September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@veverka84 aj ja som zatial pribrala len kilo,no bruško už vytŕča poriadne,snáď aj na 6-ty mesiac 😀 veď zajtra idem na poradňu,tak už sa dočkať neviem,či je všetko tak ako má byť 🙂
@daniela02
@anicka245 ano bolelo dokonca aj ked mi brala tu vodu do skumavky a museli mi pichat dvakrat do brucha lebo vdaka "mojmu malemu" bruchu sa im to nepodarilo odobrat na prvykrat,jedna skumavka bola krvava tak tu mohli rovno vyhodit a tak mi brali o jednu skumavku viac.a to mi popritom robila ta moja kamoska,vsak som bola vnutri namiesto 5 minut asi 15min. aspon tak vraveli tie ostatne baby co ta cakali. a tak mam kvoli tym dvom vpichom nakazany prisny kludovy rezim s vylozenymi nohami.😀 takze drobcov si bude dva dni uzivat babka.😀 Dani kolko toho magnezia beries za den? 3 tabletky?
@veverka84 tak akoze aj ja dufam ze budu dobre a vdaka babule.🙂
@montinka môžeš si dať za den až 6 tabletiek, ja som tak mala davku nasadenú v minulom tehu, je to bezpečné
@jerryjanka dakujem.🙂 tak si idem hned jednu dat a potom pred este pred spanim.🙂
mne to naordinovali ked som mala tvrdnutie bruška tak, a ešte sa da isť aj vyššie ale tych 6 je uplne ok. takže kludne sa dopuj aspon budeš v kľude.
@montinka vysledky ti kedy povedia? teda isto budu dobre ale kedy ti oznamia?
@nastasyk ja som strasny buzerant na toto, radsej ziadne lieky, len caje, radsej prirodne vsetko. Mam to v sebe odjakziva, odmalicka som nerada prehltala tabletky a zostalo mi to. Mala som voci tomu odpor, som sa citila byt bezbranna, taka mala tabletka a co vsetko narobi. Aj dobre aj zle moze. Otec mal pred tromi rokmi kvoli zle nasadenemu lieku vazne zdravotne tazkosti, zastava srdca, prezil vdaka velkemu stastiu a ze sme rychlo zareagovali. Odvtedy berie asi 11liekov, polovicu z nich kvoli neziaducim ucinkom predchadzajucich... Nerada vidim ked kvoli problemom s chrbticou jedine co vedia nasadit je liek proti bolesti. Ziadne hladanie priciny. Plus ockovanie babatiek, to je pre mna kapitola sama o sebe. Tak som dost skepticka. Ale asi tentoraz zbytocne riesim
@sissmiss takže očkovať nebudeš?
@jerryjanka v piatok si ma zavolat na toho downa a ostatne za dva-tri tyzdne. no ked bolo na sone vsetko ok tak dufam ze budu dobre.🙂 ale aj tak budem urcite v piatok volat cela rozklepana. 😀
@montinka tak to je jasnačka že budeš mať strach ale utz odhalí takmer všetko takže ak bolo tam všetko ok, tak aj amnio bude ok len sa riadne šetri
@sissmiss ja som v tomto tiež podobne ladená, minimálne na lieky, nasa mama si dava lieky na vsetko, kolegyna si tu sama naordinuje 4x za rok ATB, dalsie 3 jej predpise lekar a potom sa pyta, ze preco je stale chora...Ja som ako dieta mavala caste zapaly priedusiek, dutin a neviem coho este, casto som brala ATB a bola chora... Teraz posledných pár rokov neberiem nič, choroby poctivo vylezim aj tyzden ak je treba a byvam chora tak raz za rok🙂 takže si tiež myslim, ze pchat do seba lieky je blbost... a ockovanie, v tom nemam jasno, najradsej by som nedala ockovat vobec, ved ani seba nedavam proti chripke, si myslim, ze to je blbost...
@sissmiss ahoj, chcem ti odpovedat na tvoju otazku ohladom UZV..
nuz veru robia sa len 3 krat za tehu, prvy v 12tt druhy v 20tt a dtreti v 30tt...zijem v dansku, takisto to funguje v Uk, a aj v holansku, v celej skandinavii. nieco asi na tom bude, ja by som nebola veru nadsena keby ma gyndos presvecoval kazdu poradnu..neviem, podla mna je to zbytocne, dokonca to moze byt aj skodlive 😒
kedysi uzv nebyvali a vsetko bolo viac nez ok..
@jerryjanka no ved tieto dva dni sa budem. no a potom to budem musiet nejako do poobedia zvladnut a poobede uz bude chodit mama ku nam a tak. no nejako ukocirujeme.🙂
@jerryjanka nie. Jedine proti tetanu ked bude starsie, ostatne choroby sa 20rokov nevyskytuju. Mame doma nasledok ockovania, tak ani bohovi toto. Vraj a to je nazor dr, ze detom by mali robit testy ci amju schopne detoxikacne systemy, vraj zial niekotre deti sa rodia len s jednym miesto troch. A tie deti by sa vobec nemali ockovat. A to je cca tych 7% dysfatickych deti ktore sa tu odrazu vzali ktoviekde.
@nastasyk
http://blip.tv/durino/impfung-sinn-oder-unsinn-...
kukni toto - ma to sice skoro 2 hodky ale stoji to za to - odpovie to na vela otazok ohladom očkovania
@tanicka1976 ved prave, a teraz ma kazde decko alergiu, adhd, nejaku dys.... Pri malom pred 6timi rokmi som mala tri utz pocas tehu a jedno pred porodom...takze 4 vsehovsudy. A teraz som v 20.tt a uz mam za sebou tri ci styri.... 😖
edit- tri mam za sebou, a ktovie kolko este pred sebou...kazdu poradnu mi robil utz. My na sk sme podla mna nastaveni podla toho co povie poistovna a nie co je vhodne pre cloveka. Ale asi ide o prachy.
@jerryjanka dik, pozriem🙂
@sissmiss aj my sme mali následky tak sme stopli očkovanie po druhej hexe, druhe neočkujeme vôbec takže mam rovnaky nazor
ja som mala uzv na zistenie tehu v 8tt - trval asi 20 sekund
potom v 11 tt prvý uzv meranie - trval asi 5 minut
další som mala u kamarata v 14 tt ten trval asi 10 minut
teraz až ten velky v 20 tt a potom ešte 4D bude kvoli pohlaviu moj doki nechce hovoriť
ahojte kocky tak vysledky z testov suuu uuuuuplne v poriadku tak sa vytesujeeem :D
@jerryjanka je viditelny rozdiel. krasne brusko 🙂
@paula80 nie som konkrétne ich pacientka, posiela ma tam vždy môj gynekológ, aj na šijovom presvietení som tam bola a aj pri prvých dvoch deťoch som bola v 20tt, ide o biometriu a screeninig VVCH-vrodené vývojové chyby, ešte tam potom chodím aj na prietoky, neplatila som nikdy nič, asi to majú niejako zluvne cez poisťovne s mojim doktorom dohotnuté alebo čo 😨

@rheia27 a nasadili aj daku hepatalnu dietu alebo lieky? no ja pojdem k tomu gastro asi az po 20 tyzdni dovtedy to nechcu riesit tak uvidime co bude..snad budem ako luly13 a prejde to same ;)