icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

keyka
11. apr 2012

@rheia27 a nasadili aj daku hepatalnu dietu alebo lieky? no ja pojdem k tomu gastro asi az po 20 tyzdni dovtedy to nechcu riesit tak uvidime co bude..snad budem ako luly13 a prejde to same ;)

kamilkka
11. apr 2012

@veverka84 ahoj, ja dnes presne nad tym dumam od rana, ked som sa považila pred poradnou,....
ja som na začiatku 1 kilo schudla a potom pribrala, takže teraz mam to čo predtym...
a pritom sa citim strašne zakyprena 😀

rheia27
11. apr 2012

@keyka zatial len dietu uvidime ako to pojde

miriska333
11. apr 2012

@veverka84 aj ja som zatial pribrala len kilo,no bruško už vytŕča poriadne,snáď aj na 6-ty mesiac 😀 veď zajtra idem na poradňu,tak už sa dočkať neviem,či je všetko tak ako má byť 🙂

montinka
11. apr 2012

@daniela02
@anicka245 ano bolelo dokonca aj ked mi brala tu vodu do skumavky a museli mi pichat dvakrat do brucha lebo vdaka "mojmu malemu" bruchu sa im to nepodarilo odobrat na prvykrat,jedna skumavka bola krvava tak tu mohli rovno vyhodit a tak mi brali o jednu skumavku viac.a to mi popritom robila ta moja kamoska,vsak som bola vnutri namiesto 5 minut asi 15min. aspon tak vraveli tie ostatne baby co ta cakali. a tak mam kvoli tym dvom vpichom nakazany prisny kludovy rezim s vylozenymi nohami.😀 takze drobcov si bude dva dni uzivat babka.😀 Dani kolko toho magnezia beries za den? 3 tabletky?
@veverka84 tak akoze aj ja dufam ze budu dobre a vdaka babule.🙂

jerryjanka
11. apr 2012

@montinka môžeš si dať za den až 6 tabletiek, ja som tak mala davku nasadenú v minulom tehu, je to bezpečné

montinka
11. apr 2012

@jerryjanka dakujem.🙂 tak si idem hned jednu dat a potom pred este pred spanim.🙂

jerryjanka
11. apr 2012

mne to naordinovali ked som mala tvrdnutie bruška tak, a ešte sa da isť aj vyššie ale tych 6 je uplne ok. takže kludne sa dopuj aspon budeš v kľude.
@montinka vysledky ti kedy povedia? teda isto budu dobre ale kedy ti oznamia?

sissmiss
11. apr 2012

@nastasyk ja som strasny buzerant na toto, radsej ziadne lieky, len caje, radsej prirodne vsetko. Mam to v sebe odjakziva, odmalicka som nerada prehltala tabletky a zostalo mi to. Mala som voci tomu odpor, som sa citila byt bezbranna, taka mala tabletka a co vsetko narobi. Aj dobre aj zle moze. Otec mal pred tromi rokmi kvoli zle nasadenemu lieku vazne zdravotne tazkosti, zastava srdca, prezil vdaka velkemu stastiu a ze sme rychlo zareagovali. Odvtedy berie asi 11liekov, polovicu z nich kvoli neziaducim ucinkom predchadzajucich... Nerada vidim ked kvoli problemom s chrbticou jedine co vedia nasadit je liek proti bolesti. Ziadne hladanie priciny. Plus ockovanie babatiek, to je pre mna kapitola sama o sebe. Tak som dost skepticka. Ale asi tentoraz zbytocne riesim

jerryjanka
11. apr 2012

@sissmiss takže očkovať nebudeš?

montinka
11. apr 2012

@jerryjanka v piatok si ma zavolat na toho downa a ostatne za dva-tri tyzdne. no ked bolo na sone vsetko ok tak dufam ze budu dobre.🙂 ale aj tak budem urcite v piatok volat cela rozklepana. 😀

jerryjanka
11. apr 2012

@montinka tak to je jasnačka že budeš mať strach ale utz odhalí takmer všetko takže ak bolo tam všetko ok, tak aj amnio bude ok len sa riadne šetri

nastasyk
11. apr 2012

@sissmiss ja som v tomto tiež podobne ladená, minimálne na lieky, nasa mama si dava lieky na vsetko, kolegyna si tu sama naordinuje 4x za rok ATB, dalsie 3 jej predpise lekar a potom sa pyta, ze preco je stale chora...Ja som ako dieta mavala caste zapaly priedusiek, dutin a neviem coho este, casto som brala ATB a bola chora... Teraz posledných pár rokov neberiem nič, choroby poctivo vylezim aj tyzden ak je treba a byvam chora tak raz za rok🙂 takže si tiež myslim, ze pchat do seba lieky je blbost... a ockovanie, v tom nemam jasno, najradsej by som nedala ockovat vobec, ved ani seba nedavam proti chripke, si myslim, ze to je blbost...

