smyky museli na chvilu do suflika.aj tak som zvladala len prechadzky s malym s nasadenymi ciernymi okuliarmi 😎
Inak dnes idem na ten tehu pilates. Tak som zvedava. Ty si uz nieco nasla?

andrea_stella
10. apr 2012

@dadika2504 no a kedy si zacala citit pri tvojich teraz dvoch detickach, lebo ja pri oboch v tom 16tt toto druhe tusim az v 17tt sa to tam tak prelinalo tak neviem teraz presne

sissmiss
10. apr 2012

@dadika2504 nooo, tak ty mozes rodit aj doma, uz si skusena 🙂 Najlepsie spravis ked mu zavolas a pojdes sa nanho aj na nemocnicu pozriet. Ja som prve tiez rodila tak ze som sa bola pozriet ale nemala som nikoho dohodnuteho. Este o trencine hovoria ze je dobra porodnica...

ivabela
10. apr 2012

@nastasyk ahoj, aj mňa doktorka posiela do mt ku dr. grochalovi, tak by som sa chcela opýtať, ako dlho sa čaká, ešte nie som objednaná a či si sa objednávala telefonicky alebo mailom. Ďakujem za odpoveď. a gratulujem, nech Vám to všetko dobre dopadne🙂

aduska_ba
10. apr 2012

Ahojte babulky prosim Vas co znamena tripl test a v ktorom mesiaci sa robi dakujem ? 😉

andrea_stella
10. apr 2012

@luly13 ja som tiez teraz oskaredela jak hovado byvalo mi uplne zle, padaju mi vlasy ako besne aj sa mi otrasne mastia a aj tak budeme mat asi chlapciska 😀 😀 😀 som povedala, ze toto druhe bude inak fajnove 😀 a pri prvom som mala krasnu plet, vlasy huste nepadali nic mi nebolo citila som sa uplne super co sa s tymto tehotenstvom porovnat neda 😅

a baby jedna mala zmena ak mi 9.maja potvrdia chalaniska na usg tak bude Andrejko po mame 🙂 🙂 🙂 😀

sissmiss
10. apr 2012

@luly13 mne staci spirala a ked mam vela chut a cas a nervy, tak jemne tiene. Joooj, cvicenie, ja este lezim v posteli, ani som odvtedy nehladala. Skoda pre mna ze utorky...co uz, ale pozrela som si trasy pre inline a ked budem ok idem to omrknut a take nejake rovne pekne cesticky myslim ze este par tyzdnov mozem dat. A este som nasla rolletic, na moj zadok, ale to stale neviem ci mozem, takto z postele sa mi zda ze mozem vsetko, ale staci ze navarim a som KO 😀 Ale kazdopadne, budem musiet nieco vymysliet a cvicit, lebo stracam aj tu mizernu kondicku co som mala 🙄

nastasyk
10. apr 2012

@ivabela Ahoj, volala som tam 23.3.2012 a objednala som sa na 4.4. Vraj tak minimalne tyzden pred sa treba objednať, ale radsej skus skor. Lepsie je sa objednat telefonicky, on Ti aj poradi, v ktorom obdobi je najl´psie prist. Mne vtedy nedvihal a o dve hodiny mi on sam zavola spat. Takze super pristup, drzim palce!