tanicka1976
11. apr 2012

@sissmiss ahoj, chcem ti odpovedat na tvoju otazku ohladom UZV..
nuz veru robia sa len 3 krat za tehu, prvy v 12tt druhy v 20tt a dtreti v 30tt...zijem v dansku, takisto to funguje v Uk, a aj v holansku, v celej skandinavii. nieco asi na tom bude, ja by som nebola veru nadsena keby ma gyndos presvecoval kazdu poradnu..neviem, podla mna je to zbytocne, dokonca to moze byt aj skodlive 😒

kedysi uzv nebyvali a vsetko bolo viac nez ok..

montinka
11. apr 2012

@jerryjanka no ved tieto dva dni sa budem. no a potom to budem musiet nejako do poobedia zvladnut a poobede uz bude chodit mama ku nam a tak. no nejako ukocirujeme.🙂

sissmiss
11. apr 2012

@jerryjanka nie. Jedine proti tetanu ked bude starsie, ostatne choroby sa 20rokov nevyskytuju. Mame doma nasledok ockovania, tak ani bohovi toto. Vraj a to je nazor dr, ze detom by mali robit testy ci amju schopne detoxikacne systemy, vraj zial niekotre deti sa rodia len s jednym miesto troch. A tie deti by sa vobec nemali ockovat. A to je cca tych 7% dysfatickych deti ktore sa tu odrazu vzali ktoviekde.

jerryjanka
11. apr 2012

@nastasyk
http://blip.tv/durino/impfung-sinn-oder-unsinn-...
kukni toto - ma to sice skoro 2 hodky ale stoji to za to - odpovie to na vela otazok ohladom očkovania

sissmiss
11. apr 2012

@tanicka1976 ved prave, a teraz ma kazde decko alergiu, adhd, nejaku dys.... Pri malom pred 6timi rokmi som mala tri utz pocas tehu a jedno pred porodom...takze 4 vsehovsudy. A teraz som v 20.tt a uz mam za sebou tri ci styri.... 😖
edit- tri mam za sebou, a ktovie kolko este pred sebou...kazdu poradnu mi robil utz. My na sk sme podla mna nastaveni podla toho co povie poistovna a nie co je vhodne pre cloveka. Ale asi ide o prachy.

nastasyk
11. apr 2012

@jerryjanka dik, pozriem🙂

paula80
11. apr 2012

@montinka som rada,že si to zvládla,uvidíš výsledky budú určite v poriadku.Tak len riadne oddychuj,keď si si toľko dnes vytrpela o to viac treba.

jerryjanka
11. apr 2012

@sissmiss aj my sme mali následky tak sme stopli očkovanie po druhej hexe, druhe neočkujeme vôbec takže mam rovnaky nazor

jerryjanka
11. apr 2012

ja som mala uzv na zistenie tehu v 8tt - trval asi 20 sekund
potom v 11 tt prvý uzv meranie - trval asi 5 minut
další som mala u kamarata v 14 tt ten trval asi 10 minut
teraz až ten velky v 20 tt a potom ešte 4D bude kvoli pohlaviu moj doki nechce hovoriť

daniela02
11. apr 2012

@montinka monti ja som brala prve tri dni az osem, a potom som kazdym dnom o jednu znizovala, az kym som nedosla k nule, mrzi ma ze si mala taky neprijemny zazitok, dufam, ze vysledky ti to vynahradia a teraz naozaj oddychuj

daniela02
11. apr 2012

@montinka u nas volal manzel, ja by som sa hadam rozplakala do telefonu

lusinda1989
11. apr 2012

ahojte kocky tak vysledky z testov suuu uuuuuplne v poriadku tak sa vytesujeeem :D

luly13
11. apr 2012

@montinka len pozor na to,ze su rozne tabletky s mnozstvom magnezka.najprv pozri,ake mas ty a az potom uprac mnozstvo tabletiek

jerryjanka
11. apr 2012

babule zdá sa vám rozdiel?

inci
11. apr 2012

@montinka je mi luto, ze takto ta potrapili....neboj, vsetko bude v poriadku. v piatok na teba budem mysliet. hlavne si oddychuj a mysli pozitivne.

inci
11. apr 2012

@jerryjanka je viditelny rozdiel. krasne brusko 🙂

piskotik
11. apr 2012

@paula80 nie som konkrétne ich pacientka, posiela ma tam vždy môj gynekológ, aj na šijovom presvietení som tam bola a aj pri prvých dvoch deťoch som bola v 20tt, ide o biometriu a screeninig VVCH-vrodené vývojové chyby, ešte tam potom chodím aj na prietoky, neplatila som nikdy nič, asi to majú niejako zluvne cez poisťovne s mojim doktorom dohotnuté alebo čo 😨